Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Fabii Monte Carlo

Featured Replies

Napisano
Napisano

> A ten w Hondzie to wiedział, że się ściga?

Wiedział.

Napisano

> A wiedział co to oznacza?

Stali na kresce. Ok rozumie niemożliwe żeby fabia wyprzedziła Acorda 2.0 zlosnik.gif

Napisano

> Stali na kresce. Ok rozumie niemożliwe żeby fabia wyprzedziła Acorda 2.0

Facepalm to za mało...

Napisano

> Facepalm to za mało...

Wpadło mi w łapki to w kleiłem:)

To pewnie też fałsz bo skody to takie szybkie nie są zakrecony.gif

Napisano

Akurat to prawda cool.gif tylko no to nie fabia cool.gif

Napisano

> Wpadło mi w łapki to w kleiłem:)

Szczerze? Ryba mi to. Zastanawiam się tylko czy jest coś wolniejszego od takiej Fabii skoro nawet auta o sporo lepszym stosunku masy do nocy przegrywają...

Napisano

> Szczerze? Ryba mi to. Zastanawiam się tylko czy jest coś wolniejszego od takiej Fabii skoro nawet

> auta o sporo lepszym stosunku masy do nocy przegrywają...

Zapominasz o tym co już w tym wątku było wyjaśniane. Nie liczy się moc maksymalna, lecz moc średnia w użytecznym zakresie obrotów. W przypadku silnika N/A jest ona znacznie niższa od mocy maksymalnej, a w przypadku silnika turbo bywa nawet wyższa (gift).

Napisano

> Szczerze? Ryba mi to. Zastanawiam się tylko czy jest coś wolniejszego od takiej Fabii skoro nawet

> auta o sporo lepszym stosunku masy do nocy przegrywają...

Myśle ze Fabia 1.2 HTP będzie wolniejsza hehe.gif

Napisano

> Zapominasz o tym co już w tym wątku było wyjaśniane. Nie liczy się moc maksymalna, lecz moc średnia

> w użytecznym zakresie obrotów. W przypadku silnika N/A jest ona znacznie niższa od mocy

> maksymalnej, a w przypadku silnika turbo bywa nawet wyższa (gift).

tyle że kierowca Accorda nawet nie zszedł poniżej 5,5 tys obrotów... zresztą, nie ma się co spierać. Fabia górą wink.gif

Napisano

> Zapominasz o tym co już w tym wątku było wyjaśniane. Nie liczy się moc maksymalna, lecz moc średnia

> w użytecznym zakresie obrotów. W przypadku silnika N/A jest ona znacznie niższa od mocy

> maksymalnej, a w przypadku silnika turbo bywa nawet wyższa (gift).

Czasem ciężko przyjąc do wiadomości że coś połowe tańszego może równie szybko jeździć.

Napisano

> Wiedział.

No na pewno wiedział, że jeden z nich się ściga zlosnik2.gif

Napisano

> Czasem ciężko przyjąc do wiadomości że coś połowe tańszego może równie szybko jeździć.

Czasami ciężko pogodzić się z faktem, że tanie i oszczędne autko do miasta jest tylko tanim i oszczędnym autem do miasta.

w kwietniu będę w Polsce. Znajdzie się jakiś kierowca takiej seryjnej Fabii który będzie skłonny dać mi lekcję pokory? Najlepiej z południa.

Napisano

> tyle że kierowca Accorda nawet nie zszedł poniżej 5,5 tys obrotów...

Co nie zmienia faktu, że moc średnia pow 5,5 tys rpm jest niższa niż moc maksymalna. W przypadku fabii co najmniej równa.

Napisano

> Czasami ciężko pogodzić się z faktem, że tanie i oszczędne autko do miasta jest tylko tanim i

> oszczędnym autem do miasta.

> w kwietniu będę w Polsce. Znajdzie się jakiś kierowca takiej seryjnej Fabii który będzie skłonny

> dać mi lekcję pokory? Najlepiej z południa.

VW POLO 1.2 TSI smile.gif

Napisano

> Czasem ciężko przyjąc do wiadomości że coś połowe tańszego może równie szybko jeździć.

Testy pierwsze z googla

honda

fabia

Napisano

> Testy pierwsze z googla

> honda

> fabia

Dane z katalog które nijak się maja do rzeczywistości.

Napisano

> Dane z katalog które nijak się maja do rzeczywistości.

Quote:

Wyniki testów redakcyjnych

Napisano

> Quote:

> Wyniki testów redakcyjnych

Wyniki z testów redakcyjnych nijak się mają do rzeczywistości w której żyją miłośnicy Skody.

Napisano

> Wyniki z testów redakcyjnych nijak się mają do rzeczywistości w której żyją miłośnicy Skody.

Tak i sa identyczne z danymi z katalogu hehe.gif

Napisano

> Stali na kresce. Ok rozumie niemożliwe żeby fabia wyprzedziła Acorda 2.0

Fabia 8,6 do setki? Dlaczego producent kłamie i podaje 10,1 s icon_rolleyes.gif

Napisano

> Fabia 8,6 do setki? Dlaczego producent kłamie i podaje 10,1 s

Przeczytaj wątek. Idzie o DSG i średnią ważoną wyników.

Napisano

> Fabia 8,6 do setki? Dlaczego producent kłamie i podaje 10,1 s

Pewnie dlatego, że podaje wyniki zachowawczo, dla silnika o mocy znamionowej. Najpewniej jeden egzemplarz pojedzie 10,1 inny 9

Napisano

A tu leon zlosnik.gif

Napisano

> Pewnie dlatego, że podaje wyniki zachowawczo, dla silnika o mocy znamionowej. Najpewniej jeden

> egzemplarz pojedzie 10,1 inny 9

to taki rozrzut moze być? Gdybym wiedział to kupując samochód kazałbym podstawić 10 identycznych i ten najszybszy wziął icon_eek.gif

Napisano

Oj, przesadzasz. Większość motocykli bije na głowę samochody będąc jednocześnie znacznie tańszymi. I jakoś nie widzę exodusu kierowców.

Napisano

> to taki rozrzut moze być? Gdybym wiedział to kupując samochód kazałbym podstawić 10 identycznych i

> ten najszybszy wziął

Popatrz choćby na wykresy w tym wątku. Jeden ma 106KM drugi 114KM. W 1,8 Tsi 160KM niczym niezwykłym są gifty pod 180KM. Podobnie z dieslami bywa. Jak miałbyś możliwość każdym jechać na hamownię, wybulić 1000 zł (10x100zł) za hamowanie, poświęcić na to ze dwa dni, to jasne, że warto.

Napisano

> Popatrz choćby na wykresy w tym wątku. Jeden ma 106KM drugi 114KM. W 1,8 Tsi 160KM niczym

> niezwykłym są gifty pod 180KM. Podobnie z dieslami bywa. Jak miałbyś możliwość każdym jechać

> na hamownię, wybulić 1000 zł (10x100zł) za hamowanie, poświęcić na to ze dwa dni, to jasne, że

> warto.

Gifty giftami, ale jaki % tego samego modelu ma gifty na +, a ile na -? Czyli mogę trafić taką fabię 105 KM co będzie jechać 11 s do 100 i taką co poleci w 8 ?

icon_rolleyes.gif

Napisano

> Gifty giftami, ale jaki % tego samego modelu ma gifty na +, a ile na -? Czyli mogę trafić taką

> fabię 105 KM co będzie jechać 11 s do 100 i taką co poleci w 8 ?

Jak trafisz taką co ma 11s to mógłbyś ją reklamować jako towar niezgodny z umową. Dlatego producent podając 10,1 raczej jest pewny, że 99% aut będzie miało takie przyspieszenie lub lepsze.

Napisano

> Jak trafisz taką co ma 11s to mógłbyś ją reklamować jako towar niezgodny z umową. Dlatego producent

> podając 10,1 raczej jest pewny, że 99% aut będzie miało takie przyspieszenie lub lepsze.

a jak to się ma do aut innych producentów ?

Napisano

> Czasami ciężko pogodzić się z faktem, że tanie i oszczędne autko do miasta jest tylko tanim i

> oszczędnym autem do miasta.

> w kwietniu będę w Polsce. Znajdzie się jakiś kierowca takiej seryjnej Fabii który będzie skłonny

> dać mi lekcję pokory? Najlepiej z południa.

Zgłaszam się skromny.gif

Napisano

> Zgłaszam się

Nie dasz rady hehe.gif

Napisano

> a jak to się ma do aut innych producentów ?

Dokładnie tak samo, szczególnie dotyczy to silników doładowanych, np fiatowskie 1,4 150 KM potrafi mieć i ze 165KM. Natomiast dokładnie odwrotnie bywa z silnikami N/A. Sam miałem Civica który ewidentnie miał niedobór mocy. Fakt, że po jakichś 30 tys km jakby się dotarł i miał parametry zbliżone do deklarowanych. Podobnie z niedoborów mocy znane są Hodnowskie 2,0 240KM

Napisano

> Ale widzę, że wątek mocno ożył

Odgrzewany kotlet zlosnik2.gif

Napisano

> a jak to się ma do aut innych producentów ?

Seryjna Epica 2.0 R6 miała na hamowni dokładnie 5KM więcej i 202Nm zamiast 195Nm

Napisano

> Dokładnie tak samo, szczególnie dotyczy to silników doładowanych, np fiatowskie 1,4 150 KM potrafi

> mieć i ze 165KM.

Kurna to pierwsze słyszę icon_eek.gif Mój to raczej tyle nie ma.

Słyszałem, że 120 miały i po 140 KM, ale 150 ?..coś nie mogę uwierzyć zlosnik.gif. hmm.gif Moj raczej zbliza sie do tego co podaje producent, ale na pewno nie ma lepiej frown.gif

Napisano

> Kurna to pierwsze słyszę Mój to raczej tyle nie ma.

> Słyszałem, że 120 miały i po 140 KM

No sam widzisz...

>, ale 150 ?..coś nie mogę uwierzyć . Moj raczej zbliza sie do

> tego co podaje producent, ale na pewno nie ma lepiej

. Mój 150KM setkę robił wyraźnie poniżej 8s (katalogowo 8,5) cudów nie ma - musiał mieć gifta.

Napisano

> Mnie też byś upokorzył?

Było by ciekawie brawo.gif

Napisano

> Ale widzę, że wątek mocno ożył

Porównywanie długości.

Napisano

> No sam widzisz...

ale tam były turbawki od 150, bo nie mieli innych panic.gif

> . Mój 150KM setkę robił wyraźnie poniżej 8s (katalogowo 8,5) cudów nie ma - musiał mieć gifta.

Raz swojego mierzyłem, co prawda programem GPS na Symbianie, ale ponizej 8,6 nie mogłem zejść, a później się jakiś zawór wysypał hehe.gif A podają, że 8,2 ma mieć zlosnik.gif

Napisano

> ale tam były turbawki od 150, bo nie mieli innych

> Raz swojego mierzyłem, co prawda programem GPS na Symbianie, ale ponizej 8,6 nie mogłem zejść, a

> później się jakiś zawór wysypał A podają, że 8,2 ma mieć

8,2 to wersja sport i w trybie sport. Miałeś guzik wciśnięty?

Napisano

> Mnie też byś upokorzył?

Takie porównanie o ile nie masz CHIPsa nawet miałoby sens, bo katalogowo bardzo podobnie, automat tu i tu hmm.gif

Napisano

> Takie porównanie o ile nie masz CHIPsa nawet miałoby sens, bo katalogowo bardzo podobnie, automat

> tu i tu

Tak czy inaczej, urzeka spalanie przy spokojnej jeździe i 204KM w pogotowiu, pięknie ok.gif

Ile pali przy tempomacie 130km/h tak by średnia prędkość była powyżej 125km/h ?? Sprawdzałeś może lub możesz oszacować?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.