Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Długa piątka...

Featured Replies

Napisano

Skrzynia jest co prawda od uno 1.0 ale to wszystko takie podobne a tu najwięcej osób, które dłubią więc pytam Was - od czego szukać trybu do 5-tki, żeby była dłuższa?

Teraz mam teoretycznie 220km przy odcince...

Napisano

> Teraz mam teoretycznie 220km przy odcince...

i chcesz jeszcze szybciej???

Napisano
  • Autor

> i chcesz jeszcze szybciej???

Nie nie, nie w tym rzecz bo i tak mało mocy ale chciałbym mieć niższe obroty na 5 bo niżej mam lepsze osiągi a przy 200 są już wysookie obroty i nie ma tego "ciągu" (pewnie głównie przez kolektor).

Napisano

> Nie nie, nie w tym rzecz bo i tak mało mocy ale chciałbym mieć niższe obroty na 5 bo niżej mam

> lepsze osiągi a przy 200 są już wysookie obroty i nie ma tego "ciągu" (pewnie głównie przez

> kolektor).

Jakiś czas temu poruszałem temat i niestety bez większych kółek będzie ciężko frown.gif

Napisano

Skrzynia c.514.5 (montowana w S z podciaganym wstecznym)

5->0.766

W uno 5 ma przełożenie 0.838

Napisano

> Skrzynia c.514.5 (montowana w S z podciaganym wstecznym)

> 5-

> W uno 5 ma przełożenie 0.838

a glowne?

Widzisz ja przy skrzyni palio/abarth z eskowy 5 biegiem jadac jakies 170km/h mam na blacie ciut ponad 5 tys. obr.

Podejrzewam ze masz jeszcze mniejsze obroty wiec skad pomysl na zmiany? Masz dlugasnaaa skrzynie i nie wiem czy bez wiekszych modow da rade jeszcze ja wydluzyc.

Napisano
  • Autor

> Jakiś czas temu poruszałem temat i niestety bez większych kółek będzie ciężko

Sęk w tym, że koła mam już ogromne. 175/70 R13

Napisano
  • Autor

> a glowne?

> Widzisz ja przy skrzyni palio/abarth z eskowy 5 biegiem jadac jakies 170km/h mam na blacie ciut

> ponad 5 tys. obr.

> Podejrzewam ze masz jeszcze mniejsze obroty wiec skad pomysl na zmiany? Masz dlugasnaaa skrzynie i

> nie wiem czy bez wiekszych modow da rade jeszcze ja wydluzyc.

Ja przy 170 mam 5600... jak dla mnie to ta skrzynia jest krótka niewiem.gif

Na 1-ce ledwo przekraczam 40

Na 2-ce jest problem dobić do 80

3-ka - 120

4-ka 170

To wszystko dla 7000 obr... i to jest długa skrzynia?

To już w 899 miałem dłuższą (przynajmniej na niższych biegach)

Napisano

> Sęk w tym, że koła mam już ogromne. 175/70 R13

Ja mam 195/45 też r13 i jadę na 5 na odcięciu 184 (gps). Piątka eskowa dawała może jakieś 190 - nie o to mi chodziło bo chciałem sobie lecieć autostradką (w niemczech oczywiście) te 200 i mieć koło 4000 rpm, żeby sobie jechać i jechać i nie zamęczać silnika. Najfajniej mieć do dyspozycji te 5 biegów jak w sportingu i 6 żeby wypadało 4000 (lub mniej) przy 200

Napisano
  • Autor

> Skrzynia c.514.5 (montowana w S z podciaganym wstecznym)

> 5-

> W uno 5 ma przełożenie 0.838

A tryb pasuje żeby przełożyć?

Napisano
  • Autor

> Ja mam 195/45 też r13 i jadę na 5 na odcięciu 184 (gps). Piątka eskowa dawała może jakieś 190 - nie

> o to mi chodziło bo chciałem sobie lecieć autostradką (w niemczech oczywiście) te 200 i mieć

> koło 4000 rpm, żeby sobie jechać i jechać i nie zamęczać silnika. Najfajniej mieć do

> dyspozycji te 5 biegów jak w sportingu i 6 żeby wypadało 4000 (lub mniej) przy 200

To jakie przełożenie ma 6-tka?

Może po prostu zapodać skrzynię 6-tkę? Ale to znowu nie na moją kieszeń oslabiony.gif

Te koła co napisałeś są mniejsze po obwodzie od moich o 7cm (czyli kosmos - 12%)

Napisano

> koło 4000 rpm, żeby sobie jechać i jechać i nie zamęczać silnika. Najfajniej mieć do

> dyspozycji te 5 biegów jak w sportingu i 6 żeby wypadało 4000 (lub mniej) przy 200

A ta co ja mam, ze Stilo?

Nie znam dokładnie parametrów, ale to chyba połaczenie paliowej z szóstym jako nadbiegiem...

Napisano

> A ta co ja mam, ze Stilo?

> Nie znam dokładnie parametrów, ale to chyba połaczenie paliowej z szóstym jako nadbiegiem...

Musisz mnie przewieść z dżipiesem smile.gif

Napisano

> Musisz mnie przewieść z dżipiesem

niedziela ok.gif

Napisano

> niedziela

Rzuć godzinę to pobiję smile.gif

PoDbiję of korz tongue.gif Nie zamierzam się na Ciebie rzucać tongue.gif

Napisano

> Ja przy 170 mam 5600... jak dla mnie to ta skrzynia jest krótka

> Na 1-ce ledwo przekraczam 40

> Na 2-ce jest problem dobić do 80

> 3-ka - 120

> 4-ka 170

> To wszystko dla 7000 obr... i to jest długa skrzynia?

> To już w 899 miałem dłuższą (przynajmniej na niższych biegach)

Cos tak jak sporting zlosnik.gif

Napisano

> A ta co ja mam, ze Stilo?

> Nie znam dokładnie parametrów, ale to chyba połaczenie paliowej z szóstym jako nadbiegiem...

6 bieg to to samo co 5 w sportingu oslabiony.gif lipa

Napisano

> Skrzynia jest co prawda od uno 1.0 ale to wszystko takie podobne a tu najwięcej osób, które dłubią

> więc pytam Was - od czego szukać trybu do 5-tki, żeby była dłuższa?

> Teraz mam teoretycznie 220km przy odcince...

zapodaj z P2 ma najkrotsze glowne i jak zapodasz 5 od eski to przy ok 7000 tys jest 260 grinser006.gif z kolami 175/50

wlasnie taka wsadzilem i jutro testy w "niemcowni " haha grinser006.gif

Napisano

> 6 bieg to to samo co 5 w sportingu lipa

Ar Ju siur? Sportingową skrzynkę użytkuję 11 lat i znam ją dobrze, natomiast szósty bieg w tej którą mam w ogóle nie przyspiesza. Obroty spadają a auto jedzie tyle ile jechało na V przed wrzuceniem VI.

Kiedys chcialem sprawdzić v-max na szóstym i jechał powiedzmy 160 - ni uja więcej. Po redukcji na V poleciał 180, ale odpuścilismy, bo wycieraczki odpadały hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Ar Ju siur? Sportingową skrzynkę użytkuję 11 lat i znam ją dobrze, natomiast szósty bieg w tej

> którą mam w ogóle nie przyspiesza. Obroty spadają a auto jedzie tyle ile jechało na V przed

> wrzuceniem VI.

> Kiedys chcialem sprawdzić v-max na szóstym i jechał powiedzmy 160 - ni uja więcej. Po redukcji na V

> poleciał 180, ale odpuścilismy, bo wycieraczki odpadały

Nie trzeba 6-tki do takiego efektu. U mnie przed uturbieniem na seryjnym 1.2 8v było podobnie z 5-tką. Na 4-ce szedł praktycznie do odcinki a na 5-tce sporo mniej można było polecieć.

Napisano

> Nie trzeba 6-tki do takiego efektu. U mnie przed uturbieniem na seryjnym 1.2 8v było podobnie z

> 5-tką. Na 4-ce szedł praktycznie do odcinki a na 5-tce sporo mniej można było polecieć.

No to u mnie na IV w seju 160 i przerywacz się załączał, a po wrzuceniu V patrz avatar zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No to u mnie na IV w seju 160 i przerywacz się załączał, a po wrzuceniu V patrz avatar

Przy jakich obrotach odcinka no i jaką tam masz moc? cfaniaczek.gif U mnie przy 7 tys jeszcze jechał na 4-ce a po wrzuceniu 5 nic już nie przyspieszał.

Prędkościomierz na zimowych kołach zawyżał o jakieś 7km/h a może nawet więcej...

obwodnicagarwolina.jpg

Napisano

> Przy jakich obrotach odcinka no i jaką tam masz moc? U mnie przy 7 tys jeszcze jechał na 4-ce a

> po wrzuceniu 5 nic już nie przyspieszał.

> Prędkościomierz na zimowych kołach zawyżał o jakieś 7km/h a może nawet więcej...

Moja 16v dolatuje na sportingowej na 4 do 170 spokojnie tylko nie wiem jakie obroty wtedy sa ale cos pod 7000 napewno

Napisano

> Przy jakich obrotach odcinka no i jaką tam masz moc?

Nie pamiętam dokladnie, ale odcinka byla ok 8000 (7800 chyba), a moc 90kucy 1,1 motor. Detale mniej istotne, bo gdyby na V nie przyspieszał jak u Ciebie, to nie pojechałby tyle ile mam na foto

> U mnie przy 7 tys jeszcze jechał na 4-ce a

> po wrzuceniu 5 nic już nie przyspieszał.

> Prędkościomierz na zimowych kołach zawyżał o jakieś 7km/h a może nawet więcej...

U mnie też oszukuje - ok 9km/h. Koło 13 opona 165/55

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.