Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Grande Punto z reklamy radiowej.

Featured Replies

Napisano

Reklamują że dają fiata za 40.000 z klimą.

Na stronie fiata nie znalazłem wersji w akurat tej cenie, ale może źle szukalem.

Orientuje się ktoś może co oferują w tych czterdziestu tysiącach - ile drzwi, jaki silnik, jakie wyposażenie?

Jutro mogę sprawdzić sobie u dealera ale ciekawość mnie zżera.

Napisano

My Life czy jakos tak . Zapewne 3 drzwi , kolor podstawowy i najmniejszy silnik jak to w reklamie.

Napisano

spróbuj znaleźć coś jeszcze z 2010 roku, chyba że chcesz rocznik 2011

Napisano
  • Autor

> My Life czy jakos tak . Zapewne 3 drzwi , kolor podstawowy i najmniejszy silnik jak to w reklamie.

Czyli bieda z dołożoną Klimą. Tak myślałem.

Napisano

> Reklamują że dają fiata za 40.000 z klimą.

> Na stronie fiata nie znalazłem wersji w akurat tej cenie, ale może źle szukalem.

> Orientuje się ktoś może co oferują w tych czterdziestu tysiącach - ile drzwi, jaki silnik, jakie

> wyposażenie?

> Jutro mogę sprawdzić sobie u dealera ale ciekawość mnie zżera.

http://www.fiat.pl/mylife/

Napisano

> Na stronie fiata nie znalazłem wersji w akurat tej cenie, ale może źle szukalem.

> Orientuje się ktoś może co oferują w tych czterdziestu tysiącach - ile drzwi, jaki silnik, jakie

> wyposażenie?

W standardzie dostępne jest następujące wyposażenie samochodu:

- 4 poduszki powietrzne,

– klimatyzację,

– radioodtwarzacz CD/MP3 i z przyciskami sterującymi na kole kierownicy,

– system Blue&Me z portem USB/AUX

– nawigację TomTom zintegrowaną z deską rozdzielczą i systemami pokładowymi samochodu,

– centralny zamek sterowany pilotem,

– regulacja wysokości fotela kierowcy,

– stylizacja „MyLife” obejmującą nowy panel deski rozdzielczej, zderzaki z wstawkami w kolorze czarnym fortepianowym, przednie reflektory z przyciemnionym lustrem, lusterka boczne i klamki w kolorze nadwozia, nakładki na słupki boczne w kolorze czarnym fortepianowym.

wersja 1.4 5d kosztuje 42490

Napisano

frown.gif> Reklamują że dają fiata za 40.000 z klimą.

> wyposażenie?

w tej promocji nie ma Grande Punto frown.gif

Napisano
  • Autor

> w tej promocji nie ma Grande Punto

Już mnie koledzy oświecili. Czym się różni grande od evo?

Napisano

> Już mnie koledzy oświecili. Czym się różni grande od evo?

wyglądem z zewnątrz i wewnątrz zlosnik.gif

Napisano

> Już mnie koledzy oświecili. Czym się różni grande od evo?

wyglądem ... jak dla mnie Grande ładniejsze zewnętrznie a Evo w środku .....

Napisano
  • Autor

> wyglądem z zewnątrz i wewnątrz

Kurde gdyby za te 45.000 można było mieć punciafkę z jakimś sensownym silnikiem, tak 1.6 i kole stu koni to możnaby się zastanowić. zlosnik.gif

Jednak za 1.2 podziękuję, nie będę w stanie okiełznać tego potwora. zlosnik.gif

Napisano

> Kurde gdyby za te 45.000 można było mieć punciafkę z jakimś sensownym silnikiem, tak 1.6 i kole stu

> koni to możnaby się zastanowić.

> Jednak za 1.2 podziękuję, nie będę w stanie okiełznać tego potwora.

dał byś radę ... tylko nie wrzucaj większego biegu niż 4 ok.gif

Napisano
  • Autor

> dał byś radę ... tylko nie wrzucaj większego biegu niż 4

Nie nie nie.

Niczego słabszego niż 100 KM nie chcę.

Punto z reklamy owszem wzbudziło moją ciekawość, lecz została ona już zaspokojona.

Zostaję przy tym co mam.

Napisano

> Nie nie nie.

> Niczego słabszego niż 100 KM nie chcę.

> Punto z reklamy owszem wzbudziło moją ciekawość, lecz została ona już zaspokojona.

> Zostaję przy tym co mam.

przecież żartowałem, chodziło mi o to ze do 3 biegu to jeszcze moze jakoś jezdzić zlosnik.gif

Napisano

> dał byś radę ... tylko nie wrzucaj większego biegu niż 4

mam 1.4 o niebagatelnej mocy 77 KM i wg mnie jest dychawiczny, a co dopiero 1.2

Napisano

> Kurde gdyby za te 45.000 można było mieć punciafkę z jakimś sensownym silnikiem, tak 1.6 i kole stu

> koni

Hmmm...

Mówisz, że "za darmo to też za drogo"? :->

Napisano

takiego silnika to w zasadzie Fiat w ogóle w ofercie w Polsce nie ma hehe.gif, poza dieslem zlosnik.gif

Napisano

> mam 1.4 o niebagatelnej mocy 77 KM i wg mnie jest dychawiczny, a co dopiero 1.2

na pocieszenie Ci powiem, że 1.4 16V też jest dychawiczny ok.gifzlosnik.gif

Napisano

W salonie Fiata za 40 tysięcy dostaniesz Grande 5D, z klimą , lakierem metalik, centralnym, elektryką i pewnie dorzucą zimówki i dywaniki, bo za 41900 stoi obok Bravo, tyle że bez klimy facepalm.gifzlosnik.gif

Napisano

> wersja 1.4 5d kosztuje 42490

W tej cenie masz Octavie II tour z jakże mocnym silnikiem 80KM. smile.gif Warto przeanalizować. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Hmmm...

> Mówisz, że "za darmo to też za drogo"? :-

A czterdzieści tysięcy to dla Ciebie za darmo?

To sorry ja chyba jestem z innej bajki. blush.gif

Napisano

> A czterdzieści tysięcy to dla Ciebie za darmo?

40 kpln to jest kwota, za którą w żaden sposób nie oczekuję cudów - normalne pieniądze za BAZOWE auto klasy B. Tyle to kosztuje Yaris 1,0 z sensownym wyposażeniem, Reno Clio, Kia Venga - żadne szały.

Ale - podkreślam - to JA nie oczekuję cudów, bo należę do ludzi mocno stojących na ziemi.

Dla innych jest zawsze argument, że "za te pieniądze to ja bym se kupił das ałto z rajchu w tidiaju z diezdżi, ędżelajsem, zydlem w świniaku i środkiem w patyku".

Gdyby za te 40 kpln było 100 konne punto, to też byłby jęk zawodu, że "paaanie drogo", bo - jak napisałem wyżej - "za darmo to (też) za drogo".

> To sorry ja chyba jestem z innej bajki.

Zapewne :-)

Szkoda tylko, że pojechałeś w argumenty emocjonalne* - "dla ciebie 40k to mało?" (czyli zaglądasz mi w portfel), zamiast racjonalne - "jaki samochód mogę kupić za 40 kpln", a raczej "ile na rynku motoryzacyjnym jest warte 40kpln". Odpowiedź na to drugie zagadnienie masz wyżej - 40 kpln to kwota ledwie starczająca na jakiekolwiek NOWE auto segmentu B, pomijając kosmosy w stylu Tata Indica Vista, czy wersje bazowe, występujące tylko w cennikach.

*ale nie obawiaj się, wielu moich adwersarzy ma problemy z dyskusją na argumenty - przywykłem :-)

Napisano

> W tej cenie masz Octavie II tour z jakże mocnym silnikiem 80KM. Warto przeanalizować.

tak... tylko dodaj (by wyszedl podobny standard wyposazenia) do tej ceny doplate za centralny, el szyby, klime, radio to wychodzi 49400... wiec za wiekszy bagaznik (bo taka bedzie roznica miedzy tymi samochodami) doplata "zaledwie" 7 kzl

Napisano
  • Autor

Sibuj ja Ci w portfel nie zaglądam, zdaję sobie sprawę że 40.000 to kwota niewielka gdy kupuje się auto.

Chodziło mi o to ile jest warte 40.000 w sensie wartości pieniądza - nie ukrywam że dla mnie to fura kasy, dla wielu osób również. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego ile kosztują nowe samochody, i moje zdanie jest niezmienne od lat - za dużo w stosunku do tego ile zarabia Kowalski.

Zrobił się mały off topic ale sam zacząłeś. 270751858-jezyk.gif

Napisano

uważam że takie punto pomimo iż słabsze niz Twoja tojka to zawsze będzie to nowy samochód, i jak na tą chwilę wyglądający oryginalnie... ja bym brał ok.gif

Napisano

> tak... tylko dodaj (by wyszedl podobny standard wyposazenia) do tej ceny doplate za centralny, el

> szyby, klime, radio to wychodzi 49400... wiec za wiekszy bagaznik (bo taka bedzie roznica

> miedzy tymi samochodami) doplata "zaledwie" 7 kzl

Mówisz o różnicy między Octavią a Grande Punto? icon_eek.gif

Napisano

> Sibuj ja Ci w portfel nie zaglądam, zdaję sobie sprawę że 40.000 to kwota niewielka gdy kupuje się

> auto.

I na tym się zatrzymajmy, bo dalsze rozważania, jak te poniżej...

> Chodziło mi o to ile jest warte 40.000 w sensie wartości pieniądza - nie ukrywam że dla mnie to

> fura kasy, dla wielu osób również.

... są pozbawione sensu. Dla jednego wydanie 40 kpln na samochód będzie normalną kwotą, dla drugiego wydanie takiej kwoty oznaczać będzie całe życie oszczędzania.

Nie to jest przedmiotem tych rozważań.

> Doskonale zdaję sobie sprawę z tego ile kosztują nowe

> samochody, i moje zdanie jest niezmienne od lat - za dużo w stosunku do tego ile zarabia

> Kowalski.

To nie samochody "za dużo kosztują", tylko Kowalski (teoretycznie) mało zarabia.

Aktualnie niewielki nowy samochód w bazowej wersji kosztuje - patrząc przez pryzmat średnich zarobków - na poziomie rocznych zarobków przeciętnie sytuowanego człowieka. Lat temu parę takowy samochód kosztował kilku-kilkunasto-letnie zarobki - progres dostrzegalny jest gołym okiem. No ale - "za darmo to też za drogo".

BTW, narzekasz, że samochód za 40 kpln jest (za) drogi, a jednocześnie domagasz sie silnika 1,6 i min 100 KM w aucie klasy B, czyli przeliczając na klasę średnią krzyczałbyś "minimum 200 KM" - nie zauważasz gołym okiem przewartościowania swoich oczekiwań?

Napisano

> wyposażenie?

Nie sprawdzałem jak w Punto, ale Panda MyLife za 29 900 ma w standardzie klimę i fabryczne radio z CD/MP3, ale NIE MA elektrycznych szyb, lusterek i centralnego na pilota.

Wersja "normalna" posiadająca elektryczne szyby, lusterka i centralny na pilota wzbogacona o klimę i radio wyszła ok 35 tys. Wszystko w podstawowym kolorze, metalik + 1500

Napisano

> tak... tylko dodaj (by wyszedl podobny standard wyposazenia) do tej ceny doplate za centralny, el

> szyby, klime, radio to wychodzi 49400... wiec za wiekszy bagaznik (bo taka bedzie roznica

> miedzy tymi samochodami) doplata "zaledwie" 7 kzl

Rejmi, za 41-42 tys masz wersje 80KM z pakietem Optimum: centralny z klucza scyzoryka (2 w kpl), komputer pokładowy, klima, elektryczne szybki i 8 głośników (swing na allegro czy octaviaclub za 500-600zł)

poza tym ARS ABS itd (bez ESP niestety), 4poduszki, elektryczne reg. i podgrzewane lustra kiera reg. w 2 płaszcz. itp

Jak dla mnie, 42 tys za tej wielkosci auto, z tym wyp. na prawde sie oplaca.

Napisano

> To nie samochody "za dużo kosztują", tylko Kowalski (teoretycznie) mało zarabia.

I tak i nie. Ponad rok temu ktoś wrzucał link do najtańszego auta na rynku amerykańskim, którym był Dodge Caliber. Cenowo wychodził podobnie jak Logan. W Polsce ten sam Dodge zaczyna się od ponad 60 kpln. Kolejne przykłady do ceny aut u OZI-ego. Klasa średnia w cenie kompakta w Polsce.

Napisano

> Chodziło mi o to ile jest warte 40.000 w sensie wartości pieniądza - nie ukrywam że dla mnie to

> fura kasy, dla wielu osób również.

Ale to jest względne. Dla murzynka z afryki 1000 USD to kwota za którą utrzyma całą wioskę przez pół roku.

3000 zł chyba Ciebie nie szokuje.

Po prostu jesteśmy biedotą UE - 40 kzł to tylko 10 keur, więc +/- 10 minimalnych pensji w starej UE, czyli bez szału. Siłą rzeczy będąc na wspólnym rynku, ceny mamy takie jak w innych krajach UE.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.