Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oceniacze zdjęciowi - Opel Astra

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Witam

> Widze ze masz podobny problem co ja.. też szukam auta w tym przedziale cenowym czyli 10-12tys

> ciezko trafic na cos normalnego... sam paździerz. Co raz bardziej skłaniam sie do opcji

> zamiany kasy na 3tys ojro i wyjazdu z handlarzem do Niemiec, Holandii itp.. wtedy bede miec

> pewnosc ze licznik byl 'tylko' raz cofany

tyle, że decydując się na taką wycieczkę trzeba by coś na 100% przywieźć ze sobą.

na razie rozgłosiłem po znajomych, że szukam auta w przedziale do 14tys zł i przeglądam ogłoszenia...

koniec końców może stanąć na tym, że wezmę od kolegi w miarę pewnego Focusa 1999r z dieslem 90KM z małymi nic nie znaczącymi mankamentami

Napisano

> ja nie dolewam oleju a ma słynny 1.6 16v x16xel zalałem pełnym syntetykiem. Znam takich co dolewają

> ale max 2l na 10tyś km więc tragedii nie ma.

Pewnie masz silnik po modyfikacjach GM opisanych w TIS. Nic tylko się cieszyć.

Napisano

> . Co raz bardziej skłaniam sie do opcji

> a dlaczego nie samemu? wyjdzie taniej, wybierz sobie ogłoszenia z mobile.de lub innych a na miejscu

> kup jeszcze gazetę i działaj. Ja kupiłem astrę od pierwszej właścicielki i jestem zadowolony z

> opłatami wyszła mi 10600zł czyli niezbyt tanio ale za to auto wolne od rdzy i licznika

> skręconego kilka razy

Niestety nie jestem w temacie jeżeli chodzi o sprowadzanie samochodu z zagranicy.. wiec chyba wole zapłacić te 400-500 zł i jechac w miejsce gdzie napewno cos znajde smile.gif a tak btw. ceny F Focusów na mobile.de to screwy.gif

Napisano

> koniec końców może stanąć na tym, że wezmę od kolegi w miarę pewnego Focusa 1999r z dieslem 90KM z

> małymi nic nie znaczącymi mankamentami

Może chcesz kupić Corsę ode mnie? palacz.gif

Napisano

Masz klimatyzacje na wyposarzeniu? Podasz cene na priv ?? zeby.GIF

Napisano

> Pewnie masz silnik po modyfikacjach GM opisanych w TIS. Nic tylko się cieszyć.

s kiedy była ona przeprowadzana? Moje auto to rocznik 99 produkcja grudzień 98. Miejsce produkcji Bochum serce.gifNiemcy serce.gif

Napisano

> teraz, po zobaczeniu poprzedniego ogłoszenia zdaję sobie sprawę

> to może doradzisz jeszcze jak odcedzić ziarno od plew?

> dla mnie, jako zwykłego kupującego ciężko jest zauważyć pewne fakty

Wiesz - sam fakt, że to jest komis/handlarz nie musi oznaczać niczego. Niemniej jednak miałbym sie ostro na baczności.

A jak stwierdziłem, że to handlarzyna ? Telefon podany w aukcji wkleiłem w googla.

Ten dieselek, nawiasem mówiąc, też wygląda na samochód od kogoś kto sprowadza samochody wink.gif

Napisano
  • Autor

> Może chcesz kupić Corsę ode mnie?

ta z profilu?

chętnie poznam cenę na priv

Napisano

> (...) też szukam auta w tym przedziale cenowym czyli 10-12tys (...) zamiany kasy na 3tys ojro

Weź pod uwage takie drobiazgi jak koszty ściągniecia auta.

Okaże się, że zamiast zakładanych 12k pln wyszedł samochód za 14-15k pln

Napisano

To też biorę pod uwagę.. znając życie pewnie skończy się na tym ze będę zbierać kasę do przyszłego roku i coś na wiosnę dopiero kupie... sick.gif

Napisano

> To też biorę pod uwagę.. znając życie pewnie skończy się na tym ze będę zbierać kasę do przyszłego

> roku i coś na wiosnę dopiero kupie...

i tak jest najlepiej, na wiosnę poszukasz sobie bez stresu jak już będzie cieplej, będziesz też miał czas na zabezpieczenie antykorozyjne przed zimą. Prawie same plusy.

Napisano

> i tak jest najlepiej, na wiosnę poszukasz sobie bez stresu jak już będzie cieplej, będziesz też

> miał czas na zabezpieczenie antykorozyjne przed zimą. Prawie same plusy.

Właśnie prawie same plusy.. bo silnik w moim CC 900 powiedział papa przy 423 tys 270751858-jezyk.gif także obecnie nie mam czym jeździć .. ale trzeba będzie dać rade..

Napisano

> na razie rozgłosiłem po znajomych, że szukam auta w przedziale do 14tys zł i przeglądam

Z tym budżetem obniżyłbym troszkę aspiracje. Auto z 99 r. z przebiegiem ok. 200 kkm będzie się psuć, nie ma na to rady.

Może coś mniejszego a młodszego - Punto 2 FL, Aveo ? To nie będą auta z zeszłego wieku.

Ewentualnie lanos z końcowki produkcji np. taki albo taki

Napisano

> Właśnie prawie same plusy.. bo silnik w moim CC 900 powiedział papa przy 423 tys także obecnie

> nie mam czym jeździć .. ale trzeba będzie dać rade..

słuszny przebieg, widać dbałeś o niego bo inaczej by tyle nie przejechał.

Napisano

> słuszny przebieg, widać dbałeś o niego bo inaczej by tyle nie przejechał.

Od nowosci byl w rodzinie zeby.GIF czyli od 1994 to wersja na gazniku jeszcze smile.gif Olej byl wymieniany co 10 tys wiec moze to pomoglo... ale w zeszlym miesiacu chwycilo panewki i kaplica.. sick.gif

Napisano

> Od nowosci byl w rodzinie czyli od 1994 to wersja na gazniku jeszcze Olej byl wymieniany co 10

> tys wiec moze to pomoglo... ale w zeszlym miesiacu chwycilo panewki i kaplica..

i tak dobrze, że tyle się udało nim przeturlać, był zagazowany smile.gif?

Napisano

> i tak dobrze, że tyle się udało nim przeturlać, był zagazowany ?

Nie smile.gif Następne autko też raczej nie będzie..

Napisano

> Nie Następne autko też raczej nie będzie..

Policzmy, co by było jak by był zagazowany.

Załóżmy średnie zużycie paliwa 6 l/100 km i to, że na gazie przejechałby 300 kkm (kontrfaktycznie, gaz nie ma wpływu na trwałość) oraz że róznica w cenie lpg-benzyna to 1,5 zł/l

W tym czasie zużyłby 18 tys. litrów paliwa, zatem zagazowany spaliłby o 27 tys. zł mniej.

Czyli sama różnica wystarczyłaby na nową Pandę.

Napisano

> Policzmy, co by było jak by był zagazowany.

> Załóżmy średnie zużycie paliwa 6 l/100 km i to, że na gazie przejechałby 300 kkm (kontrfaktycznie,

> gaz nie ma wpływu na trwałość) oraz że róznica w cenie lpg-benzyna to 1,5 zł/l

> W tym czasie zużyłby 18 tys. litrów paliwa, zatem zagazowany spaliłby o 27 tys. zł mniej.

Autko było kupione w polowie lat '90 wtedy ceny paliw byly na normalnym poziomie i nikt nie myslal o lpg.. po 2000 roku kazdy mowil ze autko juz jest stare i dlugo nie pojezdzi i dlatego nie ma sensu bulic za instalke.. jak widac autko pojezdzilo o wiele dluzej niz od niego tego oczekiwano prawdopodobnie dlatego ze nigdy nie widzialo lpg..

> Czyli sama różnica wystarczyłaby na nową Pandę.

Dlatego moje następne autko bedzie miec lpg jezeli pojemnosć bedzie wieksza niz 1.4 smile.gif

Napisano

> Jak lubisz dolewać do silnika 1litr oleju na 500km to możesz zaryzykować

Do A I dolewałem na 900km tyle. Opel mnie zniechęcił ,nie wiem jak jest w A III już.Teraz jeżdze megane i wogóle nie dolewam mimo plastiku w srodku smirk.gif

Napisano

> Okaże się, że zamiast zakładanych 12k pln wyszedł samochód za 14-15k pln

Gdzie by nie kupił tego samochodu, to w przypadku wyeksploatowanego dziesięciolatka od razu po kupnie trzeba wymienić płyny ustrojowe, paski, rozrząd, pewnie tarcze z klockami, a po pierwszej wizycie na stacji diagnostycznej okaże się, że amortyzatory, końcówki drążków i sworznie wahaczy. Z zakładanych 12 tys. zrobi się 16 zlosnik.gif, ale w sumie to chyba będzie lepsze auto niż "zadbane" za 16 w którym nie trzeba tego wszystkiego robić, albo wyskoczy dopiero za rok grinser006.gif.

Napisano

> Po 11 letnim parchu można się spodziewać wszystkiego. Choć zakładanie że diesel albo gazowiec

> będzie jeździł 10-15 kkm rocznie jest bardzo humorystyczne. Ale ciemny lud to kupuje.

Mój znajomy ma fabiedę z 2001 lpg i na cyferblacie dopiero 80 tysięcy. Traktowanie wszystkich ogłoszeń w taki sposób jest dopiero humorystyczne...

Napisano

> Mój znajomy ma fabiedę z 2001 lpg i na cyferblacie dopiero 80 tysięcy. Traktowanie wszystkich

> ogłoszeń w taki sposób jest dopiero humorystyczne...

Ale wątpliwe jest aby ta Fabieda trafiła allegro, prędzej ktoś w rodzinie ją przygarnie i podobnie dzieje się z większością tego typu samochodów..

Napisano

> Ale wątpliwe jest aby ta Fabieda trafiła allegro, prędzej ktoś w rodzinie ją przygarnie i podobnie

> dzieje się z większością tego typu samochodów..

Większość to nie wszystkie. Część trafi i będzie tak samo kuriozalnie oceniana jak powyżej.

Napisano

> Dziś proszę o kilka słów krytyki nt. poniżej wymienionych

> diesel

> benzyna + LPG

> w drugim przypadku nie napisano nic o klimie, pewnie nie ma

... miałem sprzedawać na wiosnę ale jeśli interesuje Cię moja to daj znać na priv.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.