Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa D jaki silnik benzynowy? + typowe problemy tego auta

Featured Replies

Napisano

Witam,

proszę o informację jaki silnik benzynowy najlepiej kupić w Corsa D (2007-2008). Jest to jedno z aut, które rozpatruję i zastanawiam się, czy silnik 1,2 (80KM) czyli najbardziej popularny nadaje się wyłącznie do miasta, czy również poza miastem da się tym jechać? Czy może lepiej od razu szukać Corsę z silnikiem 1,4. Jakie są typowe problemy w tej Corsie i czy są na tyle duże, że lepiej szukać innego auta?

Na pewno dyskwalifikujące są sytuacje, że auto np. będąc całkiem sprawne czasem sobie po prostu nie zapala, albo przestaje jechać. Czy Corsa cierpi na takie zagadkowe dolegliwości wprawiające właściciela w szał lub co najmniej zdumienie? Bo opinie o tym aucie są co najmniej różne... chciałbym poznać opinie tych co używają, a nie tyko słyszeli lub czytali o tym aucie. Jeszcze na kupiłem, więc nie jest dla mnie za późno... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej zapytać na kąciku Opla? Tam chyba większa szansa jest na odpowiedź

Tam już próbowałem i jakoś nikt chyba nie słyszał o takim aucie jak Corsa D. Może tutaj więcej osób zagląda, mam nadzieję...

Napisano

> Tam już próbowałem i jakoś nikt chyba nie słyszał o takim aucie jak Corsa D. Może tutaj więcej osób

> zagląda, mam nadzieję...

Pokaż swój wątek na kąciku Opla.

Napisano
  • Autor

> Pokaż swój wątek na kąciku Opla.

Wisiał 1 dzień, zero odpowiedzi to go zabrałem. Przecież nie będę dublował tego samego tematu 2 razy. Może za szybko go zabrałem...

Napisano

> Wisiał 1 dzień, zero odpowiedzi to go zabrałem. Przecież nie będę dublował tego samego tematu 2

> razy. Może za szybko go zabrałem...

Kiedys jakiś Mod napisał mi że to nie jest czat tylko forum, i żebym się nie denerwował i poczekał na odpowiedz.... zlosnik.gif

Napisano

Jeżdzę firmową corsa D silnik 1,2 80KM. Miesięcznie robie 6000-8000km. W tej chwili auto ma nastukane 120tys km i jedynie jeżdzę na przeglady gwarancyjne ewentualnie wymieniam części eksopatacyjne. Auto do 4000obr to muł ale powyżej nawet jedzie, trzeba po prostu go wysoko krecić. Wkurzające na pewno są palące sie nagminnie żarówki. Tak dwa-trzy razy w miesiącu zmieniam żarówki w przednich reflektorach. Spalanie wychodzi mi srednio 7l/100km. Ogólnie przyjemne autko ok.gif

Napisano

Wkurzające na pewno są palące sie nagminnie żarówki. Tak dwa-trzy razy w miesiącu

> zmieniam żarówki w przednich reflektorach.

Czyli co... kupujesz 24-36 żarówek w roku do tego samochodu? Czy nie wydaje Ci się że to coś nie tak? Może trzeba coś sprawdzić , jakieś ładowanie albo coś , nie wiem ale wydaje mi się że to nie jest normalne ...

Napisano

> Wkurzające na pewno są palące sie nagminnie żarówki. Tak dwa-trzy razy w miesiącu

> Czyli co... kupujesz 24-36 żarówek w roku do tego samochodu? Czy nie wydaje Ci się że to coś nie

> tak? Może trzeba coś sprawdzić , jakieś ładowanie albo coś , nie wiem ale wydaje mi się że to

> nie jest normalne ...

Auto firmowe, byłem kilka razy w serwisie podczas przegladów, słyszalem ze TTTM i pala sie bo duzo jazdy i od drgań zlosnik.gif

Napisano

> Kiedys jakiś Mod napisał mi że to nie jest czat tylko forum, i żebym się nie denerwował i poczekał

> na odpowiedz....

To chyba nawet ja - i taka jest prawda.

Napisano

> Tam już próbowałem i jakoś nikt chyba nie słyszał o takim aucie jak Corsa D.

Podobnie jak na kąciku forda nikt nie słyszał o focusie sedan w wersji amerykańskiej.

Napisano
  • Autor

A macie jakieś doświadczenia z mocniejszym silnikiem 1,4? Może nie trzeba go tak mocno kręcić?

Napisano

> A macie jakieś doświadczenia z mocniejszym silnikiem 1,4? Może nie trzeba go tak mocno kręcić?

1.4 16V 95KM?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.