Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Sharan- opinie użytkowników

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy mamy kogoś kto jest użytkownikiem takiego samochodu ?? Bo chciał bym zaczerpnać jakiś opini, dokładnie chodzi mi o jednostki napędowe jaka najlepsza a jakiej najlepiej unikać, ogólne słabości tego modelu jakieś rażące wady, na co zwrócić uwage przy kupnie ?? Lepsze wersje przed czy po FL ??

Wszystkie wersje były 7 os. ??

Z góry dziekuje za informacje.

Napisano
  • Autor

Żadnych info frown.gif Moze chociaż jakiś kolega kolegi szwagra miał Sharana i coś mówił ?? hmm.gif

Napisano

Kolega ma Galaxy 1998 1,9 tdi.

Rdzewieje dosyć poważnie: dach, błotniki, ranty nadkoli itp.

Napisano

Slyszalem o delikatnym i szybko psujacym sie zawieszeniu. Ford Galaxy oraz Seat Alhambra to blizniacze auta Sharana.

Napisano

Kolega ma Sharana rocznik coś ok 99.

Rdzy nie widać i jedyną rzeczą jaką przy nim robi to zacierające się wycieraczki.

Napisano

> Witam

> Czy mamy kogoś kto jest użytkownikiem takiego samochodu ?? Bo chciał bym zaczerpnać jakiś opini,

> dokładnie chodzi mi o jednostki napędowe jaka najlepsza a jakiej najlepiej unikać, ogólne

> słabości tego modelu jakieś rażące wady, na co zwrócić uwage przy kupnie ?? Lepsze wersje

> przed czy po FL ??

> Wszystkie wersje były 7 os. ??

> Z góry dziekuje za informacje.

Mam Galaxy, a to jest to samo, co Sharan - różni się światłami i silnikami benzynowymi. Diesle są takie same. Zawieszenie, wnętrze, hamulce itp - to samo. Jednostki napędowe - preferujesz diesla? Jeżeli tak, to nie masz wyboru, bo to tylko TDI - oczywiście wszelkie jego odmiany - od 90KM przez 110, 115, 130 aż po 150KM. Skrzynie w wersji po lifcie - 6 biegów. Benzyna w Sharanie występuje w wersji 2.0 (115KM - pomyłka) i 2.8 VR6 174KM - dobry, acz dość drogi serwisowo silnik. I mało nie pali. W galaxy jest jeszcze 2.3 benzyna 145KM i jeżeli celujesz w benzyniaka, to dobry wybór. Mocy jest akurat, spalanie ujdzie, a silnik prosty jak budowa cepa - na łańcuchu rozrządu, bez wynalazków typu zmienne fazy rozrządu, turbiny itp. Aha - w Sharanie jest też opcja 1.8T VW 150KM i jeżeli benzyniak w Sharanie to chyba bym w to celował.

Co do funkcjonalności - auto występuje w wersjach 5, 6 i 7 osobowych. Do każdego z nich zapakujesz 7 foteli, bo podłoga jest taka sama - najwyżej trzeba dokupić i wkręcić mocowania foteli (i zmienić ilość miejsc w DR). Konfiguracja wnętrza - dowolna - może być 2+2+2, 2+3+2 2+2 i stolik +1 albo 2 w trzecim rzędzie. Ja do tego mam jeszcze przednie fotele obrotowe, więc po złożeniu środkowego fotela drugiego rzędu robi się stolik i prawdziwa salonka 20.GIFwink.gif. Fotele wyjmuje się w ciągu chwili, wszystkie są pełnowymiarowe (trzeci rząd też, to nie są ławeczki dla dzieci). Po wyjęciu foteli masz pakę długą na 2m i szeroką na 1.10m - z całkowicie płaską podłogą.

Auto ma niezłą trakcję, choć to van a nie wyścigówka, ale mimo, że waży 1.8 tony, to jeździ się tym nieźle nawet po zakrętach (oczywiście nie jak wyścigówką zlosnik.gif) Zawieszenie jest pancerne, z wyjątkiem łączników stabilizatora, które wymieniam raz do roku. Nie wiem, co jeszcze Cię interesuje, jak masz pytania, pisz śmiało. Ja jestem mega zadowolony z tego auta - jest bardzo funkcjonalne - wózek dla dzieci wjeżdża do bagażnika bez składania, a jeszcze 6 osób może jechać. Przy 5 fotelach zdarzyło mi się przewozić wózek ,motorynkę ROMET i rower dziecięcy w bagażniku wink.gif. Do tego mam zamontowane 2 foteliki dla dzieci i żona wygodnie jeździ z tyłu, bo są tam 3 oddzielne fotele o normalnych wymiarach. W parciach przednich foteli mam rozkładane stoliki - dzieciaki w trasie stawiają na tym DVD i przynajmniej 150 - 200km trasy mam spokoju zlosnik.gif. Jak coś - pytaj wink.gif

Aha - wersja po lifcie - czyli po roku 2001 jest zdecydowanie ładniejsza zewnątrz i wewnątrz. Mechanicznie to praktycznie to samo.

Napisano

> Kolega ma Galaxy 1998 1,9 tdi.

> Rdzewieje dosyć poważnie: dach, błotniki, ranty nadkoli itp.

Musiał dużo przejść swieca.gif. Znam galaxy z roku '98 z nalotem ponad 400kkm i jakby mu zrobić polerkę to będzie jak nowy. Ale od nowości nie miał wypadku, więc i śladu rdzy nie ma...i nie tylko na zewnątrz ale i pod spodem.

Napisano

> Slyszalem o delikatnym i szybko psujacym sie zawieszeniu. Ford Galaxy oraz Seat Alhambra to

> blizniacze auta Sharana.

TO chyba ktoś Cię okłamał zlosnik.gif. Chyba, że za psujące zawieszenie uznamy łączniki stabilizatora - to fakt, wymieniam raz do roku. Kosztują już od 20zł / szt do ponad 100zł za szt (padają tak samo) ale wymienia się je nawet nie podnosząc auta - wystarczy skręcić koła wink.gif i odkręcić 2 śruby.

Napisano
  • Autor

Hmmm... co do silnika to raczej tylko benzyna + LPG. Ogólnie od pewnego czasu ojciec rozglada się za wiekszym samochodem. Najpierw miała byc to Zafira ale mnie jakoś nie za bardzo przekonuje te 7 miejsc w niej tzn. jak sie tam siedzi na tym 6 i 7 fotelu, rozumiem że w Sharan/Galaxy człowiek normalnej budowy da rade tam w miarę przyzwoicie siedziec zlosnik.gif Bo w zafirze na tych taboretach wyciąganych z podłogi tak fajnie już pewnie nie będzie....

A jeszcze co do Galaxy ?? ile było udoskonaleń tego modelu ?? Bo oprócz tego którego ty masz jak sie nie mylę były jeszcze ze dwie wersje Galaxy jakiś FL i coś jeszcze, bo teraz aktualnym następcą jest Ford S-MAX ?? Dobrze rozumiem hmm.gif

Napisano

> Hmmm... co do silnika to raczej tylko benzyna + LPG. Ogólnie od pewnego czasu ojciec rozglada się

> za wiekszym samochodem. Najpierw miała byc to Zafira ale mnie jakoś nie za bardzo przekonuje

> te 7 miejsc w niej tzn. jak sie tam siedzi na tym 6 i 7 fotelu, rozumiem że w Sharan/Galaxy

> człowiek normalnej budowy da rade tam w miarę przyzwoicie siedziec Bo w zafirze na tych

> taboretach wyciąganych z podłogi tak fajnie już pewnie nie będzie....

> A jeszcze co do Galaxy ?? ile było udoskonaleń tego modelu ?? Bo oprócz tego którego ty masz jak

> sie nie mylę były jeszcze ze dwie wersje Galaxy jakiś FL i coś jeszcze, bo teraz aktualnym

> następcą jest Ford S-MAX ?? Dobrze rozumiem

Źle zlosnik.gif Galaxy MK1 produkowany 1996-2000:

ford-galaxy.jpg

Galaxy MKII produkowany 2000-2006 (mechanicznie praktycznie to samo co MKI, zmienione wnętrze i lifting na zewnątrz) - ja mam ten model:

250px-Ford_Galaxy_front_20071109.jpg

Galaxy MK3 (2006 - do teraz):

ford_galaxy_mk3_maly.jpg

S-max jest mniejszy od Galaxy, ale większy od C-Max. S-max ma również 7 foteli, ale zarówno w Galaxy MK3 jak i S-max fotele 3 rzędu są chowane w podłodze (dobre to i nie dobre, bo nie musisz ich gdzieś przechowywać, jak chcesz mieć duży bagażnik, ale nie są już takie jak fotele w 1 i 2 rzędzie, jak to jest w MK1 jak i MK2).

W moim Galaxy 7 dorosłych osób podróżuje w normalnych warunkach. Oczywiście trochę trudniej wsiada się do 3 rzędu, bo trzeba odchylić fotel 2 rzędu (jak w autach 3dr), ale fotel jest normalnych rozmiarów i można go zamontować zarówno w 2 i 3 rzędzie - bo są identyczne.

Zafira w porownaniu do Galaxy....to nie ma co porównywać zlosnik.gif. Tam masz małe foteliki, ciasne wnętrze w 3 rzędzie. Tak naprawdę to auto 5 osobowe + rezerwa 2 pseudo fotelików. Galaxy i jego bracia Alhambra i Sharan to auta o pełnych 7 miejscach. Aha - i z tych trojaczków Galaxy jest najtańszym autem, jeżeli chodzi o używki, najdroższy jak się domyślasz jest Sharan zlosnik.gif - ato są dokładnie te same auta! - produkowane w jednej fabryce wink.gif. Ale wiesz - magia znaczka, choć ja na każdym podzespole oprócz silnika mam oznaczenia VAGa (włączniki, przełączniki takie same jak w Octawii, Golfie, Passacie wink.gif

Napisano

> Hmmm... co do silnika to raczej tylko benzyna + LPG.

Aha - do LPG pięknie nadaje się właśnie 2.3 Forda (mam dobrą sekwencję i nie wiem, że mam lpg... znaczy piszczy tylko jak chce, by go zatankować wink.gif). Nieźle gazuje się też 2.8 VR6 VW, ale to już więcej spali, droższa instalacja i droższa obsługa - więcej przewodów WN, świec, droga zmiana łańcucha rozrządu - a ten wytrzymuje mniej niż w 2.3 forda. Porażką natomiast jest 2.0 forda i 2.0 VW - mają tą samą moc 115KM i przy lpg i aucie blisko 2 tonowym, nie ma czym jechać. Pali to tyle samo co 2.3 albo i więcej, wytrzymuje mniej kilometrów (tuleje cylindra się kończą dość szybko - to w 2.0 forda. 2.0 VW jest za to na pasku rozrządu, więc okresowo trzeba o niego zadbać. W moim 2.3 jest łańcuch i wytrzymuje średnio 350 kkm, i zaczyna o sobie dawać znać lekkim hałasem. Wtedy trzeba zacząć dopiero odkładać kasę na wymianę wink.gif

Z tymi silnikami nie ma większych problemów - zdarzają się awarie cewki WN - ale to też nie jest tragedia, bo nowa oryginalna cewka motorcrafta kosztuje 350-400 złotych. Oprócz tego nie ma co się popsuć. Zajrzyj na forum galxy - nie ma tam praktycznie postów odnośnie awarii silników benzynowych... za to roi się od awarii TDI VW zlosnik.gif - koła dwumasowe, turbiny, dogrzewacze, pękające od drgań diesla przewody klimy zlosnik.gif itp

Napisano

Tak jak opisał kolega wszystko się zgadza u mnie w rodzinie a dokładniej Ojciec miał galaxy mk1 z dislem 90 km samochód nie do zajechania teraz przeiadł się na galaxy mk2 z 115 konnym dislem mechanicznie to jest zupełnie to samo nie różni się niczym oprócz silnika na pompowtryskach no i nieznośne koło dwumasowe którzy wszyscy ganią za wytrzymałość. Nasze galaxy mk2 kupiliśmy z padniętym kołem i turniną po wymianie wszystkiego auto śmiga jak się patrzy a ma już 320kkm nalotu realnego na budziku jest oczywiście 170kkm jak to w polsce:) Auto mogę polecić z ręką na sercu nic się w nim nie psuje. Ja jeśli miałbym wybierać to kupił bym galaxy najlepsze wyposażenie silnik 2,3 +lpg i niska cena poprostu bajka. Aha jeszcze mogę dodać że mk1 z 110 konnym dislem też miały koło dwumasowe:P To tyle z mojej strony.

Napisano

> Aha - do LPG pięknie nadaje się właśnie 2.3 Forda (mam dobrą sekwencję i nie wiem, że mam lpg...

> znaczy piszczy tylko jak chce, by go zatankować ). Nieźle gazuje się też 2.8 VR6 VW, ale to

> już więcej spali, droższa instalacja i droższa obsługa - więcej przewodów WN, świec, droga

> zmiana łańcucha rozrządu - a ten wytrzymuje mniej niż w 2.3 forda. Porażką natomiast jest 2.0

> forda i 2.0 VW - mają tą samą moc 115KM i przy lpg i aucie blisko 2 tonowym, nie ma czym

> jechać. Pali to tyle samo co 2.3 albo i więcej, wytrzymuje mniej kilometrów (tuleje cylindra

> się kończą dość szybko - to w 2.0 forda. 2.0 VW jest za to na pasku rozrządu, więc okresowo

> trzeba o niego zadbać. W moim 2.3 jest łańcuch i wytrzymuje średnio 350 kkm, i zaczyna o sobie

> dawać znać lekkim hałasem. Wtedy trzeba zacząć dopiero odkładać kasę na wymianę

> Z tymi silnikami nie ma większych problemów - zdarzają się awarie cewki WN - ale to też nie jest

> tragedia, bo nowa oryginalna cewka motorcrafta kosztuje 350-400 złotych. Oprócz tego nie ma co

> się popsuć. Zajrzyj na forum galxy - nie ma tam praktycznie postów odnośnie awarii silników

> benzynowych... za to roi się od awarii TDI VW - koła dwumasowe, turbiny, dogrzewacze,

> pękające od drgań diesla przewody klimy itp

Ujmę to tak kto co lubi ja też wybrałbym 2,3. Mój ojciec to miłośnik diesla i powiem wam że jeszcze się nie zawiódł na galaxy grinser006.gif

Napisano

Przypomniało mi się - ostatnio przytrafiła mi się pierwsza awaria (auto mam ponad 2 lata a jest już stare - ma 10 lat). Pewnego ranka zegarek przestał działać zlosnik.gifzlosnik.gif Potem ruszył, ale godziny to on już prawidłowej nie pokaże buu.gif

Przez te 2 lata wymieniałem jedynie 2x łączniki stabilizatora przód i klocki hamulcowe. No i olej i filtry oczywiście wink.gif. Co prawda mam realny niski przebieg 163 kkm, ale jak na razie auto spisuje się po prostu rewelacyjnie ok.gif

Napisano

> Ujmę to tak kto co lubi ja też wybrałbym 2,3. Mój ojciec to miłośnik diesla i powiem wam że jeszcze

> się nie zawiódł na galaxy

Może trochę dołożyłem za mocno o tych dieslach zlosnik.gif i mnie tu jeszcze VAGowcy zlinczują wink.gif, ale to prawda - to trzeba lubić zlosnik.gif. Ja dość długo szukałem galaxa właśnie z 2.3 benzyną. Diesli jest więcej na rynku, ale ja nie chciałem auta, które samo otrząśnie się ze śniegu w mroźny zimowy poranek zlosnik.gif

Napisano

> TO chyba ktoś Cię okłamał . Chyba, że za psujące zawieszenie uznamy łączniki stabilizatora - to

> fakt, wymieniam raz do roku. Kosztują już od 20zł / szt do ponad 100zł za szt (padają tak

> samo) ale wymienia się je nawet nie podnosząc auta - wystarczy skręcić koła i odkręcić 2

> śruby.

To tez element zawieszenia zlosnik.gif. Nie wnikalem dokladnie co znajomy robil, ale wiem ze czesto cos tam wymienial, bo mu stukalo.

Napisano

> To tez element zawieszenia . Nie wnikalem dokladnie co znajomy robil, ale wiem ze czesto cos tam

> wymienial, bo mu stukalo.

Aha zlosnik.gif Jak komuś przepali się żarówka, to też naprawia auto zlosnik.gif

Ale poważnie - łączniki lecą dość często (mamy takie drogi wink.gif) ale są tanie i wymiana jest dziecinnie łatwa - potrzebne są 2 klucze i chwila czasu - nie warto umawiać się nawet w warsztacie, bo często dojazd jest dłuższy niż robota wink.gif. Poza tym elementem reszta zawieszenia znosi wiele ok.gif

Napisano

> Aha Jak komuś przepali się żarówka, to też naprawia auto

Na takiej podstawie chyba Dekra robi swoje rankingi awaryjnosci, nawet wymiane zarowki w ASO biora po uwage rotfl.gif

> Ale poważnie - łączniki lecą dość często (mamy takie drogi ) ale są tanie i wymiana jest dziecinnie

> łatwa - potrzebne są 2 klucze i chwila czasu - nie warto umawiać się nawet w warsztacie, bo

> często dojazd jest dłuższy niż robota . Poza tym elementem reszta zawieszenia znosi wiele

To fakt, latwo wymienic jesli ktos ma troche zdolnosci i da sie odkrecic sruby. Inaczej pozostaje ciecie, ale w niczym nie przeszkadza, bo przeciez stary i tak idzie out.

A co do naszych drog, to zalatwia zawieszenie kazdego samochodu, a im nizszy profil opony tym szybciej sick.gif

Napisano

> jak sie tam siedzi na tym 6 i 7 fotelu, rozumiem że w Sharan/Galaxy

> człowiek normalnej budowy da rade tam w miarę przyzwoicie siedziec

Jak dla mnie rewelacja! Każdy ma oddzielny fotel i to dośc wygodny - jechałem w 7 osób Galaxy MKII. Bez problemu da się przy komplecie osób operować pub2.gif

PS: Osobiście przy pełnym komplecie osób często wybieram świadomie 3 rząd siedzeń zlosnik.gif Jedynie wysiadanie jest trochę kłopotliwe, ale nie ma tragedii ok.gif

Napisano

> (...) nawet wymiane zarowki w ASO biora po uwage

No wiesz, w niektórych autach trzeba zdejmować zderzak i wyciągać lampę hehe.gif

Napisano

> Witam

> Czy mamy kogoś kto jest użytkownikiem takiego samochodu ?? Bo chciał bym zaczerpnać jakiś opini,

> dokładnie chodzi mi o jednostki napędowe jaka najlepsza a jakiej najlepiej unikać, ogólne

> słabości tego modelu jakieś rażące wady, na co zwrócić uwage przy kupnie ?? Lepsze wersje

> przed czy po FL ??

> Wszystkie wersje były 7 os. ??

> Z góry dziekuje za informacje.

ojciec ma sharana 110KM TDI, klekot jak cholera, ale jeździ i mało pali, np powrót z zakopca i wg kompa spalanie ok 5L icon_eek.gif

realanie pewnie koło 5.5 bo ciut zaniża, ale to i tak rewelka jak na auto prawie 2T z 4osobami plus bagaże ok.gif

sharan ma 180kkm rocznik 99, ale znajomy handlarz ocenił go na 400kkm hehe.gif

auto po dzwonie (przód od modelu po FL) więc ciężko oceniać awaryjność i stan blach

w każdym razie tragedii nie ma

problemy to właśnie blacha z tyłu, odłazi szpachlex

nieszczelna klima - też może być wypadkowa sprawa

problemy z paleniem przy temp ok 0-5'C, gdy świece jeszcze nie grzeją, bo lepiej palił przy dużych mrozach spineyes.gif

silnik prosty bo jeszcze na pompie, więc nawet jeśli ma te 400kkm to kręci się nadal całkiem nieźle

co mnie wkurzało w tym aucie, wibracje icon_eek.gif po 400km swędziały mnie łapy od wibracji na kierownicy hmm.gif

jednak benzyna to jest luksus zakrecony.gif

pytanie co z butlą przy LPG ?

szkoda psuć takiego wnętrza stałym baniakiem, a w miejsce zapasówki wejdzie chyba mały zbiornik hmm.gif

z awarii to jeszcze pierdoły typu wydech, a i poważniejsza sprawa - dogrzewasz (tego też chyba nie ma w noPB ?)

auto bardzo wygodne, 7 osób spokojnie jedzie (bez większych bagaży)

wada to jeszcze brak odsuwanych drzwi, jednak auto jest dość duże i na parkingach pod marketem jest czasem ciężko

Napisano

> w każdym razie tragedii nie ma

> problemy to właśnie blacha z tyłu, odłazi szpachlex

jak w każdym tłuczonym i kiepsko naprawionym aucie - SGA (Sharan, Galaxy, Alhambra) mają niezłe blachy - dopóki ich nie naprawiasz po dzwonie

> nieszczelna klima - też może być wypadkowa sprawa

albo sprawa diesla - jest wątek na forum galaxy - chłopaki z tym walczą tylko w wersjach na ON

> problemy z paleniem przy temp ok 0-5'C, gdy świece jeszcze nie grzeją, bo lepiej palił przy dużych

> mrozach

> silnik prosty bo jeszcze na pompie, więc nawet jeśli ma te 400kkm to kręci się nadal całkiem nieźle

> co mnie wkurzało w tym aucie, wibracje po 400km swędziały mnie łapy od wibracji na kierownicy

> jednak benzyna to jest luksus

chwalę sobie zlosnik.gif

> pytanie co z butlą przy LPG ?

> szkoda psuć takiego wnętrza stałym baniakiem, a w miejsce zapasówki wejdzie chyba mały zbiornik

mam w miejscu koła zapasowego 45L, realnie wchodzi 40L - zasięg na tym w trasie to 330-340km, po mieście 270-280km

> z awarii to jeszcze pierdoły typu wydech, a i poważniejsza sprawa - dogrzewasz (tego też chyba nie

> ma w noPB ?)

nie ma - w mojej wersji z klimą ręczną mam tylko dwie nagrzewnice - jedną z przodu auta, drugą oddzielnie sterowaną w tylnym lewym boczku w bagażniku - ciepło robi się bardzo szybko nawet przy dużych mrozach

> auto bardzo wygodne, 7 osób spokojnie jedzie (bez większych bagaży)

> wada to jeszcze brak odsuwanych drzwi, jednak auto jest dość duże i na parkingach pod marketem jest

> czasem ciężko

oj tak - jedyne czego mi brakuje w tym aucie - nowy S-max ma już odsuwane drzwi, być może jak pojawi się lift obecnego galaxy to też będzie to dostępne. W moim MK2 drzwi otwierają się niemal pod kątem prostym, więc nie ma problemu z pakowaniem nawet dzieciaków do fotelików (wysokie drzwi i dużo miejsca) ale problem pojawia się, jak jest mało miejsca na otwarcie tych wielkich drzwi zlosnik.gif

Napisano

> mam w miejscu koła zapasowego 45L, realnie wchodzi 40L - zasięg na tym w trasie to 330-340km, po

> mieście 270-280km

widzisz, taki baniak mam też w maksie, po krk starcza mi na 350-400km, w trasie pewnie z 450 bym zrobił

ale jeżdżę z przyczepką i wtedy zasięg spada do tych 300km, a to już na wyjazdy zagraniczne ciut mało

(spalnie ok 13L/100km)

w galaxy było by pewnie jeszcze mniej, z 250 hmm.gif

na takie dalekie wyjazdy przydała by się butla dopinana tymczasowo

tak dodatkowe 40-50L palacz.gif

kiedyś czytałem o takim rozwiązaniu w osobówce latającej na zachód, gość robił całą trasę na gazie z PL ok.gif

Napisano

> widzisz, taki baniak mam też w maksie, po krk starcza mi na 350-400km, w trasie pewnie z 450 bym

> zrobił

> ale jeżdżę z przyczepką i wtedy zasięg spada do tych 300km, a to już na wyjazdy zagraniczne ciut

> mało

> (spalnie ok 13L/100km)

> w galaxy było by pewnie jeszcze mniej, z 250

> na takie dalekie wyjazdy przydała by się butla dopinana tymczasowo

> tak dodatkowe 40-50L

> kiedyś czytałem o takim rozwiązaniu w osobówce latającej na zachód, gość robił całą trasę na gazie

> z PL

Przy lataniu po trasach faktycznie zasięg może być zbyt mały, ale na moje jeżdżenie w zupełności wystarcza. Ze dwa razy do roku robię trasę 400-600km w jedną stronę, do tego jadę z dzieciakami, więc postój jest wskazany wink.gif

Napisano

> Przy lataniu po trasach faktycznie zasięg może być zbyt mały, ale na moje jeżdżenie w zupełności

> wystarcza. Ze dwa razy do roku robię trasę 400-600km w jedną stronę, do tego jadę z

> dzieciakami, więc postój jest wskazany

w PL nie ma w ogóle problemu, poprzednim autem z przyczepą robiłem 200km i jakoś nie czułem dyskomfortu

było to akurat 3-4h jazdy, więc postój wskazany

problem jest przy wyjazdach zagr, raz że stacji mało, a dwa że czasem warto przelecieć jakiś kraj bez tankowania - np Węgry

więc wszystko zależny do czego auto ma służyć, ale ogólnie w vanach czy 4x4 jest z tym problem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.