Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szyberdach :)

Featured Replies

Napisano

Po calkowitym wyremontowaniu blach mojego unolota i przywroceniu wygladu samochodu prawie jak z fabryki (nie liczac lekkich babelkow po zimie na rantach i lekkich przeszlifowan do starego lakieru i paru drobnych bledow lakierniczych:)) doszedlem do wniosku ze wyglada naprawde ladnie wink.gif Patrze na niego i se mysle ze brakuje mi szyberdachu smile.gif Poszukalem, poszperalem i znalazlem fajne szybery z renault clio 1.

Pytanko do panow majacych te chec brudnych lapkach do dlubania... czy ktos juz adaptowal jakikolwiek szyberdach do unolota? Potrzebuje jakichs pomyslow zeby zaoszczedzic sobie roboty i nakrecic sie jeszcze bardziej na te zajeb.... moim zdanie modyfikacje. Jak sie domyslanie szyberdach musi sie wpasowac w przestrzen pomiedzy przednia szyba a profilem pomiedzy slupkami. Myslalem tez nad wyprofilowaniu podsufitki poprzez zrobienie formy z drewna i uzyciu opalarki ale to juz dalszy etap rzezbien smile.gif

Napisano

tvardy miał u siebie dokładany z tych co pamiętam

Napisano

Szukajka nie gryzie wink.gif

ewentualnie - http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,97.html

temat był już wiele razy wałkowany

Nie wiem czy z innego auta podejdzie, może być inna krzywizna dachu i odwodnienie

Napisano

> Po calkowitym wyremontowaniu blach mojego unolota i przywroceniu wygladu samochodu prawie jak z

> fabryki (nie liczac lekkich babelkow po zimie na rantach i lekkich przeszlifowan do starego

> lakieru i paru drobnych bledow lakierniczych:)) doszedlem do wniosku ze wyglada naprawde

> ladnie Patrze na niego i se mysle ze brakuje mi szyberdachu Poszukalem, poszperalem i

> znalazlem fajne szybery z renault clio 1.

> Pytanko do panow majacych te chec brudnych lapkach do dlubania... czy ktos juz adaptowal

> jakikolwiek szyberdach do unolota? Potrzebuje jakichs pomyslow zeby zaoszczedzic sobie roboty

> i nakrecic sie jeszcze bardziej na te zajeb.... moim zdanie modyfikacje. Jak sie domyslanie

> szyberdach musi sie wpasowac w przestrzen pomiedzy przednia szyba a profilem pomiedzy

> slupkami. Myslalem tez nad wyprofilowaniu podsufitki poprzez zrobienie formy z drewna i uzyciu

> opalarki ale to juz dalszy etap rzezbien

Obawiam się, że tylko i wyłącznie z Uno podejdzie.

Podjedź do mnie na warsztat (bo widzę, że tyski człowiek) to zagłębimy temat.

Napisano

Zobacz TUTAJ oraz TUTAJ

.. sam tez kiedyś myślałem o szyberdachu, więc może by tak dwa uniaki zaszyberdachować wink.gif

Napisano

> Szukajka nie gryzie

> ewentualnie - http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,97.html

> temat był już wiele razy wałkowany

> Nie wiem czy z innego auta podejdzie, może być inna krzywizna dachu i odwodnienie

taki stary user a linkow nie potrafi wklejac z_lol1.gifrotfl.gif

@wrzech A co do tematu to podjedz do jakiejs firmy zajmujacej sie szyberdachami...np w warszawie najprostrze uchylne zaczynaja sie od 500 zł z robocizna , kolo 1000 odsuwane manualne i od 1500 elektryczne ok.gif

Napisano

> Ja moge sprzedać cały dach z podsufitka i szybrem do 5d :D

polecam ten, osobiście go macałem i był w bdb condition zlosnik.gif

Napisano

Też się przymierzałem. Ale po rozmowie z mechesami ode mnie, trzeba wzmacniać przy tym dach i takie tam. No i trzeba też włożyć troszkę kasy, żeby działało i nie ciekło. A jakbym już zakładał, to na wypasie smile.gif

Dlatego też nadal nie mam :D

A firm, które oferują taką opcję jest trochę. trzeba tylko poszukać.

Można też za cenę szyberdachu :D

Napisano

to ja ci już powiem że nic nie trzeba wzmacniać, dach jest zgrzewany pod tymi prowadnicami plastikowymi co są na dachu, a konstrukcją dach z szybrem nie różni się niczym od tego bez poza oczywistą dziurą :D

Napisano

A no proszę. No to trzeba będzie coś zdziałać nie długo :D

Napisano

> to ja ci już powiem że nic nie trzeba wzmacniać, dach jest zgrzewany pod tymi prowadnicami

> plastikowymi co są na dachu, a konstrukcją dach z szybrem nie różni się niczym od tego bez

> poza oczywistą dziurą :D

Czytałem tu, że inaczej są poprzeczki zamocowane w wersji z szyberdachem. Więc coś nie do końca masz rację

Napisano

No mi się tak też zawsze wydawało... / ale specem nie jestem

Napisano

> No mi się tak też zawsze wydawało... / ale specem nie jestem

U mnie ktoś dorobił szyberdach, ale nie specjalnie się przejmował tymi poprzeczkami. Cieli jak leciało.

Wasze dachy, też są taki chybotliwe i jak z papieru? sick.gif

Napisano

takie są, a w oryginale jest tylko jedna poprzeczka... między słupkami

Napisano

> Czytałem tu, że inaczej są poprzeczki zamocowane w wersji z szyberdachem. Więc coś nie do końca

> masz rację

tak, ktoś zarzucił tutaj taką tezę i bronił jej jak te barany tego krzyża pod pałacem

wtedy ktoś wrzucił fotkę rozebranego dachu z szyberdachem (bodaj gajoss) i wyjszło na jaw że jest on dokładnie taki sam, są dodatkowe poprzeczki ale są one damdamdam przykręcane przy szybie czołowej i belce poprzecznej

Napisano

> tak, ktoś zarzucił tutaj taką tezę i bronił jej jak te barany tego krzyża pod pałacem

> wtedy ktoś wrzucił fotkę rozebranego dachu z szyberdachem (bodaj gajoss) i wyjszło na jaw że jest

> on dokładnie taki sam, są dodatkowe poprzeczki ale są one damdamdam przykręcane przy szybie

> czołowej i belce poprzecznej

brawo! w końcu jakaś końkretna wypowiedź, masz zdjęcie tych poprzeczek?

Napisano

> tak, ktoś zarzucił tutaj taką tezę

A no pisałem...

> wtedy ktoś wrzucił fotkę rozebranego dachu z szyberdachem

Fotkę też wrzuciłem....

> on dokładnie taki sam

I nie jest taki sam old.gif

>jak te barany tego krzyża pod pałacem

Więc spadaj na drzewo banany prostować wpysk.gif

To może jeszcze raz:

Dach z szybrem - wersja dla osób ze słabym wzrokiem, blacha na całym obwodzie jest zagięta do środka i od wewnątrz są zgrzane dodatkowe nazwijmy to kątowniki (na niebiesko) z czego jeden robi też za poprzeczkę (na zielono).

dachy.jpg

I bez szybra

c37fddb9f86da31fgen.jpg

> Wasze dachy, też są taki chybotliwe i jak z papieru?

Ani myśli się ugiąć smile.gif

Napisano

> Dach z szybrem - wersja dla osób ze słabym wzrokiem, blacha na całym obwodzie jest zagięta do

> środka i od wewnątrz są zgrzane dodatkowe nazwijmy to kątowniki (na niebiesko) z czego jeden

> robi też za poprzeczkę (na zielono).

tylko że jak zrywasz dach na zgrzaniu pod tymi listwami na dachu to ta poprzeczka złazi razem z dachem i jest p&p ze zwykłym uno

a co do uginania dachu to wiesz co chciał bym powiedzieć rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.