Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra 2.0 DTL robi numery

Featured Replies

Napisano

wczoraj odbyłem w południe droge ok 150km,i astra przy powrocie stwarzała problemy.Zaswieciła sie kontrolka "czek"po chwili zgasła po kilkunastu kilometrach ponownie, i zgasła.Przed chatą ok 30km znowu wiec sie zatrzymałem zgasiłem disla i odpaliłem szczesliwie dojechał do chatki .Po zaswieceniu"cheka" silnik odgrywał role żółwia.W domku znajomego mechanika odczytałem błedy i tak:

P1110 nieaktywny

P0400 nieaktywny

P1635 nieaktywny

P1694 nieaktywny

co to może oznaczac dla mojej bryczki......cóz mozna uczynic we własnym zakresie...Pomocy!! icon_rolleyes.gif

Napisano

Zobacz Tu .

Napisano
  • Autor

> Zobacz Tu .

ale podobno numery błedów dla diselka sa nieco inne.Mój mechanik narazie mysli.. mówi ze to szukanie metoda błedów.

Mysle ze ktos sie spotkał z takimi błedami w tym silniku.Narazie stoi, co to znaczy ze bład nieaktywny czyli tylko sie objawia w jakims momencie pracy silnika ?

Napisano

> co to może oznaczac dla mojej bryczki......cóz mozna uczynic we własnym zakresie...Pomocy!!

Na początek dokładne wyczyszczenie EGR-a i kolektora ssącego ze smoły, która za pewne zalega tam szuflami. Klapki zawirowujące w kolektorze mają się poruszać płynnie, tak jak grzybek EGR-a po zassaniu "paszczą" odpowiednich siłowników.

Co do reszty błędów, odkręcić świece i sprawdzić czy grzeją.

Napisano

> P1635 nieaktywny

Quote:

1635 Układ podgrzewania świec żarowych

To chyba dotyczy diesla

> P1694 nieaktywny

tu małe co nieco też diesel

Napisano
  • Autor

> Quote:

> 1635 Układ podgrzewania świec żarowych

> To chyba dotyczy diesla

> tu małe co nieco też diesel

u mnie lampka swiec pali sie normalnie,oczywiscie dzisiaj jak ciepło to juz nie zapali sie.

Czyli ogolnie radzicie wziasc sie uczciwue do czyszczenia tego układu egr kolektor swiece moze cos to pomoze.A ten bład P1110 to dotyczy przepływomierza czy siłownika tych klap.

Napisano

> Na początek dokładne wyczyszczenie EGR-a i kolektora ssącego ze smoły, która za pewne zalega tam

> szuflami. Klapki zawirowujące w kolektorze mają się poruszać płynnie, tak jak grzybek EGR-a po

> zassaniu "paszczą" odpowiednich siłowników.

> Co do reszty błędów, odkręcić świece i sprawdzić czy grzeją.

O to to to dobrze prawi, nawet sobie nie zdajecie ile tam może być tego syfu.

Klapki zawirowań potrafią tak być zalepione, że powietrze do dolotu ma ograniczony dopływ.

Napisano

> A ten bład P1110 to dotyczy przepływomierza czy siłownika tych klap.

Siłownika.

Napisano
  • Autor

> Siłownika.

no to nie dobrze... czeka mnie kawał roboty,trzeba odkrecac przewody paliwowe aby zdjac kolektor nie mowiac juz o odpowietrzaniu tego układu.Koszty tez beda znaczace uszczelki, płyny do czyszczenia .oby sie wszystko tak na spoko odkreciło.Muszę to sobie dobrze przetrawic.Dzieki Panowie.

Napisano

> u mnie lampka swiec pali sie normalnie,oczywiscie dzisiaj jak ciepło to juz nie zapali sie.

> Czyli ogolnie radzicie wziasc sie uczciwue do czyszczenia tego układu egr kolektor swiece moze cos

> to pomoze.A ten bład P1110 to dotyczy przepływomierza czy siłownika tych klap.

to ze lampka sie swieci normalnie nie znaczy ze swiece zarowe pracuja. sprawdz pobor pradu przez kazda swiece

Napisano
  • Autor

> to ze lampka sie swieci normalnie nie znaczy ze swiece zarowe pracuja. sprawdz pobor pradu przez

> kazda swiece

tak dokładniej to powiem ..odniosłem wrazenie ze ta lampka ostatnio swieciła sie jakies 3s dłuzej niz normalnie ,ale palił bez problemu w temperaturach do -10.Ale sprawdzic zawsze warto.

post-53329-14352512119594_thumb.jpg

Napisano

> P1110 nieaktywny

> P0400 nieaktywny

EGR jak i siłownik klap wirowych są sterowane podciśnieniem sprawdź przewody podciśnieniowe.

> P1635 nieaktywny

> P1694 nieaktywny

Może być jakiś problem z przekaźnikiem lub samym układem elektronicznym zawartym w nim. Sprawdź napięcie na

świecach. Podczas porannego uruchomienia silnika powinny być zasilane przez około 2-3 min od momentu odpalenia silnika.

Napisano
  • Autor

Witam..sprawdzałem przewody nic nie stwierdziłem.Wyciągłem Egr wyczysciłem przemyłem /rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym/w srodku równiez i po wyschnieciu -odparowaniu kilka razy nacisnołem grzybek i eger skapitulował.Musiałem rozebrac i okazało sie ze w srodku membrama jest przerwana.I problem!W takim miejscu ze chce skleic.Swiece musza poczekac.Chyba niemozliwe jest aby membrama przerwała sie od recznego wciskania grzybka./Było felerne i po przmyciu pusciło/Lub ten rozpuszczalnik zrobił swoje a sklepikarz mnie zapewnial ze to zamiennik benzyny ekstrak. bo Unia tak chce.Dziekuje za zainteresowanie Pozdrawiam.

post-53329-14352512128576_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

to jest to miejsce samouszkodzenia

no niestety nie dało sie uszczelnic.. trzeba kupic nowy.Zbyt duze jest podcisnienie ,aby sobie tak zakleic by wytrzymało.

post-53329-14352512129401_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Witam kupiłem nowy EGR narazie jest ok oczywiscie poprawiłem połaczenia podcisnien przeczysciłem zaworki...

pytanie ...czy te błedy trzeba skasowac

słyszałem ze podobno same sie kasuja te naprawione po ok 30 dniach....prawda czy fałsz?Pozdrawiam

Napisano

> słyszałem ze podobno same sie kasuja te naprawione po ok 30 dniach....prawda czy fałsz?

źle słyszałeś zlosnik.gif

Błędy zostaną zapisane w sterowniku jako NIEAKTYWNE

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.