Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jazda bez powietrza...

Featured Replies

Napisano

W niedziele zalozylem zimowki, wczoraj podjechalem pod kompresor zeby sprawdzic i uzupelnic braki...

Jeden wentyl okazal sie byc walniety, jak nim ruszalem to schodzilo powietrze frown.gif

Przez noc nie bylo tragedii, tzn widac bylo, ze powietrza jest mniej, ale flaka nie bylo. W drodze do pracy kierownica lekko sciagala na strone kola "bez powietrza".

Jak dojechalem do pracy to opona lekko ciepla- jeszcze auto na feldze nie stoi...

Po pracy jade do mojego magika-mechanika-wulkanizatora i pytanie czy dam rade? zlosnik.gif

Wiadomo, ze nikt nie jest duchem swietym, z kuli tez mi nikt nie powrozy, ale bagaznik mam zaladowany, bo dzisiaj traska (600km zlosnik.gif ) i nie bardzo mam ochote to wyladowywac, zeby sie dostac do zapasu.

Do przejechania ~5km, probowac? hmm.gif

Napisano

> W niedziele zalozylem zimowki, wczoraj podjechalem pod kompresor zeby sprawdzic i uzupelnic

> braki...

> Jeden wentyl okazal sie byc walniety, jak nim ruszalem to schodzilo powietrze

> Przez noc nie bylo tragedii, tzn widac bylo, ze powietrza jest mniej, ale flaka nie bylo. W drodze

> do pracy kierownica lekko sciagala na strone kola "bez powietrza".

> Jak dojechalem do pracy to opona lekko ciepla- jeszcze auto na feldze nie stoi...

> Po pracy jade do mojego magika-mechanika-wulkanizatora i pytanie czy dam rade?

> Wiadomo, ze nikt nie jest duchem swietym, z kuli tez mi nikt nie powrozy, ale bagaznik mam

> zaladowany, bo dzisiaj traska (600km ) i nie bardzo mam ochote to wyladowywac, zeby sie

> dostac do zapasu.

> Do przejechania ~5km, probowac?

Masz prawie pewność, że oponę wyrzucisz po tym. Wrzuć zapas jak masz, albo podpompuj ją przed ruszeniem taką pompką za 15ziko ze stacji benzynowej, czasami się przydaje mimo że to chińska tandeta ok.gif

Napisano

Opona bedie do wymiany ,felga do wymiany

A i możesz mieć problem z odkręceniem śrub -

Pod pompować i zajechać do wulkanizatora

Napisano

jak jestes bogaty to stac Cie na lenistwo, jak zalezy Ci na tej oponie to radzilbym chociaz dopompowac, skoro jezdzisz tak od niedzieli to ubytek nie jest duzy i utrzyma te 5 km.

Napisano

> Do przejechania ~5km, probowac?

Zdecydowanie nie. Widziałeś kiedyś wewnętrzną stronę opony po przegrzaniu spowodowanym jazdą ze zbyt niskim ciśnieniem? Ja osobiście załatwiłem tak nowiutką oponę do dostawczaka - nic nie huczało, nie buczało, nie ściągał a po zatrzymaniu się okazało się, że opona jest o połowę niższa, niż powinna być. Niezrażony tym zmieniłem koło, pojechałem do wulkanizatora, żeby oponę załatać i okazało się, że wysypał się z niej czarny proszek - ze 3 pełne garści. A przejechałem samochodem jakieś 15 km - przy ruszaniu koła były OK. Oczywiście opona poszła na śmietnik - była zupełnie rozwarstwiona od wewnątrz.

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za rady waytogo.gif

plan mam taki:

1) pytam we firmie czy ktos ma pompe

2) sprawdzam czy ja nie mam pompy, bo nie pamietam rotfl.gif

3) wypakowuje caly bagaznik i wyciagam zapas blush.gifzlosnik.gif

mam nadzieje, ze uda sie skorzystac z opcji nr 1 zlosnik.gif

Napisano

> dzieki wszystkim za rady

> plan mam taki:

> 1) pytam we firmie czy ktos ma pompe

> 2) sprawdzam czy ja nie mam pompy, bo nie pamietam

> 3) wypakowuje caly bagaznik i wyciagam zapas

> mam nadzieje, ze uda sie skorzystac z opcji nr 1

Obyś nie miał, jak ja kiedyś wink.gif Złapałem kapcia w osobówce - też nowe opony - zimówki dla odmiany... Wyciągam zapas a tam też kapeć wink.gif Ale metodą wyboru mniejszego zła pojechałem na zapasowym kapciu (stara dojazdówka) na najbliższą stację benzynową, nabiłem porządnie i tak od stacji do stacji dojechałem do wulkanizatora wink.gif

Napisano
  • Autor

> Obyś nie miał, jak ja kiedyś

> Wyciągam zapas a tam też kapeć

w zeszlym roku byl dobry, jest szansa, ze wiele sie nie zmienilo biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano

jesli juz nie "spaliles" opony od srodka, to pewnie zrobisz to teraz. Oby Twoje lenistwo nie objawilo sie wysypaniem czarnego proszku po zdjeciu opony z felgi, bo wtedy tylko na smietnik sie nadaje

Napisano

widzisz i nie grzmisz angryfire.gif

trzeba było od razu na stacji zmieniać sciana.gif

teraz zmieniać jak najszybciej ok.gif

Napisano

> zaladowany, bo dzisiaj traska (600km ) i nie bardzo mam ochote to wyladowywac, zeby sie

> dostac do zapasu.

Taka karma - coś ci mówi żebyś nie jechał smile.gif

Napisano
  • Autor

> Taka karma - coś ci mówi żebyś nie jechał

zalozylem zapas, pojechalem wymienic wentyl i 580km zrobilem w 6h10min, z czego ponad 80km (sprzed Gniezna do Jarocina) zrobilem we mgle gdzie momentami widocznosc spadala do ~30m zlosnik.gif

ps: fajna ta Obwodowa we Wrocku- pozdro dla Piotrka cool.gif

Napisano

> zalozylem zapas, pojechalem wymienic wentyl i 580km zrobilem w 6h10min, z czego ponad 80km (sprzed

> Gniezna do Jarocina) zrobilem we mgle gdzie momentami widocznosc spadala do ~30m

> ps: fajna ta Obwodowa we Wrocku- pozdro dla Piotrka

Dobrze wiedzieć, że się podoba. zlosnik.gif

Napisano

> zalozylem zapas, pojechalem wymienic wentyl i 580km zrobilem w 6h10min, z czego ponad 80km (sprzed

> Gniezna do Jarocina) zrobilem we mgle gdzie momentami widocznosc spadala do ~30m

> ps: fajna ta Obwodowa we Wrocku- pozdro dla Piotrka

Znaczy się powietrze nie schodzi zlosnik.gif A swoją drogą co tak długo jechałeś? Nie dało się szybciej, czy korki były?

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif nie no, przyzwoity czas wink.gif

Napisano
  • Autor

> Znaczy się powietrze nie schodzi

dziala, dzieki waytogo.gif

> A swoją drogą co tak długo jechałeś? Nie dało się szybciej, czy

> korki były?

> nie no, przyzwoity czas

czas podany bez stania w korkach, a bylo tego mnostwo frown.gif

Napisano

> ps: fajna ta Obwodowa we Wrocku

Jadac z Poznania zeby sie dostac do A4 to lapie sie na jakas obwodnice czy dalej przez miasto?

Napisano
  • Autor

> Jadac z Poznania zeby sie dostac do A4 to lapie sie na jakas obwodnice czy dalej przez miasto?

lapiesz sie waytogo.gif

wjezdzasz do Wrocka i na poczatku masz zjazd na obwodnice. Masz mega duze drogowskazy na A4ke i jeszcze milion innych lokalizacji wypisanych zlosnik.gif

dojezdzasz do Hallera i stamtad pozniej w prawo na Powstancow Sl zlosnik.gif

elegancka droga, a nie po dziurawych ulicach miasta cool.gif

ps: teraz jestem taki madry, a wczesniej sie balem, ze nie trafie na ta obwodnice hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> ps: teraz jestem taki madry, a wczesniej sie balem, ze nie trafie na ta obwodnice

Ja i tak jestem pełen podziwu, że przy tych prędkościach przelotowych przez Wrocław udało Ci się ogarnąć te litanie tablic z informacjami. waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja i tak jestem pełen podziwu, że przy tych prędkościach przelotowych przez Wrocław udało Ci się

> ogarnąć te litanie tablic z informacjami.

spoko, jeszcze bulke jadlem ok.gifzlosnik.gif

Napisano

starczy 20 minut na przejechanie ta obwodnica?

liczac od wjazdu na A4 we Wroclawiu ile czasu potrzeba na dojazd do Krakowa? zakladajac predkosc powiedzmy te 130km/h

Napisano

> starczy 20 minut na przejechanie ta obwodnica?

Jaki dzień tygodnia i która godzina? O pierwszej - drugiej w nocy można w zasadzie zagwarantować taki czas.

> liczac od wjazdu na A4 we Wroclawiu ile czasu potrzeba na dojazd do Krakowa? zakladajac predkosc

> powiedzmy te 130km/h

Jakieś 2,5 h, jeżeli niespodziewanek nie będzie.

Napisano

> Jaki dzień tygodnia i która godzina? O pierwszej - drugiej w nocy można w zasadzie zagwarantować

> taki czas.

srodek tygodnia godzina 8-9

Napisano

> srodek tygodnia godzina 8-9

To obwodnicą dojedziesz do korka na Moście Milenijnym, a potem na Klecińskiej. 20 minut niegwarantowane frown.gif

Napisano

> To obwodnicą dojedziesz do korka na Moście Milenijnym, a potem na Klecińskiej. 20 minut

> niegwarantowane

ok. Dzieki za informacje smile.gif

Napisano
  • Autor

> starczy 20 minut na przejechanie ta obwodnica?

w nocy z 10min, albo nawet niecale zlosnik.gif

nie pamietam ile jechalismy wczoraj z Piotrkiem zlosnik.gif

Napisano

> w nocy z 10min, albo nawet niecale

> nie pamietam ile jechalismy wczoraj z Piotrkiem

Lepiej, żebyś sobie nie przypomniał w razie spotkania z policial.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.