Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do właścicieli vectry C i signum, jakość wnętrza

Featured Replies

Napisano

witam,

kolega kupił sobie opla signum, przebieg 135kkm ale wnętrze na tyle mocno zmęczone, że wygląda jakby miał 250kkm

teraz pytanie czy to taka słaba jakość wnętrza i przebieg oryginalny, czy może licznik kręcony

generalnie chodzi o skórzaną kierownicę, na jej połowie koła skóra jest bardzo mocno przetarta, do tego na boczkach drzwi łuszczy się nagumowawanie plastików, identycznie jak w autach VAG

gałka od automatu też sfatygowana no i ten kluczyk oplowski...jakby go pies pogryzł

Napisano

Ja mam 140kkm i wnętrze nówka sztuka ok.gif Na niczym nie widać zużycia: fotele, kiera, gałka ok.gif Kluczyk trochę wyślizgany od paluchów ale żadnej tragedii

Napisano
  • Autor

tak też myślałem, że kręcony licznik...tym bardziej, że auto kupione w dixi car w raszynie, a historia o tych ich autach używanych jest znana

Napisano

Po kierownicy raczej nie ma prawa być widać zużycia po takim przebiegu. Chyba że użytkownik miał papier ścierny na dłoniach...

Napisano

> Po kierownicy raczej nie ma prawa być widać zużycia po takim przebiegu. Chyba że użytkownik miał

> papier ścierny na dłoniach...

oczywiście że może być widać... a jak ma obszytą kierownicę skórą to tym bardziej. Widzę że nie zdajesz sobie sprawy (zresztą jak wielu tutaj na AK) co potrafi zrobić ludzki pot z kierownicą... Każdy człowiek wydala pot o innym składzie, co może się przyczynić do na prawdę szybkiego wyślizgania/wytarcia kiery. Chciałbym to uświadomić ludziom, którzy widząc wyslizganą kierownicę stwierdzają, że auto to szrot bo nalatane ma 250+ tysięcy...

Pozdrawiam

Tomasz

Napisano

Moja ma ponad 170kkm i kierownica wygląda prawie jak nówka. Jedynie fotel kierowcy zdradza lekkie zużycie ale to przez to że zdarza mi się w jeans'ach jeździć a na jasnej skórze zaraz wszystko widać.

Napisano
A ja mam startą kierę i lewarek skrzyni biegów i autentyczny przebieg 125kkm skromny.gif
Napisano

> witam,

> kolega kupił sobie opla signum, przebieg 135kkm ale wnętrze na tyle mocno zmęczone, że wygląda

> jakby miał 250kkm

> teraz pytanie czy to taka słaba jakość wnętrza i przebieg oryginalny, czy może licznik kręcony

> generalnie chodzi o skórzaną kierownicę, na jej połowie koła skóra jest bardzo mocno przetarta, do

> tego na boczkach drzwi łuszczy się nagumowawanie plastików, identycznie jak w autach VAG

> gałka od automatu też sfatygowana no i ten kluczyk oplowski...jakby go pies pogryzł

Po lifcie czy przed?

Jeżeli kluczyk masz masz "stary", w sensie nie składany i jeżeli pilot ma 2 przyciski można wymienić samą nakładkę gumową z przyciskami... Będzie jak nowy zlosnik.gif

Napisano

Mój ma co prawda tylko nakręcone 77 kkm ale środek wygląda jak nówka.

Boa

Napisano

> kolega kupił sobie opla signum, przebieg 135kkm ale wnętrze na tyle mocno zmęczone, że wygląda

> jakby miał 250kkm

> teraz pytanie czy to taka słaba jakość wnętrza i przebieg oryginalny, czy może licznik kręcony

> generalnie chodzi o skórzaną kierownicę, na jej połowie koła skóra jest bardzo mocno przetarta, do

> tego na boczkach drzwi łuszczy się nagumowawanie plastików, identycznie jak w autach VAG

> gałka od automatu też sfatygowana no i ten kluczyk oplowski...jakby go pies pogryzł

nie mam co prawda skórzanej kierownicy, ale muszę potwierdzić wycieranie się plastików we wnętrzu. A jeśli już o kierownicy mowa to moja wygląda jakby ktoś ją pilnikiem obcierał. Przy oryginalnym przebiegu ~140 kkm.

Niestety większość tego zużycia przypada na poprzedniego właściciela, który był ewidentnie "gruboskórny" w dosłownym tego słowa znaczeniu.

Napisano
  • Autor

tak to wygląda w ogłoszeniu, auto sprzedane w środę ale jeszcze wisi, fotki marne i nic nie widać

Signum 3.2

Napisano

> witam,

> jakby miał 250kkm

170 kkm i widać że nie jest nowa, ale do zniszczenia jej baaaardzo daleko.

Napisano

Mam styczność z 2 vectrami:

1) przedlift 07/2005 (polift wnętrza) 198kkm

2) polift XI/2005) 155kkm

tapicerka materiałowa - fotel kierowcy minimalnie się różni od pozostałch

skórzana kierownica - minimalne ślady na godzinie 3 i 9

lewarek biegów - też coś lekko widać zużycie ale nie styranie

Najwięcej zużycia widać na górnym przycisku po prawej stronie kierownicy.

Fotki, które kiedyś strzeliłem - akurat nie skupione na kierownicy i lewarku ale coś widać:

1635142_viki-interior-01.jpg 1635152_viki-interior-02.jpg

Napisano

> generalnie chodzi o skórzaną kierownicę, na jej połowie koła skóra jest >bardzo mocno przetarta, do

przetarta nie ma prawa być przy takim przebiegu. Może być "wyświecona", ale na pewno nie przetarta.

boczki drzwi u mnie jak nowe - mam 110 kkm. Jedyne to, to zrobiło się wgniecenie od łokcia, bo opieram w dość nietypowym miejscu zlosnik.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

trochę nowych wiadomości:

leje się spod pokryw zaworów

zauważyłem, że na progu od strony pasażera nie ma aluminiowej naklejki z napisem signum tak więc próg na bank lakierowany

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.