Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

turbo

Featured Replies

Napisano

Posiadam wersje 1.4 i.e.S i ciekawi mnie od dawna czy zalozenie do tego silnika turbo jest mozliwe? jezeli tak to co trzeba takowego zromadzic po za turbina i intercoolerem...

Napisano

> Posiadam wersje 1.4 i.e.S i ciekawi mnie od dawna czy zalozenie do tego silnika turbo jest mozliwe?

> jezeli tak to co trzeba takowego zromadzic po za turbina i intercoolerem...

kolektor wydechowy, dodatkowy wyryskiwacz, program do kompa, chłodnicę oleju, turbo i coś tam jeszcze

ogólnie ok 2000 trzeba mieć żeby uzyskać ok 100 koni, kiedyś był temat Zibiego

Napisano

z tego co wiem , to Zibi jakis czas temu proponował soft turbo do 1.4

a potrzebne do tego będzie zawieszenie dobre spowalniacze, i pewnie jakieś rurki. zaraz pewnie Ci odpowiedzą co dokładniej potrzeba

Napisano
  • Autor

> kolektor wydechowy, dodatkowy wyryskiwacz, program do kompa, chłodnicę oleju, turbo i coś tam

> jeszcze

> ogólnie ok 2000 trzeba mieć żeby uzyskać ok 100 koni, kiedyś był temat Zibiego

chyba bardziej oplacalne bylo by przeszczepic sam silnik... grinser006.gif

Napisano

> Posiadam wersje 1.4 i.e.S i ciekawi mnie od dawna czy zalozenie do tego silnika turbo jest mozliwe?

> jezeli tak to co trzeba takowego zromadzic po za turbina i intercoolerem...

zgnite lub po bombie uno turbo...

bo grube rzeczy kupisz , ale problem jak zwykle będzie w drobiazgach...

Napisano

> zgnite lub po bombie uno turbo...

> bo grube rzeczy kupisz , ale problem jak zwykle będzie w drobiazgach...

do mnie pijesz? grinser006.gif033102bebe_1_prv.gif

Napisano
  • Autor

zapewne ciezko bedzie dostac taki silnik bo jak patrzylem na allegro to byl jeden tylko sick.gif

Napisano

no i mnie ubiegłeś zeby.GIF

tak czy inaczej do autora wontku

baw się zeby.GIF

jak masz $$$$ miejsce i zapał, to nikt chyba nie widzi przeciwwskazań

alleluja 20.GIF

Napisano

> zapewne ciezko bedzie dostac taki silnik bo jak patrzylem na allegro to byl jeden tylko

forum unoturbo .

Jeśli poważnie jesteś zainteresowany tematem - lektura obowiązkowa.

Napisano

> a wiesz że nie....

> dziś na trzeźwo zeby.GIF

wiem wiem cool.gif

Napisano
  • Autor

> no i mnie ubiegłeś

> tak czy inaczej do autora wontku

> baw się

> jak masz $$$$ miejsce i zapał, to nikt chyba nie widzi przeciwwskazań

> alleluja

z kasa to nie zawsze jest git majonez 270751858-jezyk.gif

ale z checia bym cos takiego sobie 'wkleil' pod maske devil.gif

Napisano
  • Autor

a czy jest jeszcze jakas inna mozliwosc na zwiekszenie mocy w aucie? czy tylko pozostaje uturbienie? grinser006.gif

Napisano

> a czy jest jeszcze jakas inna mozliwosc na zwiekszenie mocy w aucie? czy tylko pozostaje

> uturbienie?

Jest możliwość ale turbo daje najbardziej spektakularne efekty i w sumie najprościej jest to zrobić.

Pewnie niebawem znowu zrobimy spota to pytaj - będziemy gadać, możesz looknąć jak to u mnie wygląda i działa waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Jest możliwość ale turbo daje najbardziej spektakularne efekty i w sumie najprościej jest to

> zrobić.

> Pewnie niebawem znowu zrobimy spota to pytaj - będziemy gadać, możesz looknąć jak to u mnie wygląda

> i działa

Slyszalem jak psyka sobie biglaugh.gif fajnie miec cos takiego pod macha grinser006.gif

ostatnio mnie tak nalecial szatanski pomysl na eksperymenty z uniaczem devil.gif

Napisano

> chyba bardziej oplacalne bylo by przeszczepic sam silnik...

i to jest realne i najtańsze rozwiązanie. i przynajmniej będzie jak należy - uno turbo ok.gif

Napisano

> i to jest realne i najtańsze rozwiązanie. i przynajmniej będzie jak należy - uno turbo

najtańsze hehe.gif ale spoko waytogo.gif

Napisano

> najtańsze ale spoko

a co nie? powiedz czemu ortes nie podjął uturbienia 1.4? bo za drogo i za dużo dłubaniny ok.gif więc jedyny słuszny wybór - silnik UT wsadzić ok.gif

Napisano

> Slyszalem jak psyka sobie fajnie miec cos takiego pod macha

> ostatnio mnie tak nalecial szatanski pomysl na eksperymenty z uniaczem

Uno jest wdzięcznym obiektem do modów. Jest lekkie, tanie części, dość dużo miejsca i duża kompatybilność z różnymi wersjami i innymi modelami fiatów, lanci, alf.

Posiadanie 100+ koni w uno jest bardzo "fajne" więc jeśli tylko masz jakąkolwiek kasę - baw się bo warto smile.gif

Napisano

> a co nie? powiedz czemu ortes nie podjął uturbienia 1.4? bo za drogo i za dużo dłubaniny więc

> jedyny słuszny wybór - silnik UT wsadzić

Aaa bzdury gadasz grinser006.gif

Napisano

> Aaa bzdury gadasz

tia jasne grinser006.gif

Napisano

> Posiadanie 100+ koni w uno jest bardzo "fajne" więc jeśli tylko masz jakąkolwiek kasę - baw się bo

> warto

popieram zlosnik.gif może w przyszłości uda sie uturbić 1.6 swiety.gif :

Napisano

> popieram może w przyszłości uda sie uturbić 1.6 :

Zanim popełnisz ten czyn to pospotuj może z Puzonkiem.

Najpierw każ się przewieźć a potem niech Ci poopowiada o awariach hehe.gifhehe.gif

Napisano

> tia jasne

Żarty żartami ale sam bardzo chętnie się przekonam co jest lepsze - lekkie fire czy trwalsze i posiadające większy potencjał 1.3 cfaniaczek.gif

Wyjście jest tylko jedno - nalot na... np. Rzeszów cfaniaczek.gif

M - proszę nie banować - dalej zabawę przenosimy na towarzyski. swiety.gif

Napisano

> Zanim popełnisz ten czyn to pospotuj może z Puzonkiem.

> Najpierw każ się przewieźć a potem niech Ci poopowiada o awariach

smile.gif awarie u mnie są na porządku dziennym biglaugh.gif im więcej ich mam tym więcej się uczę

w przyszłym roku jak dożyję to wrócę do tematu . smile.gif

Napisano

> Żarty żartami ale sam bardzo chętnie się przekonam co jest lepsze - lekkie fire czy trwalsze i

> posiadające większy potencjał 1.3

> Wyjście jest tylko jedno - nalot na... np. Rzeszów

> M - proszę nie banować - dalej zabawę przenosimy na towarzyski.

zapraszam biglaugh.gif

Napisano

> awarie u mnie są na porządku dziennym im więcej ich mam tym więcej się uczę

> w przyszłym roku jak dożyję to wrócę do tematu .

To wyobraź sobie że teraz to jest PIKUŚ bo potem to będą grubsze awarie... no chyba że od razu wszystko zrobisz na TIP-SRIP-TOP ale jak znam życie to człowiek zawsze coś skopie a potem pokutuje (mówię o własnych błędach).

Weźmy np. u mnie UPG.

Nie odprężyłem bo miał być soft ale... ale przecież zamiast 0.4 można dmuchać 0.6 nie? Do tego gaz na blosie... i 2 UPG poszły... a potem trzeba było co do jednej śrubki silnik rozbierać żeby to zrobić jak należy.

No ale teraz sobie dmucham 1 bar i nic się nie dzieje...

Misa olejowa przerdzewiała.. niby - normalka, i bez turbo ale... kupiłem nową na allegro, jak się okazało bubel bo krzywa i ciekła ale.. nie mogłem zareklamować bo wspawałem w nią spływ oleju i czujnik temperatury...

Ostatnio koło rozrządu na wale. Odkręca się i ścina klina... nadmiar momentu robi swoje + niefachowe dokręcanie. Za 3-cim razem już się nauczyłem...

Wystrojenie... temat rzeka. Można oddać fachowcowi ale ten od razu skasuje 1000zł za samą robociznę a gdzie części? Robisz samemu ale.. uczysz się tak na prawdę i po drodze możesz wiele popsuć (egt, stuki itp).

Turbo to już jest temat, gdzie trzeba mocno ogarniać sprawę żeby tym jeździć albo... mieć wiele kasy i dać komuś na gotowo tylko... jaka wtedy z tego frajda?

Napisano
  • Autor

Posiadanie ponad 100 koni w uno jest na pewno bardzo fajne tym bardziej ,ze jak moja fabryka jezdze to sprawia duzo frajdy wiedz sobie wyobrazam co by sie dzialo jak bym mial troche wiecej mocy grinser006.gifgrinser006.gif

Zapewne nie bede chcial zostac przy fabryce i w przyszlosci moze uda mi sie cos osiagnac w moim bolidzie biglaugh.gif

Napisano

> Posiadanie ponad 100 koni w uno jest na pewno bardzo fajne tym bardziej ,ze jak moja fabryka jezdze

> to sprawia duzo frajdy wiedz sobie wyobrazam co by sie dzialo jak bym mial troche wiecej mocy

> Zapewne nie bede chcial zostac przy fabryce i w przyszlosci moze uda mi sie cos osiagnac w moim

> bolidzie

Z każdej wypłaty kup sobie jakiegoś grata.

IC są tanie na allegro. Kup sobie chłodnicę oleju.

Wydasz jednorazowo 100-150 - nie odczujesz a kupka rośnie.

Napisano
  • Autor

> Z każdej wypłaty kup sobie jakiegoś grata.

> IC są tanie na allegro. Kup sobie chłodnicę oleju.

> Wydasz jednorazowo 100-150 - nie odczujesz a kupka rośnie.

Mysle ze to dobry pomysl grinser006.gif

Jednak na razie sie wstrzymam z powodu tego gdyz dzis chcialem sie takowo zorientowac o co biega z taka przerobka silnika ale coraz bardziej zaczynam brac ten temat na powaznie waytogo.gif

Mam jeszcze jedno pytanko mianowicie czy silnik 1.6 po przeszczepie do uno robi duza roznice? czy jednak opcja turbo... devil.gif

Napisano

> Mysle ze to dobry pomysl

> Jednak na razie sie wstrzymam z powodu tego gdyz dzis chcialem sie takowo zorientowac o co biega z

> taka przerobka silnika ale coraz bardziej zaczynam brac ten temat na powaznie

> Mam jeszcze jedno pytanko mianowicie czy silnik 1.6 po przeszczepie do uno robi duza roznice? czy

> jednak opcja turbo...

Jeśli dasz ten 90-cio konny to na pewno będzie duża różnica ale... bardzo szybko się zatrze... a turbo ma tą niesamowitą zaletę jak... more boost hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli dasz ten 90-cio konny to na pewno będzie duża różnica ale... bardzo szybko się zatrze... a

> turbo ma tą niesamowitą zaletę jak... more boost

Zawsze bylem zwolennikiem posiadania turbawki pod macha devil.gif

Napisano

> kolektor wydechowy, dodatkowy wyryskiwacz, program do kompa, chłodnicę oleju, turbo i coś tam

> jeszcze

> ogólnie ok 2000 trzeba mieć żeby uzyskać ok 100 koni, kiedyś był temat Zibiego

2tys na uzywanych czesciach i wlasnej robocie zibiego

nie każdy potrafi dobrać, zamontować, wystroić i jechać

Napisano

A bez turbawki, to co potrzebne do zwiększenia mocy, nawet 10- 20km to by było coś wspaniałego, zwłaszcza że mam silnik który przede mną wychodził na spacer 1-2 w tygodniu zlosnik.gif

Napisano

> i przynajmniej będzie jak należy - uno turbo

Nie Kolego, to nadal bedzie tylko zwykle Uno z silnikiem Uno Turbo...

Napisano

> Nie Kolego, to nadal bedzie tylko zwykle Uno z silnikiem Uno Turbo...

no przecie o tym pisałem... smile.gif

Napisano

> Nie Kolego, to nadal bedzie tylko zwykle Uno z silnikiem Uno Turbo...

ale wy macie problemy..

normalnie facepalm.gif

Napisano

> ale wy macie problemy..

> normalnie

swieca.gif

Patrze, patrze, ale zadnego problemu nie widze. Zatem albo masz sokoli wzrok... albo zwidy 270751858-jezyk.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.