Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

...mały aktywny sub, który wybrac...

Featured Replies

Napisano

...nie ma zbyt wiele miejsca w bagażniku w Tigrze, dlatego wybór padł na dwa suby aktywne...

Blaupunkt EMB 800A

lub

Peiying py-bc300x

..ma to grać pod radiem Sony GT100

...chodzi mi tylko o troszkę więcej basu a nie profesjonalne nagłośnienie ok.gif poza tym ważna jest dla mnie ilość zajmowanego miejsca/kabli oraz możliwość szybkiego demontażu w razie potrzeby ok.gif

budżet 400 pln ok.gif

...pytanie brzmi - który z tych wdóch wybrać... hmm.gif a moze jakaś inna konkretna propozycja w podanym budżecie ?? hmm.gif

Napisano

Mając do wyboru te dwa modele i wiedząc o nich dosłownie tyle, co z opisu, to wybrałbym chinola. Jest ładniejszy i ma lepszą zwrotkę. Łatwiej będzie zestroić.

Napisano

poza tym ważna jest

> dla mnie ilość zajmowanego miejsca/kabli oraz możliwość szybkiego demontażu w razie potrzeby

a nie lepiej przykręcić do małej zamkniętej skrzyni wzmacniacz. Kabli tyle samo a większa możliwość podmian, zmian i rozbudowy

Napisano

> ...nie ma zbyt wiele miejsca w bagażniku w Tigrze, dlatego wybór padł na dwa suby aktywne...

> Blaupunkt EMB 800A

> lub

> Peiying py-bc300x

> ..ma to grać pod radiem Sony GT100

> ...chodzi mi tylko o troszkę więcej basu a nie profesjonalne nagłośnienie poza tym ważna jest

> dla mnie ilość zajmowanego miejsca/kabli oraz możliwość szybkiego demontażu w razie potrzeby

> budżet 400 pln

> ...pytanie brzmi - który z tych wdóch wybrać... a moze jakaś inna konkretna propozycja w podanym

> budżecie ??

Mam w bagazniku pierwszy z wymienionych przez Ciebie wooferow. Jak na takie malenstwo to jestem bardzo mocno zaskoczony tym co to potrafi. Sprawdza sie zarowno przy ciezkiej metalowej muzcye jak i przy typowym disco, wtedy dosc niezle trzesie samochodem, generujc przyjemny, miekki i gleboki bas. ok.gif

Edit: do opisanych przez Ciebie zastosowan Blaupunkt powinien wystarczyc, u mnie dosc mocno podbil niskie tony, a ma jeszcze rezerwe mocy.

Napisano

> ...pytanie brzmi - który z tych wdóch wybrać... a moze jakaś inna konkretna propozycja w podanym

> budżecie ??

tak, sa nawet dwie - 2 x magnat.

Przechodzilem przez to w trakcie wyboru woofera. zlosnik.gif

Magnat Active reflex 200A

Magnat Active reflex 300A

Napisano

> tak, sa nawet dwie - 2 x magnat.

> Przechodzilem przez to w trakcie wyboru woofera.

> Magnat Active reflex 200A

> Magnat Active reflex 300A

dlaczego wybrałeś blaupunkta ?

też się zastanawiam nad czymś do matiza

Napisano

> dlaczego wybrałeś blaupunkta ?

> też się zastanawiam nad czymś do matiza

300A byl za duzy

200A jest wsiekszy od blaupunkta.

chcialem maly woofer, glosnik 20 cm

mialem mozliwosc odsluchania zarowno magnata jak i bluapunkta w samochodzie wymiarami zblizonymi do mojego.

Blaupunkt mial glebszy, bardziej miekki bas, nie narzucajacy sie bas.

Magnat brzmial bardziej pusto/pudelkowato i cholernie sie wyibijal przed "orkiestre".

Napisano

> 300A byl za duzy

> 200A jest wsiekszy od blaupunkta.

> chcialem maly woofer, glosnik 20 cm

> mialem mozliwosc odsluchania zarowno magnata jak i bluapunkta w samochodzie wymiarami zblizonymi do

> mojego.

> Blaupunkt mial glebszy, bardziej miekki bas, nie narzucajacy sie bas.

> Magnat brzmial bardziej pusto/pudelkowato i cholernie sie wyibijal przed "orkiestre".

ok dzięki, nie wiem jakie masz auto i jaki bagażnik ale co byś polecił bardziej do matiza 170 litrów bagażnik

i jakie kupic kable proszę o linka z allegro najlepiej

Napisano

To i ja bym się podłączył...

Czy uważasz że ten Blaupunkt dałby radę sprawdzić się w sedanie?

Zawsze miałem słabość do tej marki...

Napisano

> ok dzięki, nie wiem jakie masz auto i jaki bagażnik ale co byś polecił bardziej do matiza 170

> litrów bagażnik

> i jakie kupic kable proszę o linka z allegro najlepiej

auto - corolla e12 hatchback, pojemnosc bagaznika - c.a. 280 litrow.

Odsluch dokonywany byl w fabii hatchback, pojemnosc bagaznika c.a. 250 litrow.

Co do woofera, tak jak pisalem, po odsluchu wybor padl na blaupunkta.

Zasilany jest kablami o przekroju 10 mm2, na allergo cala masa do znalezienia.

Napisano

> To i ja bym się podłączył...

> Czy uważasz że ten Blaupunkt dałby radę sprawdzić się w sedanie?

> Zawsze miałem słabość do tej marki...

Przy okazji zakupu pierwsze pytanie sprzedawcy bylo "w jakim nadwozi bedzie gral ten woofer" ?

Balupunkt o ktorym mowimy wg. słów sprzedawcy, w sedanie bedzie gral tragicznie.

Napisano

Bardzo Ci dziękuję.

Tego się obawiałem, gdyż w sumie ten Blaupunkt to maleństwo jest...

Ale zachęcił mnie Twój optymistyczny komentarz.

Jeszcze raz dzięki.

Napisano

> dzięki pozdrawiam

To może jeszcze to . Jeździ to u mnie w bagażniku w Sienie i czuć że gra, że uzupełnia to czego nie oddadzą głośniki w drzwiach.

Napisano

> ...tak więc zakupiłem opcję numer 2 czyli Peiyinga, nie miałem na razie czasu na zamontowanie, ale

> jak tylko zamontuję to dam znać jak gra

dowiedz się już lepiej gdzie mają serwis frown.gif przykre ale prawdziwe ....

Napisano

> dowiedz się już lepiej gdzie mają serwis przykre ale prawdziwe ....

Nie strasz kolegi. Mój sąsiad od roku z czym takim tłucze się po okolicy z uśmiechem od ucha do ucha. Jak ktoś rozsądny, to będzie ok.

Napisano
  • Autor

> dowiedz się już lepiej gdzie mają serwis przykre ale prawdziwe ....

..24 miesiace gwarancji...rozumiem ze Alpine i inne sie nie psują... hmm.gif

dla zainteresowanych sprzet zainstalowany i gra bardzo przyjemnie jak za te pieniadze, powiem nawet ze mnie zaskoczyl...

Napisano

> ..24 miesiace gwarancji...rozumiem ze Alpine i inne sie nie psują...

> dla zainteresowanych sprzet zainstalowany i gra bardzo przyjemnie jak za te pieniadze, powiem nawet

> ze mnie zaskoczyl...

Ale pozytywnie czy negatywnie ? zlosnik.gif

Czekamy na jakąś bardziej szczegółową recenzję icon_rolleyes.gif bo w sumie od jakiegoś czasu mam chęć na jakąś skrzynkę do kombi...

Napisano
  • Autor

> Ale pozytywnie czy negatywnie ?

> Czekamy na jakąś bardziej szczegółową recenzję bo w sumie od jakiegoś czasu mam chęć na jakąś

> skrzynkę do kombi...

...zaskoczył mnie jak najbardziej pozytywnie...nie jestem znawcą car-audio wiec nie wiem czy bede mógł bardziej pomóc... ok.gif

Napisano

> ...zaskoczył mnie jak najbardziej pozytywnie...nie jestem znawcą car-audio wiec nie wiem czy bede

> mógł bardziej pomóc...

a ile pojemnosci ma kufer w Tigrze? No i ja mam roletę zamiast sztywnej półki, nie wiem jak to wpłynie na jakość dźwięku icon_rolleyes.gif

Napisano

> a ile pojemnosci ma kufer w Tigrze? No i ja mam roletę zamiast sztywnej półki, nie wiem jak to

> wpłynie na jakość dźwięku

tigra też nie ma półki, 215 l

Napisano

Witam.

Widzę, że te aktywne sub z opinii niektórych użytkowników naprawdę dają radę. Posiadam Pandę i brakuje niskiego tonu. Tak się zastanawiam nad Blaupunkt EMB 800A lub Magnat Active reflex 300A.

Narazie nie mam gdzie odsłuchać w Bielsku.

Zostaje mi zbieranie opinii.

Magnat ma pasmo przenoszenia już od 21Hz a Blaupunkt dopiero od 30Hz - chyba dobrze to opisałem choć nie jestem znawcą sprzętu audio.

Czekam na dalsze opinie i wrażenia z odsłuchów różnych sprzętów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.