Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seat Exeo

Featured Replies

Napisano

> z ciekawości dowiem się jaki jest haczyk w tej ofercie co mi pokazałeś

haczyk jest taki, że to jest roczny samochód, a w polsce to ma spore znaczenie niestety

Napisano

> Muszą opchnąć auta z Euro 4 do konca tego roku, bo potem go nie zarejestrują

w poniedziałek będę wiedział u źródła

Napisano

> za 65 to bez większych problemów kupisz octavię 1.4, jak ty to lubisz mawiać, tiesaj. w wersji

> elegance, czyli mającej wszystko co niezbędne.

> tylko nie pisz mi, że nie ta klasa, bo miejsca w środku ma więcej niż exeo.

Octavia ma więcej miejsca z tyłu i nad głową.

Ale w Exeo z przodu jest rewelka.

Exeo ma tego pecha, ze przestrzeń pasażerska zaczyna sie pozniej niz w przypadku Octavii.

Nie wiem czy to nie ma związku z tym ze w A4 B7 montowali niektore motorownie wzdłużnie i silnik wchodził bardziej do wnętrza.

Dlatego mimo wiekszego rozstawu osi, Exeo jest mniejsze w srodku bo silnik moze wejsc blizej srodka auta.

Ciekawa teoria confused.gifhmm.gifgrinser006.gif

Napisano

> Octavia ma więcej miejsca z tyłu i nad głową.

> Ale w Exeo z przodu jest rewelka.

> Exeo ma tego pecha, ze przestrzeń pasażerska zaczyna sie pozniej niz w przypadku Octavii.

> Nie wiem czy to nie ma związku z tym ze w A4 B7 montowali niektore motorownie wzdłużnie i silnik

> wchodził bardziej do wnętrza.

> Dlatego mimo wiekszego rozstawu osi, Exeo jest mniejsze w srodku bo silnik moze wejsc blizej srodka

> auta.

> Ciekawa teoria

dziwne uczucie napisać odpisać Ci coś takiego, ale: zdecydowanie masz rację hehe.gif

i nie "niektóre motorownie wzdłużnie" tylko afaik wszystkie.

Napisano

> Octavia ma więcej miejsca z tyłu i nad głową.

> Ale w Exeo z przodu jest rewelka.

> Exeo ma tego pecha, ze przestrzeń pasażerska zaczyna sie pozniej niz w przypadku Octavii.

> Nie wiem czy to nie ma związku z tym ze w A4 B7 montowali niektore motorownie wzdłużnie i silnik

> wchodził bardziej do wnętrza.

> Dlatego mimo wiekszego rozstawu osi, Exeo jest mniejsze w srodku bo silnik moze wejsc blizej srodka

> auta.

> Ciekawa teoria

w jakim sensie rewelka?

jest ok, komfortowo, przytulnie, ale mimo wszystko ciasno

Napisano

> w jakim sensie rewelka?

> jest ok, komfortowo, przytulnie, ale mimo wszystko ciasno

ale a4 (exeo) ma wygodniejsze fotele i jakoś ogólnie siedzi się tam trochę przyjemniej w octavii, może o to chodzi.

Napisano

> ale a4 (exeo) ma wygodniejsze fotele i jakoś ogólnie siedzi się tam trochę przyjemniej w octavii,

> może o to chodzi.

masz racje

jednakże w Octavii masz poczucie większej przestrzeni, a w A4/Exeo jest ciasno

Napisano

> w jakim sensie rewelka?

> jest ok, komfortowo, przytulnie, ale mimo wszystko ciasno

ja mialem wrazenie, ze więcej miejsca z przodu jest w Exeo, z tyłu mniej niz w Octavii.

w Octavii po tym co było przodu myslalem ze będzie ciasno z tyłu, a było dokładnie odwrotnie wink.gif

Obydwa auta przeszły "test" pod tytułem

Ustawię się z przodu tak, aby było mi wygodnie a potem usiądę z tyłu.

Ale ja mam 176cm i 70kg wink.gif

Napisano

> ja mialem wrazenie, ze więcej miejsca z przodu jest w Exeo, z tyłu mniej niz w Octavii.

> w Octavii po tym co było przodu myslalem ze będzie ciasno z tyłu, a było dokładnie odwrotnie

> Obydwa auta przeszły "test" pod tytułem

> Ustawię się z przodu tak, aby było mi wygodnie a potem usiądę z tyłu.

> Ale ja mam 176cm i 70kg

a ja mam 185 cm i ~85 kg

wygodniejsza jest Octavia, nie mówiąc o Superbie, którego można mieć niewiele drożej

muszę jednak przyznać, że abstrahując od przestronności wnętrza Exeo bardzo przyjemnie się prowadzi i tutaj nie mogę nic mu zarzucić, no może za miękkie zawieszenie w ST przy 5 osobach na pokładzie

Napisano

> Oczywiście tutejsi młodzi-gniewni-DYNAMICZNI zaraz będą p...rodukować się, że "się tym jeździć nie

> da", ale natychmiast zadaję kontrpytanie - ile przejeździłeś tym autem, przy czym potrąbienie

> i rundka dookoła komina u dilera się nie liczą...

Kontrpytanie nic nie wnosi - nie trzeba leciec na slonce by wiedziec ze jest tam goraco, a 100KM w aucie tej klasy to zwyczajnie a malo, szczegolnie w przypadku samochodu rodzinnego, ktorym przewaznie podrozuje wiecej niz jedna osoba.

Napisano

> 100KM w aucie tej klasy to zwyczajnie a malo,

Jak musisz zawsze i wszędzie być najszybszym kierowcą, to owszem mało.

Ale żeby odwieźć dzieci do szkoły/przedszkola, dojechać do roboty, a w weekend wyskoczyć nad jezioro/do lasu jest zupełnie OK.

Z wiekiem priorytety się zmieniają.

Napisano

> Kontrpytanie nic nie wnosi - nie trzeba leciec na slonce by wiedziec ze jest tam goraco, a 100KM w

> aucie tej klasy to zwyczajnie a malo, szczegolnie w przypadku samochodu rodzinnego, ktorym

> przewaznie podrozuje wiecej niz jedna osoba.

Ależ ja nigdzie nie powiedziałem, że jest to dużo.

Ja wciąż - co podkreślam - uważam że exeo 1,6 to samochód o bardzo dużym wskaźniku value for money.

Pozostałe wersje silnikowe IMO nie są warte zachodu.

A że tutaj jest zaraz "łolaboga bo ja za to to bym kupił najlepsze, niemieckie 1000 KM" to już inna kwestia...

Napisano

> i z pewnością tak zachwalany przez Ciebie 1.6 BSE nie jest lepszy od 1.4 TSI

Wskaż proszę, gdzie zachwalam ten silnik i/lub napisałem, że jest "lepszy" (kwestia względna - w czym ?) niż 1,4 tijesaj.

Napisano

> Wskaż proszę, gdzie zachwalam ten silnik i/lub napisałem, że jest "lepszy" (kwestia względna - w

> czym ?) niż 1,4 tijesaj.

skoro uważasz, że 1.6 jest lepsze niż TDI w Exeo to dla mnie to jest zachwalanie

Napisano

> skoro uważasz, że 1.6 jest lepsze niż TDI w Exeo to dla mnie to jest zachwalanie

lepsze ale dla kogo? Jak ktos jezdzi odcinki po 500m ale 100x dziennie to TDI tez bedzie lepsze?

itd.

Wyraznie przeciez napisal, ze byla to niezla oferta cenowa i chyba ma racje ok.gif

Napisano

> skoro uważasz, że 1.6 jest lepsze niż TDI w Exeo to dla mnie to jest zachwalanie

Wskaż proszę, gdzie tak napisałem

To, że nie spuszczam się w gacie z donośnym stęknięciem na sam dźwięk słowa "didijaj" i nie wykazuję czołobitnej postawy wobec sprzętu "ftidijaju, bo łun najlepsiejszy jest i kropka" to nie znaczy, że "zachwalam'" (cytat Twój), bądź też "uważam, że 1,6 n/a jest LEPSZE (też Twój cytat).

Oczywiście, że JEST LEPSZE, ale zależy PRZEZ JAKI PRYZMAT PATRZYSZ. Działa w obie strony :-)

A ja akurat nie porównałem bezpośrednio 2 wersje silnikowe przez pryzmat TCO oraz bezproblemowości i przewidywalności kosztów eksploatacji.

Tutaj Exeo 1,6 n/a bije na głowę wszystkie inne wersje silnikowe tego auta i jest również b. konkurencyjne ;-) wobec konkurencji.

Napisano

> Chyba się tu trochę zapędziłeś - nowe A4 to spore auto i nie ma nic wspólnego z nadmuchanym

> kompaktem.

Polemizowałbym z tą "sporością".

Subiektywnie miejsca jest mnie niż w Golfie 6 Kombi.

Napisano

> Polemizowałbym z tą "sporością".

> Subiektywnie miejsca jest mnie niż w Golfie 6 Kombi.

No to już trochę popłynąłeś. spineyes.gif

Wybierając auto w ubiegłym roku przymierzałem się w ciągu jednej godziny zarówno do Golfa, jak i do A4. Zapewniam Cię, że A4 jest dużo większe od Golfa 6 (którego akurat posiadam).

mar00ha

Napisano

> Polemizowałbym z tą "sporością".

> Subiektywnie miejsca jest mnie niż w Golfie 6 Kombi.

albo widziałeś obydwa tylko w folderze, albo pomyliło Ci się stare A4 (które faktycznie ma skromne wnętrze) z nowym A4.

Napisano

> albo widziałeś obydwa tylko w folderze, albo pomyliło Ci się stare A4 (które faktycznie ma skromne

> wnętrze) z nowym A4.

Co i tak nie zmienia faktu, że nawet w starej A4 jest więcej miejsca niż w Golfie z podobnego rocznika smile.gif

Napisano

> albo widziałeś obydwa tylko w folderze, albo pomyliło Ci się stare A4 (które faktycznie ma skromne

> wnętrze) z nowym A4.

A4 '10 sedan obecnie użytkuję, Golfa 6 jak i Passata również użytkowałem.

A4 jest stosunkowo ciasnym samochodem.

Napisano

> Co i tak nie zmienia faktu, że nawet w starej A4 jest więcej miejsca niż w Golfie z podobnego

> rocznika

Podkreślam subiektywnie. Ujeżdżam dość sporo samochodów z tej grupy, więc nie opieram się tylko na opiniach z AŚ smile.gif. Ale pewnie większość z Was wie lepiej smile.gif.

Napisano

> No to już trochę popłynąłeś.

> Wybierając auto w ubiegłym roku przymierzałem się w ciągu jednej godziny zarówno do Golfa, jak i do

> A4. Zapewniam Cię, że A4 jest dużo większe od Golfa 6 (którego akurat posiadam).

> mar00ha

Subiektywność oceny (nie mierzyłem linijką) wynikać może z faktu, że porównuję A4 Lim, z Golfami Var. Niemniej jednak A4 i zdania nie zmienię, jest autem relatywnie ciasnym jak na swoje niemałe wymiary.

Napisano

> Podkreślam subiektywnie. Ujeżdżam dość sporo samochodów z tej grupy, więc nie opieram się tylko na

> opiniach z AŚ . Ale pewnie większość z Was wie lepiej .

Stare A4 z 2000 r. ostatnio oglądałem - naprawdę sporo miejsca jest w środku, na tylnej kanapie na pewno więcej niż w Golfie, może najnowszy Golf ma podobnie, ale nie starsze.

Ta A4 ma rozstaw osi ponad 1,6m - tyle co współczesne kompakty ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.