Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawieszenie do kjs

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie kolegów

Przyszedł czas na zbieranie informacji o zawieszeniu.

CO polecacie na zawieszenie,,głównie na KJS, ale tez tak ło poszurać na treningach, większości trasy asfaltowe. smile.gif

Napisano

> Witam ponownie kolegów

> Przyszedł czas na zbieranie informacji o zawieszeniu.

> CO polecacie na zawieszenie,,głównie na KJS, ale tez tak ło poszurać na treningach, większości

> trasy asfaltowe.

pewnie opcji szukaj nie uzywasz... ile tysiecy chcesz na ten zawias wydać

Napisano
  • Autor

> pewnie opcji szukaj nie uzywasz... ile tysiecy chcesz na ten zawias wydać

Ciezko mi sie okreslić,, chciał bym sie do 1tys. zł zmieścic... ale ogólnie chce zeby to było dobre,, w granicach rozsądku cenowego smile.gif

Napisano

> Ciezko mi sie okreslić,, chciał bym sie do 1tys. zł zmieścic... ale ogólnie chce zeby to było

> dobre,, w granicach rozsądku cenowego

słuchaj skoro nie masz kasy to polece ci cos czego jeszcze jakis czas temu bym nie polecił,

http://moto.allegro.pl/fiat-cc-sc-sprezyny-eibach-pro-kit-tuning-kjs-i1539201497.html

te sprezyny to koniecznosc.

http://moto.allegro.pl/amortyzatory-sportowe-fiat-seicento-cinquecento-i1517259071.html

amortyzatory które polecam tylko dlatego że są tanie, mieksze od pzm1 i nawet daja rade u nas w kjs a bilstein kosztuje 3 razy tyle.

jak odłozysz ponownie kasy uderz do strongflexu po poliuretanowe poduchy zawieszenia i stabilizatora daja bardzo duzo

Napisano

> Witam ponownie kolegów

> Przyszedł czas na zbieranie informacji o zawieszeniu.

> CO polecacie na zawieszenie,,głównie na KJS, ale tez tak ło poszurać na treningach, większości

> trasy asfaltowe.

Wielu jeździ na zestawie eibach pro kit + PZM-1 (komplet 1200-1300zł), ale wtedy robi się baaardzo twardo

Napisano

> Wielu jeździ na zestawie eibach pro kit + PZM-1 (komplet 1200-1300zł), ale wtedy robi się baaardzo

> twardo

Tylko ze to jest dobry zestaw na tor, a nie na typowe KJSy wink.gif

Napisano

> http://allegro.pl/amortyzatory-fiat-cinquecento-seicento-pzm-1-i1559562207.html

> A jak bym wstawił te amory i jakieś sprezyny do tego ??

PZM-1 maja to do siebie, ze sa bardzo twarde. Co prawda z innymi sprezynami niz eibach powinno byc mniej twardo, ale i tak osobiscie bym nie polecil Ci tych amorow do KJSow. To jest typowo torowy zawias i tam sprawdza sie super ok.gif Natomiast na Twoim miejscu posluchalbym Czuczu, ktory chyba ma najwieksze doswiadczenie w tym temacie ok.gif

Napisano
  • Autor

TO chyba faktycznie posłucham czucza... mam taki zestaw co poleca w ibizie II i i jeździ mi sie bardzo dobrze,,

A przy okazji,, podobno dobrze smiga sie na felgach od poloneza,,,, co to za felgi dokładnie, jakie opony do nich ??

Napisano

> TO chyba faktycznie posłucham czucza... mam taki zestaw co poleca w ibizie II i i jeździ mi sie

> bardzo dobrze,,

> A przy okazji,, podobno dobrze smiga sie na felgach od poloneza,,,, co to za felgi dokładnie, jakie

> opony do nich ??

jedyne dobre opony do kjs 175/50/13 yokohama a539 niestety 250/szt okolo. jedyny słuszny rozmiar i jedyna słuszna opona. innych nie bierz pod uwage

Napisano

> http://allegro.pl/amortyzatory-fiat-cinquecento-seicento-pzm-1-i1559562207.html

> A jak bym wstawił te amory i jakieś sprezyny do tego ??

co do amorków pzm to powiem tak mam je na aucie i więcej bym ich nie kupił są za twarde a niestety mamy za nierówne drogi

miałem okazje prowadzić seja na b6 i jak na dzień dzisiejszy nie jechałem na lepszych amorkach

super wybierają nierówności

Napisano

> TO chyba faktycznie posłucham czucza... mam taki zestaw co poleca w ibizie II i i jeździ mi sie

> bardzo dobrze,,

> A przy okazji,, podobno dobrze smiga sie na felgach od poloneza,,,, co to za felgi dokładnie, jakie

> opony do nich ??

O oponach juz Ci Czuczu napisal, a co do felg od poldka to 5 calowe stalowki (sa tez alu ale rowniez 5 cali i nie wiem czy nie lepiej kupic jakies 5,5 cala). Przyklad stali z poloneza:

http://allegro.pl/felgi-polonez-13-komplet-i1554913096.html

ale do opon 175/50 wolalbym 5.5 cala

Napisano
  • Autor

> miałem okazje prowadzić seja na b6 i jak na dzień dzisiejszy nie jechałem na lepszych amorkach

> super wybierają nierówności

A co to za amorki B6 ?? podeślij jakiś link i sprężyny do nich.

(Przypominam ze to amory pod kjs)

Napisano

> A co to za amorki B6 ??

Bilstein B6 najlepsze amory jakie są dostępne do cc, szczególnie jeśli są gwintowane i z wąską sprężyną, swoje kosztują ale jak chociaż raz się na takim czymś przejedziesz stwierdzisz że są warte każdych pieniędzy i nie warto bawić się w nic innego

Napisano

> A co to za amorki B6 ?? podeślij jakiś link i sprężyny do nich.

> (Przypominam ze to amory pod kjs)

Bilstein B6 wpisz na allegro 1500 zł, do nich zakładasz też te eibachy które ci podałem.

Napisano

> A co to za amorki B6 ?? podeślij jakiś link i sprężyny do nich.

> (Przypominam ze to amory pod kjs)

jesli uda Ci sie zebrac kase na b6 to nie baw sie w zadne tuningowe amortyzatory.

tak naprawde jak chcesz sie w to dłużej bawić to b6 jest nieunukniona.

co do tańszych rozwiązań to dobrze działa zestaw eibach z amortyzatorami kayaba exelg.

Napisano
  • Autor

> jesli uda Ci sie zebrac kase na b6 to nie baw sie w zadne tuningowe amortyzatory.

> tak naprawde jak chcesz sie w to dłużej bawić to b6 jest nieunukniona.

> co do tańszych rozwiązań to dobrze działa zestaw eibach z amortyzatorami kayaba exelg.

Juz postanowiłem ze najpierw kupie sprężyny i przednią zawieche, a z czasem i tył smile.gif

Napisano

> Juz postanowiłem ze najpierw kupie sprężyny i przednią zawieche, a z czasem i tył

mam nadziej e ze eibachy

Napisano

Ja mam PZM i sprężyny Eibach na przodzie i K&W na tyle i nie narzekam, a nawet nawiązuje równą walkę z posiadaczami Bilsteina więc nie wiem czy warto inwestować 2000 pln w zawias do tłuczenia w KJS-ach... No chyba że myślisz iść wyżej to wtedy warto wink.gif

Napisano

> Ja mam PZM i sprężyny Eibach na przodzie i K&W na tyle i nie narzekam, a nawet nawiązuje równą

> walkę z posiadaczami Bilsteina więc nie wiem czy warto inwestować 2000 pln w zawias do

> tłuczenia w KJS-ach... No chyba że myślisz iść wyżej to wtedy warto

ja pzma nie polecam bo się wylewa szybciej od mtsa nowy

Napisano

> Ja mam PZM i sprężyny Eibach na przodzie i K&W na tyle i nie narzekam, a nawet nawiązuje równą

> walkę z posiadaczami Bilsteina więc nie wiem czy warto inwestować 2000 pln w zawias do

> tłuczenia w KJS-ach... No chyba że myślisz iść wyżej to wtedy warto

jak raz założysz b6 to zrozumiesz.

Napisano

> jak raz założysz b6 to zrozumiesz.

Nie rozumiem takiego na sile przekonywania ze b6 jest lepsze od PZM. To teraz w druga strone: Przejedz sie po torze na PZMie to zrozumiesz. Kazdy ma jakies swoje preferencje, poza tym wszystko zalezy od tego gdzie sie jezdzi ok.gif

Napisano
  • Autor

Dostałem pre propozycji do kupna uzywanych B6 ??

Co powiecie o uzywkach ?? warto kupić o połowe tansze uzywki ??(wiadomo ze tez zalezy od stanu uzywek)

Napisano

> Nie rozumiem takiego na sile przekonywania ze b6 jest lepsze od PZM. To teraz w druga strone:

> Przejedz sie po torze na PZMie to zrozumiesz. Kazdy ma jakies swoje preferencje, poza tym

> wszystko zalezy od tego gdzie sie jezdzi

.ja nikogo na siłe nie namawiam.

jeszce nie jechałem kajtka zeby było idealnie równo a pzm tylko na taka nawierzchnię sie nadaje, wpadniesz na łuku na jakieś dziury i latasz tyłem jak ping pong.

testowałem rózne zestawy i poprostu twierdze ,ze b6 jest najlepsza bo mega uniwersalna, możesz na tym pojechać na tor i na szutrowy wyryp. jedyny minus to cena ale warto bo masz święty spokój na kilka sezonów w kajtkach.

Napisano

> .ja nikogo na siłe nie namawiam.

> jeszce nie jechałem kajtka zeby było idealnie równo a pzm tylko na taka nawierzchnię sie nadaje,

> wpadniesz na łuku na jakieś dziury i latasz tyłem jak ping pong.

> testowałem rózne zestawy i poprostu twierdze ,ze b6 jest najlepsza bo mega uniwersalna, możesz na

> tym pojechać na tor i na szutrowy wyryp. jedyny minus to cena ale warto bo masz święty spokój

> na kilka sezonów w kajtkach.

Wszystko sie zgadza, zreszta sam na poczatku napisalem, ze PZM do KJSow sie kompletnie nie nadaje i bede sie tego trzymal. Chodzi o to, ze nie mozna porownywac tych 2 zawiasow, z racji tego ze PZM to typowo torowy zawias, a b6 faktycznie jest bardziej uniwersalnym amorem ok.gif

Napisano

> Dostałem pre propozycji do kupna uzywanych B6 ??

> Co powiecie o uzywkach ?? warto kupić o połowe tansze uzywki ??(wiadomo ze tez zalezy od stanu

> uzywek)

Jesli w dobrym stanie, to raczej nie ma co sie zastanawiac wink.gif

Napisano

> Co powiecie o uzywkach ?? warto kupić o połowe tansze uzywki ??(wiadomo ze tez zalezy od stanu

> uzywek)

ja bym kupił 2 nowe na przód dozbierał kase i dokupił 2 nowe na tył.

chyba,że kupujesz amorki o wiarygodnej przrszłości.

Napisano

> .ja nikogo na siłe nie namawiam.

> jeszce nie jechałem kajtka zeby było idealnie równo a pzm tylko na taka nawierzchnię sie nadaje,

> wpadniesz na łuku na jakieś dziury i latasz tyłem jak ping pong.

> testowałem rózne zestawy i poprostu twierdze ,ze b6 jest najlepsza bo mega uniwersalna, możesz na

> tym pojechać na tor i na szutrowy wyryp. jedyny minus to cena ale warto bo masz święty spokój

> na kilka sezonów w kajtkach.

ja dawalem pzmy z miekkimi springami i było ok. z eibachem twardo

Napisano

> uzywek)

jak znasz przeszłość to brać, jak nie znać to jechać do Zerkopol-u na sprawdzenie i decydować ok.gif

Napisano

> jak raz założysz b6 to zrozumiesz.

Idąc tym tokiem rozumowania to jak założę B6 to będę mistrzem w okolicy i nikt mnie objedzie :D

A tak na poważnie, ja uważam że każdy woli co innego, ja wolę twardy zawias i troszkę powalczyć z autem nawet jak podbije, ale ktoś może woleć miększy B6 który ma zupełnie inną charakterystykę pracy. Najlepiej potestować oba i wybrać :D

Napisano
  • Autor

Teraz to juz w ogóle nie wiem co robić. smile.gif

Napisano

Startowałem 2 sezony w kajtkach na PZM-1 teraz przesiadłem się na Bila i nie ma porównania. Na Krosnie Cienki prowadził sie jak gokart, niby fajnie ale wystarczyła mała nierówność na drodze i już było ciepło :/ Teraz po tych samych dziurach przelatuje bez odjęcia na nowym zawiasie. Cienki duzo bardziej się kładzie na zakrętach ale czuć że zawias pracuje. Nie żałuje tych złotówek wydanych na B6 wink.gif

Napisano

> Teraz to juz w ogóle nie wiem co robić.

Na pewno masz u siebie kumpli z klasy w której jeździsz, może znajdziesz jedno auto na PZM i jedno na B6, pogadaj, przejdź się i wybierz zlosnik.gif

Napisano

> Idąc tym tokiem rozumowania to jak założę B6 to będę mistrzem w okolicy i nikt mnie objedzie :D

> A tak na poważnie, ja uważam że każdy woli co innego, ja wolę twardy zawias i troszkę powalczyć z

> autem nawet jak podbije, ale ktoś może woleć miększy B6 który ma zupełnie inną charakterystykę

> pracy. Najlepiej potestować oba i wybrać :D

pablito u nas sa typowo asfaltowe kjsy. mi też się na pzm dobrze jechało, sej poszedł na północ a tam off roadowe kjsy

Napisano

> Teraz to juz w ogóle nie wiem co robić.

kolega Mars_wrc ma b6 na centogiełdzie.

człowiek uczciwy wiec powie jaki stan a cena wg mnie atrakcyjna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.