Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odstraszacze gryzoni

Featured Replies

Napisano

Witam

Wczoraj uzupelniajac plyn do spryskiwaczy w komorze silnika znalazlem dosc duzy kawalek kosci, wydajemi sie ze zostawil ja tam jakis gryzon z garazu. Chcialbym zasiegnac informacji, czy te sprzedawane na alegro elektroniczne odstraszacze naprawde dzialaja ? ( moze ktos z Was ma lub mial i moze sie cos wypoweidziec na ten temat - dorazdajac jakies konkretne urzadzonko). CHcialbym zastosowac jakis odstraszacz bo zaczynam sie bac o przewody ktore moga byc pogryzione

Napisano

Ja nigdy nie mialem podobnego problemu.

Jednak ostatnio dlubalem pod maska kolegi w A4. I mial tam zawieszone z dwoch stron komory silnika... kostki toaletowe zlosnik.gif

Mowil, ze tam gdzie parkuje bylo bardzo duzo gryzoni a po zawieszeniu dwoch sztuk kostek problem zniknal ok.gif

Napisano

> Ja nigdy nie mialem podobnego problemu.

> Jednak ostatnio dlubalem pod maska kolegi w A4. I mial tam zawieszone z dwoch stron komory

> silnika... kostki toaletowe

To taki nowy "tiunink" w A4?

Napisano

> ... I mial tam zawieszone z dwoch stron komory

> silnika... kostki toaletowe ...

Jakiś konkretny typ?

Bo np. DOMESTOS, albo coś podobnego chyba musi być zwilżany aby śmierdział. Przy gorącym silniku to chyba szybko wyschnie?

A może takie pastylki, które wcinał Andre w filmie "Goście w Ameryce"?

Napisano

Mnie w ciągu roku potrafiło "coś" zjeść 3 komplety kabli zapłonowych ( każdy po 110zł sciana.gif ) , a do tego wymienialem chyba z 5 razy wężyk do spryskiwacza...zwierz leżąc sobie na cieplutkim silniku podgryzał chyba wszystko co mial w zasiegu. Nie pomoglo smarowanie jakimis smarami wezyka i inne kombinacje....do momentu kiblo-kostki ok.gifok.gif

Napisano

> Jakiś konkretny typ?

> Bo np. DOMESTOS, albo coś podobnego chyba musi być zwilżany aby śmierdział. Przy gorącym silniku to

> chyba szybko wyschnie?

> A może takie pastylki, które wcinał Andre w filmie "Goście w Ameryce"?

nie wiem jaki konkretny typ, ale koledze też doradzili właśnie kostki WC

a miał dość długo problem z gryzoniami

Napisano

> Jakiś konkretny typ?

Ja z tego co kojarze dawałem wersje "Ocean" - wiesz...przy leśnej zwierzak poczułby się jak w domu rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

> Bo np. DOMESTOS, albo coś podobnego chyba musi być zwilżany aby śmierdział. Przy gorącym silniku to

> chyba szybko wyschnie?

> A może takie pastylki, które wcinał Andre w filmie "Goście w Ameryce"?

Napisano

> a czy ktos stosowal te elektryczne odstraszacze ? czy sa one skuteczne np: TAKI

mam taki odstraszacz w wersji domowej kupiony u tego samego sprzedawcy

sprawdził się w ubiegłej zimy- na działce w domu zero myszy

we wrześniu br. znów włączyłem i niestety nie skutkuje-przyzwyczaiły się czy co?

Napisano

firma Target, srodek Pies,kot stop. Czy cos podobnego, mozna kupic w plynie lub w formie ziemi torfowej. Obsypujesz auto dookola, mozesz tez prysnac co nieco pod maske i jest spokoj. U mnie pomoglo na kociambry,ktore nagminnie wylegiwaly sie na silniku i na dachu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.