Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

garaż podziemny... z oknem?

Featured Replies

Napisano

Wybieram miejsce parkingowe w podziemnym garażu. Niby wszystkie identyczne (o podobnej wielkości), ale kilka jest z okienkiem (niewielkie okienko na dziedziniec, gdzie będą alejki i trawnik). W dotychczas używanych przeze mnie miejscach parkingowych w garażach podziemnych okienek nie było.

Deweloper twierdzi, że niektórzy kategorycznie nie chcą garażu z okienkiem. A Wy wybralibyście miejsce z okienkiem czy bez? cool.gif

Napisano

> Wybieram miejsce parkingowe w podziemnym garażu. Niby wszystkie identyczne (o podobnej wielkości),

> ale kilka jest z okienkiem (niewielkie okienko na dziedziniec, gdzie będą alejki i trawnik). W

> dotychczas używanych przeze mnie miejscach parkingowych w garażach podziemnych okienek nie

> było.

> Deweloper twierdzi, że niektórzy kategorycznie nie chcą garażu z okienkiem. A Wy wybralibyście

> miejsce z okienkiem czy bez?

Jak okno bez szyby, to bedą np koty skakać na brykę, dzieci wrzucać kamulce itp.

Napisano
  • Autor

> Jak okno bez szyby, to bedą np koty skakać na brykę, dzieci wrzucać kamulce itp.

Jak bez szyby? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no normalnie, sam otwor w scianie.

> zabezpieczony siatka, badz nie.

A nie nie, okienko to okienko. Z szybą. Otwierane zlosnik.gif

Nawet mi do łba nie przyszło, że to nie jest oczywiste icon_rolleyes.gif

Napisano

> A nie nie, okienko to okienko. Z szybą. Otwierane

> Nawet mi do łba nie przyszło, że to nie jest oczywiste

1. W zimę przy oknie może być chłodniej. U mnie w garażu w największe mrozy temp opada do 0 st. (poziom -1). U Ciebie może być jeszcze mniej, a jak ktoś otworzy to już w ogóle.

2. Koty, które dostaną się do środka przez otwarte lub uchylone okienko, mogą skakać po masce.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> 2. Koty, które dostaną się do środka przez otwarte lub uchylone okienko, mogą skakać po masce.

Po masce bo po masce...Ale sierściuch może wleźć pod maskę w poszukiwaniu ciepła - a tu już niebezpiecznie blisko do wkręcenia zwierzaka w pasek klinowy czy też wielorowkowy - a to nie będzie przyjemne dla żadnej ze stron. Historia zna takie przypadki. Niby możliwe na każdym parkingu, ale kot wybierze suche miejsce zamiast auta pod chmurką.

Napisano

Okienko zawsze można uchylić aby przewietrzyć, wysuszyć, pozbyć się niechcianych zapaszków. Ja bym się zastanowił nad takim okienkiem.

Chyba lepiej mieć i nie używać niż nie mieć i żałować wink.gif

Napisano

> Wybieram miejsce parkingowe w podziemnym garażu. Niby wszystkie identyczne (o podobnej wielkości),

> ale kilka jest z okienkiem (niewielkie okienko na dziedziniec, gdzie będą alejki i trawnik). W

> dotychczas używanych przeze mnie miejscach parkingowych w garażach podziemnych okienek nie

> było.

> Deweloper twierdzi, że niektórzy kategorycznie nie chcą garażu z okienkiem. A Wy wybralibyście

Jezeli cena taka sama, to ja nie widze zadnych plusow takiego okienka.

No chyba jedynie, ze miesjce jest przy scnianie, wiec zawsze mozna cos na niej powiesci (np rower.)

No i nikt nie bedzie Ci z tej strony za blisko stawal itp.

Napisano
  • Autor

> 1. W zimę przy oknie może być chłodniej. U mnie w garażu w największe mrozy temp opada do 0 st.

> (poziom -1). U Ciebie może być jeszcze mniej, a jak ktoś otworzy to już w ogóle.

> 2. Koty, które dostaną się do środka przez otwarte lub uchylone okienko, mogą skakać po masce.

> pozdrawiam,

> bromsky

Nikt się nie dostanie, bo okienko miałbym zamknięte. Nikto go za mnie nie otworzy, bo garaż będzie zamykany indywidualnie...

Myślałem o tym okienku jako możliwości wpuszczenia do środka jakiejś dawki światła (np. podczas grzebania przy aucie) czy wpuszczenia odrobiny powietrza...

Napisano

> Nikt się nie dostanie, bo okienko miałbym zamknięte. Nikto go za mnie nie otworzy, bo garaż będzie

> zamykany indywidualnie...

> Myślałem o tym okienku jako możliwości wpuszczenia do środka jakiejś dawki światła (np. podczas

> grzebania przy aucie) czy wpuszczenia odrobiny powietrza...

Ale znowu może Ci lakier blednąć pod codzienną dawką promieniowania. hmm.gif

To jest bardzo złożony problem i będąc na Twoim miejscu rozpatrywałbym go z każdej możliwej strony.

Napisano

> Nikt się nie dostanie, bo okienko miałbym zamknięte. Nikto go za mnie nie otworzy, bo garaż będzie

> zamykany indywidualnie...

> Myślałem o tym okienku jako możliwości wpuszczenia do środka jakiejś dawki światła (np. podczas

Podjedz do mnie to ci pokaże jak wygląda jedno i drugie smile.gif

Napisano

> Ale znowu może Ci lakier blednąć pod codzienną dawką promieniowania.

> To jest bardzo złożony problem i będąc na Twoim miejscu rozpatrywałbym go z każdej możliwej strony.

Powiedz, ze zartujesz hehe.gif

A jak by stal na dworzu to by nie blaknal? grinser006.gif

Poza tym to tylko auto!

Napisano

> Nikt się nie dostanie, bo okienko miałbym zamknięte.

A jest krata, lub ktoś mógłby się przecisnąć? Bo to też potencjalna dziura dla złodzieja zlosnik.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> było.

a okienko z szybką czy bez? grinser006.gif bo jak bez szybki to kategorycznie miejsce bez okienka, bo jaki to ma sens - auto w garazu podziemnym zasypane sniegiem albo z szybami do oskrobania wink.gif

[edit]

dobra, doczytałem że z szybką, ale i tak nie widzę zastosowania dla takiego okienka

Napisano
  • Autor

> a okienko z szybką czy bez? bo jak bez szybki to kategorycznie miejsce bez okienka, bo jaki to ma

> sens - auto w garazy podziemnym zasypane sniegiem albo z szybami do oskrobania

Jak już dopisałem zlosnik.gif - z okienkiem.

Napisano

> Jak już dopisałem - z okienkiem.

w czasie jak edytowałem hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Ale znowu może Ci lakier blednąć pod codzienną dawką promieniowania.

> To jest bardzo złożony problem i będąc na Twoim miejscu rozpatrywałbym go z każdej możliwej strony.

Jeśli uważasz, że to problem to masz ciekawe pojmowanie świata hehe.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> Podjedz do mnie to ci pokaże jak wygląda jedno i drugie

To jest dobry pomysł, będę w sobotę w okolicy, jeśli będziesz na miejscu to podjadę zlosnik.gif

Napisano

> Powiedz, ze zartujesz

> A jak by stal na dworzu to by nie blaknal?

> Poza tym to tylko auto!

Auto by było bardziej narażone na słońce w tylko w określonym przez wpadające okienko

Napisano

> Auto by było bardziej narażone na słońce w tylko w określonym przez wpadające okienko

Nawet jesli to zyciu bym sobie tym glowy nie zawracal...

Napisano

> Nawet jesli to zyciu bym sobie tym glowy nie zawracal...

Ty nie, ale ja np tak, nie po to wydałem sporo pieniędzy, żeby bez sensownie niszczyć, jak już to niech płowieje całe

Napisano

> Ty nie, ale ja np tak, nie po to wydałem sporo pieniędzy, żeby bez sensownie niszczyć, jak już to

> niech płowieje całe

To w polcieniu tez nie parkujesz ze wzgledu na lakier?hehe.gif

Napisano

> To w polcieniu tez nie parkujesz ze wzgledu na lakier?

Teraz to już pierdzielisz bez sensu, co innego stanąć w półcieniu raz na jakiś czas, a co innego stać w garażu codziennie w tym samym miejscu

Napisano

> Ty nie, ale ja np tak, nie po to wydałem sporo pieniędzy, żeby bez sensownie niszczyć, jak już to

> niech płowieje całe

Ty, ale w tytule jest, że garaż jest podziemny, więc skąd tu słońce ma padać? hehe.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Ty, ale w tytule jest, że garaż jest podziemny, więc skąd tu słońce ma padać?

> pozdrawiam,

> bromsky

No przez to okienko zlosnik.gif

Napisano

> A Wy wybralibyście

Ja bym wybrał bez - jak chciałbym, to można wieszak na rowery powiesić czy koła, albo jakąś szafkę (oczywiście spełniająca przepisy ppoż).

Napisano

Powietrza? Czujniki spalin (gazex) a teraz to i często czujniki gazu włączające wentylację mechaniczną to obowiązkowe wyposażenie.

Napisano

> Przez takie?

> pozdrawiam,

> bromsky

Nie mnie pytaj, bo to nie moj pomysl grinser006.gif

Napisano

u mnie są dwa uchylane okratowane okienka na głównym holu, z niego wjeżdża się indywidualnie do garażu i 3 okienko już w zasadzie jest wywietrznikiem, wszystkie są na przeciw głównego wjazdu więc w momencie otwarcia bramy wjazdowej się ładnie przewiewa wink.gif

a u każdego w garażu są już tylko kratki wentylacyjne smirk.gif

Napisano

> A Wy wybralibyście

A oprócz okienka jest inna wentylacja??

Napisano
  • Autor

> A oprócz okienka jest inna wentylacja??

Raczej tak, bo garaży kilkanaście a okienka w czterech.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.