Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czujnik zapietych pasów

Featured Replies

Napisano

Witam ostatnio podczas gruntownego czyszczenia stilona zauważyłem że kabelki idą do obu zapięć przednich pasów bezpieczeństwa więc w teorii powinny być czujniki po obu stronach a jeśli pasażer nie zapnie pasów to minie nie informuje o niezapiętych pasach. Działa tylko na pas od kierowcy. Czy tak powinno być?

PS. Czy da się wyłączyć sygnał dźwiękowy niezapiętych pasów? Wkurza mnie jak przejeżdżam tylko kawałek pod bramę i mi plumka. Kontrolka niech się świeci tylko chciałbym wyłączyć sygnał dźwiękowy....da się tak ? smile.gif

Napisano

> PS. Czy da się wyłączyć sygnał dźwiękowy niezapiętych pasów? Wkurza mnie jak przejeżdżam tylko

> kawałek pod bramę i mi plumka. Kontrolka niech się świeci tylko chciałbym wyłączyć sygnał

> dźwiękowy....da się tak ?

da się

examiner`em

nei wiem czy fes`em się da

Napisano

> da się

> examiner`em

> nei wiem czy fes`em się da

FES też to potrafi

Napisano

> FES też to potrafi

nie wiem nei bawiłem się wink.gif

Napisano

ZTCP: SOA#1

Komunikuje mi chyba niezapięcie pasów z obu przednich foteli (ale nie dam sobie nic uciąć tongue.gif), bzyczek mam wyłączony (ZTCW potrzebny do tego komp, przez menu się nie da, a na pewno nie we wszystkich wersjach/rocznikach)

Napisano

Tak i tak za pomocą FES/Exmaniera.

Pozdrawiam BAS

Napisano

bez grzebania kablami ... poczytaj instrukcje obslugi i uzytkowania samochodu wink.gif

a jak podjezdzasz z garazu do bramki to sobie zapnij za plecami

Napisano

to coś powinno plumkać? u mnie tylko kontrolka się świeci ale nie ma żadnego sygnału dźwiękowego zlosnik.gif

Napisano

> to coś powinno plumkać? u mnie tylko kontrolka się świeci ale nie ma żadnego sygnału dźwiękowego

więc poprzedni właściciel już się tym wkurzającym dźwiękiem zajął ok.gif

Napisano

> to coś powinno plumkać? u mnie tylko kontrolka się świeci ale nie ma żadnego sygnału dźwiękowego

Poprzedni właściciel przy pomocy Examinera/FES aktywował Ci w menu samochodu opcję(standardowo jest ona niewidoczna) "Belt buzz. off" jak zmienisz na "on" to będzie plumkać.

Pozdrawiam BAS

Napisano

U mnie też się kontrolka świeci Stilo z roku 2003, a u brata w Stilo MW z 2004 świeci i pika. Może rocznik ma coś do rzeczy?

Napisano

> U mnie też się kontrolka świeci Stilo z roku 2003, a u brata w Stilo MW z 2004 świeci i pika. Może

> rocznik ma coś do rzeczy?

nie

tylko uaktywniona/wyłączona funkcja pikania

Napisano

> Może

> rocznik ma coś do rzeczy?

Nie, zależy co kto sobie kliknął na exmanierze.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Witam ostatnio podczas gruntownego czyszczenia stilona zauważyłem że kabelki idą do obu zapięć

> przednich pasów bezpieczeństwa więc w teorii powinny być czujniki po obu stronach a jeśli

> pasażer nie zapnie pasów to minie nie informuje o niezapiętych pasach.

Co do kabelka to po mojemu zintegrowane jest to bardziej z poducha niz informowaniem czy pasazer ma zapiete pasy czy nie

Napisano

> Co do kabelka to po mojemu zintegrowane jest to bardziej z poducha niz informowaniem czy pasazer ma

> zapiete pasy czy nie

to po co jest mata w fotelu pasażera?

Napisano

> to po co jest mata w fotelu pasażera?

mata wagowa jak sama nazwa wskazuje.. sprzegnieta z silą jaka ma wystrzelic poducha w razie boom. Zeby drobnemu kierowcy nie przywalilo z pelna mocą, lub zeby "karkowi 200cm" nie pierdlo podusia jak do snu

Napisano

> mata wagowa jak sama nazwa wskazuje.. sprzegnieta z silą jaka ma wystrzelic poducha w razie boom.

> Zeby drobnemu kierowcy nie przywalilo z pelna mocą, lub zeby "karkowi 200cm" nie pierdlo

> podusia jak do snu

no więc po kiego grzyba poducha miałaby być jeszcze sprzężone z pasami? skoro obecność pasażera i jego wielkość poducha "wie" z maty. no chyba, że jak nie zapniesz pasów to poduchy nie wystrzelą...

a karki jeżdżą w bmw grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> no więc po kiego grzyba poducha miałaby być jeszcze sprzężone z pasami? skoro obecność pasażera i

> jego wielkość poducha "wie" z maty. no chyba, że jak nie zapniesz pasów to poduchy nie

> wystrzelą...

> a karki jeżdżą w bmw

no ale to wtedy by było IMHO bez sensu żeby prawy pas był podpięty pod sterowanie poduszki a nie było sygnalizacji na desce....... hmm.gif

hmm ciekawe po cóż są te kabelki w zapince pasażera.......

Napisano

> Witam ostatnio podczas gruntownego czyszczenia stilona zauważyłem że kabelki idą do obu zapięć

> przednich pasów bezpieczeństwa więc w teorii powinny być czujniki po obu stronach a jeśli

> pasażer nie zapnie pasów to minie nie informuje o niezapiętych pasach. Działa tylko na pas od

> kierowcy. Czy tak powinno być?

Bo czujniki są po obu stronach. FES'em można podejrzeć informacje o zapiętych pasach jednak samo auto, przynajmniej u mnie i jak widać u Ciebie informuje tylko o niezapiętych pasach kierowcy (kontrolka na desce).

> PS. Czy da się wyłączyć sygnał dźwiękowy niezapiętych pasów? Wkurza mnie jak przejeżdżam tylko

> kawałek pod bramę i mi plumka. Kontrolka niech się świeci tylko chciałbym wyłączyć sygnał

> dźwiękowy....da się tak ?

Tak jak koledzy napisali wyżej alarm pasów da się wyłączyć FES'em. Są przypadki (mój np.) kiedy tego alarmu nie da się WŁĄCZYĆ ani z poziomu komputera samochodu, bo nie ma takiej opcji ani z poziomu FES'a, bo się po prostu nie da.

Napisano

> no ale to wtedy by było IMHO bez sensu żeby prawy pas był podpięty pod sterowanie poduszki a nie

> było sygnalizacji na desce.......

Mnie osobiście by denerwowała świecąca kontrolka jak jadę sam... A matę w fotelu nie każdy ma.

Napisano

> Mnie osobiście by denerwowała świecąca kontrolka jak jadę sam...

no właśnie i to jest bez sensu

> A matę w fotelu nie każdy ma.

a były takie bez maty? czy masz na myśli podmienioną na emulator?

Napisano

> a były takie bez maty? czy masz na myśli podmienioną na emulator?

Od 2004 jakoś wogóle nie było maty w fotelu.

Napisano

> hmm ciekawe po cóż są te kabelki w zapince pasażera.......

po jednej i po drugiej do pirotechnicznych napinaczy pasów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.