Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"ścigacz" do 50 cm , co kupic

Featured Replies

Napisano

jak w temacie , dojazdy w tym roku samochodem strasznie mnie denerwowaly - i na przyszly postanowilem sobie kupic jednoslad do 50 cm , no i tu szukam jakiejs porady u Was. Nie chce skuter'a bo nie pasuje mi pozycja siedzaca z nogami z przodu. Dlatego zastanawiam sie nad jakims pseudo scigaczem - może byc w automacie , moze byc i manualna skrzynia biegów. Narazie myslalem nad aprilia rs 50 lub gilera dna 50 . Moze jakies inne propozycje. A moze jak mi sie spodoba to zrobie kat A i kupie prawdziwe moto

Napisano

facepalm.gif

z_lol1.gif

ja piernicze załamka facepalm.gif

ale widok dorosłej osoby na scigaczu 50 ccm bezcenny rotfl.gifhahaha.gif

Napisano

> ja piernicze załamka

> ale widok dorosłej osoby na scigaczu 50 ccm bezcenny

Nawet mi do glowy nie przyszlo ze jakis talent wpadl na pomysl zeby cos takiego wyprodukowac hahaha.gif

Napisano

jeszcze masz GB-Street z chińczyków itd... ale mój manual 50 je objeżdża, bo z dodatkami sa za ciężkie... śmieszny widok na drodze smile.gif

a propo rometa to zetka 50, a potem silnik 125 i jazda smile.gif

Napisano

Kolego jeśli koniecznie chcesz kompletnie nie praktycznego "ścigacza" z schowkiem na conajwyżej"4pak browca" to weź tę Aprilię RS ale nic tam nie schowiesz a napewno wolał byś schować zakupy np do schowka niżeli trzymać w plecaku na plecach...? W chłodniejsze dni(coraz bliżej)nadchodzą więc zdecydowanie polecam zakup skutera np kymco super 8,9, Gilere Runner itp. ze względu na owiewki a pozycja siedząca jak na"krześle" okaże się zdecydowanie wygodniejsza od tej na "ścigaczu" w dodatku Twoje nadgarstki nie będą obciążone ciałem spoczywającym na nich...a właśnie pozycja w ścigaczu wymusza takową...A automat uprzyjemni ci życie zresztą nie raz rozmawiałem przez tel i jednocześnie prowadziłem skuter (gaz i hamulec w jednej ręce) czy jadłem itp...na ścigaczu możesz zapomnieć o tym 270751858-jezyk.gif

Napisano

wystarczy kufer zamontowac i juz bije na glowe schowki skuterowe (mowa o kufrze 50l)

Napisano

> jak w temacie , dojazdy w tym roku samochodem strasznie mnie denerwowaly - i na przyszly

> postanowilem sobie kupic jednoslad do 50 cm , no i tu szukam jakiejs porady u Was. Nie chce

> skuter'a bo nie pasuje mi pozycja siedzaca z nogami z przodu. Dlatego zastanawiam sie nad

> jakims pseudo scigaczem - może byc w automacie , moze byc i manualna skrzynia biegów. Narazie

> myslalem nad aprilia rs 50 lub gilera dna 50 . Moze jakies inne propozycje. A moze jak mi sie

> spodoba to zrobie kat A i kupie prawdziwe moto

Jeśli myślisz o "ścigaczu" 50cm3 to weź pod uwagę również hulajnogi elektryczne zlosnik.gif Sorry za złośliwość ale jedynym sensownym rozwiązaniem w tej klasie jest skuter. Dużo wygodniejszy, jakieś tam schowki będzie posiadał i po deszczu raczej będziesz miał suche nogawki. cena też przystępniejsza

Napisano

> Jeśli myślisz o "ścigaczu" 50cm3 to weź pod uwagę również hulajnogi elektryczne Sorry za

> złośliwość ale jedynym sensownym rozwiązaniem w tej klasie jest skuter. Dużo wygodniejszy,

> jakieś tam schowki będzie posiadał i po deszczu raczej będziesz miał suche nogawki. cena też

> przystępniejsza

Derbi GP1 bedzie kompromisem. ok.gif

Napisano

> A moze jak mi sie

Polecam... kup sobie coś tańszego ale za to zrób prawko... tez myślałem o kiedyś motorowerze... w tym roku na wiosnę zrobiłem prawko i kupiłem choperka... polecam, nawet jakiś 125 ale nie motorower smile.gif

Napisano

> jak w temacie , dojazdy w tym roku samochodem strasznie mnie denerwowaly - i na przyszly

> postanowilem sobie kupic jednoslad do 50 cm , no i tu szukam jakiejs porady u Was. Nie chce

> skuter'a bo nie pasuje mi pozycja siedzaca z nogami z przodu. Dlatego zastanawiam sie nad

> jakims pseudo scigaczem - może byc w automacie , moze byc i manualna skrzynia biegów. Narazie

> myslalem nad aprilia rs 50 lub gilera dna 50 . Moze jakies inne propozycje. A moze jak mi sie

Nie kupuj tego nigdy .. : / to jest najwiekszy syf i badziew jaki mogli stworzyc ... przeciez to tak pierdzi ze ogluchnac idzie .. ; / Jak moto malej pojemnosci to tylko 125 :/ Nie polecam 50 mialem z tym doczynienia i musialem kupic skuter ktory mi tez rozwija 80 km/h ..

Napisano

Może zamiast jakieś pseudo-motory kupić jakiś motorower (jeśli Ci pozycja na skuterze nie pasuje).

Na przykład jakiś Kymco Nexxon albo Active

Napisano

> wystarczy kufer zamontowac i juz bije na glowe schowki skuterowe (mowa o kufrze 50l)

hehe.gif Motorower z kufrem 50 litrowym wygląda wprost przecudnie! icon_eek.gif

Gdyby to jeszcze był jakiś taki ścigaczopodobny z zamontowanym z tyłu takim wielkim klopem to wrażenia estetyczne pewnikiem byłyby niezapomniane! hehe.gif

Napisano

Panowie troche wiecej powagi ! Jezeli koega pyta a jest niezorietowany to mozna by mu pomoc.

Pomysl ze " scigaczem " jest do DUPY ! o nieznaczy, ze ponysl dojazdu czy uzywania 50 ccm jest zly.

Osobiscie zaproponowal bym Ci Yamaha DT 50, Honda MTX 50, najbardziej wytrzymale i niezawodne.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Panowie troche wiecej powagi ! Jezeli koega pyta a jest niezorietowany to mozna by mu pomoc.

> Pomysl ze " scigaczem " jest do DUPY ! o nieznaczy, ze ponysl dojazdu czy uzywania 50 ccm jest

> zly.

> Osobiscie zaproponowal bym Ci Yamaha DT 50, Honda MTX 50, najbardziej wytrzymale i niezawodne.

I o taka odpowiedz mi chodziło dzieki , a nie "nasmiewanie " sie z pseudo scigacza. Ale chyba rzeczywiscie przemysle zrobienie kategori A i kupno czegos wiekszego

Napisano

Lobbuje za Simsonem zeby.GIF Osobiście łubie ludzi którzy wypowiadaj sie na temat 50ccm a nigdy tym nie jeździli i nie maja zielonego pojęcia o czym gadają...

A ja dziś zostawiłem Gsa w garażu a pojechałem sobie do pracy Simsonkiem zeby.GIF

Prawda jest taka ze 50 jest mała, zwinna i w miare tania w eksploatacji, chociaż gdy zrobisz ja tak aby jeździła te 90km/h to spalanie wzrasta do 4l/100km a tyle to pali Gs przy podobnej jezdzie.

Dodatkowo od tego roku wchodzą przeglądy rejestracyjne co 2 lata a wiec dodatkowe koszta.

Napisano

> Lobbuje za Simsonem Osobiście łubie ludzi którzy wypowiadaj sie na temat 50ccm a nigdy tym nie

> jeździli i nie maja zielonego pojęcia o czym gadają...

> A ja dziś zostawiłem Gsa w garażu a pojechałem sobie do pracy Simsonkiem

> Prawda jest taka ze 50 jest mała, zwinna i w miare tania w eksploatacji, chociaż gdy zrobisz ja tak

> aby jeździła te 90km/h to spalanie wzrasta do 4l/100km a tyle to pali Gs przy podobnej

> jezdzie.

> Dodatkowo od tego roku wchodzą przeglądy rejestracyjne co 2 lata a wiec dodatkowe koszta.

Simak jest tez OK !

Choc prawde mowiac gdybym mial sie rozgladac za 50 ccm w 2T to wolalbym wziasc cos 50 ccm w 4T Honda Dax, tylko, ze ta jest cholernie droga !

P.S.moim zdaniem 60 km/h wystarczy na 50 - tke w zupelnosci, ale to moze tylko dla tego, ze sam mam kat. A

wink.gif

Napisano

> I o taka odpowiedz mi chodziło dzieki , a nie "nasmiewanie " sie z pseudo scigacza. Ale chyba

> rzeczywiscie przemysle zrobienie kategori A i kupno czegos wiekszego

Generalnie to można kupić 125 zarejestrowane na 50 zlosnik.gif

Napisano

> Generalnie to można kupić 125 zarejestrowane na 50

Tyle, że jest to jedno z najgłupszych, możliwych rozwiązań!

Jazda czymś takim, w razie kolizji czy wypadku może pociągnąć za sobą ogromne konsekwencje!

Taki pojazd będzie traktowany jak pojazd nie dopuszczony do ruchu, bez badań technicznych a kierowca jeśli nie posiada kat. "A" jako prowadzący bez uprawnień!

W takim przypadku nie działa ubezpieczenie!

Z tych najłagodniejszych konsekwencji to mandat 300zł za brak prawka, + 200 za jazdę pojazdem bez ważnych badań technicznych no i transport tego pojazdu na lawecie bo policja nie pozwoli dalej tym jechać!

Opłaca się? zlosnik.gif

Napisano

> Generalnie to można kupić 125 zarejestrowane na 50

Pro forma zapyta ile masz lat 12 ?, 13 ?

Dziecko, ogarnij sie z takimi durnymi propozycjami na publicznym forum lamiesz prawo i namawiasz do falszerstwa - za to grozi prokurator ! sciana.gifmlot.gifsciana.gifmlot.gifsciana.gifscrewy.gif

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.