Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymieniłem tłumik ... Ha Ha - Kocham Astrę

Featured Replies

Napisano

Witam, właśnie wracam z warsztatu z wymienionym tłumikiem zlosnik.gif.

Koszt wymiany był śmieszny w porównaniu z cennikami ASO no.gif.

Podjechałem do hurtowni razem z mechaniorem i zapłaciłem za tłumik firmy IZAWIT zgadnijcie ile? Całe 66,00 złotych ok.gif. Za wymiane zapłaciłem mechaniorowi 20,00 złotych palacz.gif. Za takie pieniądze mogę jeździć Astrą do końca życia serce.gif.

Napisano

> Witam, właśnie wracam z warsztatu z wymienionym tłumikiem .

> Koszt wymiany był śmieszny w porównaniu z cennikami ASO .

> Podjechałem do hurtowni razem z mechaniorem i zapłaciłem za tłumik

> firmy IZAWIT zgadnijcie ile? Całe 66,00 złotych . Za wymiane

> zapłaciłem mechaniorowi 20,00 złotych . Za takie pieniądze

> mogę jeździć Astrą do końca życia .

Ja wymieniłem na Brodnice ostatnio i niczego sobie - nie powiem.

Stary był tak zatkany, że autko miało muła przy niskich obrotach. Teraz chodzi jak ta lala.... zakrecony.gif

Napisano

Siakiś strasznie tani ten tłumok hmm.gif Aluminiowany czy jakiś zwykły ??

Napisano

cena dobra, ja za swoje płaciłem w tych granicach, 60-70zł szt.

Napisano

Z tego co wiem, np. Brodnica robi 2 rodzaje tłumików: tańsze i droższe. Różnią się one grubością blachy. Czy meszcze to nie wiem. Może inni producenci też poszli w jej ślady wink.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co wiem, np. Brodnica robi 2 rodzaje tłumików: tańsze i

> droższe. Różnią się one grubością blachy. Czy meszcze to nie

> wiem. Może inni producenci też poszli w jej ślady

Wagę miał niemal identyczną co orginał GM, miałem okazję oglądnąć oba i jeszcze kilku innych producentów. Opinie o tłumikach IZAWITU są bardzo pozytywne. Poza tym trzeba nieco wspomóc rodzimy przemysł. Już nie robimy tyle czołgów co dawniej 270635636-JUMP2.gif.

Napisano

> http://www.izawit.com.pl/katalog/tlumiki/opel/astra_F_16i-16v_kat_09-1994_1996_2.html

> Porządny polski tłumik do niemieckiego samochodu.

> Cena detaliczna 85,00+ złotych

Że jest porządny to wiem waytogo.gif tylko ta cena mi podpadła. Niedawno kolega zakładał taki sam i zapłacił 150zł z montażem w najtańszym warsztacie w mieście. Wniosek jest taki że każdy może sobie policzyć ile zarabiają sklepy i warsztaty moto sick.gif

Napisano

> Poza tym trzeba nieco wspomóc rodzimy

> przemysł. Już nie robimy tyle czołgów co dawniej .

popieram też powtarzam to wszystkim, ale przykład z życia wzięty:

Żona kupiła dziś córce buteleczkę firmy Canpol. Firma polska z oo. i co z tego jak ma fabryki w chinach....... i jak tu wspierać ppolski przemysł????? skoro dają zarobić chińczykom.....feeee tego nie popieram. oslabiony.gif

Napisano

A w jakiej hurtowni i kotrego mechaniora to robiles? Bo ja rowniez jestem z Warszawy i pomocne by bylo to wiedziec.

Napisano

A jak z jego głośnością w porównaniu do orginału GM bo rozumie ze taki wczesniej miałeś. Pytam bo tez bym wymienił u siebie a lubie cisze:)

Napisano

heh mi sie zrobila dziura przy laczeniu rury z ostatnim tlumikiem jako ze mialem walkera sportowy to sie pospawalo i pojezdze jeszcze rok a teraz pozbieram na jakis nowy ladny :DD

Napisano
  • Autor

> A jak z jego głośnością w porównaniu do orginału GM bo rozumie ze

> taki wczesniej miałeś. Pytam bo tez bym wymienił u siebie a

> lubie cisze:)

Do 80-90kmh (Toruńska, W-wa) nie widzę żadnej różnicy. Więcej nie rozpędzałem ale na Sylwka robię mały wypadzik to sprawdzę przy większych prędkościach.

Namiar na mechaniorka zamieszczę wkrótce pod warunkiem, że on sam się na to zgodzi ( ceny ma niskie ale i roboty przez to bardzo dużo)

Napisano

> Do 80-90kmh (Toruńska, W-wa) nie widzę żadnej różnicy. Więcej nie

> rozpędzałem ale na Sylwka robię mały wypadzik to sprawdzę przy

> większych prędkościach.

> Namiar na mechaniorka zamieszczę wkrótce pod warunkiem, że on sam

> się na to zgodzi ( ceny ma niskie ale i roboty przez to bardzo

> dużo)

Nie zapomnij o relacji zlosnik.gif na wiosne chyba sie też zdecyduje na to więc chętnie bym wykorzystał Twoje doświadczenia ok.gif

Napisano

Ja też zmieniałem niedawno tłumik i zakupiłem za 99 zł (wraz z robocizną i przekładką końcówki chromowanej) produkt Przedsiębiorstwa Produkcyjnego

FERROZ z Ostrowa Wlkp. 2 lata gwarancji, aluminiowany (czy jakoś tak). Co do odetkania to racja - po zmianie "lekko" wzrosło przyspieszenie i zniknęła "dziura" w obrotach podczas przyspieszania.

Napisano

Co wchodzi w sklad tego tlumika? To cena tylko za tylni, czy za srodkowy tez? Bo cos jakos malo...

Napisano
  • Autor

> Co wchodzi w sklad tego tlumika? To cena tylko za tylni, czy za

> srodkowy tez? Bo cos jakos malo...

Wymieniałem tłumik końcowy. Cena oryginalnego GM to prawie 200 zł przy czym juz widze, że nie warto przepłacać. Przygazowałem dziś do 130kmh co by posłuchać jak pracuje i mam bardzo pozytywne wrażenia.

Napisano

Też niedawno wymieniałem tłumik końcowy, aluminiowany-74zł, na pytanie o koszt wymiany usłyszałem " jeśli kupiony u nas wymiana gratis".Tydziń później wymieniałem tam olej Platinum 10W40 po15,5za litr, filtr oleju 7.56zł, olej w skrzyni biegów Mobilube GX-A SAE 80W po 19.18 zł za litr wymiana oczywiście też gratis. yay.gif

• 7 miesięcy później...
Napisano

Czy pamieta ktoś bo niemoge znależć jakie tłumiki sa polecane do asterek a jakie nie. O ile pamietam to ktos polecał IZAWIT a ktoś odradzał Płuciennika. A moze macie jakies inne propozycje. Byle był cichy i kosztował ok 100zł.

Napisano

Ja zamontowałem FERROZ z Ostrowa Wlkp(cichy) cena 91zł kosztów montażu nie było bo sam to sobie zrobiłem 270751858-jezyk.gif No i zamontowałem go tak jak mi pewien mechanik polecił czyli na mniejszą rurke nawinołem cienką aluminiową blache(puszka po piwie)i nasumołem tłumik koncowy i skręciłem.Pytacie po co puszka od piwa?By nie było problemu przy kolejnej wymianie go ściągnąć(niezapieka się)

Napisano

mam taki sam zlosnik.gif . Oryginał GM rozsypał się w środku po około 80 kkm . Przy okazji wymieniłem rurę kolektorową bez wspawanej plecionki i o-ring między tą rurą a kolektorem .

Nie słyszę akustycznej różnicy między oryginalnym tłumikiem a Izawitem ok.gif .

Napisano

Poza tym trzeba nieco wspomóc rodzimy

> przemysł. Już nie robimy tyle czołgów co dawniej .

==================

Większość firm może i polsko brzmi , ale i tak są w łapach obcych.Standardowo ,to 51% akcji ma obca firma .Nawet taki Wedel jest obcy.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ma ktoś linka do sklepu gdzie można kupić tłumik Izawit bo w moim mieście mają tylko jakies drogie i Płuciennika a te o ile pamiętam nie sa polecane przez forumowiczów. Dzieki

Napisano

ja kupiłem tłumik Asmeta i wymieniłem sam ok.gif bez kanału, czy podnoszenia auta zlosnik.gif

Napisano

Witam, odnośnie produktu " izawiet " jakiś rok temu był podobny wątek tyle tylko że Izawiet nie był chwalony a wręcz przeciwnie odradzadzany ( podobno tani ale i krótko żywotny) polecano " ulter " i " bosala" ewentualnie właśnie " plucienik" Niestety nie pamiętam wątku, pisze bo zawsze robilem krótie notatki z że tak powiem "srategicznych" wątów i niestety " izawiet " mam przekreślony na czerwono. Być może " Izawiet " poszedł na jakość ale cena troche niska. Osobiście bardzo bym chciał kupować dobre produkty w tej cenie i napewno nie mam nic przeciw " izawiet"

pozdrawiam.

Napisano

> Witam, odnośnie produktu " izawiet " jakiś rok temu był podobny wątek

> tyle tylko że Izawiet nie był chwalony a wręcz przeciwnie

> odradzadzany ( podobno tani ale i krótko żywotny) polecano "

> ulter " i " bosala" ewentualnie właśnie " plucienik" Niestety

> nie pamiętam wątku, pisze bo zawsze robilem krótie notatki z że

> tak powiem "srategicznych" wątów i niestety " izawiet " mam

> przekreślony na czerwono. Być może " Izawiet " poszedł na jakość

> ale cena troche niska. Osobiście bardzo bym chciał kupować dobre

> produkty w tej cenie i napewno nie mam nic przeciw " izawiet"

> pozdrawiam.

Witam!

Wklejam cytat z pierwszego posta:

>Podjechałem do hurtowni razem z mechaniorem i zapłaciłem za tłumik firmy IZAWIT zgadnijcie ile? Całe 66,00 złotych

I tu jest pytanie co za hurtownia i ile marzy mial mechanik??

Ty podjedziesz i cena bedzie bez upustu np +30% lub wiecej.

A do do firm produkujacych na roznych forach ostatnio widzialem ludzi chwalacych " ulter ". Nie wiem, czeka mnie wymiana, mam jeszcze orginal GM, ale sie rozgladam na co zamienic aby bylo cicho jak do tej pory.

Napisano

No ten tłumik może z pół roku pożyje !

Ale to nic pewnego !hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

Witajcie, mam pytanie, jak stwierdziliście że tłumik/tłumiki sa do wymiany, czym to się (zapchanie ich) objawia w użytkowaniu codziennym, czy problemy z odpalaniem to może być pierwszy sygnał do wymiany? Zapewne jakieś objawy głosowe się pojawiają, ale tak konretnie - jakie i kiedy? Dzięki za info z góry.

Pozdrawiam.

Napisano

Pod samochód i walnij pięścią w puszkę - jak do wymiany to usłyszysz żę coś w nim lata, ewentualnie ma dziurę - ale wówczas jest głóśno.

Ja ostatnio wymieniałem na Bosal VM (koszt: tył 107zł. środek 140 zł, razem z łacznikiem i przesyłkę zapłaciłem 270 zł.. kupiłem na www.moto-czesci.pl przesyłka dotarła po trzech dniach. Jakość idealna (wg mnie) wszystko ładnie pasuje.

----------------

Astra F X16SZ 95 lpg

Napisano

> Pod samochód i walnij pięścią w puszkę - jak do wymiany to usłyszysz

> żę coś w nim lata, ewentualnie ma dziurę - ale wówczas jest

> głóśno.

> Ja ostatnio wymieniałem na Bosal VM (koszt: tył 107zł. środek 140

> zł, razem z łacznikiem i przesyłkę zapłaciłem 270 zł.. kupiłem

> na www.moto-czesci.pl przesyłka dotarła po trzech dniach. Jakość

> idealna (wg mnie) wszystko ładnie pasuje.

> ----------------

> Astra F X16SZ 95 lpg

ok, dzieki, dziure wykluczam, pzdr

Napisano

Własnie wrócilem z wymiany smile.gif Tłumik Ferroz - koszt 88 zł + nowe obejmy. Odkręcanie starych skończyło się jak zwykle w takich wypadkach urwaniem smile.gif przy zdejmowaniu końcówki ruły która została trzeba bylo pomóc sobie szlifierką, ale ostatecznie pełen sukces. W aucie zapanowała błoga cisza cool.gif

Napisano

Ciekawa jest ta dywagacja: Izawit kontra PolmOstrów czyli popularnie "Płuciennik". A czy wiecie czym się one różnią? czy ktoś trzymał w łapie dwa tłumiki tych firm? A może wagą? A może składem chemicznym blachy? A może grubością spawu? A może kierunkiem rurki wylotowej - czy jest może zakrzywiona pod odpowiednim kątem?

UŚWIADAMIAM: Są wykonane z tego samego materiału- ALUMINIOWANA BLACHA!!! Jeśli komuś padł po 6 mies. jak powyżej ktoś prorokuje to oznacza że kupił wersję ze zwykłej blachy, inny kupił z aluminiowanej (a i tak dużej różnicy w wyglądzie nie ma oprócz oznaczenia - IZAWIT ma za numerem literkę "A" a natomiast Polmostrów "ALU") i później szmaty wiesza na tym poprzedniej firmie bo taka niedobra – a było dołożyć 10 zł więcej!!

Ale cóż to jest tylko moja opinia o tzw. KRZYKACZACH – czyli o tych co dużo gadają, a nie wiedzą o czym.

Kończąc moją wypowiedź pocieszę was - od ok. roku nie ma już w sprzedaży tych "zwykłych" tłumików. Ceny aluminiowanych się z nimi zrównały i teraz są tylko te drugie. Więc czy ktoś kupi Płuciennika, Izawit, Ferroz, czy nawet Bosal to i tak będzie miał to samo i tak! Najwyżej wyda więcej kasy lub mniej.

Pozdro

Napisano

Ja też zmieniłem

Tłumik Izawit +obejmy+nowy wieszak=100zł cool.gif

Pózniej 20.GIF i 1,5 h było po wszystkim

Napisano

> Ciekawa jest ta dywagacja: Izawit kontra PolmOstrów czyli popularnie

> "Płuciennik". A czy wiecie czym się one różnią? czy ktoś trzymał

> w łapie dwa tłumiki tych firm? A może wagą? A może składem

> chemicznym blachy? A może grubością spawu? A może kierunkiem

> rurki wylotowej - czy jest może zakrzywiona pod odpowiednim

> kątem?

> UŚWIADAMIAM: Są wykonane z tego samego materiału- ALUMINIOWANA

> BLACHA!!! Jeśli komuś padł po 6 mies. jak powyżej ktoś prorokuje

> to oznacza że kupił wersję ze zwykłej blachy, inny kupił z

> aluminiowanej (a i tak dużej różnicy w wyglądzie nie ma oprócz

> oznaczenia - IZAWIT ma za numerem literkę "A" a natomiast

> Polmostrów "ALU") i później szmaty wiesza na tym poprzedniej

> firmie bo taka niedobra – a było dołożyć 10 zł

> więcej!!

> Ale cóż to jest tylko moja opinia o tzw. KRZYKACZACH –

> czyli o tych co dużo gadają, a nie wiedzą o czym.

> Kończąc moją wypowiedź pocieszę was - od ok. roku nie ma już w

> sprzedaży tych "zwykłych" tłumików. Ceny aluminiowanych się z

> nimi zrównały i teraz są tylko te drugie. Więc czy ktoś kupi

> Płuciennika, Izawit, Ferroz, czy nawet Bosal to i tak będzie

> miał to samo i tak! Najwyżej wyda więcej kasy lub mniej.

> Pozdro

Ja szukam tłumika pod kontem jego cichości a potem trwałości. Jeśli tłumiki wewnątrz tych firm co wymieniłeś nie są robione na jedno kobyto to napewno tez róznia sie i wydobywanym dzwiękiem. Moze być tak ze jedne sa cichsze na niskich obrotach a na wysokich dudnią albo odwrotnie. Więc to pierwsza sprawa. Po drugie tak jak piszesz ze wszystkie sa alumioniowane wcale nie oznacza ze mają jednakową trwałość. Jedni dadzą grubuej aluminium drudzu cieniej, jedni mają lepsza blache drudzu gorszą, lepiej pospawaja -gorzej jedni mają lepszą technologię kładzenia luminum drudzy gorszą itd itp. Wiec nie zgodze sie do końca z toba ze wsio równo który tłumik. Prosty przykład nawet z tego forum. Dlaczego ludzie bardziej chwala astry wyprdukowane na zachodzie od tych w polsce. Przeciez to astra i tamto astra. Wiec? siła sugesti czy jest cos na rzeczy.

Napisano

> ja kupiłem tłumik Asmeta i wymieniłem sam bez kanału, czy

> podnoszenia auta

A jak wrazenia dzwiękowe, czy jest cichy i ile zapłaciłeś za niego?

Napisano

u mnie podobne koszta tłumik izawit + wieszak 95zł i własna robocizna przez 1,5h- a cicho teraz jak makiem zasiał.

Pozdrawiam!!!

Napisano

O MATKO I CÓRKO... WIĘC POWOLI i OD POCZĄTKU...

------------

> Ja szukam tłumika pod kontem jego cichości a potem trwałości.

>Jeśli tłumiki wewnątrz tych firm co wymieniłeś nie są robione na >jedno kobyto to napewno tez róznia sie i wydobywanym >dzwiękiem. Moze być tak ze jedne sa cichsze na niskich obrotach a >na wysokich dudnią albo odwrotnie. Więc to pierwsza sprawa.

--------------

PO PIERWSZE: Wszystkie tłumiki (wymienione wyżej) muszą spełniać określone normy!!! Są one na tyle zaostrzone, że jeżeli nawet są różnice w dźwięku - to raczej ich nie zauważysz! A jeśli tak to gratuluję słuchu.

------------------------

>Po drugie tak

> jak piszesz ze wszystkie sa alumioniowane wcale nie oznacza ze

> mają jednakową trwałość. Jedni dadzą grubuej aluminium drudzu

> cieniej, jedni mają lepsza blache drudzu gorszą, lepiej

> pospawaja -gorzej jedni mają lepszą technologię kładzenia

> luminum drudzy gorszą itd itp.

--------------------

PO DRUGIE: Czy aluminium w tłumikach to farba malowana pędzlem????

Ano tak się składa, że jeśli nie wiesz - blacha aluminiowana to stop, czyli mieszanina różnych metali z których wykonana jest ta blacha.

PO TRZECIE: jeśli chodzi o spawy to jest zawsze jedno z najtrwalszych miejsc w tłumiku (to nie jest ta technologia zamocowania jak w maluchu - BTW jak się w "ELEGANCIE" obejmy poluzowały - to urywał się na łączeniu -spawie) tak więc czy tego spawu jest milimetr więcej to nie ma żadnego znaczenia. Jak mi ktoś mówi że "ten tłumik jest lepszy bo ma pomalowane spawy farbą, a drugi jest gorszy bo te spawy są nie pomalowane i będą rdzewiały" to po prostu mnie krew zalewa i nie chce mi się już nawet takiemu "specjaliście" negować jego "racji".

Wiec nie zgodze sie do końca z

> toba ze wsio równo który tłumik. Prosty przykład nawet z tego

> forum. Dlaczego ludzie bardziej chwala astry wyprdukowane na

> zachodzie od tych w polsce. Przeciez to astra i tamto astra.

> Wiec? siła sugesti czy jest cos na rzeczy.

-----------------------

PO CZWARTE: Co mają pojedyncze części ( w tym przypadku poruszany tłumik ) do jakości wykonania całego samochodu który składa się z tysięcy drobnostek dla których można by poruszać podobny wątek jak ten.

Pozdrawiam gorąco i życzę powodzenia w szukaniu.

Napisano

> O MATKO I CÓRKO... WIĘC POWOLI i OD POCZĄTKU...

> ------------

> --------------

> PO PIERWSZE: Wszystkie tłumiki (wymienione wyżej) muszą spełniać

> określone normy!!! Są one na tyle zaostrzone, że jeżeli nawet są

> różnice w dźwięku - to raczej ich nie zauważysz! A jeśli tak to

> gratuluję słuchu.

Owszem muszą spełniać określone normy hałasu ale jeśli ty niesłyszysz różnicy w dzwieku wydawanym przez tłumki róznych firm to radze udac sie do laryngologa.

> ------------------------

> --------------------

> PO DRUGIE: Czy aluminium w tłumikach to farba malowana pędzlem????

> Ano tak się składa, że jeśli nie wiesz - blacha aluminiowana to stop,

> czyli mieszanina różnych metali z których wykonana jest ta

> blacha.

Ano jesli niewiesz to niepisz bzdór. To sa tłumiki aluminiowane a nie aluminiowe czyli niby pokrywane cienka warsta aluminium. Niby bo własnie od zetelności róznych firm zalezy jak trwała i gruba ona będzie. Jak by były z aluminium to chyba były by niezniszczalne i nie kosztowały by rednio 80 zł.

> PO TRZECIE: jeśli chodzi o spawy to jest zawsze jedno z najtrwalszych

> miejsc w tłumiku (to nie jest ta technologia zamocowania jak w

> maluchu - BTW jak się w "ELEGANCIE" obejmy poluzowały - to

> urywał się na łączeniu -spawie) tak więc czy tego spawu jest

> milimetr więcej to nie ma żadnego znaczenia. Jak mi ktoś mówi że

> "ten tłumik jest lepszy bo ma pomalowane spawy farbą, a drugi

> jest gorszy bo te spawy są nie pomalowane i będą rdzewiały" to

> po prostu mnie krew zalewa i nie chce mi się już nawet takiemu

> "specjaliście" negować jego "racji".

> Wiec nie zgodze sie do końca z

Śmiechu warte te twoje nerwy tym bardziej ze niemasz pojecia o tym o czym mówisz. Otóż spaw to zawsze najsłabsze miejsce w blasze i nie chodzi tu o wytrzymałość bo to nie most tylko o korozyjność a ta w tłumiku juz jest wazna. Tam gdzie sie spawa zmienia sie struktura stali i miejsce to jest najbradziej podatne na korozje.

> -----------------------

> PO CZWARTE: Co mają pojedyncze części ( w tym przypadku poruszany

> tłumik ) do jakości wykonania całego samochodu który składa się

> z tysięcy drobnostek dla których można by poruszać podobny wątek

> jak ten.

> Pozdrawiam gorąco i życzę powodzenia w szukaniu.

Niezrozumiałes porównania!!!

Tak wiec drogi kolego zanim zaczniesz na kogoś najezdzać radze najpierw zgłebić temat i nie pisac głupot.

Napisano

Aro - przyznaję Ci rację!!! Oto cytat ze strony ASMET'a :

"blachy i rury powlekane są warstwą aluminium o wagomiarze 120 g/m2"

Masz u mnie dużego browara.

Pozdrawiam

Napisano

> Aro - przyznaję Ci rację!!! Oto cytat ze strony ASMET'a :

> "blachy i rury powlekane są warstwą aluminium o wagomiarze 120 g/m2"

> Masz u mnie dużego browara.

> Pozdrawiam

Tu mi kolega zaiponował 20.GIF

Napisano

Nie wiecie przypadkiem czy VFM Bosal to jest ta sama firma co montowała tłumiki w astrach. Bo mogę kupić taki tłumik za ok 120 zł a kiedys ktoś mi tłumaczył ze orginały Bosalowskie poniżej 200zł nie schodza. Dzieki

Napisano

> Nie wiecie przypadkiem czy VFM Bosal to jest ta sama firma co

> montowała tłumiki w astrach. Bo mogę kupić taki tłumik za ok 120

> zł a kiedys ktoś mi tłumaczył ze orginały Bosalowskie poniżej

> 200zł nie schodza. Dzieki

Podejrzewam ze ta seria VFM to bedzie cos w podobie chipsow leys dla biedronki. Czytac tutaj

Jednak wcale nie musi to zonaczac ze sa zle. Sam sie nad nim zastanawiam

Napisano

No ja dzisiaj też zafundowałem mojemu Astrolotowy nowy wydech i środkowy i końcowy. Miałem tylko końcowy zreobić ale okazało się, że koniec środkowego tak przegnił, że brakuje około 10cm. Za komplet dałem 240zł wraz z wymianą i dostałem 18 miesięcy gwarancji.

Napisano

> No ja dzisiaj też zafundowałem mojemu Astrolotowy nowy wydech i

> środkowy i końcowy. Miałem tylko końcowy zreobić ale okazało

> się, że koniec środkowego tak przegnił, że brakuje około 10cm.

> Za komplet dałem 240zł wraz z wymianą i dostałem 18 miesięcy

> gwarancji.

Powiedź na co wymieniłeś i jak z głośnością. Pozdrawiam

Napisano

wymieniłem na jakieś normalne z Ostrowa Wielkopolskiego. Głośność standardowa, rzadne sportowe tłumiki ponieważ jeżdżę często w trasę nie lubie huku w samochodzie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kto z was ma tłumik płuciennika w swojej asterce. Jak z cichością i ogólne wrazenia. Bo umnie w miescie jak by sie zmówili i tylko takie oferują a o ile pamietam ktos niezbyt przychylnie pisał o tyej firmie. Dzieki

Napisano

Ja mam takie 270751858-jezyk.gif koncowy wymieniony 2 miesiące temu a środkowy dwa dni temu.Wyglada na solidny ale pojeżdzimy zobaczymy rotfl.gif Wg mnie chodzi cichutko ale to może niezbyt obiektywna opina bo przez jakiś miesiąc jeżdziłem z małą dziurką w środkowym wydechu.Koszt środkowy 115$ końcowy 98$ Pozdrawiam

Napisano

> Ja mam takie koncowy wymieniony 2 miesiące temu a środkowy dwa dni

> temu.Wyglada na solidny ale pojeżdzimy zobaczymy Wg mnie chodzi

> cichutko ale to może niezbyt obiektywna opina bo przez jakiś

> miesiąc jeżdziłem z małą dziurką w środkowym wydechu.Koszt

> środkowy 115$ końcowy 98$ Pozdrawiam

Ma ktoś jeszcze płuciennika mile widziane opinie.

Napisano

Ja mam VW Bosal (środek i tył) - bardzo dobre wykonanie. Różni się od Bosala tym żę VM jest z blachy aluminiwanej a BOsal chyba z kwasówki, wykonuje to ta sama belgijska firma. Można sobie poczytać i kupić na www.moto-czesci.pl. zadna biedronka.

------------------

Astra F X16SZ 95 lpg

Napisano

> Ja mam VW Bosal (środek i tył) - bardzo dobre wykonanie. Różni się od

> Bosala tym żę VM jest z blachy aluminiwanej a BOsal chyba z

> kwasówki, wykonuje to ta sama belgijska firma. Można sobie

> poczytać i kupić na www.moto-czesci.pl. zadna biedronka.

> ------------------

> Astra F X16SZ 95 lpg

A jak z jego głośnością w porównaniu do orginału bo rozumie ze taki miałes wczesniej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.