Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba o ocenę auta z ogłoszenia. Audi A3

Featured Replies

Napisano

Witam, kolega znalazł coś takiego KLIK

Pierwsze co mi rzuciło w oczy to jeden reflektor jaśniejszy. Co myślicie o tej igle? zlosnik.gif

Z góry dziękuję za pomoc 20.GIF

Napisano

> Witam, kolega znalazł coś takiego KLIK

> Pierwsze co mi rzuciło w oczy to jeden reflektor jaśniejszy. Co myślicie o tej igle?

> Z góry dziękuję za pomoc

Ten reflektor może być jaśniejszy przez oświetlenie. Na 3 zdjęciu prawy tylny reflektor wydaje się jaśniejszy od lewego. A na 4 zdjęciu wydają się oba takie same. Od handlarza i z dość małym przebiegiem ja na diesla. ok 18-19kkm na rok.

Napisano

> Pierwsze co mi rzuciło w oczy to jeden reflektor jaśniejszy. Co myślicie o tej igle?

Mi się rzucił śmieszny przebieg ok.gif

Napisano

> Mi się rzucił śmieszny przebieg

Normalny przedbieg wśród sprowadzanych aut bez względu na rocznik zlosnik.gif

Trzeba wziąć do mechanika niech oceni stan techniczny i wtedy podejmować decyzję o zakupie lub nie.

Napisano

Przebieg z pewnością nie będzie pokazany na liczniku, bo te 160kkm to stan licznika.

Nie tak dawno temu kolega przytargal A4 z 2003 roku w kombiaku. Sprawdzalismy je w bazie, wyszlo ze przebieg byl oryginalny.

Auto kupil od I wlasciciela, przebieg w chwili zakupu prawie 250kkm.

Stan z zewnątrz ok, środek super nie jest. Widac jednak juz te przejechane kilometry.

Zaplacil jakies 2kPLN wiecej niz średnia allegrowa w PL.

Na resztę sam sobie odpowiedz, pamietaj że handlarz nie sprzedaje Ci auta bez narzutu dla siebie.

Napisano

> Normalny przedbieg wśród sprowadzanych aut bez względu na rocznik

Widocznie płacą straszne podatki powyżej 180 tysięcy zlosnik.gif

> Trzeba wziąć do mechanika niech oceni stan techniczny i wtedy podejmować decyzję o zakupie lub nie.

A co mechanik oceni? Zawieszeni sprawdzi, może podłączy do komputera i nie stwierdzi błędów. Nic nie zrobi takiego co wyjaśniło by rzeczywisty stan samochodu a zwłaszcza silnika. To takie samousprawiedliwianie tego nierealnego przebiegu.

Napisano

> Widocznie płacą straszne podatki powyżej 180 tysięcy

> A co mechanik oceni? Zawieszeni sprawdzi, może podłączy do komputera i nie stwierdzi błędów. Nic

> nie zrobi takiego co wyjaśniło by rzeczywisty stan samochodu a zwłaszcza silnika. To takie

> samousprawiedliwianie tego nierealnego przebiegu.

Chodzi o ocenę stanu technicznego, czy auto jeszcze pojeździ bez większych nakładów, czy warto je kupić.

Przebieg, stan licznika, pomijamy w tych rozważaniach.

Napisano

> Chodzi o ocenę stanu technicznego, czy auto jeszcze pojeździ bez większych nakładów, czy warto je

> kupić.

imho zwykła wizyta w SKP wyjaśni więcej

Napisano

prawa lampa na bank wymieniana jak sie robia "czorne" to chyba obydwie zeby.GIF czyli prawa strona do sprawdzenia smile.gif

na przebieg nie patrz smile.gif

Napisano

> Z góry dziękuję za pomoc

auto salon cowboy, hiehie. Czarodzieje z Rybnika.... Komis sie powinien nazywać Dziki Zachód hehe.gif

a auto...ta lewa strona jest faktycznie ciekawa - porównaj szpary miedzy blotnikiem a slupkiem A - z jednej i drugiej strony. A te wycieraczki to co tak dziwnie podniesione? Ktos sciagal i zle założył? zlosnik.gif

Napisano

> A te wycieraczki to co tak dziwnie podniesione? Ktos sciagal i zle

> założył?

bez urazy ale przed tą zimą wymieniałem mechanizm przednich wycieraczek i czy to już kwalifikuje się do tego że auto było bite bo mam delikatnie inaczej ustawione niż przed wymianą, przednie reflektory też mają inny odcień w zależności od kąta padania światła co już mnie nie raz zadziwiło ale inne audi też tak mają (czyżby wszystkie walone na potęgę), no i szybę przednią mam z innego rocznika niż data produkcji, panie auto bite jak ta lala IThankYou.gif

A tak na serio to kupując używkę nigdy nie ma się pewności w co się człowiek pakuje, sprawdź dokładnie na oględzinach bo kupując od handlarza o historii auta nic się nie dowiesz bo niby skąd, a ocena ze zdjęć to facepalm.gif

Napisano

> bez urazy

nie pisalem ze auto bylo bite. Sam jestem przeciwnikiem wrozenia ze zdjec ale jesli widac juz golym okiem cos niestandardowego to chyba warto sprawdzic to dokladniej.

Poza tym sam komis...wybacz, na podstawie doswiadczen mogę tylko zasugerowac zwiekszoną uwagę hehe.gif

Napisano

> A co mechanik oceni? Zawieszeni sprawdzi, może podłączy do komputera i nie stwierdzi błędów. Nic

> nie zrobi takiego co wyjaśniło by rzeczywisty stan samochodu a zwłaszcza silnika.

no wydaje mi sie, ze zrobi... np sprawdzi grubosc lakieru, stan kiery, drazka zmiany biegów, gum pedalow, do tego oceni stan tapicerki. Oceni stan opon, tarcz, numery szyb, stan i ciąglość spawow pod tapicerka w bagazniku ale również zachowanie turbiny, sprzegla... jadac za samochodem oceni "dymienie".

Dobry mechanik sprawdzi to w max 0,5h i bez warsztatu oceni,, czy warto wogole jechac na stacje diagnostyczna...

Nie kazdy musi to umiec...

i co najwazniejsze! oceni chłodnym okiem zdecydowanie lepiej niz podniecony do granic kupujacy...

Druga osoba widzi "wiecej" smile.gif

Napisano

> no wydaje mi sie, ze zrobi... np sprawdzi grubosc lakieru, stan kiery, drazka zmiany biegów, gum

> pedalow, do tego oceni stan tapicerki.

> Oceni stan opon, tarcz, numery szyb, stan i ciąglość

> spawow pod tapicerka w bagazniku

ejj... A to niewidomy będzie to auto kupował? A co to za persona ten mechanik, że pracownik skp temu nie podoła?

Większość z tego każdy może sobie sam sprawdzić nie potrzebując żadnych narzędzi. Dywanik w bagażniku raczej też każdy da radę podnieść.

> ale również zachowanie turbiny, sprzegla... jadac za

> samochodem oceni "dymienie".

A który mechanik jeździ za samochodem? icon_eek.gif

Pomiar dymienia na każdym skp można sprawdzić na przyrządzie a nie na oko pana Ziutka jadącego za samochodem klienta.

> Dobry mechanik sprawdzi to w max 0,5h i bez warsztatu oceni,, czy warto wogole jechac na stacje

> diagnostyczna...

Jak na miejscu sprawdzi spaliny, zawieszenie, dymienie i układ hamulcowy czy chociażby grubość tarcz?

> Nie kazdy musi to umiec...

Nie każdy pracownik skp?

> i co najwazniejsze! oceni chłodnym okiem zdecydowanie lepiej niz podniecony do granic kupujacy...

> Druga osoba widzi "wiecej"

Ale ja pisałem o kontroli na skp a nie chłodnym okolooku mechanika, który na placu może co najwyżej pokopać sobie w oponkę i poudawać, że robi coś sensownego, bo ani nie ma podnośnika ani żadnych narzędzi. Detektorek grubości lakieru każdy może sobie kupić na allegro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.