Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat 126p: to już 35 lat...

Featured Replies

Napisano

> Też zaglądne tam

Może by jakiś spot kącikowy zrobić zlosnik.gif

klik zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Może by jakiś spot kącikowy zrobić

> klik

szkoda ze akurat mamy w tym terminie zakończenie sezonu FCKP .... bo z wielką przyjemnoscią bym się zjawił zlosnik.gif

Napisano

> Ja się wybieram

Dziś w Kielcach odwiedził mnie kolega z maluchowych czasów (Marchewa) i mówił o tym. Gdybym nie miał zjazdu na uczelni to bym tam był.. icon_rolleyes.gifoslabiony.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

No niestety sporo czasu zajęło mi ogarnięcie się z fotkami, ale... jak mówią lepiej późno niż wcale zlosnik.gif

Fotorelacja z soboty 25 września br., ze zlotu 126p pod Manufakturą w Łodzi ok.gif

Wybaczcie, że nie opiszę każdego ze zdjęć, bo za dużo tego grinser006.gif

Jeden "fajny" motyw był taki, że każdy uczestnik dostał kartonik, żeby nie oznaczyć terenu biglaugh.gif

001yqj.jpg

002ijg.jpg

003mg.jpg

004xcl.jpg

005pfx.jpg

006wu.jpg

007mp.jpg

008xku.jpg

009rg.jpg

010woh.jpg

011wje.jpg

012vz.jpg

013lew.jpg

014kc.jpg

015uim.jpg

016qk.jpg

017zj.jpg

018dt.jpg

019lo.jpg

020jz.jpg

021mt.jpg

022gh.jpg

023rr.jpg

024oqu.jpg

025hdp.jpg

026jdm.jpg

027et.jpg

028mx.jpg

029nx.jpg

030vh.jpg

031es.jpg

032od.jpg

033wl.jpg

034fn.jpg

035mg.jpg

036zx.jpg

037ct.jpg

038ndz.jpg

039qe.jpg

040lv.jpg

041ca.jpg

042sx.jpg

043jh.jpg

044nz.jpg

045uh.jpg

046vk.jpg

047tk.jpg

048cj.jpg

049ir.jpg

050vku.jpg

051ej.jpg

zlosnik.gif

Napisano

> No niestety sporo czasu zajęło mi ogarnięcie się z fotkami, ale... jak mówią lepiej późno niż wcale

> Fotorelacja z soboty 25 września br., ze zlotu 126p pod Manufakturą w Łodzi

> Wybaczcie, że nie opiszę każdego ze zdjęć, bo za dużo tego

> Jeden "fajny" motyw był taki, że każdy uczestnik dostał kartonik, żeby nie oznaczyć terenu

Ło matko! Ile malaczy! yikes.gif Nawet autokącikowy się trafił. Czyj to?

Napisano

> Ło matko! Ile malaczy! Nawet autokącikowy się trafił. Czyj to?

Grociu zlosnik.gif

Napisano

o co chodzi z tymi kartonami ?

Napisano

> o co chodzi z tymi kartonami ?

Pod silnik, żeby nie nakapać na kostkę biglaugh.gif

Napisano

> o co chodzi z tymi kartonami ?

miały uchronić cenną kostkę brukową manufaktury przed ewentualnymi wyciekami z maluszków

Napisano

> miały uchronić cenną kostkę brukową manufaktury przed ewentualnymi wyciekami z maluszków

sprawiedliwości trzeba oddać, że większość znaczyła swój teren hehe.gif

Napisano

> Grociu

Nawet moje dwa były, tylko drugi bez zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Widze ze w dwoch pojawia sie ten sam silnik. Wnioskuje ze cos latwego do przeszczepienia:

Czerwony E0 GROCIU

Bialy EL 184GP

Pytanie. Co tam powsadzali?

Napisano

> Widze ze w dwoch pojawia sie ten sam silnik. Wnioskuje ze cos latwego do przeszczepienia:

> Czerwony E0 GROCIU

> Bialy EL 184GP

> Pytanie. Co tam powsadzali?

1100, albo 1200 fiatowskie. Na mojej stronie masz foty mojego pierwszego malucha sprzed 8 lat zrobionego najpierw z 1.1 SPI, potem 1.2 MPI fiatowskim. W sumie nic trudniego - wieszak, flansza, tulejka i do przodu.

Napisano

Maluchomaniacy! mam pytanko zlosnik.gif

jest sobie maluszek rok 79-83 (mam różne info) ponoć 600ta, z tego co liczę stoi jakieś 15 lat w ogrzewanym garażu, więc ruda za bardzo go nie zjadła, coraz bardziej mnie korci żeby go zabrać i uruchomić więc mam pare pytań smile.gif

1 jaki może być orientacyjny koszt uruchomienia? zapewne do przeglądu zawieszenie, hamulce itp, ale co z silnikiem? wymiana płynów i uruchamiać czy silnik do poważniejszego przeglądu?

2 tak jak pisałem stoi w ogrzewanym garażu cały czas, ja niestety dysponuje tylko wolnostojącym, nieogrzewanym więc zapewne jest tez wilgoć, czy przy takim starym aucie rdza go nie zje bardzo szybko?

Auto mogę mieć na zasadzie "zabieraj go bo tylko miejsce zajmuje"

Był ktos z Was w podobnej sytuacji, jak to u Was wygladało? Auto miałoby być niedzielnym toczydełkiem zlosnik.gif

pozdrawiam!

Napisano

> Maluchomaniacy! mam pytanko

> jest sobie maluszek rok 79-83 (mam różne info) ponoć 600ta, z tego co liczę stoi jakieś 15 lat w

> ogrzewanym garażu, więc ruda za bardzo go nie zjadła, coraz bardziej mnie korci żeby go zabrać

> i uruchomić więc mam pare pytań

> 1 jaki może być orientacyjny koszt uruchomienia? zapewne do przeglądu zawieszenie, hamulce itp, ale

> co z silnikiem? wymiana płynów i uruchamiać czy silnik do poważniejszego przeglądu?

> 2 tak jak pisałem stoi w ogrzewanym garażu cały czas, ja niestety dysponuje tylko wolnostojącym,

> nieogrzewanym więc zapewne jest tez wilgoć, czy przy takim starym aucie rdza go nie zje bardzo

> szybko?

> Auto mogę mieć na zasadzie "zabieraj go bo tylko miejsce zajmuje"

> Był ktos z Was w podobnej sytuacji, jak to u Was wygladało? Auto miałoby być niedzielnym

> toczydełkiem

> pozdrawiam!

Wiesz, zalezy jak do tego podchodzisz. Ja to bym zabral ale nie odpalal na sile. Przez zime sobie podlubac, rozebrac, poczyscic. Zobaczyc co ewentualnie moze zrobic niespodzianke w niedzielnym wyjezdzie czy podczas drogi na jakis zlot.

Bez obawy. Nieogrzewany garaz bedzie w porzadku, lepsze niz pod chmurka.

Napisano

> Wiesz, zalezy jak do tego podchodzisz. Ja to bym zabral ale nie odpalal na sile. Przez zime sobie

> podlubac, rozebrac, poczyscic. Zobaczyc co ewentualnie moze zrobic niespodzianke w niedzielnym

> wyjezdzie czy podczas drogi na jakis zlot.

> Bez obawy. Nieogrzewany garaz bedzie w porzadku, lepsze niz pod chmurka.

no własnie ale pytanie czy po takim przestoju zaglądać do wnętrza silnika, skrzyni itp czy tylko zmienić płyny, kable, świece i odpalać.

Co do miejsca postoju mam mieszane uczucia, tam ma sucho i ciepło u mnie juz nie. jak ma zardzewieć w 1-2 lata to niech sobie stoi tam spineyes.gif

Napisano

> Co do miejsca postoju mam mieszane uczucia, tam ma sucho i ciepło u mnie juz nie. jak ma zardzewieć

> w 1-2 lata to niech sobie stoi tam

Misku, pozwole sobie na nieco nieprzyzwoite porownanie cfaniaczek.gif. Z takim autem jest jak z nastoletnia dziewica grinser006.gif - z jednej strony masz skrupuly taka ruszyc, z drugiej jak Ty tego nie zrobisz, to zrobi to ktos inny, niekoniecznie lepiej rotfl.gif.

Wnioski wysnuj sam waytogo.gif.

Napisano

> Misku, pozwole sobie na nieco nieprzyzwoite porownanie . Z takim autem jest jak z nastoletnia

> dziewica - z jednej strony masz skrupuly taka ruszyc, z drugiej jak Ty tego nie zrobisz, to

> zrobi to ktos inny, niekoniecznie lepiej .

> Wnioski wysnuj sam .

hmmmmmmm biglaugh.gif

ciiii shhh.gif, zona.gif idzie! zlosnik.gif

Napisano

> Widze ze w dwoch pojawia sie ten sam silnik. Wnioskuje ze cos latwego do przeszczepienia:

> Czerwony E0 GROCIU

> Bialy EL 184GP

> Pytanie. Co tam powsadzali?

E0 GROCIU 1,2 MPI

EL 184GP 1,1 SPI

Napisano

> E0 GROCIU 1,2 MPI

> EL 184GP 1,1 SPI

Grociu, nie dalo sie wydechu nieco nizej puscic, zeby lampa sie zmiescila? Na badaniu technicznym nie bylo problemu?

W EL wydech jest - delikatnie mowiac - przydlugi grinser006.gif

Napisano

Jak by był niżej to by szorował po ziemi przy mojej glebie zeby.GIF

jest na równi z miską która jest 8 cm nad ziemią smile.gif

Na badaniu się nie czepiają, a na dniach zmieniam zderzaki, będzie troszkę lepiej.

Napisano

Nie myslales o zalozeniu normalnej kopulki od 1.2?

Napisano

Na razie przynajmniej do wiosny będzie jeszcze normalny filtr z tego silnika, potem zobaczymy... Jeszcze parę innych projektów czeka na realizację smile.gif

Napisano

A z innej beczki...Ta tablica indywidualna to z urzędu czy samoróbka? Bo zdaje się, że po wyróżniku województwa może być pięć znaków...

Napisano

Wiesz ma się te znajomości... zeby.GIF

... u pana, który dorabia tablice grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.