Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

100, a6, 2,5 TDI rzędowy

Featured Replies

Napisano

witam

Ile kosztuje wymiana rozrządu w tym samochodzie z tym silnikiem (ceny taka +-).

Oraz czy to auto ma jakieś słąbe punkty na któe warto zwrócić uwage przy kupnie??

Napisano

> witam

> Ile kosztuje wymiana rozrządu w tym samochodzie z tym silnikiem (ceny taka +-).

> Oraz czy to auto ma jakieś słąbe punkty na któe warto zwrócić uwage przy kupnie??

z tego co mi mówił mój mechanik to straszna padaka ten silnik, podobno sypie się jak domy w afganistanie zlosnik.gif co z nim nie tak nie wiem, mi odradził kupno fury z tym silnikiem.

Napisano

> witam

> Ile kosztuje wymiana rozrządu w tym samochodzie z tym silnikiem (ceny taka +-).

Duuuuuuzo, zeby sie dostac do czegokolwiek, to trzeba rozkrecic pol samochodu.

Napisano
  • Autor

> z tego co mi mówił mój mechanik to straszna padaka ten silnik, podobno sypie się jak domy w

> afganistanie co z nim nie tak nie wiem, mi odradził kupno fury z tym silnikiem.

chyba nie o tym silniku ci mówił, mi chodzi o ten 116 i 140KM

Napisano
  • Autor

> Duuuuuuzo, zeby sie dostac do czegokolwiek, to trzeba rozkrecic pol samochodu.

1000 wystarczy?? grinser006.gif

Napisano

> z tego co mi mówił mój mechanik to straszna padaka ten silnik, podobno sypie się jak domy w

> afganistanie co z nim nie tak nie wiem, mi odradził kupno fury z tym silnikiem.

CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM PROSZE !!! kara.gif

w tytule wyrazie pisze RZEDOWY i nie nalezy go mylic z V6 nono.gif

2.5 TDI rzedowy to jesten z najtrawalszych "nowoczesnych" silnikow diesla

2.5 V6 to rzeczywiscie padaka

Napisano

> witam

Nie wiem ile kosztuje kompletny rozrząd ale wymiana to myślę że kwota ok 400-500zł.

> Oraz czy to auto ma jakieś słąbe punkty na któe warto zwrócić uwage przy kupnie??

Ten silnik to faktycznie jedna z najtrwalszych konstrukcji, jak ktoś dba to na prawdę zrobi mega przebieg. Jedyny przypadek jaki znam uszkodzenia tego silnika to zerwanie paska rozrządu. Właściciel tak się wczuł że zapomniał o wymianach rozrządu. Ale wjechał nowy silnik i autko śmiga dalej. Zwrócić uwagę trzeba na powypadkowość bo auta z tym silnikiem były za wszelką cene ratowane. Po prostu swego czasu trzeba było sporo za nie zapłacić. No i wiadomo trzeba dokładnie sprawdzić silnik. Zapomnij że kupisz takie auto z przebiegiem mniejszym jak 300 tys km. Ale nie trzeba się go bać.

Napisano

2,5 tdi R5 jest jak najbardziej OK z tego co ja wiem:) koledze jędruli chodziło o 2,5 TDI V6:)

Napisano

> 2.5 V6 to rzeczywiscie padaka

No padaka jak pieron - 800 tys. km, a wymieniane tylko filtry, oleje, rozrząd... zlosnik.gif Drugie auto - już mniej - tylko 600 tys. km zlosnik.gif

Napisano

> witam

silnik pancerny, rozrząd to nie są jakieś super koszty. Normalne. Pasek, rolka napinacza, pompa wody. POszukaj na allegro kompletów do silników AEL oraz 1T , to właśnie te silniki.

Napisano

> 2,5 tdi V5 jest jak najbardziej OK z tego co ja wiem:) koledze jędruli chodziło o 2,5 TDI V6:)

a, co to????

Napisano

> No padaka jak pieron - 800 tys. km, a wymieniane tylko filtry, oleje, rozrząd... Drugie auto - już

> mniej - tylko 600 tys. km

czyli opinia o mizernej trwalosci walkow rorzadu i pomp wtryskowych w 2.5 V6 TDI jest wyssana z palca ???

Napisano

> a, co to????

chulera wie...

Napisano

> czyli opinia o mizernej trwalosci walkow rorzadu i pomp wtryskowych w 2.5 V6 TDI jest wyssana z

> palca ???

nie jest. Miał chłopak dobrego serwisanta, albo niesamowite szczęście wink.gif

Napisano

> czyli opinia o mizernej trwalosci walkow rorzadu i pomp wtryskowych w 2.5 V6 TDI jest wyssana z

> palca ???

Nie jest. Mam dowody ok.gif

Napisano

Powiem jak już będę po naprawie hehe.gif

Osobiście uważam, żę te teorie sa znacznie przesadzone - pewnie są to najbardziej czułe elementy i... no cóżw momencie kiedy kupujemy zajechane auto, z cofanym kilkukrotnie licznikiem... mogą pojawić się problemy zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> witam

Wymiana rozrządu w R5 to koszt ok. 1000zł - części mniej wiecej 600-700 (na pompę wtryskową jest osobny pasek) + robocizna od 250-400zł zależnie od miejsca gdzie to robią.

Przy zakupie należy uważać na zajechane sztuki, większość tych aut ma nakręcone minimum 350tyś i w górę, jeśli były niedbane to wiadomo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.