Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co lepiej kupić SC / CC 900 czy 1100??

Featured Replies

Napisano

Panowie z jakim silnikiem najlepiej kupić SC / CC?? 900ka czy 1100?? Kiedyś śmigałem SCS więc trochę znam 1.1 ale interesuje mnie również 900ka kompletnie mi nieznana niewiem.gif

Auta potrzebuje do jazdy miejskiej ok 3-4 tys km miesięcznie po mieście. Mam na oku 2a CC 900ki i SC 1.1 korci mnie SC ale CC jest za ok 1700 i 2400zł są tańsze od SC (ok 2900-3 tys). jutro jadę oglądać auta

http://moto.allegro.pl/fiat-seicento-1-1-b-stan-bardzo-dobry-i1485479787.html

http://moto.allegro.pl/samochod-osobowy-i1491817487.html

http://artmot.otomoto.pl/fiat-cinquecento-0-9-przebieg-64-tys-km-iwl-C17740765.html

A więc co polecacie?? Prośże o pomoc za i przeciw 900ce i 1.1

Z gór dzięki za pomoc i porady

Napisano

Moim zdaniem 900 bym nie brał nawet pod uwagę...

-1.1 mniej awaryjne

-spalanie w obydwu podobne

-komfort lepszy w 1.1 jeśli chodzi o jazdę choćby po mieście wink.gif

Napisano

Dokładnie biglaugh.gif a jeśli cena jest przeszkodą to takim kompromisem jest CC 1.1 yay.gif

Napisano

Zresztą będziesz oglądał przejedz się 900 i 1.1 na świeżo dla porównania zeby.GIFwink.gif to sam się przekonasz

Napisano
  • Autor

> Dokładnie a jeśli cena jest przeszkodą to takim kompromisem jest CC 1.1

SZukałem CC 1.1 ale w mojej okolicy brak oslabiony.gif a jak są to daleko w Polsce oslabiony.gif a w ciemno nie chce jechać

Napisano

nie wiem czem uwazasz, ze 1.1 jest mniej awaryjny od 900? Właśnie ja bym stawiał odwrotnie, szczególnie jak mowa tutaj o zajechanych i leciwych CC 1.1.. A tak to konkretnie cena robi swoje, a jezeli mialbym wybierac to dolozylbym do SC 1.1 na Twoim miejscu, a sam szukałbym CC 1.1 nie spiesząc sie z tym, żeby na trupa nie trafić 270751858-jezyk.gif osobiscie mam 0.9 z 1995 i prawie 180tysi na blacie z pierwszym silnikiem i dalej pokonuje duze trasy z odpowiednim przygotowaniem rzecz jasna zlosnik.gif

Edita:

biały CC 0.9 wygląda napawde zadbanie, ale 2.8k za 900 to imho za dużo, nawet jak ma 64kkm nabite tylko.. Bo to golas jest, a nie SX, a Ty nie jesteś kolekcjonarem, a auto Ci potrzebne do użytkowania zlosnik.gif

metalik zielony 0.9 już gorzej sie prezenci i widać, że więcej przeżył no i coś tam mu odchodzi 270751858-jezyk.gif poza tym jakbyś później się wkrecił i chciał coś pomodzić z wyglądem, to taki kolor to raczej bida zmodzić zlosnik.gif a biały to biały - w każda strone się da zlosnik.gif

SC 1.1 wygląda OK smile.gif i ja chyba w tym momencie zaczepił się o to - 3.5k to nie mega dużo, ale autko sam musisz sprawdzić coby później niespodzianek nie było zlosnik.gif tylko te siedzenia ochydne grinser006.gif

szukaj czegoś na wzór białego CC tylko tańszego albo bierz SC zlosnik.gif

Napisano

Tak, tylko zawsze można kupić CCS 1.1 z budą w bdb stanie choćby silnik był "leciwy" i go przełożyć z SC - na allegro spokojnie się kupuje za 300-500pln goły słupek z SC. I wtedy już jest gitarowo, a jeździłem już na różnych silniczkach cento i wiem że jest tak:

704 - muł, długo długo nic, 899 - już lepiej, długo długo nic, 1108 - jest moc, długo nic, 1242 - jest zabawa zeby.GIF

Napisano

Na twoim miejscu zastanowił bym się nad tą 900ką białą. Jest zadbany, na wtrysku no i 900ki mają rozrząd na łańcuszku. Myślę, że w sam raz na twoje potrzeby.

Napisano

> A więc co polecacie?? Prośże o pomoc za i przeciw 900ce

Mało pali, nawet w mieście. Dynamika grinser006.gif wystarczająca, jeśli jeździsz głownie po mieście. W trasie trochę męcząca. Tak jak Mercedes czy BMW, ma łańcuszek rozrządu rotfl.gif

Swego czasu znalazłem ogłoszenie sprzedaży CC 900 van z przebiegiem 320 tys, więc silnik nie taki zły.

Jednak lepszym wyborem jest SC - samochód młodszy, to mniej nadgryziony przez mulher.gif .

CCS omijałbym szerokim łukiem. Kupno niezjeżdżonego graniczy z cudem.

Napisano
IMHO 1100, najlepiej wersja jakaś sporting, ewentuel 900 ale tylko sx, suite albo soleil
Napisano

> IMHO 1100, najlepiej wersja jakaś sporting, ewentuel 900 ale tylko sx, suite albo soleil

tylko to wszystko kwestia ceny, a jesli 1.1 to SC, bo tak naprawde rozni sie tylko stylistycznie, a srodek potem moze zrobic po swojemu wink.gif a CCS znajdz takiego, w ktorego nie wtopisz zlosnik.gif Suite, to masz klime czyli od razu wieksze koszta utrzymania, a soleila jak znajdziesz to i swoja cene ma wink.gif no chyba, ze ktos sprzedaje z uszkodzonym dachem i sobie pozniej bedzie naprawial zlosnik.gif

takze imho dla niego CC 900 SX ( choc i tak nie bedzie latwo znalezc) albo 1.1 SC - jaki juz sobie znajdzie zlosnik.gif

Napisano

jeśli tylko do przemieszczania się z punktu a do punktu b to ja bym brał nawet i 900

miałem kiedyś sc 900 w wersji sx i złego zdania na samochód nie mogę powiedzieć, szału nie robił ale jechał a tym bardziej że kupić taniej niż 1.1

Napisano
  • Autor

Auto ma mi służyć głównie do rozwożenia pizzy 3-4 tys miejskiej jazdy w miesiacu

Napisano

> Auto ma mi służyć głównie do rozwożenia pizzy 3-4 tys miejskiej jazdy w miesiacu

pomyśl o vanie

Napisano
  • Autor

> pomyśl o vanie

Myslałem jedyny w pobliżu to SC 900 za 2600

i gł CC 900ki z gazem lub bez za ok 1500-2000 oraz te co na poczatku wymieniłem a auta poszukują do weekendu oslabiony.gif

Napisano

> Myslałem jedyny w pobliżu to SC 900 za 2600

> i gł CC 900ki z gazem lub bez za ok 1500-2000 oraz te co na poczatku wymieniłem a auta poszukują

> do weekendu

to moze zamiast cc/sc kupic

TICO??? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> to moze zamiast cc/sc kupic

> TICO???

nie dzięki wolę SC/CC chociaż maja jakiś wygląd i zazwyczaj w lepszym stanie

Napisano
Jak do tyrania to 899. poza mniejszą dynamiką, same zalety.
Napisano
  • Autor

> Jak do tyrania to 899. poza mniejszą dynamiką, same zalety.

A jak te 900ki na gaźniku z LPG są warte uwagi ??

Napisano

> A jak te 900ki na gaźniku z LPG są warte uwagi ??

JAk silnik zdrowy to i w -15 na LPG odpalisz, więc benzyną się nie trzeba przejmować. Silnik ten sam, inny osprzęt,

Napisano
  • Autor

> JAk silnik zdrowy to i w -15 na LPG odpalisz, więc benzyną się nie trzeba przejmować. Silnik ten

> sam, inny osprzęt,

czyli bedzie mniej wiecej tak samo jezdził jak ten na wtrysku??

Napisano

Podłączę się do tematu.

Hmmm. Ja kupiłem za 2300 CCSa 1.1 99' (produkcja 98') i śmiga bez problemów (na dzień dzisiejszy ;p ) . A do tego fotele lepsze, szyby elektryczne, koni więcej, obrotek. A rozrząd do CCS'a - no to umówmy się - jak sam usiądziesz to wymienisz a graty za grosze.

Więc nic tylko szukać trochę.

Napisano

> czyli bedzie mniej wiecej tak samo jezdził jak ten na wtrysku??

Tak, szczególnie że LPG jest dokładnie takie samo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

a Tak w ogóle to ile SC 1.1 Pb pal w mieście?? Lpg wiem że ok 9-10 a ile Pb a ile LPG wypije 900ka??

Napisano

> JAk silnik zdrowy to i w -15 na LPG odpalisz, więc benzyną się nie trzeba przejmować. Silnik ten

> sam, inny osprzęt,

Stan silnika ma wpływ na odpalanie auta na lpg na mrozie?

Weno coś więcej w temacie powiedz zlosnik.gif

Napisano

Ja swoje SC 900 będę niedługo sprzedawał...w zasadzie przez 10 lat nigdy mnie nie zawiódł ok.gif. Obecnie ma przejechane 171500km, silnik jest uwalony olejem, ale odpala od pierwszego razu i śmiga bezproblemowo smile.gif. Patrząc przez pryzmat tych 10 lat jestem naprawdę zadowolony z tego auta smile.gif.

Napisano

Teoretycznie 899 pali mniej niż 1108. Ale tylko teoretycznie. Teraz naokoło pełno klekotów ponad 100KM i jazda dziewięćset-ką ze wszystkimi w kupie wymaga wciskania gazu w podłogę, gdzie przy 1.1 jedziesz sobie na luzie.

Napisano

> a Tak w ogóle to ile SC 1.1 Pb pal w mieście?? Lpg wiem że ok 9-10 a ile Pb a ile LPG wypije

> 900ka??

Jeżdżąc głównie po mieście, najwyższe spalanie miałem 7,62l Pb. Z tym, że styl jazdy ekonomiczny zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

a ile 1.1 Pb w mieście moze wypalić?? takiej bardziej dynamicznej jazdy?? Sam juz nie wiem co wybrać 900 czy 1,1 niewiem.gif

Napisano

> a ile 1.1 Pb w mieście moze wypalić?? takiej bardziej dynamicznej jazdy?? Sam juz nie wiem co

> wybrać 900 czy 1,1

Zalezy jaki dystans, jakie miasto itd. W zime przy krótkich dystansach i zakorkowanym mieście nie zdziwiłbym się mając spalanie 8-9l. W lato pewnie da rade kolo 7 -7.5 spalic.

Napisano
  • Autor

Wybór padł na 900kę na gaźniku za 1600 z budą w super stanie. mam nadzieję że wszystko bedzie ok wink.gif co najleprze że facet był pewien że ma 900ke na wtrysku i to mu jego mechanik mówił ... super fachowiec z Łomży rotfl.giffacepalm.gifpad.gif

Napisano

> a ile 1.1 Pb w mieście moze wypalić?? takiej bardziej dynamicznej jazdy?? Sam juz nie wiem co

> wybrać 900 czy 1,1

wybierz tą która jest w najlepszym stanie nie bierz pod uwage silnik smile.gif

Napisano

> Wybór padł na 900kę na gaźniku za 1600 z budą w super stanie. mam nadzieję że wszystko bedzie ok

> co najleprze że facet był pewien że ma 900ke na wtrysku i to mu jego mechanik mówił ... super

> fachowiec z Łomży

Gratki ok.gif Miałem wcześniej w moim cc 900te gaźnikową i jeździłem bezproblemowo i bezawaryjnie także myślę, że będziesz zadowolony waytogo.gif W sumie to mój silnik dalej śmiga bo kumpel przeszczepił go zamiast 700ty zlosnik.gifok.gif Szerokości 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.