Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stilo kombi+antena cb sirio triflex

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie-czy jest duży problem z demontażem podsufitki w kombi aby dostać się do anteny?A może ktoś używa triflexa i podzieli się wrażeniami?Ukradli mi sirio2000turbo i mam dość złodziejstwa więc chcę coś zakamuflowanego,a nie mam ochoty na kręcenie przy garażu.

Napisano
  • Autor

Edycja nie działa a jeszcze mam pytanie co do wzmacniacza oryginalnej fm,jak i odbioru stacji-nic sie nie spali?da się słuchać radia fm?

Napisano

Nie wiem jak to jest w kombi.... ale montowałem ją w Cromie i zmieniałem w Stilo 5D... zawsze od tyłu po odkręceniu klameczek i lampki środkowej - odginałem podsufitówkę... działa poprawnie Triflex.... do Radia w Cromie a dokładnie zaraz za antenką dałem wzmacniacz dodatkowy FM ale nie stwierdziłem poprawy.... działa tak samo dobrze z jak i bez wzmacniacza...

Napisano

otwórz klapę zdejmij osłony tylnych słupków, wywiń uszczelkę tylnej klapy u góry , delikatnie pociągnij tak aby rzepy puściły i masz w miarę dobry dostęp do podstawy anteny, po prawej stronie masz łącze które rozpinasz i po odkręceniu nakrętki klucz 22 masz ją na wewnątrz waytogo.gif

Napisano

> Jak w temacie-czy jest duży problem z demontażem podsufitki w kombi aby dostać się do anteny?A może

> ktoś używa triflexa i podzieli się wrażeniami?Ukradli mi sirio2000turbo i mam dość

> złodziejstwa więc chcę coś zakamuflowanego,a nie mam ochoty na kręcenie przy garażu.

mam u siebie , dziala bez problemu

radyjko chodzi nawet lepiej niż na orginalnej antenie

Napisano

> mam u siebie , dziala bez problemu

> radyjko chodzi nawet lepiej niż na orginalnej antenie

Fabryczne radyjko , ale nie... Radio CB sciana.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej kolego

Ja latam sobie od niespełna roku z triflexem i jestem zadowolony smile.gif

Tutaj masz linka do mojego postu ze zdjęciami:

Fotki triflexa

Moje zdjęcia są gdzieś w środeczku smile.gif

Z dostępem nie jakiegoś ogromnego problemu - tak jak kolega wyżej pisał - zdejmij tylne słupki z zaczepów, odchyl uszczelkę i będziesz mógł odchylić podsufitkę na tyle żeby łapy wsadzić z kluczem. Przy czym powiem ci że przy tej pogodzie to będzie średnio przyjemna robota.

Napisano

> Jak w temacie-czy jest duży problem z demontażem podsufitki w kombi aby dostać się do anteny?A może

> ktoś używa triflexa i podzieli się wrażeniami?Ukradli mi sirio2000turbo i mam dość

> złodziejstwa więc chcę coś zakamuflowanego,a nie mam ochoty na kręcenie przy garażu.

Mam triflexa w stilo i jestem z niego zadowolony. Radyjko M-tech legend II. Co do montażu to nie wiem, bo montował znajomy.

Antena wygląda jak fabryczna. Zasięg raczej nie wielki ale mi wystarcza. Ogólnie polecam jeśli nie potrzebujesz zasięgu 15km.

Radio fm odbiera jak na normalnej antenie.

Napisano

Witam, podłączę się do tematu bo coraz bardziej drażni mnie chowanie anteny od CB... zwłaszcza jak cała doopa ocieka 'zajebistością' i cały człowiek ufajdany wink.gif

2 pytanka:

1. jak z zasięgiem CB ? Raczej przeciętny, czy działa bo działa ale mogło by być lepiej ?

2. trzeba ciągnąć dodatkowy kabel ? Czy podłączamy się do tego oryginalnego, a dopiero przy radiu FM robimy rozwidlenie do CB ?

Aaaa, i ten triflex to jedyny taki wynalazek tego typu na rynku? Czy jest większy wybór ?

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam, podłączę się do tematu bo coraz bardziej drażni mnie chowanie anteny od CB

Więc to rozwiązanie dla ciebie

> 1. jak z zasięgiem CB ? Raczej przeciętny, czy działa bo działa ale mogło by być lepiej ?

Nie spodziewaj się zasięgu takiego jak z anteny 2 metrowej.... jak dla mnie jest OK.... ( przeszedłem z anteny 1,2 metrowej )

> 2. trzeba ciągnąć dodatkowy kabel ? Czy podłączamy się do tego oryginalnego, a dopiero przy radiu

> FM robimy rozwidlenie do CB ?

Z anteny masz 3 kable i trzy ciągniesz.... FM / CB / Telefon GSM

Napisano

> Więc to rozwiązanie dla ciebie

> Nie spodziewaj się zasięgu takiego jak z anteny 2 metrowej.... jak dla mnie jest OK.... (

> przeszedłem z anteny 1,2 metrowej )

Aktualnie mam 70cm i mi całkowicie wystarcze więc pewnie będzie ok wink.gif

> Z anteny masz 3 kable i trzy ciągniesz.... FM / CB / Telefon GSM

a juz myślałem że się uda bez rozpierania pół auta, w takim razie zostawie sobie to na wiosne bo teraz troche zimno i wszystko sztywne wink.gif

Dzięki za info ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.