Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oceniacze zdjęciowi - Opel Astra

Featured Replies

Napisano

Dziś proszę o kilka słów krytyki nt. poniżej wymienionych

diesel

benzyna + LPG

w drugim przypadku nie napisano nic o klimie, pewnie nie ma confused.gif

Napisano

> Dziś proszę o kilka słów krytyki nt. poniżej wymienionych

> diesel

> benzyna + LPG

> w drugim przypadku nie napisano nic o klimie, pewnie nie ma

Przebieg tego benzyniaka z LPG wpisany ze sporym poczuciem humoru grinser006.gif

Napisano

> Przebieg tego benzyniaka z LPG wpisany ze sporym poczuciem humoru

Dieselek wcale nie gorzej. Typowe dla aut sprzedawanych 156000km hehe.gif

Napisano

> Dieselek wcale nie gorzej. Typowe dla aut sprzedawanych 156000km

a potem się pisze na forach, przejechał 160tyś i już się psuje grinser006.gif nic dziwnego jak skręcony z 300-400tyś

Napisano
  • Autor

jestem tego świadomy.

trzeba po prostu autko obejrzeć w jakim jest faktycznie stanie technicznym.

Napisano
  • Autor

> Dieselek wcale nie gorzej. Typowe dla aut sprzedawanych 156000km

z tego co widzę to ciężko znaleźć auto z oryginalnie wpisanym przebiegiem crazy.gif wszyscy kłamią angryfire.gif

Napisano

Diesla zdecydowanie też hehe.gif I nie dlatego że aut z takim przebiegiem nie ma, bo są, ale nie pętają sie po internetowych ogłoszeniach zlosnik.gif Swoją drogą te samochody nieźle trzymają cenę jak na taki gruz hehe.gif

Napisano

Diesel:

- mi nie pasuje kolorystyka auta - mam wrażenie, że przedni zderzak, może maska, a nawet tylne drzwi prawe mają jakiś inny odcień, ale może tak się dziwnie światło odbija

- osobiście raczej nie kupiłbym nic z wykończeniem pseudo drewnianym - ale to kwestia gustu

- generalnie zdjęcia słabo prezentują auto

- nic nie jest napisane o uszkodzonej tylnej klapie - a jak dla mnie to powyżej rejestracji z prawej strony jest jakaś 'wbitka'

Benzyna:

- dużo lepiej się prezentuje

- dziwne, że gałka jest drewniana a klamki w chromie niewiem.gif

- motorek ponoć dobrze znosi gaz

Na zdjęcia tej benzyny 'dałbym się nabrać' smile.gif

Może podpytaj jeszcze na IKGM, tam masz sporo użytkowników i też niezłych specjalistów od fotek.

Napisano

> Na zdjęcia tej benzyny 'dałbym się nabrać'

na halogeny tez ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Diesel:

> - mi nie pasuje kolorystyka auta - mam wrażenie, że przedni zderzak, może maska, a nawet tylne

> drzwi prawe mają jakiś inny odcień, ale może tak się dziwnie światło odbija

> - osobiście raczej nie kupiłbym nic z wykończeniem pseudo drewnianym - ale to kwestia gustu

> - generalnie zdjęcia słabo prezentują auto

> - nic nie jest napisane o uszkodzonej tylnej klapie - a jak dla mnie to powyżej rejestracji z

> prawej strony jest jakaś 'wbitka'

> Benzyna:

> - dużo lepiej się prezentuje

> - dziwne, że gałka jest drewniana a klamki w chromie

> - motorek ponoć dobrze znosi gaz

> Na zdjęcia tej benzyny 'dałbym się nabrać'

> Może podpytaj jeszcze na IKGM, tam masz sporo użytkowników i też niezłych specjalistów od fotek.

mnie również nie podchodzą elementy pseudo drewno. jedynie w Lancii Lybra jestem w stanie to zaakceptować wink.gif

gałka może celowo zmieniona ze względu na zużycie hehe.gif

Napisano

> na halogeny tez ?

nie do końca rozumiem pytanie.

'dałbym się nabrać' to dla mnie 'pojechałbym zobaczyć, jeśli nie daleko, ewentualnie poprosiłbym kogoś z okolicy. Foto i opis diesla w ogóle mnie nie zachęcił.

Napisano

> trzeba po prostu autko obejrzeć w jakim jest faktycznie stanie technicznym.

No i w sumie sobie odpowiedziałeś na zadane pytanie.

Po 11 letnim parchu można się spodziewać wszystkiego. Choć zakładanie że diesel albo gazowiec będzie jeździł 10-15 kkm rocznie jest bardzo humorystyczne. Ale ciemny lud to kupuje.

Astra II to dobre auto, ale bez klimy nie kupuj.

Napisano
  • Autor

> No i w sumie sobie odpowiedziałeś na zadane pytanie.

> Po 11 letnim parchu można się spodziewać wszystkiego. Choć zakładanie że diesel albo gazowiec

> będzie jeździł 10-15 kkm rocznie jest bardzo humorystyczne. Ale ciemny lud to kupuje.

> Astra II to dobre auto, ale bez klimy nie kupuj.

hehe moje przebiegi roczne oscylują akurat wokół 12-15tys. km więc gdybym ja sprzedawał auto to przebieg byłby autentyczny wink.gif

delikatnie zmieniając markę pojazdu jak ten "parch" się widzi wink.gif

kolega mechanior odradza mi 323 z dieslem

Napisano

Auto w tym wieku będzie się psuć niezależnie od marki. Astra jest bardzo popularna, więc części kupisz w kiosku z gazetami, a naprawi Ci ją gość który obsługuje myjnię na stacji benzynowej.

Z mazdą już tak różowo nie będzie, choć auto może być całkiem OK.

Instalacja LPG w tej maździe to III gen., niemal w Polsce nieznana - w razie jakby co, tańszą formą naprawy jest wymiana na IV gen.

Napisano

> z tego co widzę to ciężko znaleźć auto z oryginalnie wpisanym przebiegiem wszyscy kłamią

Mam Astre II z oryginalnym przebiegiem 115 tysiecy zeby.GIF co z tego jak silnik wyjety bo kopci zeby.GIF

Napisano

> Dziś proszę o kilka słów krytyki nt. poniżej wymienionych

> diesel

> benzyna + LPG

> w drugim przypadku nie napisano nic o klimie, pewnie nie ma

Pierwsza Diesel walona na 100%. Brak naklejek na wzmocnieniu czolowym, pozatym maska i zderzak w innym odcieniu.

W drugiej ciezko wyczuc ale przedni zderzak wydaje sie byc malowany. Slabe fotki wiec ciezko ocenic.

Napisano

> nie do końca rozumiem pytanie.

> 'dałbym się nabrać' to dla mnie 'pojechałbym zobaczyć'

facepalm.gif

dla mnie dalbym sie nabrac znaczy moglbym uwierzyc

a prawy halogen jest imo nowszy (oczywiscie moze do tylko odblysk swiatla ale nie nabieram sie)

Napisano

> delikatnie zmieniając markę pojazdu jak ten "parch" się widzi

jak dla mnie mazda mazdą, ale po 10 latach też się podzespoły zużywają i ani ich nie kupisz łatwo ani tanio.

A ten egzemplarz, według mnie ma coś nie bardzo z tyłem - klapa jakoś nierówno przy lampach leży, drzwi (lewe) coś nierówno leży w stosunku do trójkącika, a narożnik trójkącika jakby odstaje.

No ale wiadomo, to tylko foty.

Napisano

> dla mnie dalbym sie nabrac znaczy moglbym uwierzyc

> a prawy halogen jest imo nowszy (oczywiscie moze do tylko odblysk swiatla ale nie nabieram

> sie)

no rzeczywiście jakoś taki bielszy, ale też mam wrażenie, że to bardziej światło się odbija.

Napisano

> no rzeczywiście jakoś taki bielszy, ale też mam wrażenie, że to bardziej światło się odbija.

na 2 z roznych katow zdjeciach ? zeby.GIF

oczywiscie to o niczym nie swiadczy old.gif

Napisano

> z tego co widzę to ciężko znaleźć auto z oryginalnie wpisanym przebiegiem wszyscy kłamią

E tam, ja sprzedałem 2 auta z prawdziwym przebiegiem. Jedno 3-letnie i 30 tys. km, drugie 3-letnie i 40 albo 50 tys. km... smile.gif

W jednym i drugim wypadku potencjalni kupujący stroili fochy, mimo że mogli wszystkie faktury potwierdzić w krakowskich lub nowosądeckich serwisach. Ostatecznie jedno poszło w rozliczeniu za nowe auto, a drugie kupił brat i jest bardzo zadowolony.

OK, sorry za OT.

Napisano
  • Autor

> na 2 z roznych katow zdjeciach ?

> oczywiscie to o niczym nie swiadczy

w moim Tico również miałem wymieniany reflektor przedni a dzwona nie było.

zahaczyłem kiedyś na parkingu o zderzak Fiata 125p i szkło na pozycyjnej pękło.

trzeba było wymienić cały reflektor, na szczęście taniooo wink.gif

Napisano

> w moim Tico również miałem wymieniany reflektor przedni a dzwona nie było.

> zahaczyłem kiedyś na parkingu o zderzak Fiata 125p i szkło na pozycyjnej pękło.

> trzeba było wymienić cały reflektor, na szczęście taniooo

Ja ostatnio mam SMART-style w moim samochodzie. Przy okazji poprawiania rantów lakiernik zaproponował, że pomaluje prawie całe drzwi, żeby usunąć kilka obcierek parkingowych. No i dobrał lakier w sposób profesjonalny - tzn. im dalej od naprawy, tym drzwi coraz bardziej jaśnieją. zlosnik.gif Malnięte mam 2 drzwi po jednej stronie, więc już widzę co będzie przy sprzedaży...

Napisano

jak juz to kombi, sedan wygląda facepalm.gif

i omijaj silnik 1.6 16V smirk.gif

Napisano

> na 2 z roznych katow zdjeciach ?

> oczywiscie to o niczym nie swiadczy

a jakie ma znaczenie kolor zderzaka w 11sto letnim aucie? Przecież zderzak to plastik, pewnie lakier z czasem zachowuje się inaczej niż na pozostałych częściach nadwozia, szybciej albo wolniej blaknie. Ja mam 3 letni samochód, a też odcień lakieru na zderzaku jest minimalnie inny. Nie mówiąc już o tym, że często jeżdżę autostradą, przez to w zderzaku mam już dużo małych obić od kamyków i pewnie za jakieś 2 lata będę chciał polakierować zderzak ponownie. Potem jak będę chciał sprzedać samochód to dopiero będzie lament, że na pewno auto po dachowaniu i obniż pan cenę o połowę

Napisano

> a jakie ma znaczenie kolor zderzaka w 11sto letnim aucie?

mowa jest o roznych lampach halogenow facepalm.gif

Napisano

> czyli dać sobie spokój?

Jak lubisz dolewać do silnika 1litr oleju na 500km to możesz zaryzykować grinser006.gif

Napisano

> mowa jest o roznych lampach halogenow

przepraszam, nie do tego postu się odniosłem. A halogeny to też faktycznie problem. Przecież niemożliwe jest żeby po 11 latach któryś stłukł się od kamyka, na pewno samochód składany z dwóch połówek - lewej i prawej zlosnik.gif

Napisano

90% tych silników bierze olej, osiągi niewspółmierne do mocy i spalania.

Jeśli Ci to nie przeszkadza to silnik godny polecenia.

Napisano

> Poczekaj az cena spadnie jeszcze

> http://allegro.pl/opel-astra-ii-1-6-16v-gaz-sekwencja-wersia-comfort-i1288553067.html

> Razem z przebiegiem ...

No jak pięknie grinser006.gif

Widocznie nie mógł sprzedać bo raziło po oczach te 230 tysiaków, to zrobił wg normy i sprzeda się szybciej. Taka polska natura.

Napisano
Kup benzynę BEZ instalacji gazowej. Prędzej można trafić model z realnie niskim przebiegiem.
Napisano

> Kup benzynę BEZ instalacji gazowej. Prędzej można trafić model z realnie niskim przebiegiem.

Powiedz mi jakiego przebiegu oczekujesz po 11-letnim aucie? zlosnik.gif

Wlasnie przez takie myslenie wszystko na Allegro ma po 140-180 tys.

Grunt, zeby kupujacy byl zadowolonyhehe.gif

Napisano

moja miała remont dołu po 120kkm zlosnik.gif

i praktycznie nie ma żadnych osiągów poniżej 3000 obr zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zdajesz sobie sprawe, że wystawiający to komis/handlarz ?

teraz, po zobaczeniu poprzedniego ogłoszenia zdaję sobie sprawę zlosnik.gif

to może doradzisz jeszcze jak odcedzić ziarno od plew?

dla mnie, jako zwykłego kupującego ciężko jest zauważyć pewne fakty frown.gif

Napisano
  • Autor

> No jak pięknie

> Widocznie nie mógł sprzedać bo raziło po oczach te 230 tysiaków, to zrobił wg normy i sprzeda się

> szybciej. Taka polska natura.

hmmm może zadzwonię do niego z pytaniem ile jeszcze cofnie licznik? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> 90% tych silników bierze olej, osiągi niewspółmierne do mocy i spalania.

> Jeśli Ci to nie przeszkadza to silnik godny polecenia.

TTTM? wink.gif

Napisano

> hmmm może zadzwonię do niego z pytaniem ile jeszcze cofnie licznik?

Pewnie powie, że wystawiając poprzednie ogłoszenie pomylił się przy wpisywaniu przebiegu i co mu zrobisz? Jeśli Ci zależy na przebiegu a nie stanie auta to olej to auto.

Napisano

mam wrażenie, że zmiana odcienia nie zależy od materiału na którym leży lakier, co innego jak ktoś parkuje tylko jedna stroną do słońca smile.gif

Dla mnie odcień ma takie znaczenie, że osobiście wolę naprawić auto sam niż kupować naprawione - niestety kupiłem auto, gdzie były drobne zaprawki i po roku wygląda gorzej niż przed zaprawkami. Mowa oczywiście o blasze.

Większość sprzedających niestety oszczędza na lakierowaniu tuż przed sprzedażą, a jak nie oni to sami lakiernicy.

Napisano

> Jak lubisz dolewać do silnika 1litr oleju na 500km to możesz zaryzykować

ja nie dolewam oleju a ma słynny 1.6 16v x16xel zalałem pełnym syntetykiem. Znam takich co dolewają ale max 2l na 10tyś km więc tragedii nie ma.

Napisano

Witam

Widze ze masz podobny problem co ja.. też szukam auta w tym przedziale cenowym czyli 10-12tys ciezko trafic na cos normalnego... sam paździerz. Co raz bardziej skłaniam sie do opcji zamiany kasy na 3tys ojro i wyjazdu z handlarzem do Niemiec, Holandii itp.. wtedy bede miec pewnosc ze licznik byl 'tylko' raz cofany hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie powie, że wystawiając poprzednie ogłoszenie pomylił się przy wpisywaniu przebiegu i co mu

> zrobisz? Jeśli Ci zależy na przebiegu a nie stanie auta to olej to auto.

oczywiście że zależy mi na stanie auta.

mam po prostu pewien budżet na auto i w tym przedziale szukam.

zdecydowanie wolałbym, gdyby sprzedający wpisał te 220-240tys km ale żebym był pewny, że to jest prawda.

Napisano

> zdecydowanie wolałbym, gdyby sprzedający wpisał te 220-240tys km ale żebym był pewny, że to jest

> prawda.

Pewnym nigdy być nie można.

Wcześniej gość podał jak widziałeś 230 tys, co z tego jak przez to pewnie nie mógł sprzedać.

Zresztą jaka pewność, że te 230 tys km było prawdziwe?

Jakiś czas temu widziałem na mobile.de taką dwójeczkę w sedanie, sprzedawał Holender. Licznik wskazywał lekko ponad 400 tys km, w środku praktycznie zero śladów zużycia, pedały i kierownica miały może minimalne przetarcia. Biorąc pod uwagę polskie realia można by wg stanu faktycznego zjechać na 80 tys km i poszła by z miejsca w nowe ręce.

Czasem zdarzy mi się "zrobić" szafę w takich Oplach to wiem, do czego ludzie są zdolni.

Napisano

. Co raz bardziej skłaniam sie do opcji

> zamiany kasy na 3tys ojro i wyjazdu z handlarzem do Niemiec, Holandii itp.. wtedy bede miec

> pewnosc ze licznik byl 'tylko' raz cofany

a dlaczego nie samemu? wyjdzie taniej, wybierz sobie ogłoszenia z mobile.de lub innych a na miejscu kup jeszcze gazetę i działaj. Ja kupiłem astrę od pierwszej właścicielki i jestem zadowolony z opłatami wyszła mi 10600zł czyli niezbyt tanio ale za to auto wolne od rdzy i licznika skręconego kilka razy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.