Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf 5 1.9TDI BKC remap

Featured Replies

Napisano

Przebieg auta 45kkm, doładowanie obecnie 1,11b (seria 1,05)

Golf 1.9 TDI wykres

Przy okazji poprawione zostało zapalanie na ciepłym silniku.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Przebieg auta 45kkm, doładowanie obecnie 1,11b (seria 1,05)

> Golf 1.9 TDI wykres

dobrze zrobione ok.gif

Napisano

jak zawsze dobra robota ok.gif

seria widzę z giftem , po modach już musi to jechać wink.gif

btw naklejki nadal nie ma rotfl.gif

Napisano

b.fajny wykresik ok.gifjak moja padaka się nie sprzeda to muszę zmienić program zdecydowanie

Napisano

Od razu powiem że nie znam się na tych cipach całych. Ale jak dla mnie to jakoś mało tego niutona. Nie da się już z tym nic zrobić???

Napisano
  • Autor

> Od razu powiem że nie znam się na tych cipach całych. Ale jak dla mnie to jakoś mało tego niutona.

> Nie da się już z tym nic zrobić???

Da się zrobic górę niutona z dołu ale:

- silnik bkc

- duża rezerwa bezpieczeństwa dla 2masu i sprzęgła

- miało byc płasko w możliwie dużym zakresie obrotów oraz całkowicie bezdymnie

Pozdro

Napisano
  • Autor

> jak zawsze dobra robota

> seria widzę z giftem , po modach już musi to jechać

To jest pojęcie względne wink.gif

> btw naklejki nadal nie ma

Hmm dziwne, wyślę poleconym jeszcze raz.

Pozdro

Napisano

> To jest pojęcie względne

do serii można powiedzieć, że jedzie grinser006.gif jeździłem a3 które legitymowało się 140ps na hamowni i było czuć do serii 110 wink.gif

> Hmm dziwne, wyślę poleconym jeszcze raz.

> Pozdro

pewnie listonosz jakiś ma w swoim tico teraz "cinsoft" biglaugh.gif na gg dam Ci adres jeszcze raz wink.gif

Napisano

> Od razu powiem że nie znam się na tych cipach całych. Ale jak dla mnie to jakoś mało tego niutona.

> Nie da się już z tym nic zrobić???

mało niutona icon_eek.gif imho i tak dużo wyszło , wiesz jakie to jest obciążenie na seryjne graty icon_eek.gif

Napisano

> mało niutona imho i tak dużo wyszło , wiesz jakie to jest obciążenie na seryjne graty

Bez przesady z tym obciazeniem, widzialem ostatnio wykres 1.9 tdi 130@268km i 540Nm a silnik seryjny i nieotwierany, zreszta sporo jezdzi starych 90 zmodzonych na 200/400 i maja sie dobrze grinser006.gif

Napisano

> Bez przesady z tym obciazeniem, widzialem ostatnio wykres 1.9 tdi 130@268km i 540Nm a silnik

> seryjny i nieotwierany, zreszta sporo jezdzi starych 90 zmodzonych na 200/400 i maja sie dobrze

A sprzęgło często wymieniają?

mar00ha

Napisano

> Bez przesady z tym obciazeniem, widzialem ostatnio wykres 1.9 tdi 130@268km i 540Nm a silnik

> seryjny i nieotwierany, zreszta sporo jezdzi starych 90 zmodzonych na 200/400 i maja sie

> dobrze

Ciekawe jak jeżdżą... Moja Ibiza z 90PS została w Stage1 miała 121KM i było w miarę OK, później Stage2 ok. 140KM i zaczynał być problem. Teraz, przy Stage3 167KM sprzęgło w ogóle nie daje rady...

Już się nie mogę doczekać nowego food.giffood.giffood.gif

Napisano

> Ciekawe jak jeżdżą... Moja Ibiza z 90PS została w Stage1 miała 121KM i było w miarę OK, później

> Stage2 ok. 140KM i zaczynał być problem. Teraz, przy Stage3 167KM sprzęgło w ogóle nie daje

> rady...

a teraz masz ori dwumas?

> Już się nie mogę doczekać nowego

jednomas + vr6?

Napisano

> seryjny i nieotwierany, zreszta sporo jezdzi starych 90 zmodzonych na 200/400 i maja sie

> dobrze

130PS nie ma przypadkiem mocniejszego sprzęgła ? Mimo wszystko 400nm na seryjnym sprzęgle może i pociągnie jednak zależy jak kto jeździ , kumpel w a3 168ps/360nm długo się nie nacieszył rotfl.gif

Napisano

> a teraz masz ori dwumas?

> jednomas + vr6?

właśnie widziałem ostatnio, że w vw często dają sprzęgło z vr6 , nie wybuja bez 2masu ?

Napisano

> Da się zrobic górę niutona z dołu ale:

> - silnik bkc

> - duża rezerwa bezpieczeństwa dla 2masu i sprzęgła

> - miało byc płasko w możliwie dużym zakresie obrotów oraz całkowicie bezdymnie

> Pozdro

W takim razie wszystko jasne. Wiadomo jak ktoś chce pojeździć to tak będzie bezpiecznie.

Napisano

> mało niutona imho i tak dużo wyszło , wiesz jakie to jest obciążenie na seryjne graty

Juz nie popadajmy w paranoję z tymi przeciążeniami. Dizelki są pancerne. To że mają ten niuton tylko przez chwilę to już inna sprawa.

Napisano

> właśnie widziałem ostatnio, że w vw często dają sprzęgło z vr6 , nie wybuja bez 2masu ?

Eee już jakis czas śmigam i jestem zadowolony z tego że pozbyłem się tego badziewia. A koszt modyfikacji śmiesznie niski.

Napisano

Bardzo ładny wykres, mi robili w v-techu, mam 10 koni mniej, ale 16 newtonów więcej. Silnik 1,9 w vw caddy, więc bardziej zależało mi na newtonach niż km, auto często jeździ mocno dowalone. Jak zeskanuję wykres to wrzucę, ale przyznam, że zrobili mi sporą "górkę", nie mam takiego ładnego, płaskiego wykresu.

Napisano

> Da się zrobic górę niutona z dołu ale:

> - silnik bkc

> - duża rezerwa bezpieczeństwa dla 2masu i sprzęgła

> - miało byc płasko w możliwie dużym zakresie obrotów oraz całkowicie bezdymnie

> Pozdro

a co z bkc nie tak?>

Napisano

A w mazowieckim kogo polecacie "ogarniętego" do modzenia mojej Ibi ?

Napisano

> A w mazowieckim kogo polecacie "ogarniętego" do modzenia mojej Ibi ?

Ja robiłem swoją Fabię ATD u Mastersa i byłem zadowolony.

mar00ha

Napisano

> Ja robiłem swoją Fabię ATD u Mastersa i byłem zadowolony.

> mar00ha

powiem Ci Marooha że ja w necie to juz takie legendy o Warszawskich tunerach TeDeików czytałem że juz głupi jestem gdzie tu się udać confused.gif

Napisano

> robiłes cos u nich ?

nie, ale jeszcze żądnej zlej opinii o nim nie słyszałem, tylko same superlatywy, także coś w tym musi być

Napisano

> powiem Ci Marooha że ja w necie to juz takie legendy o Warszawskich tunerach

> TeDeików czytałem że juz głupi jestem gdzie tu się udać

Ja złego słowa o Mastersie nie mogę powiedzieć. Było tak, że wpadłem do niego tylko umówić się na właściwą wizytę, a wyjechałem ze zrobionym programem. zlosnik.gif Przez ponad 5 lat i 110k km jeździłem z tym programem i wszystko było super. Sprzęgło też wytrzymało i służy dalej u kolejnego właściciela. A miałem zrobione ATD (101KM@240Nm seria) na 130KM@320Nm.

mar00ha

Napisano

> robiłes cos u nich ?

ja robiłem.

nie polecam. opowiadają o swoim profesjonalnym podejściu, a zakładają opaski za 15gr na wyjście z turbiny.

co do programu, to po zajściu z holowaniem auta ( opaska oczywiście po kilku dniach pękła ), nie miałem ochoty jeździć do nich na strojenie.

Napisano

Sami widzicie jak to jest..... palacz.gif

Napisano

> robiłes cos u nich ?

koleszka robil AFNa u Witka ok.gif bylem przy tym. Milion innych osob tez u niego cipowało ok.gif

rogal wie co robi ok.gif

Napisano

> Sami widzicie jak to jest.....

Jak chcesz mieć coś zrobione dobrze to zrób to sam.

Niestety tutaj tak jest że każda z firm ma jakieś [motyla noga] upy .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.