Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Fabii Monte Carlo

Featured Replies

Napisano

> Tak czy inaczej, urzeka spalanie przy spokojnej jeździe i 204KM w pogotowiu, pięknie

> Ile pali przy tempomacie 130km/h tak by średnia prędkość była powyżej 125km/h ?? Sprawdzałeś może

> lub możesz oszacować?

Nie mogę za bardzo bo nie pamiętam. Tak z 6-7 pewnie.

Napisano

> 8,2 to wersja sport i w trybie sport. Miałeś guzik wciśnięty?

no a jak inaczej zlosnik.gif

Napisano

> Ja poważnie pisałem.

Podziwiam Twoją wiarę w Hondę - zwróć uwagę, że kolega ma 1,4, a nie dyskutowany tu 1,2.

Napisano

> Podziwiam Twoją wiarę w Hondę - zwróć uwagę, że kolega ma 1,4, a nie dyskutowany tu 1,2.

Wiarę? Ja z chęcią się przekonam czy wspomniane 1,2 jest takie szybkie. Nie tylko na prostej.

A jeśli okaże się szybsze od Hondy to okaże się szybsze.

Napisano

> Poproszę komentarz do tego zestawienia. Przepraszam za tak wklejony link.

> Match : Civic 1.8 (FK2) vs Fabia RS

To stara Fabia RS 1.9TDI smile.gif

Napisano

> To stara Fabia RS 1.9TDI

Tyle to i ja wiem wink.gif

Jest lżejsza od obecnej i ma więcej mocy niż 1,2/1,4 a co za tym idzie powinna być szybsza. Zgadza się?

Napisano

> Tyle to i ja wiem

> Jest lżejsza od obecnej i ma więcej mocy niż 1,2/1,4 a co za tym idzie powinna być szybsza. Zgadza

> się?

No nie bardzo, to diesel. Jest cięższa o 200kg od 1.2TSI i lżejsza o 50kg od 1.4TSI.

Napisano

> No nie bardzo, to diesel. Jest cięższa o 200kg od 1.2TSI i lżejsza o 50kg od 1.4TSI.

A to przepraszam. Zajrzyj na stronę i spróbuj zestawić jakiegoś vw o osiągach porównywalnych z Fabia o jakiej tv dyskutujemy. Ja nie siedzę w w VAGach wink.gif

Edit: Match : Civic 1.8 (FK2) vs Polo V 1.2 TSI

Napisano

> Tyle to i ja wiem

> Jest lżejsza od obecnej i ma więcej mocy niż 1,2/1,4 a co za tym idzie powinna być szybsza. Zgadza

> się?

hm... 1,4 ma 180 KM

Napisano

> hm... 1,4 ma 180 KM

Strona Skody mówi coś innego. Chyba że mówimy o RS.

Napisano

> hm... 1,4 ma 180 KM

Tak.

Napisano

> A to przepraszam. Zajrzyj na stronę i spróbuj zestawić jakiegoś vw o osiągach porównywalnych z

> Fabia o jakiej tv dyskutujemy. Ja nie siedzę w w VAGach

> Edit: Match : Civic 1.8 (FK2) vs Polo V 1.2 TSI

chętnie popatrzę jak kolega Fabią zjada tego Civica.

powiem więcej.

stary RS również swobodnie wyprzedzał Civica 1,8. oczywiście mówimy o serii.

aczkolwiek dyskusja była o 1,2 TSI. w tej wersji nie pokładałbym, aż takich nadziei.

Napisano

> chętnie popatrzę jak kolega Fabią zjada tego Civica.

> powiem więcej.

Wiem. RS to dość szybkie autko było jak na swoje lata. Dlatego też zdziwiło mnie, że Fabia 1,2 ma być od niego szybsze... A tym bardziej zdziwiło mnie, że według gazet Civic i Rs jeżdżą podobnie - chociaż z drugiej strony ważą podobnie i mają praktycznie tyle samo mocy. Już kilka razy miałem okazję się przekonać, że przy takim porównaniu osiągi wypadają bardzo podobnie.

> stary RS również swobodnie wyprzedzał Civica 1,8. oczywiście mówimy o serii.

> po zainwestowaniu 1200 zł, nie było czego nawet porównywać

Też mi się tak wydawało... i dlatego poprosiłem o komentarz dla tego porównania. Tyle, że waga wyjaśnia wszystko.

Napisano

> Wiem. RS to dość szybkie autko było jak na swoje lata. Dlatego też zdziwiło mnie, że Fabia 1,2 ma

> być od niego szybsze... A tym bardziej zdziwiło mnie, że według gazet Civic i Rs jeżdżą

> podobnie - chociaż z drugiej strony ważą podobnie i mają praktycznie tyle samo mocy. Już

> kilka razy miałem okazję się przekonać, że przy takim porównaniu osiągi wypadają bardzo

> podobnie.

kilka razy miałem okazję uczestniczyć w takim wyścigu i w ani jednym biegu Civic nie wygrał. właściciel nie był zachwycony wink.gif

> Też mi się tak wydawało... i dlatego poprosiłem o komentarz dla tego porównania. Tyle, że waga

> wyjaśnia wszystko.

IMO 1,2 TSI jeździ bardzo przyjemnie, ale Civica 1,8 nie pokona ok.gif

Napisano

> kilka razy miałem okazję uczestniczyć w takim wyścigu i w ani jednym biegu Civic nie wygrał.

> właściciel nie był zachwycony

Mi to ryba bo wyścigi po prostej mało mnie kręcą.

> IMO 1,2 TSI jeździ bardzo przyjemnie, ale Civica 1,8 nie pokona

Właśnie to bym z chęcią sprawdził. Najpierw na prostej, później na zakrętach. Tyle że nie znam nikogo kto ma taka Skodę frown.gif

Napisano

> Mi to ryba bo wyścigi po prostej mało mnie kręcą.

mnie zdecydowanie przestały bawić wink.gif

> Właśnie to bym z chęcią sprawdził. Najpierw na prostej, później na zakrętach. Tyle że nie znam

> nikogo kto ma taka Skodę

nie jeździłem ostrzej Fabią 2 po zakrętach.

Fabia I RS jest subiektywnie mniej stabilna ( tzn nigdy nie sprawdzone w obiektywnym pojedynku )

Napisano

> Mi to ryba bo wyścigi po prostej mało mnie kręcą.

Z wyscigowcami mozna oszalec. Wszyscy właściciele Mustangow, Corvette, Camaro, Chargerow i Challengerow tudzież S2000, 350Z, 370Z, Boxter, Cayman, 911, SL, 335 i wszelkiego innego mniej-lub-bardziej sportowawego sprzętu chca sie ze mną wyscigowac.

Napisano

> Z wyscigowcami mozna oszalec. Wszyscy właściciele Mustangow, Corvette, Camaro, Chargerow i

> Challengerow tudzież S2000, 350Z, 370Z, Boxter, Cayman, 911, SL, 335 i wszelkiego innego

> mniej-lub-bardziej sportowawego sprzętu chca sie ze mną wyscigowac.

A o kierowcy Civiców? O nich ani słowa?

Napisano

> A o kierowcy Civiców? O nich ani słowa?

Nawet nie próbują smile.gif

Napisano

> Z wyscigowcami mozna oszalec. Wszyscy właściciele Mustangow, Corvette, Camaro, Chargerow i

> Challengerow tudzież S2000, 350Z, 370Z, Boxter, Cayman, 911, SL, 335 i wszelkiego innego

> mniej-lub-bardziej sportowawego sprzętu chca sie ze mną wyscigowac.

No ale oni przynajmniej mają czym. W Polsce główni ściganci to wszelkiej maści TDCi, DCi itp. Ktoś im naopowiadał że te samochody są szybkie i za wszelką cenę chcą to udowadniać. Ale szczytem i tak był koleś we Fiacie Palio Weekend podczas gołoledzi z dzieckiem z tyłu.

Napisano

> IMO 1,2 TSI jeździ bardzo przyjemnie, ale Civica 1,8 nie pokona

Mowa właśnie o tym, że osiągi są/będą bardzo zbliżone pokonać nie pokona raczej,

ale przy DSG moooooże się zdarzyć, że w specyficznych warunkach będzie Fabia szybsza.

W każdym bądź razie nie powinna być dużo wolniejsza i o to się rozchodzi tu grinser006.gif

Ale pacjenta z 1.2 TSI w jakiejś bidnej wersji najlepiej (waga 270751858-jezyk.gif) nam brak zlosnik.gif

Napisano

> Mowa właśnie o tym, że osiągi są/będą bardzo zbliżone pokonać nie pokona raczej,

> ale przy DSG moooooże się zdarzyć, że w specyficznych warunkach będzie Fabia szybsza.

> W każdym bądź razie nie powinna być dużo wolniejsza i o to się rozchodzi tu

> Ale pacjenta z 1.2 TSI w jakiejś bidnej wersji najlepiej (waga ) nam brak

Kwestia egzemplarza jak i skody taki hondy. Pacjent prawdopodobnie chętny jest w Krakowie hehe.gif Co do starej RS co prawda ma 130KM ale waży 200kg więcej niż 1.2 TSI.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> hmm juz sie straciłem, czego Ty własciwie oczekujesz??

ja niczego, podenerwować was zieloną kurą rotfl.gif

i udowodnić że to naprawdę świetny samochód zlosnik.gif

Napisano

> Aaa czyli prowokujesz i chcesz bana?

nie dziękuje nie tankuję hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.