Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilka pytań nowego posiadacza AG

Featured Replies

Napisano

Silnik Z16SE .....

1. dowiedziałem się że ma dwie sondy L - czy to niesie ze sobą jakieś problemy - lubią padać? Koszta? Bo LPG to ponoc lubi.

2. Jak sprawdzić czy samochód ma instalacje po elektrykę szybek i lusterek bez demontowania calej tapicerki? Da się?

3. Od posiadacz autka tym silnikiem (51cent ) dowiedziałem się żeby udać się do ASO i zapytać o wgranie nowego softu wyłączającego EGR ??????

wg tej strony zapodanej tutaj po wpisaniu VINu, wybraniu kolejno, OPEL>.... wyskakuje na końcu ze EGR wyłączony OCB niewiem.gif

284871664-Clipboard02.jpg

post-37593-14352512273477_thumb.jpg

Napisano

Na tej stronie pokazuje ci jaki jest najnowszy soft do auta. Z tego co pisze to w sofcie jest wyłączona obsługa EGRa.

Teraz musiałbyś sprawdzić jaki soft masz w swoim aucie.

Napisano
  • Autor

> Na tej stronie pokazuje ci jaki jest najnowszy soft do auta. Z tego co pisze to w sofcie jest

> wyłączona obsługa EGRa.

> Teraz musiałbyś sprawdzić jaki soft masz w swoim aucie.

czyli jesli nie mam 10 - rozumiem ze to o ten numer chodzi to po prostu udac się do aso celem weryfikacji i wgrani nowego i jednocześnie poprosić o wyłączenie egr-a czy to już samo w sobie będzie zrobione?

Napisano

> udac się do aso celem weryfikacji

Zanim tam pojedziesz i wydasz ponad 100 zł sprawdź w domku jaki masz numer softu - programiki Tech2naPC, ABCom, OpelScanner i pewnie OpelCommander wyświetlają to i jeszcze pare innych detali.

284874063-ECM-2007-09-17%2C18_48_55a.JPG

Jak można za darmo, to po co przepłacać?

Pozdr.

post-65098-14352512282345_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Zanim tam pojedziesz i wydasz ponad 100 zł sprawdź w domku jaki masz numer softu - programiki

> Tech2naPC, ABCom, OpelScanner i pewnie OpelCommander wyświetlają to i jeszcze pare innych

> detali.

> Jak można za darmo, to po co przepłacać?

> Pozdr.

No ale to trzeba się podłączyć ?? Kompem do samochodu? Nie mam ani programu ani tym bardziej kabelka.

Napisano
  • Autor

> Na tej stronie pokazuje ci jaki jest najnowszy soft do auta. Z tego co pisze to w sofcie jest

> wyłączona obsługa EGRa.

> Teraz musiałbyś sprawdzić jaki soft masz w swoim aucie.

Dzwoniłem do mojego ASO koszt całej operacji to 180 pln w co wliczone jest podłaczenie do kompa, programowanie wyian softu i jakieś roboty mechaniczne tyu wymiana uszczelki i jakaś podkładka pod EGR-a - mozna to sobie samemu zrobić czy lepiej u nich?

Napisano

> Dzwoniłem do mojego ASO koszt całej operacji to 180 pln w co wliczone jest podłaczenie do kompa,

> programowanie wyian softu i jakieś roboty mechaniczne tyu wymiana uszczelki i jakaś podkładka

> pod EGR-a - mozna to sobie samemu zrobić czy lepiej u nich?

Jak na ASO, niewygórowana cena.

Dzadzą profesjonalną podkładkę, samemu trochę roboty, by ją wyciąć.

Najważniejszy jest soft, by po zaślepieniu komp dawał odpowiedni skład mieszanki ok.gif

http://members.chello.pl/r.wicik/PoradyTechniczne.html#Astra

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze jedno istotne pytanie - czy zaślepienie EGR-a nie bedzie kolidowało w montażem LPG ( BRC SEQUENT 24)

Napisano

> Jak na ASO, niewygórowana cena.

Jako były posiadać AG z tym silnikiem mogę potwierdzić, że koszt wgrania nowego softu powinien być równy 0 zł. Miałem to zrobione w AOS w Krakowie (Euromarket) - nawet w książce serwisowej wpisali jakiś nr akcji serwisowej. (Choć musze przyznać że inne AOS próbowały skasować za to kasę). Acha, oczywiście samochód był dawno po gwarancji. Jako oznaczenie akcji na ERG-u gość zrobił lakierem żółtą kropkę - jako oznaczenie akcji. Mam nadzieję że pomogę tą wiadomością koledze.

Napisano
  • Autor

> Jako były posiadać AG z tym silnikiem mogę potwierdzić, że koszt wgrania nowego softu powinien być

> równy 0 zł. Miałem to zrobione w AOS w Krakowie (Euromarket) - nawet w książce serwisowej

> wpisali jakiś nr akcji serwisowej. (Choć musze przyznać że inne AOS próbowały skasować za to

> kasę). Acha, oczywiście samochód był dawno po gwarancji. Jako oznaczenie akcji na ERG-u gość

> zrobił lakierem żółtą kropkę - jako oznaczenie akcji. Mam nadzieję że pomogę tą wiadomością

> koledze.

A coś więcej to gdzie się dowiem na ten temat. Boa ASO to raczej nie beda chceli tego zrobić za free. dzwonić do OPEL POLSKa G Polska niewiem.gif. Mozna sie na coś powołac?

Napisano

Ja bym się pytał w ASO. Tak zrobiłem w dwóch w Krakowie i co prawda w jednym chcieli mnie skasować, ale w drugim umówili i dokonali akcji za free. I, co podkreślam, był to 6-cio letni samochód (byłem drugim właścicielem).

Napisano
  • Autor

> Ja bym się pytał w ASO. Tak zrobiłem w dwóch w Krakowie i co prawda w jednym chcieli mnie skasować,

> ale w drugim umówili i dokonali akcji za free. I, co podkreślam, był to 6-cio letni samochód

> (byłem drugim właścicielem).

Dzieki. U mnie wychodzi na to ze chce mnie skasować tyrke najpierw do OPEL POLSKa a potem po ASO zobaczymy co to da.

Napisano

> Mam jeszcze jedno istotne pytanie - czy zaślepienie EGR-a nie bedzie kolidowało w montażem LPG (

> BRC SEQUENT 24)

Nie powinno, jeśli właśnie za zaślepieniem pójdzie nowy program do kompa od wtrysków.

Napisano

> Dzieki. U mnie wychodzi na to ze chce mnie skasować tyrke najpierw do OPEL POLSKa a potem po ASO

> zobaczymy co to da.

Zapytaj w biurze olewania klienta GM Polska jakie były akcje serwisowe na Twoje auto i czy jeszcze trwają bo może być tak że ASO chce Cię skasować zupełnie słusznie za nowy soft. Po skończeniu akcji serwisowej nie dostaną zwrotu kasy z GM. Akcja serwisowa trwa zawsze określony czas.

Napisano
  • Autor

Juz dzwoniłem wiem ze akcja trwała od 2005 do 2007 mój się kwalifikował ,ale z jakiegoś powodu właściciel nie był w serwisie i muszę ( jeśli chce zrobić to na swój koszt).Pytanie tylko czy techem idzie zdiagnozować która to wersja oprogramowania?

Napisano

> Pytanie tylko czy techem idzie zdiagnozować która to wersja oprogramowania?

Oczywiście.

Napisano

musisz podejść do sprawy z właściwej strony, jeżeli jesteś przed wymianą oleju i takich tam rzeczy to podjedź do ASO i powiedz że oddasz im samochód do przeglądu serwisowego - niektóre ASO mają wiosenną promocję i wymieniają za 159 zł olej z filtrem Dexos 2, a przy okazji smile.gif wynegocjuj darmową aktualizację softu w ramach usługi - przy obecnej konkurencji cała akcja ma realną szansę zakończyć się powodzeniem. Nie ma nic za darmo.

pzdr

Napisano
  • Autor

O wymianę oleju dowiem się jutro, ale chciałem wiedzieć czy jak wyłączę zapłon ale nie odłączę aku i odkręcę EGR-a( chce sprawdzić czy czasem już nie jest zaślepiony) to czy po poskładaniu z powrotem mogą wyskoczyć jakieś błędy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.