Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny zamek do sc

Featured Replies

Napisano

Witam chciałem zamontować sobie centralny zamek i bije sie troche z myślami. Znalazłem takie cuś na allegro jakiś tekst ponoć niby dedykowane do sc. I nie wiem czy brać taki czy brać uniwersalny i rzeźbić. Kolega taquito sprzedaje chyba uniwersalny ale z alarmem za stówe. Ja szczerze to bm wolał żeby było p&p żeby znowu jakiś drut nie wyszedł. Co radzicie, dużo jest problemu z założeniem takiego uniwersalnego?

Napisano

> Witam chciałem zamontować sobie centralny zamek i bije sie troche z myślami. Znalazłem takie cuś na

> allegro jakiś tekst ponoć niby dedykowane do sc. I nie wiem czy brać taki czy brać

> uniwersalny i rzeźbić. Kolega taquito sprzedaje chyba uniwersalny ale z alarmem za stówe. Ja

> szczerze to bm wolał żeby było p&p żeby znowu jakiś drut nie wyszedł. Co radzicie, dużo

> jest problemu z założeniem takiego uniwersalnego?

ja kupowalem za 39zl/szt dedykowany ricambi CZ wraz z zamkami

Napisano

montowalem uniwersalny do cc i latwo szlo wpasowac silowniki.

montowalem taki sam zestaw uniwersalny do sc i bylo ciezko. nie obylo sie bez wiercenia w plastikowej oslonie zamka, a i tak nie dzialalo idealnie, a po jakims czasie zaczelo sie przycinac, wiec kupilem silowniki fabryczne i podlaczylem pod te centralke co juz mialem.

montaz wyglada tak, ze trzeba zdjac oslone zamka, wsadzic silownik i przykrecic dwom wkretami silniczek motoreduktora. dodatkowo w tym zamku, ktory mialem w samochodzie, nie bylo szpilki, o ktora zahacza sie silniczek i ktora przekazuje ruch z silownika na zamek. jest tylko dziurka i w eperze nie znalazlem tego elementu jako osobna czesc, wiec nagwintowalem te dziurke i wkrecilem srubke M3.

sa uniwersalne silowniki, ale z blacha ponoc pasujaca do sc. takie: [LiNK] . nie montowalem tego, wiec sie nie wypowiem.

jakbym mial zakladac jeszcze raz, to tylko oryginalne silowniki z uniwersalna centralka na pilota.

Napisano
  • Autor

> montowalem uniwersalny do cc i latwo szlo wpasowac silowniki.

> montowalem taki sam zestaw uniwersalny do sc i bylo ciezko. nie obylo sie bez wiercenia w

> plastikowej oslonie zamka, a i tak nie dzialalo idealnie, a po jakims czasie zaczelo sie

> przycinac, wiec kupilem silowniki fabryczne i podlaczylem pod te centralke co juz mialem.

i już potem było ok? hmm.gif

> montaz wyglada tak, ze trzeba zdjac oslone zamka, wsadzic silownik i przykrecic dwom wkretami

> silniczek motoreduktora. dodatkowo w tym zamku, ktory mialem w samochodzie, nie bylo szpilki,

> o ktora zahacza sie silniczek i ktora przekazuje ruch z silownika na zamek. jest tylko dziurka

> i w eperze nie znalazlem tego elementu jako osobna czesc, wiec nagwintowalem te dziurke i

> wkrecilem srubke M3.

> sa uniwersalne silowniki, ale z blacha ponoc pasujaca do sc. takie: [LiNK] . nie montowalem tego,

> wiec sie nie wypowiem.

> jakbym mial zakladac jeszcze raz, to tylko oryginalne silowniki z uniwersalna centralka na pilota.

tez bym sie ku temu skłaniał raczej hmm.gif

Napisano

> i już potem było ok?

tak, bo miejsca jest tak malo, ze przy pierwszym montazu w sc chyba z 5h sie meczylem nad zdrutowaniem tego w jakis sensowny sposob, a po 2-3 latach zaczelo sie blokowac, wiec zmienilem na seryjne i mam spokoj, a w zasadzie serce.gif. ok.gif

Napisano
  • Autor

> tak, bo miejsca jest tak malo, ze przy pierwszym montazu w sc chyba z 5h sie meczylem nad

> zdrutowaniem tego w jakis sensowny sposob, a po 2-3 latach zaczelo sie blokowac, wiec

> zmienilem na seryjne i mam spokoj, a w zasadzie .

no to mnie chyba przekonałeś. tylko teraz czy brać TO czy może wziąc bez pilota i do tego jakiś alarm? W sumie na alarmie mi aż tak nie zależy to nie wiem

Napisano

> Witam chciałem zamontować sobie centralny zamek i bije sie troche z myślami. Znalazłem takie cuś na

> allegro jakiś tekst ponoć niby dedykowane do sc. I nie wiem czy brać taki czy brać

> uniwersalny i rzeźbić. Kolega taquito sprzedaje chyba uniwersalny ale z alarmem za stówe. Ja

> szczerze to bm wolał żeby było p&p żeby znowu jakiś drut nie wyszedł. Co radzicie, dużo

ostatnio zalozylem taki sam temat, wszyscy mi radzili oryginalny i taki tez kupilem

Napisano
ja bym kupil takie:[LiNK], a do tego jakas centralke uniwersalna z pilotami (jak nie chcesz alarmu): [LiNK] albo taki z silownikami uniwersalnymi: [LiNK] , a silowniki bym opchnal dalej.
Napisano

Ja bym zrobil tak jak ja mam zlosnik.gif

Kupil 2 ricambi silowniki zlosnik.gif

Do tego centralny zamek na dwoje dzwi z dodatkowym kanalem zlosnik.gif

Centralke i orginalne silowniki spinam razem zlosnik.gif

A jeden z silownikow ktory mi zostanie stosuje do otwierania tylnej klapy na guzik z pilota zlosnik.gif

Napisano

ja również tak jak Psychik polecam oryginały.... Ja mialem uniwersalne przez 3-4 lata ale tez zaczęły szwankować..... jeszcze ktoś mi je tak zamontował że jak potem wkladałem elektryczne silowniki szyb to musiałem kombinować żeby to wszystko działało i nie ocierało o siebie......

Wkładaj oryginały nie będziesz miał problemów że coś nie pasuje o coś sie opiera itp.....

Napisano
  • Autor

> Ja bym zrobil tak jak ja mam

> Kupil 2 ricambi silowniki

> Do tego centralny zamek na dwoje dzwi z dodatkowym kanalem

> Centralke i orginalne silowniki spinam razem

> A jeden z silownikow ktory mi zostanie stosuje do otwierania tylnej klapy na guzik z pilota

O widzisz na to bym nie wpadł ciekawe rozwiązanie tylko nie wiem czy u mnie by się sprawdzilo bo ja mam na linke koło siedzenia

Napisano

> O widzisz na to bym nie wpadł ciekawe rozwiązanie tylko nie wiem czy u mnie by się sprawdzilo bo ja

> mam na linke koło siedzenia

Wlasnie najlepiej jak masz ta linke wink.gif Wtedy wystarczy sie podlaczyc przy zamku linka i polaczyc z silownikiem.

Napisano

tak tylko musisz mieć odpowiedni siłownik do tego, by otworzyć tylną klapę

Napisano

> tak tylko musisz mieć odpowiedni siłownik do tego, by otworzyć tylną klapę

Sprecyzuj "odpowiedni" zlosnik.gif

Napisano

> tak tylko musisz mieć odpowiedni siłownik do tego, by otworzyć tylną klapę

Zwykly styka, sprawdzone zlosnik.gif

Napisano

> Zwykly styka, sprawdzone

U Azinatora nie chciał banglać zwykły chyba, jakieś problemy miał czy cuś

Napisano

dokładnie tak jak piszesz trzeba było dać mocniejszy tylko już teraz nie pamiętam jaki

Napisano

> dokładnie tak jak piszesz trzeba było dać mocniejszy tylko już teraz nie pamiętam jaki

nie wiem jak w seju, ale w punto 1 zwykły uniwersalny daje sobie radę z klapą zlosnik.gifok.gif

Napisano

u Aziego w seju musieliśmy założyć mocniejszy niż do drzwi

Napisano

> u Aziego w seju musieliśmy założyć mocniejszy niż do drzwi

a u mnie w seju na tylną klapę mam uniwersalny,nawet słabszy niż na drzwi,trochę zajechany i bangla bez szwanku

Napisano

tzn w drzwiach mam nówki,a ten który wsadziłem do tylnej klapy to jakiś kilkuletni,używany,wyciągnięty z drzwi innego auta u mnie w pracy,które było na rozbiórkę... sprawdziłem jeden z moich drzwi i ten,porównałem który mocniej ciągnie za cięgno w zamku i wsadziłem słabszy,bo rzadziej otwieram bagażnik niż drzwi.od ponad roku śmiga jak trzeba

• 2 lata później...
Napisano

> U Azinatora nie chciał banglać zwykły chyba, jakieś problemy miał czy cuś

Czasem trzeba zamek klapy podregulować , w moim 1 SC działa na zwykłym siłowniku już prawie 10 lat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.