Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Usuwanie wgniecen Opalarka / Co2

Featured Replies

Napisano

Witam kiedys slyszalem , ze za pomoca opalarki i CO2 mozna pousuwac wgniecenia z karoesrii pojazdu , pod warunkiem , ze nie sa one na zalamaniach ??

Probowal Ktos cos takiego , jakie doswiadczenia porady ??

Sprawa pilna wink.gif

Pozdrawiam

Napisano

Ostatnio byłem światkiem usuwania wgniotków za pomocą grzybków i kleju i udało się w 100%. Grzybki mają różne kształty i różną twardość. Podobno tylko Hondy po 2005 r zostawiają lakier na grzybkach zlosnik.gif

Twojej metody raczej nikt na skalę przemysłową nie stosuje zlosnik.gif

Napisano

opalarkąto nie bo uszkodzisz lakier ale suszarką + nagrzenie od słońca czemu nie

był niedawno o tym temat ma MK

Napisano

Mam wgniotkę nie na załamaniu i wczorajsza próba suszarki + sprężone powietrze z puszki nie dała żadnego efektu no.gif

Napisano

Kilka lat temu próbowałem na łagodnym zagnieceniu na błotniku. Efekty: wydałem 15 zł na sprężone powietrze i straciłem trochę czasu. Jak zagniecenie było, tak dalej zostało no.gif

Uważaj z opalarką, żeby nie uszkodzić lakieru. Lepiej podpytaj jakiegoś magika w twojej okolicy ile weźmie za bezinwazyjne wyciąganie tego.

Napisano

> Kilka lat temu próbowałem na łagodnym zagnieceniu na błotniku. Efekty: wydałem 15 zł na sprężone

> powietrze i straciłem trochę czasu. Jak zagniecenie było, tak dalej zostało

> Uważaj z opalarką, żeby nie uszkodzić lakieru. Lepiej podpytaj jakiegoś magika w twojej okolicy ile

> weźmie za bezinwazyjne wyciąganie tego.

bo zle to robiłes...

auto odstawic do słonca, pozniej grzac suszarka i natychmiast schłodzic.... działa ok.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki za porady . Rezygnuje z samodzielnej naprawy

Napisano

> bo zle to robiłes...

A skąd wiesz jak robiłem?

> auto odstawic do słonca, pozniej grzac suszarka i natychmiast schłodzic.... działa

A u mnie nie zadziałało, choć robiłem tak samo - samochód cały dzień na słońcu, suszarka z pół godziny i potem solidne schłodzenie.

Jak wspomniałem o tej próbie magikowi od detailingu, to powiedział że tak to sobie można puszkę po piwie prostować.

Napisano

> Masz i nie kombinuj http://trotek.pl/

robiłes coś u nich .. bo już kilka razy oglądałem takie fotki i nie mogę pozbyć się wrażenia że były wykonane w odwrotnej kolejności wink.gif

Napisano

> robiłes coś u nich .. bo już kilka razy oglądałem takie fotki i nie mogę pozbyć się wrażenia że

> były wykonane w odwrotnej kolejności

Osobiście nie, ale ktoś z kącika robił i był bardzo zadowolony

Napisano

> Osobiście nie, ale ktoś z kącika robił i był bardzo zadowolony

mam na aucie wgniotkę idelną do takiej naprawy ... i narazie z tym jeżdżę ale pewnie kiedyś przy okazji się umówię na wyciągnięcie ...

Napisano

> mam na aucie wgniotkę idelną do takiej naprawy ... i narazie z tym jeżdżę ale pewnie kiedyś przy

> okazji się umówię na wyciągnięcie ...

Tych firm jest więcej, w Lublinie też jest, więc można podjechać i na żywo obejrzeć

Napisano

czymś takim naprawiałem wgniotke na błotniku fiata żony. Kika razy trzeba było zakładać ale praktycznie nie ma śladu ok.gif

Napisano

Mój kumpel kiedyś wyciągał wgniecenie na masce....przepychaczką do kibla zlosnik.gif Dla lepszego "ssawu" maskę umazał cienką warstwą smaru i jaaaazda devil.gif Byłem przy tej operacji i powiem szczerze, efekt pracy zaskoczył mnie pozytywnie, pasowało to jeszcze lekko zaszpachlować ale auto samo w sobie wyglądało jak kibel więc chłopak odpuścił.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.