Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja gazowa do Lacetti 1.4 16V

Featured Replies

Napisano

Witam,

przymierzam się do zakupu Lacetti 1.4 16V. Upatrzony egzamplarz spełnia wszystkie wymagania ... poza jednym. Auto nie ma instalacji gazowej. Jest jeszcze półtora roku na gwarancji i zależałoby mi na tym by jej nie stracić. I tu jest problem. W dwóch ASO powiedziano mi, że do 1.4 się nie zakłada gazu. Tzn. że nie założą mi "fabrycznie" gazu żebym nie stracił gwarancji. Mówił o wypalających się gniazdach zaworów.

I teraz pytanie. Czy to prawda? Jeśli nie, to gdzie w Wawie i okolicach założą mi gaz do tego i nie stracę gwarancji producenta?

POZDRAWIAM

Napisano

Podobniez byly wersje pod lpg i taka mam bo zalozyli mi lpg na gwarancji . Zagadaj w jakims czakramie.

Napisano
  • Autor

> Podobniez byly wersje pod lpg i taka mam bo zalozyli mi lpg na gwarancji . Zagadaj w jakims

> czakramie.

Do tego właśnie doszedłem smile.gif W abeximie 4,5k chcą za instalkę i zachowuje gwarancję na auto, a na instalkę 2 lata.

Napisano

> Do tego właśnie doszedłem W abeximie 4,5k chcą za instalkę i zachowuje gwarancję na auto, a na

> instalkę 2 lata.

Drogo,napisz jakie elementy są w zestawie,więcej jak 3 k pln nie powinna kosztować.

Napisano

> Drogo,napisz jakie elementy są w zestawie,więcej jak 3 k pln nie powinna kosztować.

W ASO? To normalna cena.

Napisano

> Do tego właśnie doszedłem W abeximie 4,5k chcą za instalkę i zachowuje gwarancję na auto, a na

> instalkę 2 lata.

Jesli tyle instalacja kosztuje w ASO to ja bym gdzie kolwiek kupil za 2300zł. I nie przejmowal sie gwarancja ze ja strace, nawet gdyby cos sie stalo z autem to roznica w instalacji jest 2100zl wiec i tak naprawa gdyby do niej doszlo bylaby tansza na 100% podejrzewam. Ja osobiscie bym nie przejmowal sie ta gwarancja. Ale kazdy robi jak uwaza smile.gif

Napisano

> W ASO? To normalna cena.

Do nowego fiata Grande Punto 1.4 instalacja ze sterownikem Stag 300 czerwonymi Valtekmi,oraz reduktorem Zavoli Zeta N kosztowała 2700pln.

Jeżeli miała by to być instalacja Tartarinni-czyli włoski zestaw dedykowany i polecany przez Fiata cena faktycznie oscyluje w granicach 4000pln.

Temu tez ważne co w ASO Chevroleta za te 4 kawałki chcą zamontować.

Zestaw montażowy Staga kosztuje w okolicach 1200 pln.Więc przebitka jest niezła. mlotek.gif

Napisano

> Jesli tyle instalacja kosztuje w ASO to ja bym gdzie kolwiek kupil za 2300zł. I nie przejmowal sie

> gwarancja ze ja strace, nawet gdyby cos sie stalo z autem to roznica w instalacji jest 2100zl

> wiec i tak naprawa gdyby do niej doszlo bylaby tansza na 100% podejrzewam. Ja osobiscie bym

> nie przejmowal sie ta gwarancja.

Znajdź mi zakład w , którym załóza mi brc fly za 2300.

Napisano

> Jeśli nic się nie zmieniło w cenach to w październiku za 2300zł w Łodzi zakładali BRC SQ24 LIGHT a

> BRC SQ24 za 2800zł.

> Ceny w tym warsztacie, w tej chwili BRC SQ24 w promocji 2500zł.

> Pozdrawiam BAS

Ja mowie o FLY a nie SQ 24 ok.gif

Napisano

> Znajdź mi zakład w , którym załóza mi brc fly za 2300.

Raczej chodzilo mi o stag-a 300 itd, jesli chodzi o brc fly za ta kwote to nie jestem wrozka i swietym mikolajem by w takiej cenie znalesc. Zreszta to tak jakby znajdz mi mieszkanie 60m2 w pelni wyposazone za 20 tys zl wiec takie znajdywanie mozemy sobie darowac.

Napisano

Wlaśnie temu pytałem autora wątku,jakie mu elementy zaproponowali za kwotę 4000 pln... ok.gif

Napisano

> Ja mowie o FLY a nie SQ 24

Sorry, wydawało mi się, że SQ24 jest rozwinięciem/następcą FLY, więc skoro można mieć SQ24 Light w zakładanym budżecie lub za 200zł więcej SQ24 to po co FLY?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Sorry, wydawało mi się, że SQ24 jest rozwinięciem/następcą FLY, więc skoro można mieć SQ24 Light w

> zakładanym budżecie lub za 200zł więcej SQ24 to po co FLY?

> Pozdrawiam BAS

sq24 ma keihiny?

Napisano

> sq24 ma keihiny?

Nie wiem, a w czym są lepsze od BRC?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie wiem, a w czym są lepsze od BRC?

> Pozdrawiam BAS

No to jak nie wiesz to nie mamy o czym gadac ok.gif

Napisano

> No to jak nie wiesz to nie mamy o czym gadac

To może mi wyjaśnij jak jesteś taki mądry czym się różnią.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> nie brc

To chyba tylko naklejka BRC bo z tego co wiem to właśnie są Keihiny.

Napisano

> To może mi wyjaśnij jak jesteś taki mądry czym się różnią.

> Pozdrawiam BAS

To jak miedzy valtekami a prawdziwymi wtryskami ok.gif

Napisano

> To chyba tylko naklejka BRC bo z tego co wiem to właśnie są Keihiny.

Nie ,to sa bodajze ZAVOLI.

Napisano

>To jak miedzy valtekami a prawdziwymi wtryskami

Nie no bez przesady. BRC to taka znowu padaka nie jest. smile.gif

> Nie ,to sa bodajze ZAVOLI.

Zavoli Pan są w wersji Sequent Lajt.

Napisano

> Nie no bez przesady. BRC to taka znowu padaka nie jest.

Zartuje zlosnik.gif

> Zavoli Pan są w wersji Sequent Lajt.

Imho crap no.gif

Napisano

> To jak miedzy valtekami a prawdziwymi wtryskami

brc w s24 są bardzo dobre. dla większości aut spokojnie starczą na długie dziesiątki km. ni epadają jak valeki po 20 tys. km. Nie wiem co mają w sobie kehiny, ale z tego co się orientuję to zakłada się je do bardziej wyszukanych konstrukcji silnikowych, o większym mocach i wymaganiach. Do byle popularnego kompakta nie ma to sensu, zwłaszcza że keihiny sa ok. 1000 zł droższe od wtryskiwaczy brc.

Napisano

> brc w s24 są bardzo dobre. dla większości aut spokojnie starczą na długie dziesiątki km. ni epadają

> jak valeki po 20 tys. km. Nie wiem co mają w sobie kehiny, ale z tego co się orientuję to

> zakłada się je do bardziej wyszukanych konstrukcji silnikowych, o większym mocach i

> wymaganiach. Do byle popularnego kompakta nie ma to sensu, zwłaszcza że keihiny sa ok. 1000 zł

> droższe od wtryskiwaczy brc.

jak padnie po gwarancji to szok w kieszeni sick.gif brc spokojnie wystarczają a cena 200zł za jeden nie wykańcza kieszeni tak bardzo palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.