Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poduszka powietrzna...

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanko, mam jedną poduchę w aucie i chciałbym dokupić drugą, znaczy zamienić całą deskę rozdzielczą i nasuwa mi się jedno pytanie? Jak podłączyć tą drugą poduchę? Będzie gdzieś kostka jakaś, czy może połączyć to z fabryczną poduchą, albo co najgorsze jakiś inny sterownik trzeba będzie dokupić?

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Mam takie pytanko, mam jedną poduchę w aucie i chciałbym dokupić drugą, znaczy zamienić całą deskę

> rozdzielczą i nasuwa mi się jedno pytanie? Jak podłączyć tą drugą poduchę? Będzie gdzieś

> kostka jakaś, czy może połączyć to z fabryczną poduchą, albo co najgorsze jakiś inny sterownik

> trzeba będzie dokupić?

> Pozdrawiam

a po co Ci ona hmm.giffacepalm.gif

zapinaj pasy a potem kupuj poduszki powietrzne oink.gif

Napisano

> Mam takie pytanko, mam jedną poduchę w aucie i chciałbym dokupić drugą, znaczy zamienić całą deskę

> rozdzielczą i nasuwa mi się jedno pytanie? Jak podłączyć tą drugą poduchę? Będzie gdzieś

> kostka jakaś, czy może połączyć to z fabryczną poduchą, albo co najgorsze jakiś inny sterownik

> trzeba będzie dokupić?

> Pozdrawiam

Takich rzeczy sie nie robi raz że nieopłacale dwa niebezpieczne !!!

Napisano
  • Autor

> Takich rzeczy sie nie robi raz że nieopłacale dwa niebezpieczne !!!

Ale co jest nie opłaca;ne? montaż poduchy?

Napisano

> trzeba będzie dokupić?

> Pozdrawiam

Deska z poduszką, wiązka i sterownik.

Napisano

> Takich rzeczy sie nie robi raz że nieopłacale dwa niebezpieczne !!!

powiedz mi dlaczego to jest nie oplacalne i niebezpieczne?

Napisano

> powiedz mi dlaczego to jest nie oplacalne i niebezpieczne?

Bo jak taka home made poduszka Ci wywali w czasie jazdy to Ci zeby wybije, np zlosnik.gif

Napisano

> trzeba będzie dokupić?

> Pozdrawiam

sterownik ma 2 wtyczki, do kierowcy i pasazera. Cala filozofia. Jest tez 3 wtyczka do wylacznika, jakbys chcial fotelik dla dziecka wozic

270747800-sex.gif

Napisano

> powiedz mi dlaczego to jest nie oplacalne i niebezpieczne?

Jaki jest sens zmieniać deskę zakładać sterownik i poduchę ? Dzięki temu bedziesz się czuł bezpieczniej ?? Ja bym takim autem nie chciał jezdzić

Napisano

> Bo jak taka home made poduszka Ci wywali w czasie jazdy to Ci zeby wybije, np

A jaka to jest home made poduszka? W sejach byly montowane orginalnie poduszki

Napisano

> Jaki jest sens zmieniać deskę zakładać sterownik i poduchę ? Dzięki temu bedziesz się czuł

> bezpieczniej ?? Ja bym takim autem nie chciał jezdzić

czyli twierdzisz ze auto bez poduszek jest bardziej bezpieczne, niz auto z poduszka?

Napisano

> A jaka to jest home made poduszka? W sejach byly montowane orginalnie poduszki

Np taka ktora jest rownolegle podpieta z poduszka kierowcy

Napisano
  • Autor

> Jaki jest sens zmieniać deskę zakładać sterownik i poduchę ? Dzięki temu bedziesz się czuł

> bezpieczniej ?? Ja bym takim autem nie chciał jezdzić

A co w takim aucie Ci nie będzie odpowiadać? W innych autacj masz po kilka poduszek i co tez nie jeździśz nimi bo się boisz strzału?

Napisano

> czyli twierdzisz ze auto bez poduszek jest bardziej bezpieczne, niz auto z poduszka?

NIe auto z poduszkami ORYGINALNIE ZAMONTOWANYMI jest bezpieczniejsze niż taka zakładana po latach użytkowania w garażu bez żadnej pewnosci działania,

Napisano

> NIe auto z poduszkami ORYGINALNIE ZAMONTOWANYMI jest bezpieczniejsze niż taka zakładana po latach

> użytkowania w garażu bez żadnej pewnosci działania,

Tak to owszem...

Ale tu chodzi o moja, z ktora jezdzilem 6 lat, jest w desce orginalnie zamontowana, jest do niej orginalny sterownik z TRW z orginalnymi czujnikami grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Np taka ktora jest rownolegle podpieta z poduszka kierowcy

ale ja dlatego pytam bo nie mam pojęcia jak to jest podłączone w sejach...

Napisano

napisz od razu, że chcesz wziąć od Makersa deskę tylko nie wiesz jak to podłączyć u siebie i tyle

Napisano
  • Autor

> napisz od razu, że chcesz wziąć od Makersa deskę tylko nie wiesz jak to podłączyć u siebie i tyle

Przecież Makers sam napisał, że to chodzi o deche od niego, więc nie wiem co Twój post wnosi do dyskucji....

Napisano

> Przecież Makers sam napisał, że to chodzi o deche od niego, więc nie wiem co Twój post wnosi do

> dyskucji....

Mniej więcej to że ta informacja pojawiła się na jej samym prawie końcusmirk.gif

Napisano

Wawer już Ci to wyjaśnił, gdybyś napisał to na początku to nie było by problemu z spamem i nie potrzebnym zastanawianiem się co tak naprawdę chcesz uzyskać.

Napisano
  • Autor

> Wawer już Ci to wyjaśnił, gdybyś napisał to na początku to nie było by problemu z spamem i nie

> potrzebnym zastanawianiem się co tak naprawdę chcesz uzyskać.

Gdybym wiedział od początku wszystko, to bym wogóle nie zaczynał wątku, bo po co? Ale, że nie wiedziałem to wolałem zapytać...

Napisano

widzę, że dalej nie rozumiesz tego co napisał Wawer oraz ja

Napisano

> Gdybym wiedział od początku wszystko, to bym wogóle nie zaczynał wątku, bo po co? Ale, że nie

> wiedziałem to wolałem zapytać...

Nie wiedziałeś od kogo kupujesz i co kupujesz (lub chcesz kupić) ?

Napisano
  • Autor

> Nie wiedziałeś od kogo kupujesz i co kupujesz (lub chcesz kupić) ?

Wiedziałem co będę brał, ale dopiero wczoraj mnie naszło pytanie jak to podłączyć? I wczoraj się dowiedziałem, że cały sterownik też dostane...

Napisano

to trzeba było napisać w pierwszym poście, że masz zamiar zakupić oryginalna poduszkę do seja, wraz z serią deską przygotowaną pod poduszkę.

Napisano

po zamontowaniu będziesz musiał zapewne odwiedzić warsztat, żeby ci wykasowali błąd poduszki, bo mi np jak odłączyłem poduszke to po powtórnym podłączeniu paliła się lampka sygnalizująca błąd poduszki

Napisano

> po zamontowaniu będziesz musiał zapewne odwiedzić warsztat, żeby ci wykasowali błąd poduszki, bo mi

> np jak odłączyłem poduszke to po powtórnym podłączeniu paliła się lampka sygnalizująca błąd

> poduszki

a tam warsztat odrazu, do kompa tylko podpiac, a u nas specow od cholery waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> po zamontowaniu będziesz musiał zapewne odwiedzić warsztat, żeby ci wykasowali błąd poduszki, bo mi

> np jak odłączyłem poduszke to po powtórnym podłączeniu paliła się lampka sygnalizująca błąd

> poduszki

Ja już nawet mam kolejne wpięcie do kompa gratis, także z tym to akurat problemu nie ma...

Napisano

> Wiedziałem co będę brał, ale dopiero wczoraj mnie naszło pytanie jak to podłączyć? I wczoraj się

> dowiedziałem, że cały sterownik też dostane...

A wiesz ze poduszka w sc ma gwarancje na 10 lat?

A z tego co wiem sej makersa jest chyba 99 ...

Napisano

> A wiesz ze poduszka w sc ma gwarancje na 10 lat?

> A z tego co wiem sej makersa jest chyba 99 ...

98 dokladnie waytogo.gif

Napisano

ja mialem w starym seju jakas dziwna nalepke informujaca o koniecznosci przegladu airbagu co jakis czas( chyba co 3-4lata)

Napisano

No i co w związku z tym?

W PGT mam poduszki, byłem w aso jak minął termin oznaczony na naklejce w aucie i tylko zrobili diagnostykę za którą skasowali 150zł.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> No i co w związku z tym?

> W PGT mam poduszki, byłem w aso jak minął termin oznaczony na naklejce w aucie i tylko zrobili

> diagnostykę za którą skasowali 150zł.

Moja oryginalna poduszka jest do kwietnia 2011 więc nie ma problemu chyba smile.gif Podjadę i zobaczę co można z tym zrobić smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzwoniłem teraz do ASO pytać się o gwarancje, czy termin ważności i gość powiedział, że to nie są konfitury i nie ma takiego czegoś i nie ma się czym przejmować, no chyba, że zapala się kontrolka, albo było jakieś uderzenie i ona nie odpaliła smile.gif

Napisano

> Dzwoniłem teraz do ASO pytać się o gwarancje, czy termin ważności i gość powiedział, że to nie są

> konfitury i nie ma takiego czegoś i nie ma się czym przejmować, no chyba, że zapala się

> kontrolka, albo było jakieś uderzenie i ona nie odpaliła

Tylko wtedy może ni być komu się przejmować facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Tylko wtedy może ni być komu się przejmować

Powiedział, że nie słyszał o jakiś przeglądach poduszek czy kontrolach....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.