Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile wytrzymuje układ wydechowy w BBM?

Featured Replies

Napisano

Mojemu 11 lat stuknęło i ma 100 tys przejechane. Da radę następny rok pociągnąć? Jakie są wasze doświadczenia?

Napisano

> Mojemu 11 lat stuknęło i ma 100 tys przejechane. Da radę następny rok pociągnąć? Jakie są wasze

> doświadczenia?

Moja maryśka ma już 10 lat i ponad 220 tyś i kiedyś leżałem pod autkiem i na wydechu jest oryginalny znak,więc wygląda że jeszcze jest nominalny wydech a źle nie wyglądał i na pewno dwa lata da jeszcze radę cfaniaczek.gif

Napisano

To tez napewno zalezy w duzej mierze od tego gdzie i w jaki sposob auto jest uzytkowane.

W 2008 kupilem bravo z 2001 roku (pierwsza rejestracja lipiec 2002) - przebieg 130kkm.

Wydech wygladal calkiem przyzwoicie.

Poltorej roku pozniej, zrobila sie mala dziurka na laczeniu, a dlatego ze zblizal sie przeglad to musialem zespawac.

Rok pozniej (jesien 2010) - przebieg 180kkm wydech rozpadl sie kompletnie. W 3 miejscach zrobily sie dziury, tlumik sie ulamal, itp.

Nie bylo juz sensu spawac, wiec musialem nabyc nowy. Musialem kupic praktycznie calosc oprocz katalizatora, tzn przednia rurke razem z plecionka, oraz cala tylna czesci z 3 tlumikami. Koszt 300 euro razem z montarzem.

To bylo niecale pol roku temu, a na wydechu juz sa slady rdzy.

A to wszystko przez to, ze mieszkam bezposrednio nad oceanem, i za kazdym razem jak jest duzy wiatr (a zdaza sie to srednio minimum z 6 dni w tygodniu) auto jest cale pokryte solą.

Napisano

gaz, sól na pewno nie są obojętne dla tłumika niestety oslabiony.gif

ja u siebie kiedyś oglądałem tłumik i też ma chyba jakieś znaczki, że jest oryginalny a ma 12 lat auto i nastukane 230kkm także jestem pod wrażeniem ok.gif oby mu się nie umyśliło mnie zaskoczyć bokser.gif

Napisano

> Mojemu 11 lat stuknęło i ma 100 tys przejechane. Da radę następny rok pociągnąć? Jakie są wasze

> doświadczenia?

260 tys. i musiałem wymienić.

Napisano

> Mojemu 11 lat stuknęło i ma 100 tys przejechane. Da radę następny

Wymieniałem przy przebiegu ok 150kkm, 13 lat wytrzymał oryginał, auto bez gazu ok.gif

Napisano

Oryginał rozpadł się całkowicie w 4 miejscach (na 4 elementy) po 140kkm i 12 latach. Kupiłem jakiś zamiennik i po 2 latach i 30kkm coś w nim brzęczy. irked.gif W oryginalnym kiedyś w trasie urwał się drut mocujący... Iskry spod auta w nocy- bezcenne spineyes.gif

Napisano

> doświadczenia?

Mój w tym wieku mniej więcej został uszkodzony mechanicznie - dopiero wtedy wymieniłem.

Napisano

U mnie 12 lat i 128 000km, wydech jeszcze oryginalny ale myślę że następnej zimy nie przeżyje bo już widziałem maleńkie dziurki na spawach.

Napisano

wymieniłem pół roku temu czyli po blisko 14 latach i 270 tys. przebiegu

Napisano

> doświadczenia?

Wszystko zależy od tego jak jest użytkowany samochód. U mnie tłumik odpadł po niecałych 4 latach (przegniła rurka między środkowym a końcowym tłumikiem). Samochód robi małe przebiegi roczne i tylko na krótkich dystansach. Teraz samochód ma 14 lat i w zeszłym roku założyłem 4 tłumik. Koszt wymiany zestawu 2 tłumików mieści się w 200zł, więc raz na 4 lata przeżyję to jakoś.

Napisano

Jak kupiłem moje b-o to był oryginał, nie wiem czy przez Niemca był zmieniany, ale wysypał się przy 195kkm, podejrzewam że gaz go dobił.

Blachy były dobre tylko wkłady się wypluły, a i portki popękały, poszły do wymiany na oryginał używkę.

Napisano

Wlasnie po 11 latach i 220kkm wymienilem caly uklad + rura do kolektora.

Napisano
  • Autor

> Wlasnie po 11 latach i 220kkm wymienilem caly uklad + rura do kolektora.

Ile za całość?

Napisano

> Ile za całość?

Komplet tlumikow 200 + rura 150. Kupowalem przez allegro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.