Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skuter z marketu?

Featured Replies

Napisano

> mam dopiero 120 km , na blacie ... mam sie bac ? skoro jest gwarancja ?

Może się stać tak, że przez 20tys. km nic się nie zatka i będzie dobrze olej się mieszał, a może być też tak, że nagle coś do oleju wpadnie co zatka tą rureczkę. Zapoznaj się dobrze z warunkami gwarancji. Zatartego silnika nikt na gwarancji nie naprawi. Można tak jeździć i dużo ludzi jeździ z dozownikiem, ale ja radze wlewać olej do paliwa

Napisano

> Może się stać tak, że przez 20tys. km nic się nie zatka i będzie dobrze olej się mieszał, a może

> być też tak, że nagle coś do oleju wpadnie co zatka tą rureczkę. Zapoznaj się dobrze z

> warunkami gwarancji. Zatartego silnika nikt na gwarancji nie naprawi. Można tak jeździć i dużo

> ludzi jeździ z dozownikiem, ale ja radze wlewać olej do paliwa

ferro 302 z japanskim gaznikiem Mikuni

spoko , a co z dozownikiem ? odpiac wezyk ? czy jak , scooter jest czyszczony i pieszczony przez moja zona.gif , bo to jej ...

co mam jej powiedziec , ze juz popsute cfaniaczek.gif

ile oleum na 5 ltr paliwa mieszac ?

Napisano

> ferro 302 z japanskim gaznikiem Mikuni

> spoko , a co z dozownikiem ? odpiac wezyk ? czy jak , scooter jest czyszczony i pieszczony przez

> moja , bo to jej ...

> co mam jej powiedziec , ze juz popsute

> ile oleum na 5 ltr paliwa mieszac ?

Widze że bardzos ię tym przejąłeś:) Wężyk odpinasz i zaklejasz dziurę w gaźniku. Mieszanka 1l oleju na 50l benzyny. Jeśli tylko Twoja zona.gif tym jeździ to może lepiej się w to nie bawić. Nikogo nie chcę obrażać, ale wiem że kobiecie ciężko wytłumaczyć jak powinno się dozować olej i po co to robić. Może bezpieczniej będzie zostawić ten dozownik:)

Napisano

> Nie polecam wlewania oleju do zbiorniczka. W chińskich skuterach nie ma pompy oleju i jest

> cieniutka rureczka z dozownika go gaźnika, któr lubi sie zatkać i skuter zatarty. Osobiście

> polecam robić mieszankę prosto o baku. jest z tym trochę zabawy ale się opaca bo mamy pewność

> że olej jest w paliwie i robi się mieszanka.

A jak jest rozwiązana sprawa dawkowania odpowiedniej ilości oleju do gaźnika?

I przy okazji: gdzie jest podawany olej w skuterach, które mają pompkę oleju? cfaniaczek.gif

Napisano

> A jak jest rozwiązana sprawa dawkowania odpowiedniej ilości oleju do gaźnika?

> I przy okazji: gdzie jest podawany olej w skuterach, które mają pompkę oleju?

Chińczyki mają jakąś malutką pompkę. Dobrze się ona sprawuje dopuki jakiś syf tam nie wpadnie. Pompuje ona olej do gaźnika. W skuterach markowych pompka jest lepsza i olej popowany jest bezpośrednio na łożyska wału.

Napisano

> Chińczyki mają jakąś malutką pompkę. Dobrze się ona sprawuje dopuki jakiś syf tam nie wpadnie.

> Pompuje ona olej do gaźnika. W skuterach markowych pompka jest lepsza i olej popowany jest

> bezpośrednio na łożyska wału.

Pytałem bo chciałem się upewnić. W takim razie rozwiązanie z chińczyków to przykład zacofanej myśli technicznej no.gif

Napisano

> Pytałem bo chciałem się upewnić. W takim razie rozwiązanie z chińczyków to przykład zacofanej myśli

> technicznej

Bzdura, wszelkie japonskie dwosowy mialy olej doprowadzany do gaznika.

Kolega ktory pisze o oleju doprowadzanym do lozysk, niech wskaze taki model i powie w takim razie jak byla tam smarowana gladz cylindra.

Napisano

> Bzdura, wszelkie japonskie dwosowy mialy olej doprowadzany do gaznika.

> Kolega ktory pisze o oleju doprowadzanym do lozysk, niech wskaze taki model i powie w takim razie

> jak byla tam smarowana gladz cylindra.

Ital Jet Formula AC. gładź cylindra jest smarowana przez mieszankę która robi się na wale. Smarowanie takie samo jak w każdym dwusuwie. Może przesadziłem z tym że wszystkie markowe skutery tak mają, ale dużo jest takich, w których takie rozwiązanie jest i jest to bardzo dobre.

Napisano

Dziś byłem w Biedronce i takie coś mają za 2599

284909399-1529049684.jpg

Zainteresowanie młodzieży ogromne grinser006.gif

2 razy wcisnąłem sprzęgło, raz przedni hamulec a poza tym popstrykałem kierunkowskazami, światłami itp i nic się nie urwało yikes.gifhehe.gif

Z daleka nawet ładnie się błyszczał ale po przyjrzeniu się z bliska stwierdziłem, że ja lepiej sprejami maluję clown.gif

post-20888-1435251245835_thumb.jpg

Napisano

Romet Zetka tak wygląda, a to oryginał chiński, czyli Router smile.gif

całkiem sprawna i ciekawa maszynka, ale... wolna bo ciężka smile.gif

Napisano

> Romet Zetka tak wygląda, a to oryginał chiński, czyli Router

> całkiem sprawna i ciekawa maszynka, ale... wolna bo ciężka

Jeśli dobrze pamiętam to waga tego była podana jako ledwo ponad 100kg. To tak dużo?

Napisano

tak, wyobraź sobie że mój posiadający identyczną skrzynię i silnik bez recylkulacji i innych szmelców (czyli 4KM moje kontra 3,2 jego) ważący 75 kg jest nieco szybszy... 100 Kg to imho na taki silnik nieco za dużo...

Napisano

> Romet Zetka tak wygląda, a to oryginał chiński, czyli Router

> całkiem sprawna i ciekawa maszynka, ale... wolna bo ciężka

Zetka ma inny silnik

Napisano

> Zetka ma inny silnik

no tak, zetka ma już nowszego typu silnik w układzie pionowym... pracuje on bardziej kulturalnie niż poziome

co nie zmienia faktu, ze to ta sama konstrukcja... z tym ze router jest nieco starszy zeby.GIF

Napisano

> Jeśli dobrze pamiętam to waga tego była podana jako ledwo ponad 100kg. To tak dużo?

Sporo jak na 3KM biglaugh.gif

Napisano

dziś skut pojechał na pierwszy przegląd przy przelocie 286 km ( z czego już tydzień stał bo nie miałem czasu go zawieźć .. i młody dreptak na nóżkach )

koszt 160 zł plus 35 olej 1litr ( idzie 0,7 )

czas 2 godziny

napraw gwarancyjnych odpukać jak dotąd brak ...

nie mało kosztuje ten przegląd ..ale na szczęście następny za 1500 km smile.gif

Napisano

> dziś skut pojechał na pierwszy przegląd przy przelocie 286 km ( z czego już tydzień stał bo nie

> miałem czasu go zawieźć .. i młody dreptak na nóżkach )

> koszt 160 zł plus 35 olej 1litr ( idzie 0,7 )

> czas 2 godziny

> napraw gwarancyjnych odpukać jak dotąd brak ...

> nie mało kosztuje ten przegląd ..ale na szczęście następny za 1500 km

bez sensu jest robienie takich przegladow i utrzymywanie na sile gwarancji

co by musialo sie zepsuc, zeby to sie oplacilo i zeby naprawa przekroczyla koszt kilku przegladow

Napisano

> bez sensu jest robienie takich przegladow i utrzymywanie na sile gwarancji

A chęć dbałości o sprzęt to mało?

> co by musialo sie zepsuc, zeby to sie oplacilo i zeby naprawa przekroczyla koszt kilku przegladow

Widzisz, tyle, że czasem prewencja jest tańsza, niż leczenie skutków takich "oszczędności".

Taaaa, wiem "łolej to se sam panie wymienie".

Tyle, że mi się nie chce brudzić i wielu ludziom podobnie.

Napisano

> A chęć dbałości o sprzęt to mało?

sądzisz że serwisowanie w "serwisach" to okaz dbałości o sprzęt?

> Widzisz, tyle, że czasem prewencja jest tańsza, niż leczenie skutków takich "oszczędności".

devil.gif

> Taaaa, wiem "łolej to se sam panie wymienie".

> Tyle, że mi się nie chce brudzić i wielu ludziom podobnie.

Prawdopodobnie miałeś doświadczenie z serwisem z prawdziwego zdarzenia, ja znów inaczej, starałem się serwisować w 3 różnych serwisach i z żadnego nie byłem zadowolony, ba....nawet dochodziło do tego że bywałem w trakcie wymiany oleju bo miałem poważne zastrzeżenia czy oby nie oszczędzają i na tym....

a reakcja na wszelkie usterki z którymi ewidentnie nie dawali sobie rady ... yikes.gif

jednym słowem przez cały czas serwisowania skutera koszt wymiany gaźnika pokryłbym sam gdyby tylko nie kasowali mnie za coś czego nie robili.

dziś sam sobie radzę ze swoim i innych sprzętem więc widzę różnicę.

Napisano

> sądzisz że serwisowanie w "serwisach" to okaz dbałości o sprzęt?

Nie mam ochoty rozpoczynać odwiecznej dyskusji n/t "łomatko ale to burki w tym ASO, sam/czesio_za_stodoło 100x lepiej i taniej zrobię", bo to dyskusja bezprzedmiotowa.

Napisano

> co by musialo sie zepsuc, zeby to sie oplacilo i zeby naprawa przekroczyla koszt kilku przegladow

Chociażby elektronika.

Sam mam skuta i utrzymam jeszcze gwarancję do tych 2 lat, bo to coś jak "ubezpieczenie", gdyby coś się sp...uło.

PZDR

Napisano

> Nie mam ochoty rozpoczynać odwiecznej dyskusji n/t "łomatko ale to burki w tym ASO,

> sam/czesio_za_stodoło 100x lepiej i taniej zrobię", bo to dyskusja bezprzedmiotowa.

20.GIF

Napisano

> sam/czesio_za_stodoło 100x lepiej i taniej zrobię", bo to dyskusja bezprzedmiotowa.

nie oceniaj kolego kogoś swoją miarą sciana.gif

Napisano

pozwól że sam zdecyduje co ma sens a co tego sensu nie ma smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.