Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] 1.3CDTI co bezwzględnie wymienić po zakupie?

Featured Replies

Napisano

Witam ! co wymienic po zakupie astry H 1.3 CDTI. Przejechane 200tys. Mam tu na mysli, paski, filtry , itp. Z góry dzięki za pomoc !

Napisano

> Witam ! co wymienic po zakupie astry H 1.3 CDTI. Przejechane 200tys. Mam tu na mysli, paski, filtry

> , itp. Z góry dzięki za pomoc !

Kontrola łańcucha i jego napinacza - bezwzględnie.

Napisano

> Witam ! co wymienic po zakupie astry H 1.3 CDTI. Przejechane 200tys. Mam tu na mysli, paski, filtry

filtry i płyny eksploatacyjne o ile nie masz 100% pewności że były wymieniane niedawno to wymieniaj...

paski też możesz wymienić dla swojego spokoju

Napisano

Jak dla mnie to trzeba by wymienić... silnik. Te silniki swój żywot mają określony na ok 150-200kkm. Był już nawet o tym wątek.

Pozostaje zatem mieć nadzieję, że Twój będzie pozytywnym odstępstwem.

Napisano

> no i zepsułes koledze radośc z nowego auta

Ale za to będziemy mieli nowego aktywnego usera hahaha.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Ale za to będziemy mieli nowego aktywnego usera

bez urazy ale co w tym śmiesznego, pomyśl jakbys sie czuł gdy kupujesz auto z przebiegiem 200kkm i zaraz dowiadujesz się ze ten przebieg to koniec zycia silnika wink.gif

Napisano

> bez urazy ale co w tym śmiesznego, pomyśl jakbys sie czuł gdy kupujesz auto z przebiegiem 200kkm i

> zaraz dowiadujesz się ze ten przebieg to koniec zycia silnika

Bez paniki, zmieni rozrząd i będzie latał dalej. Podstawa to poziom oleju 3/4 na bagnecie i uważna kontrola czy go nie ubywa.

Napisano

> Bez paniki, zmieni rozrząd i będzie latał dalej.

wiadomo ale napewno zakup juz tak nie bedzie cieszyc bo ta wiadomośc pozostanie w podświadomości... wink.gif

Napisano

> wiadomo ale napewno zakup juz tak nie bedzie cieszyc bo ta wiadomośc pozostanie w podświadomości...

Skasujcie moze nie przeczytal rotfl.gifrotfl.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> bez urazy ale co w tym śmiesznego, pomyśl jakbys sie czuł gdy kupujesz auto z przebiegiem 200kkm i

> zaraz dowiadujesz się ze ten przebieg to koniec zycia silnika

Miałbym moralnego kaca że nie czytam autokącika. Ale z drugiej strony jeśli autko nie jest zajechaną poleasingówką to 250 kkm zrobi.

Napisano

> Skasujcie moze nie przeczytal

czyli co, zbieramy zabawki i idziemy do innej piaskownicy biglaugh.gif

Napisano

czyli swoje już przejechał, samochód sprzedają ponieważ wkrótce zacznie się domagać coraz większych inwestycji. Ten silnik niestety jest denny. Jeśli to możliwe zrezygnuj z zakupu i poszukaj modelu z silnikiem 1.9 o wiele trwalsza jednostka.

Napisano

> Jak dla mnie to trzeba by wymienić... silnik. Te silniki swój żywot mają określony na ok

> 150-200kkm. Był już nawet o tym wątek.

> Pozostaje zatem mieć nadzieję, że Twój będzie pozytywnym odstępstwem.

Te silniki czasami przejadą nawet 400tyś ale na to nie ma reguły i zwykle są po dwóch trzech wymianach rozrządu i minimum jednej turbiny. To jest skarbonka i nigdy nie wiadomo ile trzeba będzie w to zainwestować. Producent sam się przyznał, że silnik zaprojektowano na ok 250tyś km przebiegu zakładając poprawną eksploatacje.

Napisano
  • Autor

ok, pomijając, że ten silnik jest denny to mam okazję kupić to auto za przyzwoite pieniądze-14.000zł. rocznik 2006 Jest to auto firmowe. Taka polityka, zeby pozbyc się auta. Znam dokładnie jego historie, naprawy w ASO i jeden kierowca... Opłaca się go kupić z tym silnikiem czy nadal uważacie, ze jest to wyrzucanie kasy w błoto??

Napisano

Brać, a jeśli nie bierzesz to daj cynk to ja wezmę.

Napisano

> ok, pomijając, że ten silnik jest denny to mam okazję kupić to auto za przyzwoite

> pieniądze-14.000zł. rocznik 2006

Jak jest proste i koła stoją równo w nadkolach to bym brał. Silnik kupisz używany najwyżej i będziesz śmigał dalej. Ten silnik jest do bani ale za taką cenę można na ten mały niuans pominąć grinser006.gif

Napisano

> Jak jest proste i koła stoją równo w nadkolach to bym brał. Silnik kupisz używany najwyżej i

> będziesz śmigał dalej. Ten silnik jest do bani ale za taką cenę można na ten mały niuans

> pominąć

Ale dlaczego ma od razu kupować drugi silnik? Czy kolega miał w ogóle jakąkolwiek styczność z tym silnikiem czy tylko pitolenie głupot wchodzi w grę???

Napisano

> Znam dokładnie jego historie, naprawy w ASO i jeden kierowca...

Jeśli znasz historie auta i stan techhniczny a kierowca nie jest jakimś ścigantem to mimo kiblowatego silnika warto .

Napisano

> no i zepsułes koledze radośc z nowego auta

Przepraszam, nie miałem takiego zamiaru. blush.gif

Napisano

jak dla mnie silnik ........ dla mnie z ledwoscia odpycha samochod a zekonomia nie ma nic wspolnego w combo c spalanie okolo 10 litrow sick.gif

Napisano

> Ale dlaczego ma od razu kupować drugi silnik? Czy kolega miał w ogóle jakąkolwiek styczność z tym

> silnikiem czy tylko pitolenie głupot wchodzi w grę???

Na pewno nie miał, albo raz ktoś go przewiózł. smirk.gif

Napisano

> Na pewno nie miał, albo raz ktoś go przewiózł.

I pewnie to był przeładowany Fijat Doblo hahaha.gif

Napisano

> jak dla mnie silnik ........ dla mnie z ledwoscia odpycha samochod a zekonomia nie ma nic wspolnego

> w combo c spalanie okolo 10 litrow

co Ty wygadujesz 10 l 1,3 cdti toż to no.gifnie możliwe nawet 1,4 twinport do 10 L nie dobije (nawet w korku, przy -20 zs ogrzewaniem na maksa)

Napisano

no to chyba nie jezdziles combo C z szyba wielkosci autobusu miejskiego i wlaczona klima z predkoscia 130 km\h bo przy 140 km\h sie grzał cfaniaczek.gif

Napisano

combolotem nie jeździłem ale tutaj idzie o AIII, a tą śmigałem -co prawda przy ruszaniu dostaje zadyszki ale w trasie + 6 biegów dla nie bez zarzutu, wygodnie

Napisano

> combolotem nie jeździłem ale tutaj idzie o AIII, a tą śmigałem -co prawda przy ruszaniu dostaje

> zadyszki ale w trasie + 6 biegów dla nie bez zarzutu, wygodnie

Potwierdzam, w trasie spisuje się dobrze, nie mniej jednak 6 bieg na lokalnych drogach nie wykorzystany.

Napisano

> Potwierdzam, w trasie spisuje się dobrze, nie mniej jednak 6 bieg na lokalnych drogach nie

> wykorzystany.

za to na autostradzie jak znalazł. 1000 km bułka z masłem - tylko fotele niby wygodne, a jednak nie do końca.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.