Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lotus Renault

Featured Replies

Napisano

Obecne Renault i tak jest właściwie tylko w bodajże 25% teamem "fabrycznym". Ważne żeby kasa była.

Napisano

Jak zwał tak zwał. Lotus to przynajmniej nazwa z tradycjami w F1.

Napisano

> Jak zwał tak zwał. Lotus to przynajmniej nazwa z tradycjami w F1.

Która ma tyle samo wspólnego z poprzednim Lotusem co ówczesne już Renault z Renault zlosnik.gif.

Na takich nazwach idzie zarobić.

Napisano

> Na takich nazwach idzie zarobić.

A o co głównie chodzi w F1?

Napisano

> A o co głównie chodzi w F1?

Nie wiem, nie znam się hehe.gif po za tym już wyżej napisałem facepalm.gif

Napisano

> Znów jakies plotki: renault-zostanie-tylko-dostawca-silnikow

> Team Lotus Renault i Lotus Renault

Piękna plotka. Zmiana nazwy teamu nie jest taka łatwa. Wszystkie inne teamy muszą się zgodzić, dlatego sauber nadal nazywa się bmw sauber.

Napisano

> Jak zwał tak zwał. Lotus to przynajmniej nazwa z tradycjami w F1.

Zauwaz ze zespół Lotus niema prawa do uzywania nazwy Lotus bo jak juz ktos wczesniej wspomniał ma tylko wspolnego z Lotusem co Ja czy Ty. Właścicielem nazwy Lotus jest Malezyjski konsern Proton i trwa batalia sadowa z zespolem F1 Lotus o bezprawne uzywanie nazwy Lotus.

Tak to tlumaczyli dzisiaj na Polsacie chłopaki wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zauwaz ze zespół Lotus niema prawa do uzywania nazwy Lotus bo jak juz ktos wczesniej wspomniał ma

> tylko wspolnego z Lotusem co Ja czy Ty. Właścicielem nazwy Lotus jest Malezyjski konsern

> Proton i trwa batalia sadowa z zespolem F1 Lotus o bezprawne uzywanie nazwy Lotus.

> Tak to tlumaczyli dzisiaj na Polsacie chłopaki

Dlatego pisałem o możliwych dwóch teamach Lotus Renault zlosnik.gif

Jeden z udziałami malezyjskiego Lotusa w obecnym Renault F1.

Drugi z silnikami Renault w obecnym Team Lotus hehe.gif

Napisano

Ja sie zastanawiam po co nadawac teamowi nazwe Lotus skoro nie jest to zespół (fabryczny) Lotus hmm.gif

Napisano

> Ja sie zastanawiam po co nadawac teamowi nazwe Lotus skoro nie jest to zespół (fabryczny) Lotus

Ale będzie. Nowy współwłaścicel jest włscicielem marki Lotus. hmm.gif

Napisano

> Dlatego pisałem o możliwych dwóch teamach Lotus Renault

> Jeden z udziałami malezyjskiego Lotusa w obecnym Renault F1.

> Drugi z silnikami Renault w obecnym Team Lotus

Znowu chłopaki w polskich salonach Renault będą musieli zmienić plakaty promujące "nasz Team". zlosnik.gif

Napisano

a to ci...

zaczyna być "ciekawie"

icon_eek.gif dla mnie mocno by se w kolano strzeliło Renault oddając zupełnie team, chyba że uważają, że strategia reklamowania się jako dostawca silników dla zespołów zwycięskich (RBR) będzie dla nich korzystniejsza no.gif

Napisano

> a to ci...

> zaczyna być "ciekawie"

> dla mnie mocno by se w kolano strzeliło Renault oddając zupełnie team, chyba że uważają, że

> strategia reklamowania się jako dostawca silników dla zespołów zwycięskich (RBR) będzie dla

> nich korzystniejsza

ciekawe gdzie indziej Robert mial by uderzac?

Napisano

> ciekawe gdzie indziej Robert mial by uderzac?

nooo właśnie. Dlatego dałem zaznaczyłem słowo ciekawe.

Dla Kubka to może być tragedia, wszystkie czołowe teamy mają już raczej ustalonych kierowców (no chyba że ferrari coś zrobi z massa) icon_rolleyes.gif

Napisano

> chyba że ferrari coś zrobi z massa)

To nie jest dobre rozwiązanie dla Roberta.

Tam jest Alonso jedyny i właściwy kierowca nr 1

Napisano
  • Autor

> nooo właśnie. Dlatego dałem zaznaczyłem słowo ciekawe.

> Dla Kubka to może być tragedia, wszystkie czołowe teamy mają już raczej ustalonych kierowców (no

> chyba że ferrari coś zrobi z massa)

Może jednak nowy zespół zbudowany na bazie Renault bedzie chciał zostawić doświadczonego kierowcę ...

Rozprężenie w zespole uwidacznia się ostatnio i teraz mniej więcej wiadomo dlaczego tak sie dzieje.

Napisano
  • Autor

> To nie jest dobre rozwiązanie dla Roberta.

> Tam jest Alonso jedyny i właściwy kierowca nr 1

Na początek byłoby to jakieś rozwiązanie.

IMO lepiej być nr 2 topowym zespole, niż nr 1 w zespole mocno odstającym od czołówki.

Napisano

> Może jednak nowy zespół zbudowany na bazie Renault bedzie chciał zostawić doświadczonego kierowcę

> ...

> Rozprężenie w zespole uwidacznia się ostatnio i teraz mniej więcej wiadomo dlaczego tak sie dzieje.

Tylko czy Robert bedzie chciał tam zostac. Nie wiadomo kto zostanie w teamie kto nie. Moze sie okazac ze zacznie jezdzic na koncu stawki a tego pewnie nie bedzie chciał.

Mysle ze dopuki nie bedzie konkretow na temat zmian to Robert nie podejmie zadnej decyzji.

Napisano

> ... Moze sie

> okazac ze zacznie jezdzic na koncu stawki a tego pewnie nie bedzie chciał. ...

Jeżdżenie w końcu stawki jest zawsze dla kierowcy swego rodzaju porażką. Wtedy mimo talentu kierowca nie jest tak dobrze postrzegany jak kierowca jeżdżący bliżej czołówki F1.

Napisano

> To nie jest dobre rozwiązanie dla Roberta.

> Tam jest Alonso jedyny i właściwy kierowca nr 1

No nie wiem.... lepiej być nr 2 niż ........ nr 8 facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Tylko czy Robert bedzie chciał tam zostac. Nie wiadomo kto zostanie w teamie kto nie. Moze sie

> okazac ze zacznie jezdzic na koncu stawki a tego pewnie nie bedzie chciał.

> Mysle ze dopuki nie bedzie konkretow na temat zmian to Robert nie podejmie zadnej decyzji.

Strasznie enigmatyczni są no.gif

jakiś tekst

Napisano

> Strasznie enigmatyczni są

> jakiś tekst

Mysle ze sezon ogurkowy sie zaczyna powoli i juz szukaja temtow na przyszle tygodnie. Lubie zdania od dziennikarzuy w stylu " moze miec taka klauzule" , "jest szansa ze tak zrobi" itd. Sznsa jest tez taka ze wogle sie wycofa z F1 i pojdzie do WRC rotfl.gif Wiec taka jedna wielka gdybanina i wylślactwo.

Napisano

> No nie wiem.... lepiej być nr 2 niż ........ nr 8

Lepiej być pomocnikiem lidera niż liderem zespołu ? facepalm.gif

Napisano

> Na początek byłoby to jakieś rozwiązanie.

> IMO lepiej być nr 2 topowym zespole, niż nr 1 w zespole mocno odstającym od czołówki.

Jak widać F1 jest nieobliczalne raz zespół nr 1 jest nim raz nie .

Napisano

> Może jednak nowy zespół zbudowany na bazie Renault bedzie chciał zostawić doświadczonego kierowcę

> ...

Czy chcieli by? To tylko dzięki Robertowi utrzymują się w grupie pościgowej walcząc czasami nawet z najlepszymi.

> Rozprężenie w zespole uwidacznia się ostatnio i teraz mniej więcej wiadomo dlaczego tak sie dzieje.

Nie robią już upgradu i tyle. Rozluźnienie też jakieś już jest - niestety.

Odnośnie Lotus Renault nie wiem czemu niektórzy robią tutaj sensację - w kontraktach kierowcy mają klauzule dzięki czemu po zmianach (jak np. nazwy) można mieć wolną rękę. Wyjątkiem byłą umowa BMW, ale tutaj musiał brać co było zlosnik.gif

Tego, że nie ma oficjalnie miejsca w innym topowym zespole za pewnik bym nie brał 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Na początek byłoby to jakieś rozwiązanie.

> IMO lepiej być nr 2 topowym zespole, niż nr 1 w zespole mocno odstającym od czołówki.

Moim zdaniem Kubek ma już z nimi kontrakt podpisany, ale od 2012 zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.