Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o złącze diagnostyczne klimy ?

Featured Replies

Napisano

Gdzie znajduje się złącze diagnostyczne klimy ?

też pod schowkiem tak jak złącze diagnostyczne AIRBAG złącze do którego się podłanczałem miało wtyczkę na 3 pin 3 przewodową, na forum wyczytałem że złacze od airbagu jest 3 pin ale tylko 2 przewodowe i znajduję się w zółtej rurce czy to prawda ?

Napisano

Jeżeli masz klimę i chcesz się dowiedzieć co w niej piszczy to nie trzeba wcale się podpinać.

Trzeba zrobić takie coś:

Pokrętło regulacji temperatury ustaw na HI (grzanie)

Pokrętło dystrybucji powietrza ustaw na MAX DEF

Pokrętło wentylatora ustaw na 0

Włącz zapłon i w ciągu 10 sekund przekręć pokrętłem wentylatora 4 razy z pozycji zero na Auto i z powrotem:

0->AUTO->0->AUTO->0

Po tym zabiegu na wyświetlaczu od przebiegu samochodu pojawią się numery błędów o ile takie są.

Imho dwa zera oznaczają brak czynnika w instalacji.

W załączniku reszta błędów. palacz.gif

Napisano

faktycznie działa:D nie wiedziałem o takim triku. Niestety pojawia się Error 00.

Wnioskuję z tego co kolega pisał, że to brak czynnika.

Pamiętam, że w zimę kiedyś chciałem załączyć klimę, od tak, żeby się nie zastała. Było to na parkingu podziemnym i było ok +8.. +9 st. Po włączeniu słyszałem tylko syczenie, tak jaki by się ulotnił czynnik nagle.

Czy idzie jakoś samemu zdiagnozować skąd to mogło uciekać? Słyszałem to w kabinie. Może strzelił jakiś wężyk czy cuś?

Napisano

Stawiam na zawór rozprężny parownika tak jak u mnie skromny.gif

Napisano

> Niestety pojawia się Error 00.

ja właśnie wróciłem z napełnienia i też mam Error 00. A klima działa więc to nie jest brak czynnika...

Napisano

> faktycznie działa:D nie wiedziałem o takim triku. Niestety pojawia się Error 00.

Error 00 to brak błędów.

> parkingu podziemnym i było ok +8.. +9 st. Po włączeniu słyszałem tylko syczenie, tak jaki by się ulotnił czynnik nagle.

Syczenie występuje, jak masz mało czynnika w układzie.

Miałem tak rok temu. Po napełnieniu syczenie ustało.

Napisano

Witam panowie ja mam inny problem otóż co jakis czas odbije mu i pokazuje bzdury jako temperature zewnętrzrną znaczy sie różne wartości ujemne od minus 40 po minus 22 do minus 8 i klima nie chce sie załączyć . jak rozłacze w lusterku wtyczke to pokazuje error c1 termistor zmieniony . mam pytanie co odpowiada za wyswietlaną temperatture przy zegarach komputer benzynowy czy który . jeśli tak to które piny bo nie wiem czy może gdzies kabel nie ma zwarcia ponieważ jest to termistor ntc wiec przy zwarciu czyli małej rezystancji mógłby pokazywać temperature ujemną .

prosze pomóżcie sprawa dośyć pilna

PS pacjent to Brava 1.6 16v 2001r

Napisano

> Jeżeli masz klimę i chcesz się dowiedzieć co w niej piszczy to nie trzeba wcale się podpinać.

> Trzeba zrobić takie coś:

> Pokrętło regulacji temperatury ustaw na HI (grzanie)

> Pokrętło dystrybucji powietrza ustaw na MAX DEF

> Pokrętło wentylatora ustaw na 0

> Włącz zapłon i w ciągu 10 sekund przekręć pokrętłem wentylatora 4 razy z pozycji zero na Auto i z

> powrotem:

> 0-

> Po tym zabiegu na wyświetlaczu od przebiegu samochodu pojawią się numery błędów o ile takie są.

> Imho dwa zera oznaczają brak czynnika w instalacji.

> W załączniku reszta błędów.

a da sie tak sprawdzic manualna klime bo mam taka ale niestety nie dziala nawet nie mam czasu odstawic auto do zrobienia

Napisano

> Witam panowie ja mam inny problem otóż co jakis czas odbije mu i pokazuje bzdury jako temperature

> zewnętrzrną

Odpowiedź masz w nowym wątku , który założyłeś .

Następnym razem nie pytaj w dwóch miejscach o to samo old.gifsmirk.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Odgrzeje kotleta clown.gif Powiedzcie mi co oznacza błąd C1 bo taki pojawił się koledze pod czas autodiagnostyki.W tabelce go nie ma niewiem.gifhmm.gif

EDIT:Już po wszystkim palacz.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.