Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wsk'ą i Junakiem na Nordkapp

Featured Replies

Napisano

W najnowszym Świecie Motocykli jest artykół o dwóch gościach którzy wybrali się na Nordkapp na oryginalnym Junaku i WSK 175.

Tym bardziej mnie to zaciekawiło gdyż jestem posiadaczem tego drugiego wechikułu ale nie oddalam się nim dalej jak 10 km od domu zlosnik.gif

Dla tych Panów pełen szacun.

Napisano

> Dla tych Panów pełen szacun.

Jak najbardziej ok.gif.

Mnie w taki sam podziw wprowadził opis wyprawy z 1999 roku, gdzie na Nordkapp wybrano się Syrenami.

Napisano

> W najnowszym Świecie Motocykli jest artykół o dwóch gościach którzy wybrali się na Nordkapp na

> oryginalnym Junaku i WSK 175.

> Tym bardziej mnie to zaciekawiło gdyż jestem posiadaczem tego drugiego wechikułu ale nie oddalam

> się nim dalej jak 10 km od domu

wczoraj kupiłem gazetę i własnie biorę się za czytanie ok.gif\

kiedyś, parę lat temu w Świecie Motocykli albo w Motocyklu, już nie pamiętam, była relacja gościa, który na Romecie (komarku) wybrał się na kaukaz icon_eek.gifok.gif

Napisano

> kiedyś, parę lat temu w Świecie Motocykli albo w Motocyklu, już nie pamiętam, była relacja gościa,

> który na Romecie (komarku) wybrał się na kaukaz

ŚM, dobre kilka lat temu, to był zielony Romet Kadet ok.gif

ciągnął chyba jeszcze wtedy małą przyczepkę, jak przeczytałem relację to mi buty spadły zlosnik.gif spontan po maxie zlosnik.gif

Napisano

> ŚM, dobre kilka lat temu, to był zielony Romet Kadet

> ciągnął chyba jeszcze wtedy małą przyczepkę, jak przeczytałem tą relację to mi buty spadły spontan

> po maxie

dokładnie ten zlosnik.gifok.gif

od tego czasu dział z podróżami to jeden z moich ulubionych działów w ŚM i M zlosnik.gif

choć muszę przyznać, że po tamtej lekturze, mało która wyprawa robi na mnie aż tak duże wrażenie.

ten koleś to mega kozak

Napisano

> WSK 175.

w latach 80-tych koledzy wybrali się do Grecji w 5 czy 6 motorów - jedna wu-eska i reszta em-zetki

dojechali do Bułgarii i wrócili

PRZYHOLOWAŁ ich (wszystkich) kolega na wuesce rotfl.gif

Napisano

może ktoś nie zna, kolega śmiga na nowym romecie, zwiedził EU, Nordkapp i zachaczył o Afrykę

link

Napisano

> w latach 80-tych koledzy wybrali się do Grecji w 5 czy 6 motorów - jedna wu-eska i reszta em-zetki

> dojechali do Bułgarii i wrócili

> PRZYHOLOWAŁ ich (wszystkich) kolega na wuesce

holowal 4-5 motocykli? icon_eek.gif

Napisano

> holowal 4-5 motocykli?

o ile mnie pamięć nie myli jeden wracał o własnych siłach a reszta na sznurku rotfl.gif

po krótkiej walce odgrzałem pamięć

wsk

3 * mz

cz175

jeden mz wracał na silniku

Napisano

> o ile mnie pamięć nie myli jeden wracał o własnych siłach a reszta na sznurku

> po krótkiej walce odgrzałem pamięć

> wsk

> 3 * mz

> cz175

> jeden mz wracał na silniku

czyli ten WSK lub MZ holowal MZ i CZ jednoczesnie? icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

bo wychodzi, ze dwa motocykle sprawne a 3 popsute icon_eek.gif

Napisano

> czyli ten WSK lub MZ holowal MZ i CZ jednoczesnie?

> bo wychodzi, ze dwa motocykle sprawne a 3 popsute

wsk sprawna i miała siłę pociągnąć trzy zepsute yikes.gif

mz nie miała siły podjechać pod górkę , więc żeby coś ciągnęła nie było mowy

przełęcz w barwinku i okoliczne górki pokonywali wszyscy na pych rotfl.gif

kolega tą samą wsk'ą wcześniej pojechał i wrócił bez większych przygód do rzymu

zresztą tata tego kolegi też niezły agent był - trabantem kombi przejeździli z mamą całą europę

Napisano

> W najnowszym Świecie Motocykli jest artykół o dwóch gościach którzy wybrali się na Nordkapp na

> oryginalnym Junaku i WSK 175.

> Tym bardziej mnie to zaciekawiło gdyż jestem posiadaczem tego drugiego wechikułu ale nie oddalam

> się nim dalej jak 10 km od domu

Teraz tak się porobiło, ze to co dawniej nie było niczym nadzwycxajnym teraz urasta do rangi "bohaterstwa"!

Kiedyś ludzie podróżowali po całym swiecie, na tym co akurat mieli do dyspozycji i robili to bez rozgłosu i fajerwerków.

Teraz kilku łebków chce przejechać się po Polsce na Chińskich pierdzipędach to zakładają stronę internetową, szykują się przez wiele miesięcy, szukają sponsorów i robią z tego wyczyn na miarę wyprawy na biegun!

Kiedyś się wsiadało na Komarka, WSK, czy co tam kto mial i się jechało! smile.gif

Ludzie przyzwyczaili się do wygodnictwa a zdolności manualne, smykałka do mechaniki, pomysłowość, zaradność itp. cechy zaginęły bezpowrotnie!

Smutne to...

Należy dodać, ze kiedyś wszystko było bardziej skomplikowane bo nie było telefonów, radia CB ani innych środków łączności tak dostepnych jak obecnie, nie było co kilka kilometrów stacji paliw i niejednokrotnie nie było paliwa!

Teraz jest wszystko i to co dawniej bvyło normalką teraz jest nie lada wyczynem! zlosnik.gif

Napisano

> Teraz tak się porobiło

kiedyś zaplanowałem sobie nord kapp na rowerze i przygotowałem się do tego w tydzień

do dyspozycji miałem znakomity rower "Ukraina" i nawet się nie zastanawiałem czy to coś da radę dojechać

wyprawa się udała, co prawda nie zaliczyłem norda, ale zwiedziłem trochę Norwegii i poznałem fajnych ludzi dzięki którym później dotarłem tam gdzie chciałem i jeszcze dalej

szkoda , że świat idzie w złym kierunku, teraz nawet autostop po dalekim wschodzie już nie jest taki jak kiedyś

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.