Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Corsa 1,3 Diesel 75 KM, ma ktos ? jezdzi ktos ?

Featured Replies

Napisano

Siemka,

zastanawiam sie nad w/w katamaranem. Dzisiaj odbylem jazde probna, wszystko cod, miod i orzeszki, niestety przy zdjeciu nogi z gazu pojawial sie dziwny " pogwizd ".

P.S. prosilbym o niepisanie mi, ze mala moc, nie jedzie, za ta kase mozna by cos innego. Interesuje mnie tylko i wylacznie ten model z tym wlasnie silnikiem.

wink.gif

Napisano

> Siemka,

> zastanawiam sie nad w/w katamaranem. Dzisiaj odbylem jazde probna, wszystko cod, miod i orzeszki,

> niestety przy zdjeciu nogi z gazu pojawial sie dziwny " pogwizd ".

> P.S. prosilbym o niepisanie mi, ze mala moc, nie jedzie, za ta kase mozna by cos innego. Interesuje

> mnie tylko i wylacznie ten model z tym wlasnie silnikiem.

DPF skutecznie pozbawia chęci do współpracy kierowcy z samochodem. waytogo.gif

Napisano

> Siemka,

> zastanawiam sie nad w/w katamaranem. Dzisiaj odbylem jazde probna, wszystko cod, miod i orzeszki,

> P.S. prosilbym o niepisanie mi, ze mala moc, nie jedzie, za ta kase mozna by cos innego. Interesuje

dobre auto, coś konkretnie chcesz wiedzieć ? będziesz dojeżdżał do pracy 2 km, czy będziesz czasem przeganiał auto po jakieś trasce ?

Napisano

> Siemka,

Używka czy nowe? Jak używka to szukał bym wersji bez DPF, a ten świst to może być turbinka. Jeżeli chcesz więcej się dowiedzieć o samym silniku to zapytaj na kąciku Pandy bo to fiatowski Mjet

Napisano

Rozumiem, że o corsę D chodzi? Bo w C ten silnik ma 70 kucyków. W każdym razie, nic pogwizdującego nie słyszę u siebie (w C), a wszelkich dźwięków "nie na miejscu" nie lubię...

Napisano

> Siemka,

Co do gwizdu to ci nie napisze bo zawsze jezdze z zamkniętymi szybami. W tym modelu turbo słychać dość wyraźnie ale nie zauwazyłem żadnego syczenia po zdjęciu nogi z gazu.

Rzeczy które denerwują:

- plastiki wewnątrz, skutecznie obniżają ocenę - skrzypią nawet w ciepłe dni a w ujemne temperatury jest orgia dźwięków.

- przednie zawieszeniu lubi stuknąć , nie wiadomo co jest przyczyną czy odbojniki czy poduszki, w każdym razie jak jest mokro to tak sie czasem dzieje.

- tylne zawieszenie też lubiło popukać ale wyczaiłem że trzeba ścisnąć te piankowe odboje jakąś obejmą (to one tak sie tlukły na dziurach)

- bardzo czuły układ kierowniczy, mam wrażenie że auto nei potrafi jechac prosto każdy najmniejszy rych kierownicą ma odbicie na drodze.

- przeogromna turbodziura z 1 na 2. Jak sie rozkula to nawet całkiem nieźle ciągnie.

- spalanie, wcale nie takie małe jak na takie auto.

- ogrzewanie - tragiczne w zimie !!! auto musi zrobic ok 20 km żeby sie nagrzało (potwierdzone przez innych userow). Poza tym strasznie parują szyby , zawsze chodzi mi wentylacja na 1.

- z DPF miałem tylko jeden problem zatkał sie - ale od czasu wizyty w aso i przeprogramowaniu sterownika działa wszystko bardzo dobrze.

To tyle z moich minusów.

Aha na gwarancji wymienione turbo, jakieś pierscienie, gumy staba, i pare innych pierdół. Auto ma 56 tys. Na drodze jeszcze tfu tfu nie staneło smile.gif

Napisano

> Siemka,

obstawiam umierajace turbo. Jezdziles nowym egzemplarzem czy uzywka?

Napisano
  • Autor

> obstawiam umierajace turbo. Jezdziles nowym egzemplarzem czy uzywka?

Fura miala 4 500 km. W gre wchodzi kupno tylko nowego egzemplarza, auto bedzie ganiane powiedzmy do 25 000 km rocznie.

wink.gif

Napisano

Ja miałem D i ponad 80kkm było bezproblemowe-tylko materiały eksploatacyjne.Tyle tylko,że ja miałem bez filtra cząstek stałych.

Napisano

Na chwilę obecną nie usuniesz z tego auta DPFa....

Nikt tego jeszcze w PL nie robi. Jak autko ma być tylko na miasto to się zastanów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.