Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik 2.2 taki jak we frotce - czy to dobra konstrukcja

Featured Replies

Napisano

witajcie

co sądzicie o tych silnikach? Jak wygląda kwestia serwisu tej jednostki napędowej (koszty) oraz trwałość? Z góry dziękuje za informacje.

Napisano

> witajcie

> co sądzicie o tych silnikach? Jak wygląda kwestia serwisu tej jednostki napędowej (koszty) oraz

> trwałość? Z góry dziękuje za informacje.

Ale chodzi Ci o benzynę czy diesla???

Napisano
  • Autor

> Ale chodzi Ci o benzynę czy diesla???

przepraszam benzyna z roku 99, niestety nie znam kodu silnika.

Napisano

> przepraszam benzyna z roku 99, niestety nie znam kodu silnika.

kolega Artus mial chyba Frotke z tym silnikiem wiec jego zapytaj.

Byla wadliwa seria, w ktorej zrywal sie lancuch, ale nie znam konkretow, kiedy to naprawiono.

Swoja droga to nawet jesli, to do tego czasu ten egzemplarz juz dawno by byl po naprawie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> kolega Artus mial chyba Frotke z tym silnikiem wiec jego zapytaj.

dzieki zagadam z nim.

> Byla wadliwa seria, w ktorej zrywal sie lancuch, ale nie znam konkretow, kiedy to naprawiono.

> Swoja droga to nawet jesli, to do tego czasu ten egzemplarz juz dawno by byl po naprawie

z tym łańcuchem to mnie pocieszyłeś bo ja myślałem, że jest na pasku a tak jeden wydatek odpadnie.

dokopałem się do kodów silników stosowanych w tych autach (X22XE i X22SE) teraz tylko pytanie który w jakich rocznikach montowali i czym się różnią?

.

.

.

poczytałem o tych łańcuchach i jednak wolę pasek grinser006.gif

Napisano

> witajcie

> co sądzicie o tych silnikach? Jak wygląda kwestia serwisu tej jednostki napędowej (koszty) oraz

> trwałość? Z góry dziękuje za informacje.

jesli pytasz o z22se 147 konny to... sam nie wiem czy polecac. Delikatna konstrukcja. Kompletny rozrzad 1800 zl po duzym rabacie + robocizna.

Napisano

> dzieki zagadam z nim.

> z tym łańcuchem to mnie pocieszyłeś bo ja myślałem, że jest na pasku a tak jeden wydatek odpadnie.

> dokopałem się do kodów silników stosowanych w tych autach (X22XE i X22SE) teraz tylko pytanie który

> w jakich rocznikach montowali i czym się różnią?

przeczytaj moj post wyzej, te lancuchy nie sa "dozywotnio" chyba, ze interpretujesz to tak, ze jak lancuh sie zerwie to i zywot silnika sie konczy ok.gif

Tam sa dwa lancuchy, jeden pionowy i drugi poziomy - wyrównoważający. Wymienialem tak jak wszyscy tylko pionowy (koszt ok. 1000 zł z robocizna) a po 30 tysiacach pozniej strzelil mi napinacz od poziomego - wypadl brok. Efektem bylo rozciagniecie obydwu lancuchow.

Silnik bardzo duzo pali, jest dynamiczny, ale slyszalem opinie, ze nie lubi przeciazen. Troche mnie to dziwi, bo jednak byl montowany w speedsterze, ale z kolei speedster jest lekki. Ja zaluje, ze nie kupilem z20let - turbo.

Napisano
  • Autor

> jesli pytasz o z22se 147 konny to... sam nie wiem czy polecac.

a w wersji x22xe jest już na pasku? I ewentualnie w jakich latach frotki były w ten silnik wyposażone?

Napisano

> a w wersji x22xe jest już na pasku? I ewentualnie w jakich latach frotki były w ten silnik

> wyposażone?

w OB FL mialem z22xe ludzie podobne opinie mi mowili na ten temat co Wy teraz opisujecie ale ja trafilem byc moze na dobry egzemplarz zero problemow + LPG moc 144 KM przy tym silniku pask rozrzadu ceny te same co w X20XEV , niestety byl juz na DIS'sie ktory lubi sie spsuc zamienink beru 360 PLN - mi sie to na szczescie nie porzytrafilo - potwierdzam jest paliwo - zerny na miesicie przy normalnym uzytkowaniu spalanie okolo 15 litrow

pozdro

Napisano

> w OB FL mialem z22xe ludzie podobne opinie mi mowili na ten temat co Wy teraz opisujecie ale ja

> trafilem byc moze na dobry egzemplarz zero problemow + LPG moc 144 KM przy tym silniku pask

> rozrzadu ceny te same co w X20XEV , niestety byl juz na DIS'sie ktory lubi sie spsuc zamienink

> beru 360 PLN - mi sie to na szczescie nie porzytrafilo - potwierdzam jest paliwo - zerny na

> miesicie przy normalnym uzytkowaniu spalanie okolo 15 litrow

> pozdro

potwierdzam... paliwozerny jak cholera.. w trasie 14l NOPB przy spokojnej jezdzie! shocked.gif

Napisano

> potwierdzam... paliwozerny jak cholera.. w trasie 14l NOPB przy spokojnej jezdzie!

a w astrze (ale najcięższej bo 1400kg) w trasie potrafi spalic 7,5l. ok.gif - byla to dluga trasa nad morze, ogolnie spokojnie ale kiedy trzeba bylo wyprzedzic to sprawnie to robilem wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.