Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zawias z UT do zwykłego U

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie, da się założyc amorki i sprężynki z UT do zwykłego uniacza czy trzeba coś modzić??

Napisano

> tak jak w temacie, da się założyc amorki i sprężynki z UT do zwykłego uniacza czy trzeba coś

> modzić??

Da się. Ale minimalna różnica wagi spowoduje że autko ci lekko wywinduje w górę

Napisano

> Da się. Ale minimalna różnica wagi spowoduje że autko ci lekko wywinduje w górę

I bedzie troszke podskakiwac.

Napisano

> Turbo jest cięższe od 1.4 ?

nom kilka kilogramów

może ktos kiedyś ważył 1.4? mi waga pokazała przy 1.3t 5d 900kg

Napisano

> To jezscze zalezy od wersji wyposazenia.

Czy ja wiem hehe.gif Uniak nie miał jakichś specjalnych opcji wyposażeniowych żeby to znacznie podnosiło masę. Uno z klimatyzacją to biały kruk, wspomagania w ogóle nie było, a te "lepsze" i "gorsze" wersje wyposażenia różniły się jedynie zegarami, tapicerką, zegarkiem w konsoli itp. Ot może elektryczne szyby, szyberdach lub tylne uchylane szyby o kilka kg podniosą masę auta palacz.gif

Napisano

> Czy ja wiem Uniak nie miał jakichś specjalnych opcji wyposażeniowych żeby to znacznie podnosiło

> masę. Uno z klimatyzacją to biały kruk, wspomagania w ogóle nie było, a te "lepsze" i "gorsze"

> wersje wyposażenia różniły się jedynie zegarami, tapicerką, zegarkiem w konsoli itp. Ot może

> elektryczne szyby, szyberdach lub tylne uchylane szyby o kilka kg podniosą masę auta

A rodzaj nadwozia? grinser006.gif

Napisano

> To jeszcze zależny od wersji wyposażenia.

Większą różnicę robi liczba pasażerów, wiadomo że 0,9 z 5 os. będzie cięższe od 1,4 T z 1 os.

Napisano

> tak jak w temacie, da się założyc amorki i sprężynki z UT do zwykłego uniacza czy trzeba coś

> modzić??

Oczywiście że się da, tym bardziej że masz LPG które pewnie warzy z 50 kg.

Więc jeżeli 1,4 waży 845 kg a 1,4 T około 900 kg to żadna różnica.

Napisano

> A rodzaj nadwozia?

wg mnie tylne drzwi ważą więcej niż boczna ściana w 3D, bo jest jej mniej, natomiast przednie w 3D na pewno są cięższe niż w 5D

suma sumarum, jest niewielka różnica

Napisano

> Oczywiście że się da, tym bardziej że masz LPG które pewnie warzy z 50 kg.

> Więc jeżeli 1,4 waży 845 kg a 1,4 T około 900 kg to żadna różnica.

Tak ale jeśli taki zawas chcesz zamontować w Fajerce 1.0 to z 900 kg zrobi się nagle 710 kg (zgodnie z moim dowodem rejestracyjnym) icon_rolleyes.gif A to już jest znaczna różnica zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Tak ale jeśli taki zawas chcesz zamontować w Fajerce 1.0 to z 900 kg zrobi się nagle 710 kg

> (zgodnie z moim dowodem rejestracyjnym) A to już jest znaczna różnica

wg mojego dowodu 1.0 5d waży 780kg

Napisano

> Oczywiście że się da, tym bardziej że masz LPG które pewnie warzy z 50 kg.

że co: instalacja LPG tyle waży? bo jeśli liczysz całość (łącznie z gazem aż pod korek), to przeważnie ludzie mają wtedy mało noPb w baku...

Napisano

> wg mojego dowodu 1.0 5d waży 780kg

Uno 5D 1.0 - na wtrysku - 805 kg

UT - 940 kg

Napisano

> Tak ale jeśli taki zawas chcesz zamontować w Fajerce 1.0 to z 900 kg zrobi się nagle 710 kg

I to moim zdaniem zrobi roznice. W kazdym razie zalezy tez czego oczekujemy. Moim zdaniem zbyt twarde zawieszenie na polskich drogach to szybka droga do tego aby byc najwolniejszym na drodze. Mialem ten problem w Lancii. montaz sportowych sprezyn sprawil ze chociaz auto w Niemczech szlo jak po szynach to w PL podskakiwalo jak gumowa pileczka i byle golf na "terenowym" zawiasie mi uciekal.

Napisano

> Uno 5D 1.0 - na wtrysku - 805 kg

> UT - 940 kg

jak wjechałem na wagę moim 5d UT to pokazała 900kg, waga miała przekłamanie +/- 20kg

Napisano

> jak wjechałem na wagę moim 5d UT to pokazała 900kg, waga miała przekłamanie +/- 20kg

moj fire na wadze pokazal 850kg, drzwi mam 4 i klape bagaznika 270751858-jezyk.gif. Sprezyny z amorami z ut podniosly mi przod nieznacznie i auto jest ciutke twardsze ale nie skacze jak pileczka pingpongowa (sorki ze w odpowiedzi na jednego posta odpowiedzialem na kilka)

Napisano

Jak by nie patrzył kolega który zadał pytanie ma 1.4 a nie 1.0. wink.gif

Napisano

> że co: instalacja LPG tyle waży? bo jeśli liczysz całość (łącznie z gazem aż pod korek), to

> przeważnie ludzie mają wtedy mało noPb w baku...

Tak brałem pod uwagę zatankowaną instalacje,

W 1.4 też trzeba trochę noPb wozić żeby nie zatrzeć pompki.

Napisano
  • Autor

ja tam mam zawsze, pełno pb w baku.

a co Wy na taki patent jak te gumy wkładane w sprężyny żeby utwardzić??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.