Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lexus RX - czy to jest kobiecy samochód ?

Featured Replies

Napisano

Gdyby ktoś nie kojarzył to przykładowe foty (przykładowe -nawet nie czytałem tego ogłoszenia więc nie o tym) np tutaj

Wiadomo że są samochody bardziej męskie i bardziej kobiece. Moje obecne autko zwane też lesbowozem (w ktoryms tam roku forester był ulubionym autem les) nie wydaje mi się typowo kobiece i mi się podoba. Ale ciekaw jestem co sądzicie o Lexusie RX. Nawet kiedyś gdzieś chyba MF - nasz forumowy znawca Lexów zeby.GIF mowił że to auto dla kobiet. Co sądzicie ? smile.gif

Napisano

Sądze, że w USA może uchodzić za lekko damski suv bo tam prawdziwi faceci jeżdzą czymś takim:

2008_Chevy_Suburban_ext_1.jpg

albo

dodge_ram_2500.jpg

Natomiast takim lexusem to jeżdżą tam ich zony na zakupy devil.gif

Za to w Europie jeśli nie pomalujesz lexusa na różówo to powinno być ok z tą męskościa samochodu biglaugh.gif

Napisano

a u nas ten pierwszy kojarzy sie z DU i Lanosem, a ten drugi jest tak badziewiarsko wykonany w srodku, ze jedynym argumentem przemawiajacym za zakupem jest szacun u Ryska.

100 razy wolalbym Nissana Titana, ten akurat jest juz dobrze wykonany w porownaniu do tej plastikowej amerykansko-koreanskiej tandety.

Napisano

chyba coś w tym jest, bo moja szefowa ma takiego, a jeden z szefów jeepa srt

Napisano

Suburban (pierwsza fota) u nas też uchodzi za auto kobiece, ale mniej, niż RX. Chociaż Suburbanami jeździ gubernator NJ oraz jego świta.

RX'ami jeżdżą tzw realtorki, czyli pośredniCZKI nieruchomości. zlosnik.gif

Napisano

W sumie to nie rozumiem tych podziałów - samochód kobiecy/męski. Bo czy ta pani:

danica-patrick-playboy5.jpg

czuła by się dobrze jeżdżąc Lexusem RX 350, czy raczej by się jej jeździło lepiej Lexusem LF-A?

RX 350 w USA jest ulubionym samochodem tzw. "soccer mom's" z przedmieść. Jak dawniej odwoziłem córkę do szkoły, to miałem wrażenie że u dealera Lexusa RX jestem, niestety praktycznie wszystkie panie wybierały złoty kolor nadwozia i było raczej nudno (choć czasem trafił się czarny, biały i srebrny). Więc nie umiem odpowiedzieć na pytanie czy to jest kobiecy samochód, ale jestem pewien że (przynajmniej w niektórych okolicach USA) szanse na zobaczenie kobiety za kółkiem tego samochodu są 99%.

Napisano

Przez rok mieszkałem naprzeciw szkoły w dość bogatym miasteczku. Może 80% aut dowożących dzieciaki do szkoły to:

- Chevy Suburban

- GMC Yukon XL

- Cadillac Escalade

- Jeep Grand Cherokee

- Mercedes GL

- BMW X5

- Lincoln Navigator

- najwięcej (względnie) było Lexusów RX wszystkich generacji (spośród nich - najwięcej było tej drugiej)

Tu, gdzie mieszkam teraz - rządzą Hondy Odyssey, Toyoty Sienna, Hondy Civic.

Jeśli pod szkołę podjeżdża jakiś pick-up - w 90% przypadków kierowcą jest facet.

U mnie w pracy na parkingu najwięcej jest "japończyków", zwł. Hond CR-V, Toyot RAV4, Foresterów i podobnych. Moje Malibu jest dość rzadkim okazem. Zdziwiłem się, ile Malibu jeździ po drogach Florydy. Ale pewnie większość to auta wypożyczalni.

Napisano

Wg mnie tak - jest kobiecy. Tak samo jak Infiniti FX czy inny tego typu SUV. Tak jakos mi bardziej do kobiet pasuja "luksusowe" SUVy, do mezczyzn raczej bardziej prawdziwe terenówki.

Napisano

> do kobiet pasuja "luksusowe" SUVy

Porsche Cayenne Turbo samochodem kobiecym spineyes.gif

Napisano

> Gdyby ktoś nie kojarzył to przykładowe foty (przykładowe -nawet nie czytałem tego ogłoszenia więc

> nie o tym) np tutaj

> Wiadomo że są samochody bardziej męskie i bardziej kobiece. Moje obecne autko zwane też lesbowozem

> (w ktoryms tam roku forester był ulubionym autem les) nie wydaje mi się typowo kobiece i mi

> się podoba. Ale ciekaw jestem co sądzicie o Lexusie RX. Nawet kiedyś gdzieś chyba MF - nasz

> forumowy znawca Lexów mowił że to auto dla kobiet. Co sądzicie ?

Wszystkie samochody sa kobiece, prawdziwi mezczyznie jedza mtocyklami

wink.gif

Napisano

> Wg mnie tak - jest kobiecy. Tak samo jak Infiniti FX czy inny tego typu SUV. Tak jakos mi bardziej

> do kobiet pasuja "luksusowe" SUVy, do mezczyzn raczej bardziej prawdziwe terenówki.

Jay myslalem, ze wypowiesz sie w temacie " Prawo Jazdy w Czechach " - a tu NIC ! Wiec pytam tu - szkolisz ?

wink.gif

Napisano

Witam serdecznie.

Wystarczy zapytać komu się podoba? Jeśli w przeważającej części kobietom to kobiecy i odwrotnie. Jeśli nikomu to straszna "maszkara". ;-)

Mi się nie podoba.

Pozdrawiam.

Napisano

> Porsche Cayenne Turbo samochodem kobiecym

oczywiscie od kazdej reguly sa wyjatki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Wystarczy zapytać komu się podoba? Jeśli w przeważającej części kobietom to kobiecy i odwrotnie.

> Jeśli nikomu to straszna "maszkara". ;-)

> Mi się nie podoba.

Po samym wyglądzie to mało komu będzie się podobał, nie da się ukryć że piękny nie jest. Moje obecne auto też się wielu osobom nie podoba. Mi akurat mniej chodzi o sam wygląd a o całokształt, poprostu zastanawiam się nad następcą mojego obecnego auta czyli szukam czegoś podwyższonego z napędem na 4 łapy ale nie chcę wielkiego suva. Wpadł mi w oko gdzieś taki lex tyle że tez jakośtak pasuje mi bardziej dla kobiety. Chyba musiałbym się kiedyś przejechać i się przekonać ale po głosach tutaj widzę że raczej miałem rację smile.gif

Napisano

Jak najbardziej, z resztą jak wiekszość SUVów... z tego co obserwuje na drogach to za ich kierownicą w znakomitej wiekszości zasiadają Panie(zapewne z zawodu żony swoich mężów zlosnik.gif).

Napisano

> szukam czegoś

> podwyższonego z napędem na 4 łapy

W takim razie RX nie jest dla Ciebie - on właściwie nie jest podwyższony a napęd na 4 jest raczej taki dla szpanu niż do poważnego używania. To jest samochód do miasta i zjeżdżanie nim z asfaltu jest niewskazane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.