Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tuning silnika 0,9 i lekkie koło zamachowe

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanie odnośnie koła zamachowego.

Otóż pewnie dziwicie się po co grzebać w takim silniku - po co?? Daje mi to frajdę i tyle smile.gif)

Więc tak mam już wydech przelotowy fi43 zakupiłem dolot GSG. teraz zastanawiam się nad zrobieniem lekkiego koła zamachowego - jest w ogóle sens??? Wyniesie mnie to koło ~200zł więc nie są to duże pieniądze> Zastanawiałem się również nad wsadzeniem większego wtrysku tylko od czego?? Rozwiercić przepustnicę?? Podobno potem są problemy z wolnymi obrotami

Napisano

> Witam.

> Mam pytanie odnośnie koła zamachowego.

> Otóż pewnie dziwicie się po co grzebać w takim silniku - po co?? Daje mi to frajdę i tyle )

> Więc tak mam już wydech przelotowy fi43 zakupiłem dolot GSG. teraz zastanawiam się nad zrobieniem

> lekkiego koła zamachowego - jest w ogóle sens??? Wyniesie mnie to koło ~200zł więc nie są to

> duże pieniądze> Zastanawiałem się również nad wsadzeniem większego wtrysku tylko od czego??

> Rozwiercić przepustnicę?? Podobno potem są problemy z wolnymi obrotami

uturbiłbym to pitorynką z isuzu 1.7

Napisano

> Więc tak mam już wydech przelotowy fi43 zakupiłem dolot GSG. teraz zastanawiam się nad zrobieniem

To coś dało oprócz dźwięku? Bo stawiam, że pogorszyło..

> Zastanawiałem się również nad wsadzeniem większego wtrysku tylko od czego??

A to po co?

Napisano
  • Autor

Lepiej jedzie górą - zobaczymy co wyjdzie z połączenia z dolotem.

Quote:

A to po co?

Właśnie po to założyłem ten temat aby się dowiedzieć czy to coś da przy moich gratach

Napisano

zamach lekki mialem nawet w seryjnej 900 b.duzo dajke zwłaszcza w serii

Napisano
  • Autor

CZUCZU mówisz to na poważnie???

Jeśli tak to o ile zbić wagę koła - mowa o takim setup-ie jak wyżej

Napisano

> CZUCZU mówisz to na poważnie???

> Jeśli tak to o ile zbić wagę koła - mowa o takim setup-ie jak wyżej

ja toczyłem zawsze do wagi 4000gramów.

Wtrysk wydala nie powiekszaj, ja dawałem z poldka ale bez sensu

Napisano

> Co jeszcze proponujesz zrobić???

przepustnica rozwiert na 34 mm bron boze 38 z punto bo sa jaja.

plan głowicy 1.5mm

walek napawany z rewaru.

Nop i kolektor 4 2 1 ale to zakup wiekszy niz powyzsze razem.

Btw moja 900 wypluła 68 koni podobno ale ktos tłoki odwrotnie zalozył i zatarta

Napisano

tak apropo bez obrazy to szkoda kasy czasu i nerwów nad 900tką jak cos to nic nie robic albo swap na inny.Wydasz kase a to i tak nie bendzie jezdzic..

Napisano
  • Autor

Powiem tak:

- wydech

- dolot

- wałek

te rzeczy mam, więc zostało mi:

- lekkie koło

- plan głowicy

- rozwiert przepustnicy

no i ten kolektor. Ciekaw jestem czy różnica będzie odczuwalna po takich modyfikacjach

Napisano

> - lekkie koło

> - plan głowicy

> - rozwiert przepustnicy

> no i ten kolektor. Ciekaw jestem czy różnica będzie odczuwalna po takich modyfikacjach

Może gra nie warta świeczki , ale wydaje mi się że różnica będzie ok.gif jeszcze jak czuczu tak pisze to tak musi być claps.gif

P.S. A tylni zdeś pomalowany?

Napisano
  • Autor

Zderzaki nie tknięte frown.gif

Szkoda gadać lakiernik poleciał w kulki, malowanie wyszło do bani - szkoda gadać

Napisano

> Zderzaki nie tknięte

> Szkoda gadać lakiernik poleciał w kulki, malowanie wyszło do bani - szkoda gadać

Ech ... reklamujesz?

Napisano

folek gdzie robiłeś ten zamach też byłbym zainteresowany z góry dzieki za pomoc :D

Napisano

> bron boze 38 z punto bo sa jaja.

A dokladniej ?

Napisano

> A dokladniej ?

efekt turbo dziury, nigdy go nie usunalem ani ja ani zeton, ani mlody ktory kupil odemnie 900. po wcisnieciu gazy było opóźnienie

Napisano

> efekt turbo dziury, nigdy go nie usunalem ani ja ani zeton, ani mlody ktory kupil odemnie 900. po

> wcisnieciu gazy było opóźnienie

Hmm, mam to samo w 1.1, ale tylko na niskich obrotach, takie przymulenie i po 0.5 s przyspieszenie. Powiedzmy do 2.5 tys obrotów.

Napisano

> ale ktos tłoki odwrotnie zalozył i zatarta

Nie pierwszy raz słyszę, że ktoś zakłada tłoki tyłem do przodu. Podobno fajnie to jedzie ale szybko się wyciera cylinder

Napisano

> Nie pierwszy raz słyszę, że ktoś zakłada tłoki tyłem do przodu. Podobno fajnie to jedzie ale szybko

> się wyciera cylinder

no tak ale tutaj podobno u mnie ktoś zrobił po czym silnik zrobiłby okolo 20 kjsow bez zatarcia hehe.gif

Napisano

> Hmm, mam to samo w 1.1, ale tylko na niskich obrotach, takie przymulenie i po 0.5 s przyspieszenie.

> Powiedzmy do 2.5 tys obrotów.

problemem jest kanał wolnych obrotów plus kanal w silniku krokowym

Napisano

> no tak ale tutaj podobno u mnie ktoś zrobił po czym silnik zrobiłby okolo 20 kjsow bez zatarcia

Tak na prawdę to nie powinien się zatrzeć a wytrzeć. Polegało to o ile mnie pamięć nie myli na tym, że odwraca się tłok i oś sworznia jest przesunięta bardziej do tyłu. Wcześniej można zacząć cykl pracy i korba jest pod większym kątem pchana od początku obrotu. Ale kosztuje to własnie wycieranie cylindra z tyłu. Chyba maluchowcy tak robią niewiem.gif

Napisano

> Tak na prawdę to nie powinien się zatrzeć a wytrzeć. Polegało to o ile mnie pamięć nie myli na tym,

> że odwraca się tłok i oś sworznia jest przesunięta bardziej do tyłu. Wcześniej można zacząć

> cykl pracy i korba jest pod większym kątem pchana od początku obrotu. Ale kosztuje to własnie

> wycieranie cylindra z tyłu. Chyba maluchowcy tak robią

no tak tylko że u mnie tego nikt nie robił

Napisano

> Piłeś nie pisz

yyyy

Napisano

> ale ktos tłoki odwrotnie zalozył i zatarta

> no tak ale tutaj podobno u mnie ktoś zrobił po czym silnik zrobiłby okolo 20 kjsow bez zatarcia

> no tak tylko że u mnie tego nikt nie robił

hehe.gif Wesołych zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.