Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ASTRA G które silniki znoszą dobrze gaz?

Featured Replies

Napisano

witajcie nosze z zamiarem kupienia astry G rocznik powyżej 2000r. jaki silnik proponujecie benzynowy który dobrze zniesie gaz?wiem ze stare poczciwe 1,6 75 KM sa najlepsze do gazu ale znaleźć taki jest ciężko. czy sa jakies inne silniki które w miarę dobrze zniosą gaz?

Napisano

szukaj tego 1.6 8V w mocniejszej odmianie, miał chyba 88koni ok.gif

silniki nie do zajechania, a nawet jeśli coś się wydarzy to naprawa będzie najtańsza z możliwych

Napisano

> znaleźć taki jest ciężko. czy sa jakies inne silniki które w miarę dobrze zniosą gaz?

W astrze G w zasadzie wszystkie. Coś ponoć trudniej jest w Twinportach, ale to już końcówka astry II.

Napisano

> W astrze G w zasadzie wszystkie. Coś ponoć trudniej jest w Twinportach, ale to już końcówka astry

> II.

z14xep się nadaje

Napisano

> W astrze G w zasadzie wszystkie. Coś ponoć trudniej jest w Twinportach, ale to już końcówka astry

> II.

eee tam trudniejsze, trzeba tylko nawiercić odpowiednio kolektor żeby klapki się swobodnie otwierały czyli trzeba zdjąć kolektor, bez tego można źle trafić

Napisano

> eee tam trudniejsze, trzeba tylko nawiercić odpowiednio kolektor żeby klapki się swobodnie

> otwierały czyli trzeba zdjąć kolektor, bez tego można źle trafić

Zawsze się powinno ściągać kolektor do wiercenia. Gazownik, który tego nie robi (większość) jest zwykłym druciarzem.

Napisano

> Zawsze się powinno ściągać kolektor do wiercenia. Gazownik, który tego nie robi (większość) jest

> zwykłym druciarzem.

jak to nie, oni przecież mają takie wiertła, że wióry lecą do góry grinser006.gif

Napisano

> jak to nie, oni przecież mają takie wiertła, że wióry lecą do góry

I rentgena w oczach. Takiego specjalnego że przez metalowe też przechodzi. Zawsze wywiercą we właściwym miejscu smile.gif Śmiech śmiechem ale większość z nich nie ma pojęcia że należy ściągać kolektor. Jako że byłem zmuszony się trochę podoktoryzować z instalacji gazowych, po rozmowie z kilkoma byłem przerażony poziomem wiedzy tych ludzi.

Napisano

> I rentgena w oczach. Takiego specjalnego że przez metalowe też przechodzi. Zawsze wywiercą we

> właściwym miejscu Śmiech śmiechem ale większość z nich nie ma pojęcia że należy ściągać

> kolektor. Jako że byłem zmuszony się trochę podoktoryzować z instalacji gazowych, po rozmowie

> z kilkoma byłem przerażony poziomem wiedzy tych ludzi.

Dlatego ja albo założę instalacje sam lub zdemontuje kolektor pojadę aby go nawiercili i zamontowali co trzeba tak samo jak butla a resztę niech robią sami. Każdy gazownik z tego co widzę, uprawia większe lub mniejsze druciarstwo niestety. Ciekaw jestem jak po 10 latach będą odkręcały śruby od ssącego. Mam niemiłe doświadczenie z urywającymi się śrubami.

Napisano

> Dlatego ja albo założę instalacje sam lub zdemontuje kolektor pojadę aby go nawiercili i

> zamontowali co trzeba tak samo jak butla a resztę niech robią sami. Każdy gazownik z tego co

> widzę, uprawia większe lub mniejsze druciarstwo niestety. Ciekaw jestem jak po 10 latach będą

> odkręcały śruby od ssącego. Mam niemiłe doświadczenie z urywającymi się śrubami.

najlepiej to samemu sobie to zalożyć, przynajmniej wiesz co i jak i zrobisz to bez drutów, z drugiej strony kto Ci wystawi papier na instalacje?

Napisano

> drugiej strony kto Ci wystawi papier na instalacje?

no właśnie i to stanowi problem, miałem magika który miał mi potem wszystko sprawdzić i ustawić ale się wypiął na mnie więc jestem na lodzie.

Napisano

> najlepiej to samemu sobie to zalożyć, przynajmniej wiesz co i jak i zrobisz to bez drutów, z

> drugiej strony kto Ci wystawi papier na instalacje?

Znajdujesz najtańszego druciarza i kupujesz o niego instalacje bez montażu. Daje Ci papiery, fakturę a montujesz sobie sam.

Napisano

> czy sa jakies inne silniki które w miarę dobrze zniosą gaz?

Szukałem kiedyś w EPC silnika do Merivy z hydraulicznymi popychaczami zaworów, oto efekty:

- Z14XEP,

- Z16SE,

- Z16XE,

- Z18XE

Napisano

> Znajdujesz najtańszego druciarza i kupujesz o niego instalacje bez montażu. Daje Ci papiery,

> fakturę a montujesz sobie sam.

Chyba nie ma szans, żeby ktoś się pod tym podpisał smile.gif

Napisano

> witajcie nosze z zamiarem kupienia astry G rocznik powyżej 2000r. jaki silnik proponujecie

> benzynowy który dobrze zniesie gaz?wiem ze stare poczciwe 1,6 75 KM sa najlepsze do gazu ale

> znaleźć taki jest ciężko. czy sa jakies inne silniki które w miarę dobrze zniosą gaz?

Jak ma być oszczędnie to 1.4 16V - średnio nieco ponad 8 litrów gazu na setkę. Jak bardziej dynamicznie to 1.6 16V.

Pozdr.

Napisano

> Chyba nie ma szans, żeby ktoś się pod tym podpisał

ciężki temat, jak mu nie dasz zarobić to Ci nie podpisze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.