Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

błąd wtrysku - co winne?

Featured Replies

Napisano

Nie mój samochód, ale sprawa wygląda tak:

pacjent: ccs `97 z lpg pierwszej generacji

objawy: od kilku tygodni paliła się kontrolka wtrysku, a silnik ogólnie nadawał sie do remontu. W ostatnich dniach wymienione pierścienie, uszczelki, zrobiony szlif, wymieniony kompletny rozrząd. Po złożeniu silnika, dalej chodzi nie tak jak powinien - niekiedy szarpie, wciąż pali się wtrysk. Po podłączeniu do kompa okazało się że jest błąd wtrysku, mechanik uznał że silnik dostaje za dużo paliwa i trzeba wymienić wtrysk. Wtrysk został podmieniony na taki z normalnie działającego auta, nic nie pomogło. Przekaźnik pompy paliwa też podmieniany. Co może być winne? Pompa paliwa i filtr paliwa wymienione wiosną tego roku.

Napisano

mi wyświetlało ten sam błąd jak padła cewka

Napisano

> Nie mój samochód, ale sprawa wygląda tak:

> pacjent: ccs `97 z lpg pierwszej generacji

> objawy: od kilku tygodni paliła się kontrolka wtrysku, a silnik ogólnie nadawał sie do remontu. W

> ostatnich dniach wymienione pierścienie, uszczelki, zrobiony szlif, wymieniony kompletny

> rozrząd. Po złożeniu silnika, dalej chodzi nie tak jak powinien - niekiedy szarpie, wciąż pali

> się wtrysk. Po podłączeniu do kompa okazało się że jest błąd wtrysku, mechanik uznał że silnik

> dostaje za dużo paliwa i trzeba wymienić wtrysk. Wtrysk został podmieniony na taki z normalnie

> działającego auta, nic nie pomogło. Przekaźnik pompy paliwa też podmieniany. Co może być

> winne? Pompa paliwa i filtr paliwa wymienione wiosną tego roku.

mi przy LPG tez wywalalo blad ok.gif

Napisano
  • Autor

> mi przy LPG tez wywalalo blad

ale z silnikiem ewidentnie jest coś nie tak bo szarpie przy jeździe, szczególnie przy dodawaniu gazu i cholernie kopci

Napisano

> ale z silnikiem ewidentnie jest coś nie tak bo szarpie przy jeździe, szczególnie przy dodawaniu

> gazu i cholernie kopci

padł komp, jak jest LPG to normalka

Napisano
  • Autor

aha no i najważniejszego kutfa nie napisałem że te objawy to na benzynie są, na gazie jest okej, kontrolka wtrysku i na gazie i na benzynie sie świeci

mechanik coś tam posprawdzał i stwierdził że silnik ciągle dostaje maksymalną dawkę paliwa ale co to może być to on nie wie facepalm.gif

Napisano

> aha no i najważniejszego kutfa nie napisałem że te objawy to na benzynie są, na gazie jest okej,

> kontrolka wtrysku i na gazie i na benzynie sie świeci

> mechanik coś tam posprawdzał i stwierdził że silnik ciągle dostaje maksymalną dawkę paliwa ale co

> to może być to on nie wie

sprawdx sade lambde bo ona od dawek paliwa jest m.i.n i jeszcze looknij koło skrzyni gdzies jest jakiś czujnik od marchewy mój mechanik jak poskładał to też mi sie marchewa świeciła potem siegnał reka koło skrzyni docisnął kostke i znikła marchewka.Zespół wtryskowy przeczyśćcie może sie cocik zapiekło i cały czas podaje na maximum

Napisano

Jak wyglada czujnik od marchewy?

Napisano

> aha no i najważniejszego kutfa nie napisałem że te objawy to na benzynie są, na gazie jest okej,

> kontrolka wtrysku i na gazie i na benzynie sie świeci

> mechanik coś tam posprawdzał i stwierdził że silnik ciągle dostaje maksymalną dawkę paliwa ale co

> to może być to on nie wie

Wyreguluj sobie porządnie gaz u fachowca a nie partacza.

Tak zachowuje się auto na rozlegulowanej instalce LPG

Napisano

> Wyreguluj sobie porządnie gaz u fachowca a nie partacza.

> Tak zachowuje się auto na rozlegulowanej instalce LPG

Przeciez jest napisane, ze na gazie jest ok...

Napisano

jak go ciagle zalewa... to moze czujnik temp ? :> i kaze byc caly czas na ssaniu ? :> ewentualnie u mnie jak zalewało to była saśniedziała wtyczka od map sensora przeczyscilem i jezdzi 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ale z silnikiem ewidentnie jest coś nie tak bo szarpie przy jeździe, szczególnie przy dodawaniu

> gazu i cholernie kopci

szarpie na gazie czy na benzynie?

Napisano
  • Autor

> szarpie na gazie czy na benzynie?

na benzynie, na gazie wszystko okej

dzisiaj załatwił koleś jakiegoś kompa innego na podmiane, tylko jak go wpięli to na gazie zapala i jeździ bez problemu, a na benzynie nawet zapalić nie chce

Napisano
  • Autor

> jak go ciagle zalewa... to moze czujnik temp ?

gdzie ten czujnik? przy przepustnicy któryś?

Napisano

zmień najpierw mechanika, skoro tylko tyle potrafi powiedzieć po podpięciu kompa.

Napisano
  • Autor

> zmień najpierw mechanika, skoro tylko tyle potrafi powiedzieć po podpięciu kompa.

ja bym zmienił, ale tak jak pisałem nie moje auto - przypadek znajomego opisałem, który prosił mnie o pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.