Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile może kosztować naprawa tak uszkodzonego auta?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ile może kosztować naprawa tak uszkodzonego auta , co trzeba będzie wymienić, co niewidocznego może być zniszczone? czy warto się pakować w takie auto? Cały czas się zastanawiam, czy kupić coś z polskiego salonu - niestety zazwyczaj gorzej wyposażonego, czy sprowadzić coś z za granicy? Kupno w Polsce sprowadzonego może być w rzeczywistości kupnem czegoś takiego , więc w zupełności odpuszczam ten wariant.

Napisano

jak ? foto czy link jakiś ?

Napisano
  • Autor

> hmm

> 1zł do 100tys zł

Poprawiłem linki.

Napisano

3452 PLN - moim zdaniem

A tak serio. Kup cos nowego. Na co Cie stac i na utrzymanie czego Cie stac i Twoja rodzine.

Napisano

> Witam.

> Ile może kosztować naprawa tak uszkodzonego auta , co trzeba będzie wymienić, co niewidocznego

> może być zniszczone?

Bes sęsu.

Widac, że jakimś magikiem-mechanikiem nie jesteś, skoro się pytasz o takie rzeczy. Masz więc dużą szansę wpakować się na poważną minę, której naprawa będzie nieopłacalna. Jakbyś miał smykałkę do grzebania w autach, to potrafiłbyś sam oszacować (z grubsza!) koszty postawienia grata na nogi i, co ważniejsze, potrafiłbyś sam wiele przy nim zrobić. Bo reanimacja trupa w "zaufanym warsztacie u Mietka" może Ci dać w efekcie nadal trupa, za którego jednak zapłaciłeś tyle, co za nówkę sztukę

Napisano
  • Autor

> Bes sęsu.

> Widac, że jakimś magikiem-mechanikiem nie jesteś, skoro się pytasz o takie rzeczy. Masz więc dużą

> szansę wpakować się na poważną minę, której naprawa będzie nieopłacalna. Jakbyś miał smykałkę

> do grzebania w autach, to potrafiłbyś sam oszacować (z grubsza!) koszty postawienia grata na

> nogi i, co ważniejsze, potrafiłbyś sam wiele przy nim zrobić. Bo reanimacja trupa w "zaufanym

> warsztacie u Mietka" może Ci dać w efekcie nadal trupa, za którego jednak zapłaciłeś tyle, co

> za nówkę sztukę

Chciałem podziękować za wszystkie odpowiedzi, w szczególności za te, które udzielają odpowiedzi na moje pytanie. Chciałem także stwierdzić, że nie jestem mechanikem, czy blacharzem i właśnie dlatego zadałem pytanie o możliwe koszty naprawy i konsekwencję. Moim zdaniem tak uszkodzone auto powinno się dać naprawić bez pogorszenia właściwości jezdnych. Każdy chyba kalkuluje przed zakupem i stara się kupić jak najtaniej, przy zachowaniu pewnych standardów. Rozumiem, że to forum jest tylko dla "jeleni" kupujących auta w salonach i od handlarza? Właśnie się dowiedziałem, że wszyscy magicy i smykałkowcy nie poniżą się i nie podejmą próby odpowiedzi? Domyślam się także, że gdyby pytanie dotyczyło podobnie uszkodzonego WV Passat to opłacałoby się go naprawiać i byłby bezpieczny po dużo poważniejszym dzwonie?

Napisano

Gdyby auto było powierzchownie uszkodzone i naprawa kosztowałaby niezbyt duże pieniądze to zapewne już byłoby wystawione na jednym z polskich serwisów aukcyjnych jako niebite.

Tutaj pod pozorem niedużych uszkodzeń może siedzieć ukryty jakiś niespodziewanek typu przekoszone tylne zawieszenie.

Sądzę, że już niejedna będąca w temacie blacharskim głowa oglądała ten samochód i odpuściła.

To tyczy się tak tej Alfy jak i innych wynalazków z zachodu typu Passat, A4, Golf itd.

Swego czasu kolega zadatkował pozornie niegroźnie uszkodzone A4 z hameryky... dobrze, że zadatek nie był wysoki.

Napisano

> Chciałem podziękować za wszystkie odpowiedzi, w szczególności za te, które udzielają odpowiedzi na

> moje pytanie. Chciałem także stwierdzić, że nie jestem mechanikem, czy blacharzem i właśnie

> dlatego zadałem pytanie o możliwe koszty naprawy i konsekwencję. Moim zdaniem tak uszkodzone

> auto powinno się dać naprawić bez pogorszenia właściwości jezdnych. Każdy chyba kalkuluje

> przed zakupem i stara się kupić jak najtaniej, przy zachowaniu pewnych standardów. Rozumiem,

> że to forum jest tylko dla "jeleni" kupujących auta w salonach i od handlarza? Właśnie się

> dowiedziałem, że wszyscy magicy i smykałkowcy nie poniżą się i nie podejmą próby odpowiedzi?

> Domyślam się także, że gdyby pytanie dotyczyło podobnie uszkodzonego WV Passat to opłacałoby

> się go naprawiać i byłby bezpieczny po dużo poważniejszym dzwonie?

Tak.

Napisano

> Dziwne te uszkodzenia. Co mu się stało?

Pewnie jakaś ciężarówka go nadjechała.

Napisano

Po co sie unosisz ? Na zdjeciu nic nie widac bo uszkodzenie jest zaklejone folia i duct tapem no.gif

Rownie dobrze auto moze byc przebite na wylot.

Generalnie to klapa , dach ,tylna szyba , blotniki tylne - same czesci przy dobrym wietrze 3 tysie lekko + do tego robota tez z 3-4tysie i to wszystko bez ogladania auta bo niewiadomo czy w srodku nie ma zmasakrowanej kanapy i wyjsranych poduszek no.gif

Napisano

bo to jest kupowanie ze zdjęc

hehehe

niech sie dalej unosi niech zadatkuje auto i kupi

niech potem pyta

gdzie tanio kupic dupe z dachem

hehe 30.GIF30.GIF30.GIF30.GIF30.GIF

Napisano

> Witam.

> Ile może kosztować naprawa tak uszkodzonego auta , co trzeba będzie wymienić, co niewidocznego

> może być zniszczone?

Chcesz się cieszyć z posiadania Alfy? To kup taką w jednym kawałku.

Tutaj do wymiany jest prawdopodobnie podszybie tylne (deformacja klapy i zbita szyba sugerują spustoszenia),

do wycięcia tylny błotnik aż do drzwi no i klapa (ale to akurat drobiazg).

Nie wiem co się stało z boczną kurtyną (mechanizm wybuchowy ma akurat w tylnym słupku).

Napisano

Sam w pierwszym poście dałeś dwa linki do alfy - jedna uszkodzona z przodu, druga z tyłu. Z tych dwóch zrobisz sobie jedną sztukę ok.gif. 12900PLN +5600E+transport+wynagrodzenie spawacza i masz super fure ok.gifwink.gif

Napisano

> Bes sęsu.

facepalm.gif

Dbajcie o polski język! zlosnik.gif

Co do auta - uszkodzenia są dziwne, bez obejrzenia go zanim go kupisz ciężko wróżyć, jeśli nie mozesz obejrzeć przed kupnem to odpuść.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.