Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakość części eksploatacyjnych w KIA

Featured Replies

Napisano

Przebieg 40 tyś

2xklocki przód

1xklocki tył

alien.gif - sprawdzałem sam klocki, rzeczywiście zjechane

teraz najlepsze , tarcze chcieli mi wymieniać. Nowe 28mm moje 24mm i kwalifikacja do wymiany. Odmówiłem i dostałem adnotacje na fakturze, że klient zrezygnował z wymiany.

Dzięki za 7lat gwarancji w Kia , jeszcze tylko jeden przegląd i wracam do Zdzicha tongue.gif Całe szczęście mam tylko 3 letnią gwarancję ok.gif

Napisano

A wiesz ,ze zuzycie klockow zalezy od inteligencji kierowcy wink.gif

Napisano

A jaki masz styl jazdy, bo to tez ma spory wplyw na zuzycie elementow o ktorych piszesz.

Bo jak napiszesz niedlugo, ze KIA to szajs bo po 70tys km padlo sprzeglo.

A to kolejny element, ktory w duzym stopniu zalezy od umiejetnosci kierowcy.

Napisano

> Przebieg 40 tyś

> 2xklocki przód

> 1xklocki tył

> - sprawdzałem sam klocki, rzeczywiście zjechane

Dziwne ... Mój ma już dobre 55 kkm nalotu, diesla cięzkiego, często ostro hamuje, latał po torze, zdarł tam połowe opon i klocków a jakoś klocka mam jeszcze trochę wink.gif Słaby materiał i tyle.

> teraz najlepsze , tarcze chcieli mi wymieniać. Nowe 28mm moje 24mm i kwalifikacja do wymiany.

> Odmówiłem i dostałem adnotacje na fakturze, że klient zrezygnował z wymiany.

No tak, jak nie zrobisz po ich myśli i nie dasz im zarobić to będą chcieli pozbawić Cie gwarancji zlosnik.gif

> Dzięki za 7lat gwarancji w Kia , jeszcze tylko jeden przegląd i wracam do Zdzicha Całe szczęście

> mam tylko 3 letnią gwarancję

Napisano
  • Autor

> A jaki masz styl jazdy, bo to tez ma spory wplyw na zuzycie elementow o ktorych piszesz.

w wcześniejszym aucie styl był raczej sportowy i klocki wymieniałem minimum co 40tyś, w obecnym dupowagonie naprawdę jeżdżę spokojnie a klocki do wymian co 20 tyś no.gif

Napisano

> w wcześniejszym aucie styl był raczej sportowy i klocki wymieniałem minimum co 40tyś, w obecnym

> dupowagonie naprawdę jeżdżę spokojnie a klocki do wymian co 20 tyś

Skrzynie masz moze automatyczna ?

Napisano
  • Autor

> Na gwarancji nie mozna zakłądac klocków innej firmy?

można ale nie mieli zamienników

Napisano

Mnie przy raczej ostrej jedzie skonczyl sie przod i tyl w ceedzie po 50kkm. Normalnie jakies 70kkm IMO. Ja kupuje wszystko przez net i im zawoze grinser006.gif Jakosc jak jakosc ale ceny koszmarne. W ASO KIA w Lodzi same partacze, wiem po przygodzie z turbo Marvel chcial mnie od razu skasowac za wymiane, w Rudzkiej Gorze chcieli regenerowac. hehe.gif

Teraz jezdze do Malibi i Carservice w Wawie i choc ciut drozej to Europa Panie. Wlasnie mi za darmo lacznik stabilizatora wymienili zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

wez przestań ja się tego nie spodziewałem ,aż sam poszedłem zobaczyć te klocki bo na słowo im nie wierzyłem. Na następny przegląd tez kupie z netu i włożę do bagażnika jakby co

Napisano

> teraz najlepsze , tarcze chcieli mi wymieniać. Nowe 28mm moje 24mm i kwalifikacja do wymiany.

A jaka jest minimalna grubość tarcz? Czy te 24mm to nie jest juz wartosc minimalna?

W przypadku corolli, którą jeżdżę od nowości jest do dyspozycji 2,5mm jako róznica pomiędzy grubością tarczy nowej a minimalną, czyli 1,25mm na stronę. To niewiele, ale i tak u mnie stanndardem było ok. 75 tys. km przejechanych w przypadku tarcz przednich.

Napisano

> Teraz jezdze do Malibi i Carservice w Wawie i choc ciut drozej to Europa Panie. Wlasnie mi za darmo

> lacznik stabilizatora wymienili

To tego normalnie nie obejmuje gwarancja?

Napisano
  • Autor

> A jaka jest minimalna grubość tarcz? Czy te 24mm to nie jest juz wartosc minimalna?

> W przypadku corolli, którą jeżdżę od nowości jest do dyspozycji 2,5mm jako róznica pomiędzy

> grubością tarczy nowej a minimalną, czyli 1,25mm na stronę. To niewiele, ale i tak u mnie

> stanndardem było ok. 75 tys. km przejechanych w przypadku tarcz przednich.

właśnie 24 to minimum hehe.gif

Napisano

> wez przestań ja się tego nie spodziewałem ,aż sam poszedłem zobaczyć te klocki bo na słowo im nie

> wierzyłem. Na następny przegląd tez kupie z netu i włożę do bagażnika jakby co

One sa dosc miekkie, auto ciezkie wiec i masa robi swoje. Klockow w ASO w zyciu bym nei wymienil kazalbym im to zmontowac i niedotykac zlosnik.gif Tarcze i klocki mozna samemu albo u Henia czy w innym fauvercie.

Napisano

> To tego normalnie nie obejmuje gwarancja?

W lodzi nie obejmuje bo powiedzieli, ze to przez drogi zlosnik.gif Co ASO to obyczaj.

Napisano
  • Autor

> One sa dosc miekkie, auto ciezkie wiec i masa robi swoje. Klockow w ASO w zyciu bym nei wymienil

> kazalbym im to zmontowac i niedotykac Tarcze i klocki mozna samemu albo u Henia czy w innym

> fauvercie.

Aso geometria 150 pln Nortaurto 190

Napisano

> Aso geometria 150 pln Nortaurto 190

Akurat geometria to musi byc w ASO, bo jak wspomaganie elektryczne to trzeba tez w kompie ustawic. Ale wymiana klockow w kazdym innym warsztacie 40-60zl. Klocki przod textara w intercars jakies 140zl przez net taniej

Napisano

> właśnie 24 to minimum

To pasowałoby wymienić raczej.

Dla pewności, można na wszelki wypadek samemu zmierzyć grubość.

Napisano

> To tego normalnie nie obejmuje gwarancja?

U Koreańców to jest dziwnie zlosnik.gif Ojcu w I30 padł łącznik stabilizatora. Podobno typowa usterka. Auto miało wtedy 2 lata i ze 30 tys. przebiegu. W instrukcji są wymienione elementy zawieszenia, na które gw. to jest 1 rok, albo 20 tys. (o ile dobrze pamiętam). Między innymi było tam to co padło. Ojciec zadzwonił do jednego serwisu i powiedzieli mu to co jest w instrukcji, zadzwonił do drugiego, powiedzieli co innego, ale wyszło że u niego i tak nie wymienią tego na gwarancji. Zadzwonił do trzeciego, nawet nie pytali o przebieg, tylko powiedzieli, żeby przyjechać, wymienią na gwarancji. Tak też ojciec uczynił zlosnik.gif

Dla mnie to dziwne. Niedawno mi się skończyła trzyletnia gwarancja we Fiacie, gdzie nie robili żadnego problemu z wymianą amorów z przodu, bo jeden zaczął stukać w trzecim roku gwarancji. I nikt nie wmawiał mi, że uszkodziłem na dziurze, czy że już nie mam na to gwarancji. Po prostu wymienili.

Napisano

> Przebieg 40 tyś

> 2xklocki przód

> 1xklocki tył

> Dzięki za 7lat gwarancji w Kia , jeszcze tylko jeden przegląd i wracam do Zdzicha Całe szczęście

w fiacie punto było podobnie, na fabrycznych przejechał 30kkm bardzo spokojnej jazdy, po założeniu zamienników Valeo wytrzymały 95kkm icon_eek.gif

Napisano

to tak jak z tuszami w nowej drukarce, dostałeś pakiet startowy biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> to tak jak z tuszami w nowej drukarce, dostałeś pakiet startowy

krew mnie zaleje , że nie kupiłem wcześniej tych klocków albo , że przynajmniej nie zakazałem im wymiany .

1900 za przegląd 40 tyś to przegięcie...pierdziele ale dałem z siebie zrobić frajerzynę..nie przeżyje tego

Napisano

> krew mnie zaleje , że nie kupiłem wcześniej tych klocków albo , że przynajmniej nie zakazałem im

> wymiany .

> 1900 za przegląd 40 tyś to przegięcie...pierdziele ale dałem z siebie zrobić frajerzynę..nie

1900 zł za przegląd to niemało ale jaki był zakres przeglądu?

Chyba cos wiecej niz standardowa obsługa, filtry, olej?

Napisano

> krew mnie zaleje , że nie kupiłem wcześniej tych klocków albo , że przynajmniej nie zakazałem im

> wymiany .

> 1900 za przegląd 40 tyś to przegięcie...pierdziele ale dałem z siebie zrobić frajerzynę..nie

> przeżyje tego

nigdy do serwisu nie pojadę biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> 1900 zł za przegląd to niemało ale jaki był zakres przeglądu?

> Chyba cos wiecej niz standardowa obsługa, filtry, olej?

kuzwa standard filtry , olej i te ***klocki jeszcze chcieli mi tarcze wymieniać

Napisano

> kuzwa standard filtry , olej i te ***klocki jeszcze chcieli mi tarcze wymieniać

Masz 7 lat gwarancji?

Napisano
  • Autor

> Masz 7 lat gwarancji?

3 i to był moj przedostatni przegląd w ASO...zapomniałem widocznie jacy tam złodzieje pracują

Napisano

> kuzwa standard filtry , olej i te ***klocki jeszcze chcieli mi tarcze wymieniać

możesz podać bardziej szczegółowo co masz na fakturze? Ile za części, ile robocizna itd?

Napisano

> wymiany .

> przeżyje tego

ja sie w 700zl miesze grinser006.gif Usluga serwisowa to okolo 350zl. Reszta to czesci olej najtanszy lotos za niecale 140zl + filtry.

Napisano
  • Autor

> możesz podać bardziej szczegółowo co masz na fakturze? Ile za części, ile robocizna itd?

nie podaruję, jutro dzwonię do dyrektora serwisu albo do syna właściciela który tam pracuję i wale prosto z mostu obniżają fakturę do 1400 albo pie**** w życiu tam nie pojadę i następnego auta nie kupię. To normalny rozbój w biały dzień.

Napisano

a jak bys mial 7 lat to do Zdzicha bys jeszcze nie mogl jechac? spineyes.gif

Napisano

> nie podaruję, jutro dzwonię do dyrektora serwisu albo do syna właściciela który tam pracuję i wale

> prosto z mostu obniżają fakturę do 1400 albo pie**** w życiu tam nie pojadę i następnego auta

> nie kupię. To normalny rozbój w biały dzień.

Możesz podać szczegółowo co obejmował ten, przegląd? Materiały, za ile, jakie? Koszty robocizny?

Napisano

> właśnie 24 to minimum

I dziwisz się, że chcieli je wymienić?

Napisano

Quote:

Nowe 28mm moje 24mm i kwalifikacja do wymiany

Mozesz miec pod gorke potem z tym Ceedem wink.gif 24 stoi w papierach i ma byc robione - ty odmowiles a oni skrzetnie zaznaczyli to w papierach.

edyta doczytalem ze to nie Ceed ok.gif

Napisano

> nie podaruję, jutro dzwonię do dyrektora serwisu albo do syna właściciela który tam pracuję i wale

> prosto z mostu obniżają fakturę do 1400 albo pie**** w życiu tam nie pojadę i następnego auta

ale co się tak pompujesz ? byłeś kwote poznałeś trzeba było rozmawiać ok.gif

z tego co pamietam nowe 2,0 NB też Ci siadało - może jednak Ty coś źle robisz ?

Napisano

zrobilem to za ciebie... masz wszystko w cenach waytogo.gif

Jezeli do przegladu doliczysz klocki tyl i przod to jestes w domu. 1900 jak w pysk strzelil. W razie co sluze cenami to porownasz 20.GIF

Napisano
  • Autor

> ale co się tak pompujesz ? byłeś kwote poznałeś trzeba było rozmawiać

> z tego co pamietam nowe 2,0 NB też Ci siadało - może jednak Ty coś źle robisz ?

doszło do mnie później czasami tak bywa no.gif

Fiat był w Dapie kupiony i serwisowany .To był 3ci fiat tam kupiony więc nawet nie musiałem targać ze sobą materiałów bo i tak miałem taniej niż w sklepie zewnętrznym.

a teraz po 8 latach serwisowania w normalnych warunkach się kurde po prostu zapomniałem no.gifangryfire.gif

btw. ja brawiszoniem bardzo rzadko jeżdżę ok.gif

Napisano
  • Autor

> zrobilem to za ciebie... masz wszystko w cenach

> Jezeli do przegladu doliczysz klocki tyl i przod to jestes w domu. 1900 jak w pysk strzelil. W

> razie co sluze cenami to porownasz

?

Napisano

czego nie rozumiesz ?

mam czlowieka w KIA ktory mi wyspiewal wszystkie ceny poczawszy od filtrow, olejow, kontroli powloki lakierniczej ( bo taka pozycja ma miejsce na przegladzie - nie wymadrzam sie.. tyle uslyszalem wink.gif ) plus klocki plsu robocizna daje 1900 zl. IThankYou.gif

Napisano

Może ktoś napisze jak się maja ceny serwisu aut podobnej klasy, będzie prównanie.

Napisano

> czego nie rozumiesz ?

> mam czlowieka w KIA ktory mi wyspiewal wszystkie ceny poczawszy od filtrow, olejow, kontroli

> powloki lakierniczej ( bo taka pozycja ma miejsce na przegladzie - nie wymadrzam sie.. tyle

> uslyszalem ) plus klocki plsu robocizna daje 1900 zl.

to jakies drogie troche te klocki, moj ojciec w cee'dzie za standardowy przeglad placil cos miedzy 500 a 600zl.

Napisano

ale nadal nie podałeś co obejmował ten przegląd i jaka była cena za poszczególne części/robociznę, więc nie mamy pewności, czy to faktycznie za drogo zlosnik.gif

Napisano

> to jakies drogie troche te klocki, moj ojciec w cee'dzie za standardowy przeglad placil cos miedzy

> 500 a 600zl.

owszem... rzeklbym cholernie drogie , "wzielismy " do kosztorysu oryginaly i chcial nie chcial wyszlo 1900.

Napisano

> nie kupię.

Obawiam się, że taka reakcja tylko ich rozbawi. No chyba, że jesteś klientem fotowym grinser006.gif

Napisano

> a jak bys mial 7 lat to do Zdzicha bys jeszcze nie mogl jechac?

no właśnie, to mnie osłabia najbardziej ok.gif

Napisano

> owszem... rzeklbym cholernie drogie , "wzielismy " do kosztorysu oryginaly i chcial nie chcial

> wyszlo 1900.

to mozesz ten kosztorys przyblizyc ?

Napisano

> Przebieg 40 tyś

> 2xklocki przód

> 1xklocki tył

a jezeli bys mial 1 rok gwarancji to jeszcze bardziej bys sie cieszyl biglaugh.gif?

Przeciez nikt nie karze jezdzic do ASO, niezaleznie od gwarancji, natomiast sporo ludzi (w tym floty) i tak jezdza do ASO, wiec dla nich wydluzona gwarancja to spory plus ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.