Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skąd się biorą tak tanie samochody?

Featured Replies

Napisano

> To brzmi jak wyprzedaż w tesco

Wyprzedaż w tesco przy tym to jak zakupy u Diora zlosnik.gif

W tesco i pochodnych gów...o pakują przynajmniej w kolorowe pudełka i sreberka...

> A czym jest dokładnie aleja śmietników ?

Ulica, przy której każde wolne miejsce zasypane jest motośmieciami.

> A tak w ogóle może mi ktoś powiedziec jaki jest najtańszy sposób legalnego powrotu z niemiec

> samochodem jadąc nim ?

Przyjedź, prawdziwe piwo nie ma ceny... zlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem tylko czy będzie bezwypadkowy, zobaczymy

pewnie, że tylko po stłuczce parkingowej, poza tym garażowany serwisowany i w ogóle "igła, nie wymagająca wkładu finansowego" rotfl.gif

Napisano

> Czyli ok 140E, sporo

86,- Euro

wink.gif

Napisano

Ostatnio też się zastanawiałem nad tym problemem. Co gorsza, nic nie wymyśliłem. Jest sobie autko X w DE, wystawione na Mobile.de za 6500E, za miesiąc jest już w Polsce, licznik skręcony o 50kkm, cena... 22kzł do negocjacji. Auto wystawione w de było nie bite, nie uszkodzone, tak samo w PL.

To jest zagadka, jakim cudem auto po przywiezieniu do PL jest tańsze shocked.gif

Piszę o dokładnie tym samym samochodzie. Można wynegocjować 1500E (25%) rabatu od prywatnej osoby w DE ? Sprzedawała niby osoba prywatna, nie handlarz/komis.

Napisano

> Ostatnio też się zastanawiałem nad tym problemem. Co gorsza, nic nie wymyśliłem. Jest sobie autko X

> w DE, wystawione na Mobile.de za 6500E, za miesiąc jest już w Polsce, licznik skręcony o

> 50kkm, cena... 22kzł do negocjacji. Auto wystawione w de było nie bite, nie uszkodzone, tak

> samo w PL.

> To jest zagadka, jakim cudem auto po przywiezieniu do PL jest tańsze

> Piszę o dokładnie tym samym samochodzie. Można wynegocjować 1500E (25%) rabatu od prywatnej osoby w

> DE ? Sprzedawała niby osoba prywatna, nie handlarz/komis.

wszystko można, ale kupiony nawet za 5.ooo euro nie będzie kosztował w Polsce 22.ooozł, nie uważasz? zlosnik.gif

Napisano

> Piszę o dokładnie tym samym samochodzie. Można wynegocjować 1500E (25%) rabatu od prywatnej osoby w

> DE ? Sprzedawała niby osoba prywatna, nie handlarz/komis.

Mozna. Jak kupujesz od razu 10 aut bez oglądania (sprawdzania stanu technicznego) i ładujesz od razu na lorę.

Ta osoba prywatna to byl widocznie turek prowadzący komis wink.gif

Napisano

> A tak w ogóle może mi ktoś powiedziec jaki jest najtańszy sposób legalnego powrotu z niemiec

> samochodem jadąc nim ?

> Jedynie wykupienie niemieckich tablic w ubezpieczeniem na miesiąc (które chyba kosztują kilkaset

> zł) ?

Tak jak już napisali inni kącikowicze, to tablice z żółtym paskiem wyjazdowe. Chyba, że znasz kogoś kto jest zarejestrowany jako handlarz w Niemczech to mógłbyś pożyczyć tablice z czerwonymi literami.

Napisano

> Tak jak już napisali inni kącikowicze, to tablice z żółtym paskiem wyjazdowe. Chyba, że znasz kogoś

> kto jest zarejestrowany jako handlarz w Niemczech to mógłbyś pożyczyć tablice z czerwonymi

> literami.

Misiu zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz ? Owszem jak pisali przedmowcy, jak 10 lat z kims wspolpracujesz a miedzy wami jest 50 km odleglosci to i owszem,w przeciwnym wypadku to zapomnij. Latwiej wyrobic pozwolenie na bron niz dostec czerwone numery probne !

wink.gif

Napisano

> Przeglądam niemieckie oraz polskie portale z ogłoszeniami motoryzacyjnymi i ku mojemu zdziwieniu

> samochody sprzedawane w Polsce są tańsze od tych Niemieckich.

> Więc skąd one się biorą, bo przecież jeszcze jest koszt transportu i czyjegoś zarobku na takim

> samochodzie.

Ze złomu ok.gif

Napisano

> Misiu zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz ? Owszem jak pisali przedmowcy, jak 10 lat z kims

> wspolpracujesz a miedzy wami jest 50 km odleglosci to i owszem,w przeciwnym wypadku to

> zapomnij. Latwiej wyrobic pozwolenie na bron niz dostec czerwone numery probne !

Ale ja nie piszę o numerach próbnych. Tylko o tablicach handlarskim wydawanych w Niemczech osobom, które mają zarejestrowaną firmę na terenie Niemiec związaną z handlem samochodami. Te tablice nie są przyporządkowane z jednym pojazdem. Dlatego napisałem o tym, że jak ma się kogoś znajomego co może pożyczyć tablice, to można w ten sposób zaoszczędzić troche pieniędzy.

Napisano

> Widziales ten woz czy oceniasz ze zdjec ?

Oceniam ze zdjęć. Poznałem, że to to samo auto, gdyż wiele detali dokładnie takie samo jak na mobile.de. Nawet część zdjęć była "przeklejona" ok.gif Tylko przebieg inny frown.gif

Napisano

> wszystko można, ale kupiony nawet za 5.ooo euro nie będzie kosztował w Polsce 22.ooozł, nie

> uważasz?

Ni i właśnie to mi nie pasuje. Auto sprzedało się w PL w 2 dni. Na mobile de wisiało miesiąc. Sam chciałem je kupić, ale nawet nie było już po co jechać... sprzedane.

Napisano

> Oceniam ze zdjęć. Poznałem, że to to samo auto, gdyż wiele detali dokładnie takie samo jak na

> mobile.de. Nawet część zdjęć była "przeklejona" Tylko przebieg inny

Na zdjeciach to moze byc pieknie , a na miejscu parch waytogo.gif

Napisano

> Na zdjeciach to moze byc pieknie , a na miejscu parch

Kiedys znajomi kupowali od Turka Leona, piekny czarny na ladnych felgach, no z zewnatrz ideal, niezle wyposazony. Turek dal kluczyk, otworzyli, w srodku zadbany, przebieg juz skrecony, nic nie trzeba przy nim robic, odpalają.. nie odpalil... raz, drugi, trzeci... Ale i tak kupili bez odpalania zlosnik.gif bo byl zbyt ladny zeby go nie wziac na lawete , a akurat mieli jedno wolne miejsce i cos trzeba bylo zaladowac hehe.gif

Napisano

> Ja to sie zastanawiam, czy ten narod sie kiedys nauczy, ze nie da sie tanio i dobrze

nie nauczy się bo naród biedny to naród chytry i szukający oszczędności, a chytry 2 razy traci...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.