Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła przednie SC

Featured Replies

Napisano

Witam po raz pierwszy na zaprzyjaźnionym kąciku grinser006.gif

W SC mojej serce.gif niedawno lewy reflektor zaczął słabo świecić, praktycznie żarówka H4 świeciła jak postojówka.

Wymieniłem żarówkę na nową, sprawdziłem czy jest styk w kostce... kilka dni było ok... reflektor świecił normalnie...

Wczoraj znowu żarówka zaczęła słabo świecić... i teraz gdzie tkwi problem??

Znajomy ostatnio wspomniał coś o przepalających się kostkach reflektorów właśnie w Seicento... czy to może być problemem????? hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Napisano

> Witam po raz pierwszy na zaprzyjaźnionym kąciku

> W SC mojej niedawno lewy reflektor zaczął słabo świecić, praktycznie żarówka H4 świeciła jak

> postojówka.

> Wymieniłem żarówkę na nową, sprawdziłem czy jest styk w kostce... kilka dni było ok... reflektor

> świecił normalnie...

> Wczoraj znowu żarówka zaczęła słabo świecić... i teraz gdzie tkwi problem??

> Znajomy ostatnio wspomniał coś o przepalających się kostkach reflektorów właśnie w Seicento... czy

> to może być problemem?????

Sprawdź właśnie te kostki, miałem u siebie podobny problem i wymiana załatwiła sprawę ok.gif

Napisano

u mnie tak było (tylko sie jeszcze żarzyła kontrolka długich ) i okazała się winna kostka wink.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie tak było (tylko sie jeszcze żarzyła kontrolka długich ) i okazała się winna kostka

No właśnie tutaj też świeci się kontrolka świateł długich... bardzo słabo ale świeci...

Napisano

Dosłownie z 2tyg temu miałem to samo i też założyłem temat wink.gif Oczywiscie winna okazała się kostka - przytopiła się i jeden styk trzeba było wymienić. Koszt naprawy 3,90 zł + 10min pracy wink.gif Również lekko świeciła sie kontrolka długich.

Napisano

sprawdź te kostki, moga byc podtopione, zaśniedziałe.... nowe dostepne w pierwszym lepszym sklepie z żarówkami do samochodów.

Napisano

a najlepiej nie wstawiaj tych kostek od cento tylko innej marki

Napisano

> No właśnie tutaj też świeci się kontrolka świateł długich... bardzo słabo ale świeci...

na 100% winna jest kostka - miałem u siebie to samo na wiosne

Napisano

> a najlepiej nie wstawiaj tych kostek od cento tylko innej marki

Z BMW mogą być?

Napisano

> a najlepiej nie wstawiaj tych kostek od cento tylko innej marki

panowie dolutowalem u mnie upalone druciki i wstawilem porzadne kostki zlosnik.gif

teraz moje pytanie jakie zaroweczki wstawic, kupilem jakies tanie "extra white" z niebieskim szklem i porazka confused.gif swieczki swieca mocniej

jak myslicie uciagnie instalacja 90/100 W ??

albo co innego byscie polecali ??

dodam, ze klosze umyte, niestety lustra juz wysluzone (10 lat)

pozdr

Napisano

> panowie dolutowalem u mnie upalone druciki i wstawilem porzadne kostki

> teraz moje pytanie jakie zaroweczki wstawic, kupilem jakies tanie "extra white" z niebieskim szklem

> i porazka swieczki swieca mocniej

> jak myslicie uciagnie instalacja 90/100 W ??

> albo co innego byscie polecali ??

> dodam, ze klosze umyte, niestety lustra juz wysluzone (10 lat)

> pozdr

phisa kiedys mialem fajnie dawaly koszt okolo 60-80zl modelu nie pamietam ale upalily mi kostki pewnie przez luzy na spinkach biglaugh.gif

Napisano

> panowie dolutowalem u mnie upalone druciki i wstawilem porzadne kostki

> teraz moje pytanie jakie zaroweczki wstawic, kupilem jakies tanie "extra white" z niebieskim szklem

> i porazka swieczki swieca mocniej

> jak myslicie uciagnie instalacja 90/100 W ??

> albo co innego byscie polecali ??

> dodam, ze klosze umyte, niestety lustra juz wysluzone (10 lat)

> pozdr

ja poprzednio miałem philipsa nightguide (te z 3 kolorami) o ile ten biały i lekko niebieskawy odcień po prawej spoko o tyle ten żółty odcień w nocy podczas deszczu to była porażka - mało co było widać z lewej strony.

Obecnie od miesiąca jeżdżę z tymi żarówkami:

http://allegro.pl/kielce-zarowki-h4-50-sportlightbluish-tungsram-i1213467434.html

Światło dużo bielsze ale nie niebieskie - nawet nie widać odcienia niebieskiego na kloszu. Póki co jestem zadowolony ale zrobiłem na nich jedynie nie więcej niż 2tyś km. Kolega ma te same zarowki ale na H7 w innym aucie i też je sobie chwali.

Cena też bardzo przyjemna smile.gif

Napisano

również polecam tungsramy grinser006.gif sam na nich jeżdżę i jestem b. zadowolony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.