Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łącznik stabilizatora

Featured Replies

Napisano

witam

mam do wymiany łączniki stabilizatora i chciałbym kupić dobrej firmy sprawdzone przez kolegów. Ostatnio wymieniałem firmy TRW wytrzymały około 6 miesięcy może jakieś podpowiedzi jakiej firmy kupić?

Napisano

SWAG mi wytrzymuje wiecej km niz TRW czy oryginal w aso, tak ze polecam ok.gif

nr kat swaga 70919469

Napisano

Ja moge powiedzieć o oryginale ASO - wytrzymuje 30kkm (i jeszcze się nie tłucze).

Napisano

> Ostatnio wymieniałem firmy TRW wytrzymały około 6 miesięcy może jakieś podpowiedzi jakiej

> firmy kupić?

Mi fabryczne wytrzymały 24kkm, teraz mam oryginały z ASO i właśnie mają 24kkm i coś zaczyna pukać z przodu, pewnie one. Tydzień temu zakupiłem te w promocji(po17zł) 2 szt. w cenie jak teraz jeden, mam już je i wyglądają w wykonaniu bardzo dobrze.

Napisano

> Mi fabryczne wytrzymały 24kkm, teraz mam oryginały z ASO i właśnie mają 24kkm i coś zaczyna pukać z

> przodu, pewnie one. Tydzień temu zakupiłem te w promocji(po17zł) 2 szt. w cenie jak teraz

> jeden, mam już je i wyglądają w wykonaniu bardzo dobrze.

Oby byłe lepsze niż mój zakup kiedys "no name" za 22zł/szt - wytrzymał koło 9kkm facepalm.gif

Napisano

Niestety bez urazy ale mam przykre skojarzenia z tą firmą. W palio sworzeń wahacza tej firmy poleciał mi po 10kkm. Łącznik szybko się wymienia także możesz sprawdzić ile wytrzyma. Ja nie kombinuję kupiłem łączniki TRW po 35zł. Jak na razie 10kkm i wszystko z nimi ok.

Napisano

ja montowałem firmy Febi na razie jest ok(od listopada jakieś 10tyś km.) bananaevil.gif ok 40zł/szt.

Napisano

u mnie TRW okolo 10tysi wytrzymały tez mam do wymiany

Napisano

> u mnie TRW okolo 10tysi wytrzymały tez mam do wymiany

chyba trw zaczalo ostro ciac koszta, mialem ostatnio nowe laczniki trw w rekach, gdy bym nie wiedzial ze sa nowe to postawil bym ze przelataly z 30tys km blush.gif

Napisano

> wiedzial ze sa nowe to postawil bym ze przelataly z 30tys km

ale co z nimi było nie tak? materiał? wykonanie?

Napisano

> ale co z nimi było nie tak? materiał? wykonanie?

sworznie lataly w nich jak psu jajca

Napisano

a ja kupiłem delphi - 46 zł/szt. Miał ktoś takie?

Napisano

Prawy, fabryczny wytrzymał 21 kkm, lewy fabryczny wytrzymał 56 kkm. Kupowałem firmowe Fiata w ASO i "no name" na Allegro. Zasady nie ma, Jeden z Allegro za 23 zł /szt. wytrzymał 40 kkm, a 'firmowy" z ASO za 56 zł/szt. wytrzymał 13 kkm.

Napisano
  • Autor

słaba wytrzymałość łączników spowodowana jest poddawaniem tak dużym obciążeniom czy wynika to z jakości materiału i wykonania?

Napisano

Czasem przed założeniem łącznika warto sprawdzić czy ma wystarczającą ilość smaru pod gumą. Ostatnie moje łączniki TRW zdaje się, nie było zaopatrzone w smar w porządnej ilości...

Napisano

> Ostatnie moje łączniki TRW zdaje się, nie było zaopatrzone w smar w porządnej ilości...

Jaki smar tam powinien być?

Napisano

> Jaki smar tam powinien być?

Smar grafitowy. Tak jak w przegubach kątowych i mieszkach przekładni kierowniczej. hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.